Mi smo jednom na poslu vodili klince različite dobi na jedno putovanje, i osmogodišnji klinac je htio na stajalištu kupiti neki erotski časopis, iskreno se čudio zašto mu ja to ne dam. Oni koji imaju stariju braću, sestre, susjede ili rođake koji su ušli u pubertet, često znaju znati svašta.
A ovo ljeto, moj petogodišnji sin i njegova sedmogodišnja prijateljica i susjeda sjeli su za youtube pogledati neki crtić, ja sam otišla u sobu s malom, a na terasi pored dnevne sobe bio je moj frend za svojim laptopom. Klinci nisu znali (ili su zaboravili) da je on tu, pa je curica rekla mom sinu "ajde upiši gole ženske". Srećom ovaj moj ju uopće nije skužio o čemu priča.
Inače, ja sam imala 7 godina kada mi je 10godišnja susjeda ispričala sve što trebam znati o menstruaciji, seksu i slično. Šta di ide itd. Moja stara je dotad kompletno ignorirala tu temu. Tako da ja mislim da trebaš ipak ubaciti neki razgovor konkretniji od spoje se stanice (to je ustvari neka djeci prilično nezamisliva razina, a kad kreneš o konkretnim organima začude se što se stvarno događa), ne baš o detaljima raznih seksualnih tehnika, ali ono bazično.. plus mu objasniti da to kako to dijete priča o seksu nije nimalo lijepo ni prikladno za ikoga, a kamoli za dijete.

Odgovori s citatom