Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Kučni ljubimci

Neja

Početno Kučni ljubimci

Bok svima!
    Tražila sam pa nisam nikgdje našla temo o kučnih ljubimcima i djeci.
    Sam u 36 tjednu trudnoče i doma imamo pasa vrste dogo argentino.Star je godinu i pol i tretiramo ga ko bebu. Pa me zanima jel ima ko iskustva sa pasima, kako mu predstaviti bebu i slično da nebude problema.
    Hvala!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moji starci imaju bijelu labradoricu, inače su to pesi emotivci ali ova mi liže trbuh i gura ga njuškicom. sad se tjerala pa si je umislila da je trudna

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bok nejo!
    mi imamo labradora. u početku nije baš doživljavao svena, ali sad kak je veći i hoće ga dotaknuti, i pes je zainteresiraniji. mužjak i dosta je nezgrapan. neki dan je sven bio na podu i ovaj se valjao kraj njega, kao da bi se igrao s njim. slatko je to, ali pes se toliko uživio da ne kuži da je beba mala i da se ne zna tak igrati. kaj ja znam, mislim da bu bolje kad bu sven na nogama.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da ova tema baš i ne spada tu,a imaš već otvorenu tu temu
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...105&highlight=

Neja

Početno

Ja se vam zahvaljujem na odgovorima pa ako je tema več otvorena, možete ovaj topik slobodno prebacit tamo gdje mu je mjesto. Ja vam stvarno nisam našla kdje da ga postavim :? . A što se tiče pasa ja se nadam da če ga uzet za svojo obitelj i da bude sve ok!

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svakako neka TM iz bolnice kada se djete rodi nosi pelene ili nešto sa mirisom djeteta kako bi ga priviknuli na dolazak novog člana obitelji.
    Kod nas ispalo sve 5+

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad smo dolazili iz bolnice, ja sam prva ušla pozdraviti se s pesekom, a zatim smo izašli po bebu. Stvar je u tome što je pesek jako vezan za mene, pa da dobije pažnju nakon više od tjedan dana odvojenosti.
    Bebača nije primio kao konkurenciju, niti se pokušava postaviti kao alfa (što na primjer pokušava napraviti s mm-om). Nikad ne zareži na njega kad ga mali ponekad (još uvijek dosta grubo) lupi ili počupa dlaku. Inače kažu da pekinezeri nisu dobri s djecom, ali moj je fantastičan. Kad mu je dosta, ode i sakrije se.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi isto imamo malog mjesanca kojeg fakat tertiramo ko bebu i prevolimo ga kao i on nas,malo me brine kako ce prihvatit novog clana obitelji i dal ce biti sve ok jel mu jako tepamo pa kad dode beba ne znam dal ce biti ljubomore ili ne

inga_mo

Početno

mi imamo velikog psa,mjesanca rotweilera,labradora i pit bulla.bili smo jako zabrinuti kako ce on dozivjeti bebu jer smo njega do tada tretirali kao dijete.
    nije bilo nikakvih problema.na povratku iz bolnice muz je unio bebaca u kucu a ja sam(mene smatra gazdaricom)ostala da se pozdravim sa njim.svaki dan ga njuska,vazno je samo ne vikati na njega ako se pokusa primaknuti bebi,jer ona mora shvatiti da je to malo bice zavisi od nas i da se njemu zbog toga nece nista poremetiti.morate nastaviti sa psom se ponasati kao i prije,jer ce sve promjene on sigurno asocirati sa tim novim ukucanom.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas je Cezar (dugogalki njem. ovcar) bas patio...sve smo obavili po ps-u, ali bilo mu je tesko - navukao si je neurodermitis od zivciranja i tuge - no ubrzo je prestalo (to je bilo prvih mjesec dana). jako se vole...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad sam rodila imali smo dvije kujice rottweilericu i križanku. Iz rodilišta sam im poslala po mužu pelenu u kojoj je bebač ležao, a kad smo stigli iz rodilišta prvo sam ga spustila do pasa da ga ponjuše. Od tada pa do danas, sedam godina kasnije nikada nismo imali problema s psima, jedino oni ponekad imaju problema s juniorom.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo imali dva westy-a i mladu rottweilericu. Sve je bilo super dok Paula nije prohodala. Rottweilerica je u više navrata režala na dijete a jednom se i postavila na tetu čuvalicu i tad smo rekli da je dosta.
    Psa smo poklonili u dobre ruke. Westy-ce znaju i danas zarežati ako im Paula otima zdjelu ali one je ne bi nikad ugrizle.
    Svakako pazi i dobro promatraj reakcije psa, naročito kad ga dijete počme gnjaviti.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi imamo labradora,godinu i pol je star i to je obostrana ljubav
    Grga ga gnjavi,drepa,grebe,stavlja mu ruku u usta u njegovu zdjelicu sa hranom,vodom (naravno,uz naš stalni nadzor!) i pas uživa.Ali on je čistokrvni labrador i strašno je inteligentan.Kad idemo u šetnju sa Grgom pas ostavlja sve i uvijek ide s nama.

