-
U prvoj trudnoći su mi radili neke testove, ja sam bila mala 19godišnjakinja koja je hospitalizirana u 11 tt s jakim krvarenjem, nisam ništa znala, ništa pitala, a nitko mi se nije ni obraćao.
U drugoj me soc, ginekolog pitao želim li na testiranja, radi prethodne trudnoće, odbila sam.
U trećoj me soc. ginekolog nagovarao na testiranja jer sam po njegovoj računici u neka dva najosjetljivija dana slikana rentgenom, pa je smatrao kako trudnoća nije bila planirana, da je pametno ići. Sjećam se da mi je u njaboljoj namjeri rekao neka dobro razmislim, jer život s troje djece, a dvije bebe i jednom bolesnom bebom nije zabavan. Tad mi se to činilo izuzetno okrutnim. Nije zabavno, pa to možemo riješit do 22.tt. Odbila sam, i na svu sreću, dijete je zdravo.
To je zapravo jedini put kad mi je ginekolog objasnio čemu služi testiranje. Uz svu podršku prenatalnoj zdravstvenoj skrbi, moram reći kako ju moj dok nije ni spomenuo. Vrlo je jasno bilo da je poanta: kasni prekid trudnoće ako ja tako odlučim.
Mislim da je svaki dok dužan objasnit svakome na kakav pregled ide i zašto. Čini mi se neumjesnim da dok sam odluči objasniti trudnici da ako nešto ne bude u redu, može na pobačaj do tog i tog tjedna. Naravno, ako trudnica sama ne pita. Ako pita, treba se odgovorit.
Posljednje uređivanje od casa : 17.05.2015. at 22:27
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma