Pozdrav svima,

Budem ukratko opisao iskustvo, možda nekome pomogne.

Dijagnoza mi je azoospermija, spermiogram je u više navrata kroz 2 godine bio negativan, nisu pronađeni spermiji (0).
Preporucena mi je Tesa biopsija, tj tkivo se uzima sa oba testisa te se laboratorijski provjerava i određuje dali ima spermija ili nema.
Nalaz je bio pozitivan iz 8 čahura, dr Grubišić je obavio zahvat u vinogradskoj bolnici.
Za dr. Grubišića mogu reci samo da mi je drago što je on to vodio (ljudina), preporucam da kod njega vodite zahvat.
Trenutno sam još u krevetu iako su prošla 2 dana (ovo pišem zbog muškaraca da znaju šta ih ceka)..
Zahvat je koliko sam shvatio pod lokalnom anesteziom ravno u svaki testis.
Cijelo vrijeme ste budni i svjesni.
Mi muškarci smo recimo tako "osjetljivi" na testise kada se spominju bolovi
Dali boli? Da boli ali ne kako sam barem ja zamišljao, sama lokalna je kao kod zubara npr (ništa strašno)
Kasnije skoro pa ništa ne osjecate iako su vam noge ukocene od straha ko da je na živo
Zahvat traje oko pola sata, nakon završetka sam ležao oko desetak minuta, nakon toga se treba mirovat oko 2h unutar sale poslije cega krenete doma.
Nakon zahvata nema bolova nikakvih osim jakog pritiska kako mi je dokror rekao slicno udarca nogom na nogometu
Na što sam ja rekao više nakon bejzbola palicom više udaraca...
Sada je prošlo dva dana od zahvata, bolova skoro pa nema, eventualno ako se dirne rana ali klasicna bol poslije bilo koje rane.
Pritisak je još uvijek samo kada stanem na noge ali mnogo mnogo manji, mirujem doslovno stalno, samo kad moram do toaleta se ustanem da usput aktiviram mišice zbog ukocenosti.
Ovo je moje iskustvo, kada sam tražio nešta slicno u komentarima ih nisam mogao naci.
Želim samo naglasiti ovom porukom da se netrebaju brinut, bol od 1-10 je cca od 1-2.

Bude li nekome trebale pojedinosti oko mog iskustva slobodno recite.
Želim svima srecu da im nalazi budu pozitivni oko pronalaska spermija.