Pokazuje rezultate 1 do 50 od 202

Tema: "popustanje" u skoli

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma da, ali kako to uopće znaju? Pregledavaju jedni drugima lektire ili kaj?

Meni je stvarno fascinantno kako oni točno znaju koju je tko dobio ocjenu, i to čak recimo iz likovnog (što znači samo učitelj upiše u imenik).
    I ne samo koju ocjenu, nego i sa koliko grešaka!

Uopće ne vidim smisla i potrebe da ocjene budu tako javne, a kamoli nečiji IP da bude javna stvar.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Meni je stvarno fascinantno kako oni točno znaju koju je tko dobio ocjenu, i to čak recimo iz likovnog (što znači samo učitelj upiše u imenik).

Uopće ne vidim smisla i potrebe da ocjene budu tako javne, a kamoli nečiji IP da bude javna stvar.
    O, da, prečesto.... Ne baš lektire (jer kod nas se to drugačije radi - pišu se testovi), ali recimo zadaće iz njemačkog i engleskog, često zamijene bilježnice po uputi prof. i uzajamno pregledavaju. Koliko tu ima "krađe", da ti znaš.... Ne sviđaju mi se te metode, ali eto - te stvari se znaju.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je najcesece rezultat profesora koji NE zna dobro provoditi IP ( PP ) pa stalno naglasava razlicitost u pristupu na vrlo nezgodan nacin. To se moze provoditi prilicno dobro i diskretno, a moze nikako i lose ( uz stalni naglasak da se nekoj djeci rade ustupci).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To je najcesece rezultat profesora koji NE zna dobro provoditi IP ( PP ) pa stalno naglasava razlicitost u pristupu na vrlo nezgodan nacin. To se moze provoditi prilicno dobro i diskretno, a moze nikako i lose ( uz stalni naglasak da se nekoj djeci rade ustupci).
    To je po meni srž problema.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Znam da je tema otišla dalje, ali ipak bih se nadovezala na ovo.
    MM je prosvetni radnik i kod nas ovo što sam podebljala uopšte nije dozvoljeno (u teoriji naravno)-tj. ocena ne može samo biti upisana u imenik, prosvetni radnik mora detetu ocenu saopštiti pre upisivanja i obrazložiti detetu zašto je ocena ta koja je ako to dete traži.
    I naravno, sve to mora biti na času, a ne na odmoru ili van nastave, tj. nije baš uvek lako izbeći javnost ocene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •