-
Sviranje
Kada poceti uciti svirati npr gitaru ili violinu u glazbenoj skoli?
Moji obadvoje su zainteresirani za sviranje bas ta dva instrumenta ( kad im se svidi neka pjesma namjeste ruke u polozaj za sviranje ) a u nasem gradu nema glazbene skole pa ne bih htjela forsirati da ih odvozimo nekuda ako je jos rano.
Kad sam ja bila mala tj. kad sam krenula u osnovnu skolu imala sam veliku zelju svirati klavir, ali moji to nisu ozbiljno shvatili i nisu me nikud vodili da to i naucim, i jako mije zao sto nista ne znam svirati.
Buduci da mi roditelji zelimo da nasa djeca ostvare " nase neostvarene zelje" , dajte savjet!
-
u zg imaš "suzuki" školu; maaaali kikači tamo sviraju, super su, veća violina od njih
vidi http://www.cot.hr/
-
imaš i na http://www.culturenet.hr/v1/novo/baza/ust_details.asp?lang=Hrv&id=1410&podrucje=48
lupi malo na google
-
Moj M. ide u glazbeni vrtić u glazbenu školu Elly Bašić (Mlinarska). Tamo se radi po posebnoj, tzv. funkcionalnoj metodi solfeggio - tako već počinju i naša djeca. Glazbeni vrtić ima dva razreda, M. je upravo završio prvi. Metoda je izvrsna, primjerena maloj djeci - kroz igru uče glazbene probleme na kojima kasnije grade dalje. Mi smo prezadovoljni načinom kako se radi, tetom i napredovanjem djeteta. Djeca su ove godine već imala dva nastupa - jedan kolektivni, a na završnoj priredbici svako dijete je imalo svoju točku. Dolazila su im i djeca iz muzičke da bi upoznali pojedine instrumente. M. sada već raspoznaje zvuk svih instrumenata.
Za sada ne sviraju, osim ritmičkih instrumenata (muzički štapići). U drugoj godini već mogu izabrati instrument, a ako ne, počinju svirati na blok-flauti i instrument biraju u prvom razredu muzičke škole.
U svakom slučaju, za svaku pohvalu. M. rado ide, uopće ga ne moramo siliti. Nastava se odvija poslijepodne, u osnovnoj školi Miroslav Krleža. Za preporučiti!
Postoje glazbeni vrtići i u nekim drugim glazbenim školama, ali nisu tako dobri. MM je glazbenik, pa to zna.
-
Zdenka2, ovo što pišeš mi super zvuči. Tko zna, ako za koju godinu bude interesa, možda se i odlučimo za tako nešto.
(meni je i dan-danas jako krivo što nisam mogla birati instrument)
-
Hvala, ova suzuki skola mi se svidjela.
-
Moji mnogobrojni nećaci koji sviraju raznorazne instrumente (3xviolinu, 1xgitaru i 1x violončelo) su svi isto išli u Elly Bašić glazbeni vrtić, a sada u školu.
-
Mi smo htjeli sina upisati u Elly Basic al nam nije nikako odgovarala udaljenost zbog nasih drugih neizbjezivih obaveza, a kako moj stariji sin je od rane dobi pokazivao interes za glazbu, i kako imamo doma klavir, pocela sam ga uciti svirati klavir sama s knjigama za predskolarce (izdavac ALFRED) - te su iste knjige koje mislim koriste u Elly Basic, i odlicne su za djecu od 4 godine. Kad je krenuo u skolu smo nasli ucitelja za klavir koji nam dolazi u kucu poducavati, sto isto odgovara zbog njegove posebnosti (citajte: ADD).
Iz osobnog iskustva mogu reci da rani pocetak ucenja glazbe jako jako ovisi o karakteru djeteta, jer recimo moj mladji sin sada ima 4.5 godine i zaobilazi klavir u kuci u velikom luku, njega to nimalo ne zanima!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma