Od samog početka se mučim s ovim. Svakih par dana nepodnošljiv svrbež, ponekad uz curenje loja.
U apoteci sam uzela kapi za uši (hidrogen peroksid sol, 3 %). Nakon toga se smiri malo.
Je li netko imao sličan problem?
Od samog početka se mučim s ovim. Svakih par dana nepodnošljiv svrbež, ponekad uz curenje loja.
U apoteci sam uzela kapi za uši (hidrogen peroksid sol, 3 %). Nakon toga se smiri malo.
Je li netko imao sličan problem?
Ovo tvoje je dobro za otapanje cerumena, ali nakon primjene trebalo bi isprati uho (to ti mogu napraviti u ordinaciji opće ili obiteljske medicine, ne moraš nužno ići na ORL).
Probaj kapi na bazi ulja. Možda će te manje smetati. Moj stariji sin to koristi već godinama, a i mm ponekad posebne.
Nisam napisala - kapi za uho na bazi ulja zovu se Cerustop. Postoji i sprej.
Evo ga: http://www.jeftinije.hr/Proizvod/265...-cerustop-10ml
Možda ima i drugih preparata, treba pitati u ljekarni što ima od uljnih preparata za uho koje svrbi, a ne boli.
U apoteci mi je rekla dvije-tri kapi, i samo s papirnatim rupčićem pokupiti tekućinu nakon par sekundi.
Ono što ja radim jer me svrbi luđački je da ukapam više kapi, i ostavim duže od par sekundi. Tek onda pokupim.
Još prođem štapićem jer je nepodnošljivo. Tako se nekako uspije smiriti, do sljedećeg napadaja za par dana.
Hvala za kapi. Apotekarica mi je pokazala nešto slično, ali imam doma maslinovo pa si ga povremeno nakapam.
Maslinovo ulje ti je dobro.
Prema mom iskustvu, najbolje je kombinirati tj. koristiti naizmjence, ali ne istovremeno (ono što ne otopi hidrogen, otopit će ulje). Možeš slobodno ostaviti duže od par sekundi. Kad se hidrogen kapa u uši kao priprema za ispiranje, kapa se navečer i ostavlja preko noći da se otopi sve što se može, kako bi ispiranje bilo lakše i efikasnije. Moj sin ima suženje zvukovoda i kapala sam mu to doslovce godinama prije ispiranja dok je bio sasvim mali (2 godine). Išli smo na ispiranje svaka 3 mjeseca na Merkur otorincu jer se naša pedijatrica nije usudila dirati to uho zbog suženja. Mlađem sinu je uredno isprala uho u pedijatrijskoj ordinaciji.
Ako hoćeš biti sigurna da nije kakva upala, zamoli liječnika da ti pogleda uho koje te svrbi. Klasična terapija za upalu vanjskog uha su Garasone kapi, ali to nemoj na svoju ruku (kortikosteroid i antibiotik - ne da mi se sad tražiti sastav; djelotvorno je ali treba koristiti uz liječnički nadzor).
Iz mog iskustva hidrogen super čisti masni cerumen, a ako je suhi hidrogen ga uopće nemože dohvatiti, tada koristim parafinsko ulje.
Vjerojatno sad imaš više cerumena, valjda te škaklja dok curka pogotovo ako je rjeđi, to je izluđujuće kad te iznutra škaklja a ne možeš si pomoći.
Izbjegavaj štapić da se u zanosu ne ozlijediš.
Ima sad hrpu reklama na Top Shopu i slično za aparate za čiščenje uha, ili oni na bazi voska, ali ja baš nisam za takve stvari, radije koristim hidrogen i parafinsko ...
Morala bih se naručiti, i čekati, a to mi se sadazaista ne da.
Nemam drugih simptoma. Čujem i predobro, do mjere da me najmanji zvuk može iznervirati. Bolova nema. Osim ako si štapićima to naknadno ne uništim. Toga se plašim, ali drugačije si ne mogu pomoći.
@MikiMama, da, nekada zna curiti, a nekada je suho. TopShop sva sreća ne pratim. Jednom sam nasjela na nekakvu reklamu štapića koji se stave u uho i zapale. No, to sam tada uzela za mamu i ona je bila pokusni kunić. Naravno da nije bilo nikakve koristi.
dok curi i škaklja (izluđujuće!!!) pomaže mi nagnuti se na tu stranu i nasloniti uho na nešto toplo (kao kad mi se na moru zaštopa od ronjenja naslonim uho na topli oblutak s plaže i nagnem se na tu stranu pa iscuri voda) brže iscuri što ima za curiti a prije spavanja hidrogen da iščisti ostatak.
Namoči štapić u ulje, da se ne ogrebeš. I ne pitaj kako znam - iz iskustva, vlastitog, ali već dugo mi je ok. Svrbilo me u situacijama stresa (kad sam radila posao koji mi se nije sviđao - tada me sve živo smetalo i bila sam užasno sjetljiva) ali da li je to povezano ili ne - nemam pojma.
Nešto sam radila i sada kao da me pika stalno u uhu. Neugodno je.
Pozdrav,nemam iskustva sa tim ali kolegica sa posla svako malo de na orl na ispiranje uha jer joj je dijagnosticiran dermatitis u uhu.
Uglavnom,znam da ju ludacki svrbi,a otorinac zabranio ceskanje i guranje stapica duboko u uho,i malo slabje cuje ako nejde redovito na ispiranje.Nadam se da sam pomoglasretno
![]()
Hvala. Ma da, i ja se bojim da nešto ne smrdam, ali kad krene svrbiti teško je kontrolirati se.
bris uha?
Razmišljala sam, ali ovi su tako užasno spori. Naručit će me garant u sedmom ili osmom mjesecu. Mogu probati, ali joj, gnjavaža.
ne znam gdje si ali ako si u zg raspitas se gdje se to nosi, opca ti da uputnicu, ti kupis u apoteci ono za bris, procackas uho i odneses. p.s. ja sam tako grlo![]()
Meni je to bio simptom u trudnoci, prije 11 godina. Eto toliko me izludivalo da ga jos pamtim. Najugodnije bi mi bilo prisloniti prst izvana i brzo mrdati njime, usavrsila sam tehniku kako da pocesem a da si ne nanesem bol. Proslo je i zna se periodicki pojaviti, malo cesce je bilo u prosloj ali ne toliko kao u toj.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
To i ja radim sada, prst i drmusanje. Ili vučem uho za resicu.
To bi mogla biti candida u zvukovodu.
Najsigurnije je napraviti bris.