Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
Ja cu s druge strane ograde reci: sto bi dala da moji ucenici s IP i PP imaju takve papire!
Na pocetku svake skolske godine procitam nalaze ucenika kojima predajem. Do sad je samo jedan ucenik imao nalaz s detaljnim uputama (nije bio nalaz privatnika). Svi ostali nalazi (mislim na dio s naputcima) izgledaju ko da su copy-paste, sve nesto opcenito. I onda nabadam.
Program za svakog ucenika s IP i PP trebamo napraviti u prvih mjesec dana, a ja za to vrijeme polovicu ucenika vidim najvise sest puta!
Procitam svaku ovakvu temu i cesto nadem nesto sto mogu iskoristiti.
Zao mi je da i djeca i vi morate rjesavati tolike probleme, ali vjerujte, slabo smo educirani za takav nacin rada. A neki od nas se trude vise, neki manje.
I mislim da nije lose razgovarati s predmetnim nastavnikom. Tko zna sto se sve izgubilo u prijevodu roditelj-strucna sluzba-nastavnik.
o da, potpisujem.
ponekad se osjećam potpuno nekompetentna, a sve zato jer se od mene očekuje da nakon što sam vidjela dijete par puta napravim plan i program rada za cijelu godinu.
da ne velim da nalaze još nikada od nijednog djeteta s individualiziranim ili prilagođenim programom nisam vidjela, stručna služba je tu samo da prekontrolira imam li ja sve planove i programe, edukacija o radu s djecom s poteškoćama-nula bodova, pa se kad dijete dobije lošiju ocjenu pitaš tražiš li previše, kad dobije dobru jesu li pitanja bila prelaka i tak...
svakako bi roditeljima savjetovala razgovor s predmetnim učiteljima-mislim da je za uspješan rad s djecom s poteškoćama suradnja škole i roditelja nužna. na sustav kakav je naš se ne treba previše oslanjati, a to, naravno, znate i sami.
potpuno smo prepušteni sami sebi, još kad imaš roditelje s kojima možeš surađivati i koji su angažirani, a vrlo često ni roditelji nnisu posebno uključeni