Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Informacije u skoli-vrijeme

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Informacije u skoli-vrijeme

Da li su vama informacije u skoli za vrijeme vaseg radnog vremena i ako jesu, da li ste u mogucnostii redovito mjesecno odlaziti s posla da bi se uklopili u skolski raspored? Da li ucitelji vase djece imaju razumjevanja ako ne mozete doci u odredjeno vrijeme i imaju li vasi posodavci razumjevanja za vase izostanke? Kod mene je situacija malo zeznuta s obje strane, pa me zanimaju vasa iskustva.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo informacije uvijek u suprotnoj smjeni: jedan tjedan ujutro, jedan popodne.
    Tako da uvijek netko MOŽE doći, uistinu nema problema.

Ako fakat ne možeš doći, ne vjerujem da ti razrednik ne bi izašao u susret i primio te na kratko i u neko drugo vrijeme.
    Posljednje uređivanje od Forka : 06.05.2015. at 21:39

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jedan tjedan ujutro , drugi popodne.
    za vrijeme informacija se moze nazvati profesoricu i imati informacije preko telefona , ako se bas ne moze fizicki doci.
    ali ne vidim smisao precestih informacija, jednom u mjesec- dva je vise nego dovoljno ( ako dijete bas nema neke vece teskoce ili probleme).

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi imamo jedan tjedan ujutro, jedan popodne, ali mene zanima da li je to popodne recimo nakon vaseg radnog vremena. Meni je dodatni problem sto putujem u drugi grad na posao pa ne mogu skoknuti na informacije pa se vratiti na posao.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, to popodne je nakon završetka našeg radnog vremena.
    Smisao informacija je da roditelji mogu doći i informirati se, a ne da kemijaju i dovijaju se kak' da to izvedu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Popodne je u 17:30

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Popodne je u 17:30
    I kod nas.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa i ja mislim da je u redu da roditelji mogu doci u vrijeme kad nisi na poslu, ali kod nas su informacije popodne u 15.50 i stvarno je kemija uopce doci u to vrijeme. Danas sam pokusala, izasla sa posla i dosla u skolu, a ucitelja nema. Poljubila vrata.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dok sam bila razrednica, jedan tjedan ujutro, jedan popodne . plus imala sam drugi broj na koji su me mogli nazvati isključivo u vrijeme informacija plus pola sata da riješimo goruće probleme.

funkcioniralo je ok-

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas su informacije jedan tjedan ujutro, jedan popodne. Obicno su od 16,30.
    Ako roditelji rade u smjenama i poklope se s tim rasporedom onda je zeznuto. No sigurna sam da s obzirom da nema takvih slučajeva hrpa nađe se i neko drugo rješenje.
    Jedino što su se na zadnjem Vijeću roditelja bunili na predmetne informacije koje nemaju svi profesori u tom dvosmjenskom režimu kao razrednici.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa ja radim fiksno do 16.30 i putujem pa dolazim kuci u najboljem slucaju u 17.30. Muz radi od jutra do sutra i to je nekakav standard, ne izuzetak. Nema smjena i sretni smo da jos oboje radimo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tileo02 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i ja mislim da je u redu da roditelji mogu doci u vrijeme kad nisi na poslu, ali kod nas su informacije popodne u 15.50 i stvarno je kemija uopce doci u to vrijeme. Danas sam pokusala, izasla sa posla i dosla u skolu, a ucitelja nema. Poljubila vrata.
    To ti nije do profesora nego do ravnatelja škole. Mislim da postoji neka (možda čak pisana) preporuka ravnateljima da termini informacija za roditelje barem u jednom tjednu trebaju biti nakon 17h...

Ovaj vaš učitelj vjerojatno ima "rupu" u rasporedu u 15.50, pa ju je "popunio" terminom informacija za roditelje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tile, traži svog predstavnika da na Vijeću roditelja postavi pitanje termina informacija

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. ili ga postavi sama dotičnom učitelju, odnosno zamoli ga/zatraži da te primi na informacije u neko drugo vrijeme

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto niste o tome razgovarali na roditeljskom sastanku?
    Jesi uopće pitala razrednika za neku drugu opciju?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, Mima me preduhitrila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lijepo dođi u školu ili nazovi i reci da ne možeš doći i naći ćete neko riješenje .

jedna mama koja živi u sloveniji mi nije morala dolaziti ni na roditeljske ni informacije, zvala je telefonom,

došla je samo onda kad se birala agencija za maturalac , zašto da žena putuje 50 km da mene vidi ? a sve sam joj mogla reći telefonom ili mailom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas su u jutarnjem i poslije podnevnom terminu naizmjenično.
    Koliko uopće treba hodati na informacije?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas su ujutro, popodne, kad koji nastavnik ima rupu, poodnevne su za klinku u 1650, a za klinca oko 1730.

dok su bili boravak ( razred ne moji klinci) onda su bile informacije svaki drugi tjedan popodne oko 17 sati ali 2 školska sata, jer je učiteljica iz jurarnje morala doć na informacije, pa da s+ne putuje svaki tjedan ( tak je bilo i kod klinca mada je učiteljica stanovala 4 ulice dalje)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama je na prvom roditeljskom razrednica rekla da će informacije biti svaki četvrtak u 9:30. većina se u prvi tren složila (iako smo u boravku, većina mama iz razreda ne radi), no kad je nas par počelo prosvjedovat da radimo i da nećemo biti u mogućnosti dolaziti, razrednica nam je izašla u susret i dodala informacije prvi ponedjeljak u mjesecu od 17:00-18:00.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    lijepo dođi u školu ili nazovi i reci da ne možeš doći i naći ćete neko riješenje .

jedna mama koja živi u sloveniji mi nije morala dolaziti ni na roditeljske ni informacije, zvala je telefonom,

došla je samo onda kad se birala agencija za maturalac , zašto da žena putuje 50 km da mene vidi ? a sve sam joj mogla reći telefonom ili mailom
    x

Treba jednostavno nazvati i dogovoriti način / termin. Ništa drugo.

