Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: jedinstveno tijelo vještačenja

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno jedinstveno tijelo vještačenja

danas imamo vještačenje pred tim novim jedinstvarnim tijelom...Počeli su raditi tek od 1.5. i gurala sam sa svih str da nas vještače jer prava imam do 1.6.. Prvo su mi rekli da se budem spremna vratiti na posao dok ne dođem na red jer su jako u zaostatku, pa sam prijetila da ću ih prijaviti jer nije moj problem što nisu počeli s radom od 1.1. (haaha ne znam ni kome al sam prijetila) i zivkala i eto danas smo na redu. Čula sam da masovno ukidaju prava i skidaju ljude sa njege...kakva su vaša iskustva?ja imam ostavljeno još 6 mj porodiljnog , pa me zanima i to ako me danas skinu s njege imam li vremena do 1.6. aktivirati ostatak porodiljnog ili se to mora nešto ranije najaviti?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ups molim admin da prebaci, sorry

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trebala bi se nešto prije javiti, ali možeš uzet go, ili bolovanje da eventualno pokriješ dio.
    Misliš da je velika fraka da bi te odbili, ja se spremam kroz tjedan dana pravit nove papire za srv zagreb, ali tebi sva prava važe dok ne dobiš neki novi papir
    Meni je prošle godine papir došo skoro 3 mjeseca nakon predaje, rok je 60 dana, ine bi ni tad stigo da nisam svako malo zivkala
    Si sigurna da su ti prava do 1.5. Kaj piše točno u riješenju

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko sam čula u nekim slučajevima ni ne zovu dijete nego samo gledaju papire. Meni ističe u kolovozu, planiram predati papire za produženje SRV-a za dva tjedna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni ističe idući mjesec ali ovaj imam još jednu bitnu kontrolu tak da ću predat idući tjedan

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da staro Rješenje vrijedi do izdaje novog, OSIM za DD koji se prestane isplaćivati pa se u slučaju produženja dobiju zaostaci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne i za dd važi do novog rješenja, ak je ono negativno onda od tog datuma kad si dobio prestaje dd ( doživjela)

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A ja pak suprotno. Zvali su me da donesem novo koje je kasnilo i prekinuli su isplatu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Frendici je normalno isla isplata dok je cekala :/
    I na njezi si dok ti novo rjesenje ne dode doma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    A ja pak suprotno. Zvali su me da donesem novo koje je kasnilo i prekinuli su isplatu.
    je prekidaju, ali daju onda do rješenja
    ako je negativno onda isto ispalte do kad si dobio rješenje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je li vam specijalisti pišu preporuke za njegu, srv?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, na svim nalazima mi piše preporuka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidiš nije ni tu isto, neki kažu da ne smju, neki da je važan papir od pedijatra

Usput ja danas dobila poštu i zamoljena sam da do kraja lipnja donesem papire

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je prošle godine rekla da sam bez veze nosila uputnicu od dr. opće medicine, potvrde od poslodavca i ostale popratne papire. Trebaju samo novi nalazi.

Što se tiče preporuke mene je svaki specijalista izričito pitao za što mi trebaju nalazi i onda napisao preporuku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok uputnica od pedijatra/opće ne treba godinama,
    a jel treba papir od pedijatra?

meni je nekolicina specijalista rekla da to nije njihov posao, a prošle godine mi je bio papir star više od 2 mj. i sestra od pedijatra je komentirala, na to je doktorica stavila hrpu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi više nismo kod pedijatra, od kad je krenula u školu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok od opće medicine, jel onda treba ili ne papir?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam. Ja ću ga uzeti prvom prilikom kad idem kod nje čisto da me ne vraćaju zbog toga. Ja mislim da to svako tumači po svome.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni specijalisti nikad nisu pisali preporuku. Samo sam prilozila nalaze i preporuku od pedijatra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisu smjeli, nisu htjeli, nisi tražila?

tak sam i ja dobila njegu za kardiološkog klinca bez preporuke, slučajno saznala postupak od jedne susede, zašto se to javno ne kaže, ima jako malo pedijatra koji to kažu ( mi ih promjenili stvarno dosta ( što radi seljenja, što radi penzija) i više je bilo kaj će vam to?), a i jako malo specijalista

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iskreno, nemam pojma.
    Vec sam znala za svoja prava pa nikad nisam pitala, niti sam trazila da u papire pise preporuku.
    Hocu reci nikad nisam sa specijalistima pricala o njezi , nego sa svojim pedijatrom koji je uvijek pisao preporuku.
    Moram napomenuti da imam info da neki pedijatri nisu djeci htjeli pisati preporuku ( jer to ne pise na specijalistickom nalazu , i dijete je po nalazu dobro. Jasno, dobro je obzirom na dijagnozu, ali ima potrebu za njegom u odnosu na zdravu djecu. Uglavnom , koliko sam informirana zadnjih par godina specijalisti vise i ne pisu preporuke, nego o tome na osnovu nalaza odlucuje pedijatar.)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uglavnom, vecinu prava znam, a moja pedijatrica me obavijestava o svemu sto slucajno ne znam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Moram napomenuti da imam info da neki pedijatri nisu djeci htjeli pisati preporuku ( jer to ne pise na specijalistickom nalazu , i dijete je po nalazu dobro. Jasno, dobro je obzirom na dijagnozu, ali ima potrebu za njegom u odnosu na zdravu djecu. Uglavnom , koliko sam informirana zadnjih par godina specijalisti vise i ne pisu preporuke, nego o tome na osnovu nalaza odlucuje pedijatar.)
    pretežno kažu da je dete preraslo neke godine kad se nešto smije pisati.

imaš neku dobru pedijatricu

inače moje prvo pravo sam ostvarila u doba neinterneta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znam. Imam odlicnu pedijatricu u svakom pogledu.
    ( i ostajemo kod nje nakon 7 godina jer ona ostavlja kronicno bolesnu djecu i dok su u OŠ)

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Niti meni nisu pisali specijalisti (osim jedna prije 2godine nesto slicno a ne preporuku) a od pedice bi normalno dobila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja dobila preporuku od gastričke

lala83 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

U siječnju ove godine sam otvorila njegu djeteta za sina od 2 godine. Zahtjev sam predala sredinom siječnja i u roku od 2 tjedna su me zvali na vještačenje. Također sam predala i papire na CZSS za uvečani dječji doplatak. Da bih u ožujku zvala da vidim kako stvar napreduje, a ono soc.radnica mi kaže da su tek prije 2 dana proslijedili zahtjev za vještačenjem na hzzo. Kao sada oni sve vještače, i da je velika gužva, i da bi mogli čekati i do godinu dana na novce. Kako ih malo požuriti? Koga da zovem? Ili nema pomoći i treba čekati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je prošle godine rekla da sam bez veze nosila uputnicu od dr. opće medicine, potvrde od poslodavca i ostale popratne papire. Trebaju samo novi nalazi.

Što se tiče preporuke mene je svaki specijalista izričito pitao za što mi trebaju nalazi i onda napisao preporuku.
    dobila papire od pedijatra i napisala na službenoj uputnici za povjerenstvo

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Jel netko bio na jedinstvenom tijelu vještačenja?
    Pužić kako je vama prošlo?
    Kada ste predali zahtjev?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zivkala sma svaki dan i molila da me stave u žurni postupak kako mi prava nebi istekla..i jesu,na vrijeme su izvještačili i to pozitivno , jedino sam onda zvala u hzzo da pitam šta je s novim rješenjem jer ga nisam dobila na vrijeme, pa su rekli da se sve natavlja kako je, s datumom od prošlog rješenja jer nije bilo promjena,. Isto su zvali za dd da javim šta je s novim rješenjem , pa sam im ga dostavila kad sam dobila tak da nije bilo prekida.Od papira za vještačenje sam predala samo med dok koju sam imala svježu + potvrde poslodavaca, nije trebala preporuka pedijatra. Zahtjev sam ja predala na knap , ali mi je žana rekla cca 1,5-2 mj prije isteka prava da treba predati u pravilu.Ugl imam samo riječi hvale za te gđe koje su u zavodu za vještačenje,jako razumne, uviđavne i susretljive.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pretpostavljam da se ne radi o Zagrebu?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je za nastavno pisalo da moram predati do lipnja, igrom slucaja sam predala 30.6. i rekli su da je to ok
    Na komisiju nas nisu niti ovaj put zvali.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MBee ne nije Zg nego Os. ja sam se bojala da slučajno nisam upala u neki vakum prostor jer je izvještačeno prije isteka prava ali rješenje nisam dobila pismeno na adresu , a prava istekla po starom..zato sam zvala i pitala -pa su rekli ako smo i dalje zaposleni oboje i dijete ima to što ima, dakle nema promjena nastavno će se produžiti, a papir kad dođe..

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nadam se najboljem, ali čitam da su se ljudi morali vratiti na posao, prestala im je isplata DD itd. jer je JTV zatrpano. Nisu riješeni ni naslijeđeni zahtjevi od prošle godine.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bilo je neki dan na tv o tome, pa su rekli da su riješili zaostatke, da djeca imaju prioritet upravo zbog tih prava koje majke koriste i da je u zg sada na redu 4 i 5 mj tko je predao..eto kod nas su brži (na jesen predajem za kontrolno vještačenje za OI pa ćemo vidjeti koliko će to trajati i hoće li ovaj put pozitivno riješiti )

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako ste na nastavnom onda staro rjesenje vrijedi dok ne dode novo (pozitivno ili negativno). Ako predajete prvi puta onda je najbolje predati 60 dana prije povratka na posao jer im je to rok (tako su mi rekli) da se vama odluka vrati na adresu. E sada, ja sam bila na njezi za jedno, sada mi je odobreno za drugo dijete, odluku znam vec 2tjedna i 2 dana i jos nije doslo doma Valjda bude do tih 60 dana, taman imaju jos 10ak

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MBee do kad je tebi staro rješenje, meni moja rekla da ću još ovaj mjesec dobit dd ( rješenje mi bilo do lipnja), a ostatke kad dobim i dostavim novo rješenje

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Piše mi da je kontrolno vještačenje potrebno provesti u kolovozu pa pretpostavljam da važi do kraja kolovoza.

Zato i nije točno ovo što je jaffa napisala, ukida se isplata DD a još gore morat ću se vratiti na puno radno vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Piše mi da je kontrolno vještačenje potrebno provesti u kolovozu pa pretpostavljam da važi do kraja kolovoza.

Zato i nije točno ovo što je jaffa napisala, ukida se isplata DD a još gore morat ću se vratiti na puno radno vrijeme.
    tocno je . Njega ili rad na pola radnog vremena vrijedi po starom DO odluke novog vjestacenja. Prekida se nakon sto se dobije NOVO negativno na kucnu adresu, tj. dan iza. ( mi smo imali situaciju prosle godine kad su vjestacenje otegli na vise od onih 60 dana pa sam se vise puta razgovarala sa svima u hzzo-u).

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bojim se da će to ove godine biti puno duže ako je točna brojka o 20000 predmeta koji su na čekanju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja planiram zvat idući tjedan

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tocno je. Mozda eventualno prekinu dd pa dobijete zaostatke kako Jelena kaze ali vratiti se raditi ne morate dok vam novo rjesenje ne stigne. Konkretno, meni je staro rjesenje bilo do lipnja, za produzetak sam predala 30.6. a od hzmo sam dobila dopis da se javim sa novim rjesenjem do 25.7. (zakljucno sa tim datumom dobivam dd a ostatak onda naknadno). U meduvremenu sam predala za mlade dijete (krajem 5.mj). Posto sam 1.7. saznala telefonski da mi je za drugo dijete odobrena njega prekinula sam od starije sa 30.6. Novo rjesenje jos nisam dobila doma. Ali su ga dobili u hzmo pa su me zvali da dodem, odobrili novi sa 1.7. i ukinuli star dd i sve je ok, necu cak ni rupu imati u isplati.
    Na posao se definitivno ne vracate Onaj dan kada, jednom, dobijete negativno rjesenje, onda se iduci dan morate javiti na posao (ili godisnji ili kako vec se dogovorite u firmi)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moze jedno mozda glupo pitanje, ali da ipak provjerim.
    Papire za SRV i dalje predajem u HZZO, a onda ih oni prosljedjuju jedinstvenom tijelu vjestacenja? Ne moram se sama javljati JTV-u? I je li se ista promijenilo u proceduri, ili u dokumentaciji koju treba prikupiti?
    Pokusavam vec danima nazvati pravnu sluzbu u jukicevoj gdje spadamo, ali ne uspijeva mi.
    Koje brojeve u HZZO-u vi zovete?
    Probala sam zvati i taj famozni ZOSI, ali i to je nemoguca misija.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I dalje u HZZO. Predati nove nalaze koji se traže u starom Rješenju.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam predala u Jukicevu, sve kao i prije Onda kasnije njih zovem za rjesenje

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok, hvala!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A Tvrtkovu kada sam zvala to sam jeeedva dobila, cijelo jutro je zvonilo. Nemam broj vise taj, imam samo od pravne u Jukicevoj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jaffa si dobila papire?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jesam, tocno 3 tjedna kako sam saznala telefonski! Dugo im je trebalo.
    Jesu ti odobrili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam kad sam bila doma uzaludno pokušavala zvat, doma još ništ nije došlo, a i ni mene nema
    Nadam se da će bit ranije nek orošle godine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •