Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
Nadovezat ću se na ovu temu jer imam istu nedoumicu. Jučer sam izvagala mog malog princa (21 dan star) i vaga je pokazala 4 kg. Rođen je sa 3800 gr a pušteni smo kući sa 3560 gr. Doji na zahtjev što je po danu svakih 2 h (po 7-10 minuta sisanja) a po noći svakih 3 h. Popišanih pelena imamo 5-7 a pokakanu jednu dnevno s tim da često u ovim popišanim bude "žutih tragova". Mlijeka imam, ovo mi je treća bebica, prve dvije dojene preko 2 godine...Ono što me zapravo zanima je dali je ovo dovoljan prirast u težini za prvih 20 dana isključivo dojene bebe ??? I dvoje starije djece su mi u prvih mjesec dana dobili niti pola kile da bi drugi i treci mjesec dobivali po 800 gr mjesecno. Pedijatrica koja mi je vodila njih dvoje mi nije forsirala dodavanje AD-a iako je prirast bio mali jer su joj izgledali skroz dobro ali sad je druga pedijatrica umjesto nje koja ima malo drugačija mjerila i već sam čula od drugih mama da ukoliko beba nije dobila barem 1 kilo u mjesec dana odmah mama nema mlijeka i beba treba AD.
Bebeto, ovako kako si napisala, izgleda da je sve u redu. Prirast se gleda (ok, trebao bi se gledati... pedijatri i patronazne cesto gledaju samo i iskljucivo porodnu tezinu) od najmanje izmjerene tezine u rodilistu ili barem od tezine izmjerene 24h nakon poroda. Sve da je vaga na kojem si ga jucer vagala identicna onoj na kojoj je vagan nakon poroda i prije otpusta, opet sve izgleda prilicno ok. Pogledaj ovdje prirast po tjednima - najnizi prihvatljiv prirast bi bio 620 grama u mjesec dana, do cega imate jos vise od tjedna.

Uz pokakane i mokre pelene i dojenje na zahtjev, plus cinjenicu da ti je treca beba i da si dojila i ove prije, stvarno mi se cini da je sve ok. Pokusaj raditi kompresije uz dojenje, tek toliko da mu malo pomognes pri sisanju.