Neja

Početno

Sve je super,Seth (pas) je maloga Leona super prihvatijo. Brez imalo ljubomore.Svaki dan ga izliže ,ponjuši mu guzizo(da vidi jel ima što unutra) i vozi dalje.Malo me brine kako če iči kad Leon prohoda al snači čemo se do tada.Bok!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi imamo goldenicu staru 2,5 god, koja je velika maza... ja san joj alfa, koja je u 9.mj. trudnoce, pa me malo brine kako ce to sve ic. A onda je opet pogledan kako se ponasa sa drugom dicon i mislin da ce sve bit ok. Samo ne smi se osjecat zanemarena i bit ce sve super.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno pas i mačka

Ja imam mačku 5 god i psa 9 mj (mješanac labradora i jazavčara-istina koliko god zvučalo čudno!). Beba mi je stara 11 dana, doma smo 5 dana i životinje se odlično ponašaju. Mačka doduše tovimo pa me pušta na miru-inače je jako bio vezan uz mene, spavao mi na vratu... Pas se isto odlično ponaša. Iako je mlada očarana je bebom. sjedi na rubu kreveta i čuva ju, gleda. prekrasna je. Bojala sam se kako će sve funkcionirat jer smo stvarno razmazili životinje ali mislim da je super jer im ni sad ništa ne zabranjujemo (osim mačku bliskost samnom zbog dlaka i spavanja s bebom) pa nisu ljubomorni.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja imam psa westy - 4. god stara curica. Razmažena, spava s nama u krevetu na jastuku i radi sve ostalo što i drugi razmaženi ljubimci.zanima me kako će se ponašati kad dode beba i osjeti li trudnoću?ako netko ima iskustvo s westićem nek javi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    I ja imam psa westy - 4. god stara curica. Razmažena, spava s nama u krevetu na jastuku i radi sve ostalo što i drugi razmaženi ljubimci.zanima me kako će se ponašati kad dode beba i osjeti li trudnoću?ako netko ima iskustvo s westićem nek javi.
    Ja imam maltezericu, isto 4.god. staru i isto je spavala sa nama u krevetu od početka-to je moja prva beba
    kad sam ostala trudna skužila sam da će biti teško je odučiti kad beba dođe, pa smo je postupno odvikavali tako što smo joj prvi put u 4. godine kupili onaj pseći ležaj i postavili ga tik do našeg kreveta. Kad se A. rodio bez frke je svaku noć uskočila u svoj krevetić BEZ moljakanja da ju pustimo u naš krevet.
    U dnevnom sam joj prepustila jednu fotelju i to je samo i isključivo njena fotelja jer sam joj oduzela kauč jer mi beba često zaspe na kauču. I ful se navikla na fotelja čak i sad kada mi dođe u posjetu jer je već jedno vrijeme kod moje mame jer mi živimo u stanu i ne mogu je voditi vani kao prije radi bebe. Jako mi fali i jedva čekam da mi se vrati

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj mogu misliti kako ti je kad si ju morala poslati od vas, al ipak beba je sad na prvom mjestu. Nama će možda biti lakše naučiti psa na nova pravila jer se uskoro selimo u novi stan, pa će to biti prilika za promjene kao zbog stana, da ne shvati da su promjene zbog bebe.Inače ima i svoju košaru pa po nekad zna i tamo spavati i odmarati, valjda ćemo se nakako organizirati..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj mogu misliti kako ti je kad si ju morala poslati od vas, al ipak beba je sad na prvom mjestu. Nama će možda biti lakše naučiti psa na nova pravila jer se uskoro selimo u novi stan, pa će to biti prilika za promjene kao zbog stana, da ne shvati da su promjene zbog bebe.Inače ima i svoju košaru pa po nekad zna i tamo spavati i odmarati, valjda ćemo se nakako organizirati..
    Ma nije njih frka naučiti, naša zna i ne tražiti nuždu više od 10 sati, ali vidim da pati i svako-toliko mi je znala doći tražiti me da je izvedem vani, ali onda nemam kud malog ostaviti, a i stalno mi je bolestan, nema ga smisla vuči vani kad je vrijeme li-la, te je malo lijepo, malo puše, malo pada kiša...
    Planiram da nam se vrati kad A. bude imao oko 6. mjeseci, a i ovako je vidimo bar 3 puta tjedno jer moji žive blizu nas.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo... Chiara i ja dosli iz bolnice, dala san joj da posnjufka samo donji dio bautice di je bila beba, u bolnici san izmolila da mi daju popisanu pelenu, koju san dala njoj na uvid... sve sestre sa neonatologije su me cudno gledale sta ce mi popisana pelena, a ja san, ka pokvarena ploca, svakoj naosob ponavljala svoje razloge... i na kraju se ipak izborila! :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ona, njoj - mislin da nasu goldenicu! :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi imamo westiku, 3 godine staru. Spava s nama u krevat i razmazena do daske.
    IZ bolnice joj je mm donosio upiskene pelene, pelen s mojim mlijekom natopljene i one u koje je B bio umotan. Ona je tih dana spavala sa tim pelenama i vokla i sa sobom po stanu.. Kad smo dosli doma ja sam usla i odmah nju dobro izmazila a mm je uneo B i nakon mazenja joj dali da ga ponjusi. Super ga je prihvatila, brani ga od gostiju i nepozernjih ruku, ugurava sa izmedju i ne da da ga neko osim nas dira i sl. Budi se po noci kad B place i s nama hoda po stanu dok se ne vratimo nazad u krpe. Malo je cesce jedino vodimo u frizeraj da se nebi linjala i sl..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja kod sebe imam setera i macu, a kod staraca još 2 mješanca i ne brine me toliko njihov odnos prema bebaču, koliko me strah da bebač ne bude alergičan na dlake...

čula sam da dosta ljudi ima i male alergičare i peseke... jel' ima netko iskustva?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mvolpe hvala na odgovoru, valjda će i naša ljubimica prihvatiti bebu.Inače voli djecu, i pusti do određene mjere da ju gnjave a kad ju stvarno počnu navlačiti samo promrmlja i ode pod krevet..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •