Results 1 to 50 of 202

Thread: "popustanje" u skoli

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Apsolutno, djeca su često zavidna i misle da je drugima sve lakše i bolje, zato su tu odrasli - roditelji i učitelji - koji im trebaju objasniti da postoje djeca sa poteškoćama koja imaju drugačiji pristup u školovanju.
    Također im trebaju objasniti da se u školu treba koncentrirati na sebe i svoj uspjeh, i da je ocjena drugog djeteta potpuno nebitna.

U školama nam dapače treba manje transparentnosti, ocjene su privatna stvar i potpuno bi trbealo ukinuti narodne običaje da se one javno prezentiraju pred svom djecom.

Evo da živim sto godina ne bih mogla shvatiti kako to djeca znaju da netko nije nepaisao lektiru kako treba?!
    Eeee, draga, kad moj mlađi sin počne pričati o tome što netko drugi nije napravio, ja samo pitam "A što TI nisi napravio??? " I bome, ispadne da ni on nije napravio zadaću, pa se izvlači da ima i gorih od njega. Uffff... Ako ga ulovim u tako nečemu, bome leti perje. Ali već dugo nisam trebala.

Stariji - onaj koji ima 5.0 prosjek - taj nikada nije zavirivao što drugi rade, briga njega.... Taj se brine samo za sebe, a drugima pomogne ako ga traže i to nakon što je riješio svoje. Sam si je tako izabrao - čak nismo ni puno govorili o tome. Mislim da je to zasluga odlične učiteljice u nižim razredima koja ih je tako usmjeravala. Kod mlađega je bila druga priča - njihova je učiteljica dopuštala nekim roditeljima da joj sjede u razredu ....
    Last edited by Peterlin; 18.05.2015 at 10:14.