-
Nedobivena porodiljna naknada
Ovaj slučaj je malo kompliciran. Šogorica je rodila prije godinu i pol. U trenutku rođenja djeteta nije bila zdravstveno osigurana , ali u zakonu lijepo piše da ukoliko žena nije bila zdravstveno osigurana za vrijeme rođenja djeteta , a isto nabavi u roku 30 dana od rođenja djeteta , da će normalno dobivati porodiljnu naknadu od 1663 kn mjesečno i jednokratnu pomoć. Ona je zdravstveno nabavila već nakon par dana od rođenja bebe , no gospoda iz HZZO a su je odbili jer NIJE IMALA ZDRAVSTVENO. I nije dobila ni kune. Sad , šta vi mislite , da li se tu da šta napraviti ili ne , možda kod odvjetnika otići ili nešto , ali znam da ja to tako ne bi ostavila , ako tako piše u zakonu onda se oni toga moraju pridržavati. Ja bi ih tužila za to što su odbili a bogami i za duševnu bol ( nije dobila nešto na što ima pravo , a drugih primanja nije imala , osim pomoći roditelja. ). Što se tiče zdravstvenog , nije ni znala da ga nema , imala je onu plavu knjižicu ( tata poginuli branitelj ) i uvijek ju je normalno koristila i nitko joj nikad nije prigovorio da nema zdravstveno osiguranje , čak ni u bolnici gdje je rodila. Po HZZO u , njoj je zdravstveno isteklo kad je prestala sa školovanjem , cca sa 20g. Imate vi kakav savjet u vezi toga ? Ali ja znam , da je to moj slučaj, da ne bi to pustila tak lako.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma