Meni više smeta što gin. nije spominjao rizike amnioceneze, tj. još gore, tvrdio je da rizika praktično nema na moje izričito pitanje.
I smetalo mi je što me je med. sestra nazvala i preko telefona izjavila da mi je ONA zakazala AC za sutra. Ja-moooolim? "Pa, sve vam je uredno, i UZ i nn i biohemijski testovi, ali kod nas je praksa da sve starije trudnice idu rutinski (tek sam bila napunila 30-tu)". Odbila sam AC, uz silno čuđenje, negodovanje i ubeđivanje sestre i dr-a.
U drugoj trudnoći koja je počela kao blizanačka jedan embrion je prestao da se razvija u 7. nedelji. Dr mi je rekao: "žao mi je, dođi sutra na kiretažu jer šanse su jako velike (bez nekih konkretnih procenata) da drugi embrion ima neku genetsku anomaliju (pri tom je embrion na UZ izgledao normalno, po rečima dr-a)."
Odbila sam. Ali upoznala sam ženu koja nije odbila, i otišla je na kiretažu samo na osnovu tvrdnje njene ginekologice da "kad propadne jedan blizanac, i drugi je sigurno neispravan".
Generalno nemam ništa protiv svog dr-a ali smeta mi taj pristup, ja sam dr i već sam odlučio umesto tebe.