Moji sinovi imaju jednosmjensku nastavu, ali informacije su ipak uvijek naizmjenično - ujutro, pa popodne, za ljude koji rade u smjenama. Razrednik mog mlađeg sina je jednom tjedno u točno određeni dan popodne u sportskoj dvorani i mi znamo da ga tamo možemo naći, bile informacije ili ne. Osim toga, za vrijeme velikog odmora većina profesora će odvojiti pet minuta za informacije, pogotovo ako se roditelj najavi.

Ja idem najmanje 1x mjesečno, po potrebi (pred kraj škg ili ako me nešto zanima) svaka dva tjedna.

Ako se roditelj ne pojavi cijelu godinu (možda čak i polugodište, nisam sigurna) škola ima pravo obavijestiti czss i to onda više nije zafrkancija, čak i ako dijete nema nikakvih problema u školi.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kao što su cure već rekle: nazovi i dogovori se kad možeš doći.

a ne znam zašto informacije ne bi mogli odraditi i telefonom.

Citiraj tileo02 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li su vama informacije u skoli za vrijeme vaseg radnog vremena i ako jesu, da li ste u mogucnostii redovito mjesecno odlaziti s posla da bi se uklopili u skolski raspored? Da li ucitelji vase djece imaju razumjevanja ako ne mozete doci u odredjeno vrijeme i imaju li vasi posodavci razumjevanja za vase izostanke? Kod mene je situacija malo zeznuta s obje strane, pa me zanimaju vasa iskustva.
    čekaj, a zar baš trebaš na informacije ići "redovito mjesečno"?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam, da baš treba toliko dolaziti na informacije. S učiteljicom smo svaki dan u kontaktu na zatvorenoj grupi za roditelje, na mailu, viberu, SMS,... nema da se išta događa, a da se to ne zna.
    Moj stav je da treba ići ako imaš kakvih nedoumica, odnosno ako postoji stvarna potreba.
    Svaki korak vidim u e-dnevniku, pa ako mi baš neka ocjena odskoči, idem pa pitam.
    U prvom polugodištu bila sam valjda 2 puta, u drugom nisam sigurna da li sam bila.
    A s učiteljicom sam razgovarala i jučer i neki dan,...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, da baš treba toliko dolaziti na informacije. S učiteljicom smo svaki dan u kontaktu na zatvorenoj grupi za roditelje, na mailu, viberu, SMS,... nema da se išta događa, a da se to ne zna.
    Moj stav je da treba ići ako imaš kakvih nedoumica, odnosno ako postoji stvarna potreba.
    Svaki korak vidim u e-dnevniku, pa ako mi baš neka ocjena odskoči, idem pa pitam.
    U prvom polugodištu bila sam valjda 2 puta, u drugom nisam sigurna da li sam bila.
    To je tako za niže razrede. Stvarno nema potrebe ići u redovni termin informacija ako se s učiteljicom vidimo svaki dan, a popričamo 1x tjedno.

Ali viši razredi su druga priča.

Vjerujte, ima roditelja za koje profesori uopće pojma nemaju kako izgledaju (i obrnuto).

Za dijete koje nema problema u školi, pristojno se ukazati 1x u polugodištu.

Kod nas, recimo, nije dozvoljeno ići na informacije nakon 1. lipnja jer to je čest slučaj - roditelji se ne pojavljuju cijelu godinu, a onda u zadnja dva tjedna nastave (kad treba ispraviti ocjene) jaše po profesorima. Nije to pravilo, ali bome je češće nego si čovjek misli.

Inače, profesori zovu roditelje na informacije ako je kakva frka, a tada se termin dogovara - ne mora biti službeni termin u koji se dolazi bez najave. A ako baš ne idete na informacije, sasvim je dovoljno otići na bar jedan roditeljski sastanak u polugodištu (nakon toga se obično mogu pogledati i ocjene). I to je to.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.05.2015. at 07:46

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam vidjela o kojoj dobnoj skupini se radi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam vidjela o kojoj dobnoj skupini se radi.
    Nisi ni trebala. Samo komentiramo kako to ide. Potreba za susretima s osobljem škole pada linearno kako djeca rastu. Moji doma znaju reći "danas je četvrtak u A smjeni, idi na moje informacije" jer meni to sad relativno malo važno. Ako se sjetim - odem, ako ne - nema veze. Obično me mlađi sin šalje na informacije ako ima "dobru berbu", tj. hrpu petica - da se malo hvali. Na informacijama starijeg sina je dosadno - tamo nema nikakvih iznenađenja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.05.2015. at 07:52

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi ni trebala. Samo komentiramo kako to ide. Potreba za susretima s osobljem škole pada linearno kako djeca rastu. Moji doma znaju reći "danas je četvrtak u A smjeni, idi na moje informacije" jer meni to sad relativno malo važno. Ako se sjetim - odem, ako ne - nema veze. Obično me mlađi sin šalje na informacije ako ima "dobru berbu", tj. hrpu petica - da se malo hvali. Na informacijama starijeg sina je dosadno - tamo nema nikakvih iznenađenja.
    Eh, nisam baš sigurna da sam ovo dobro napisala. Istina je to za nekoliko godina, ali ima djece koja se u pubertetu malo "zaigraju" pa ih treba pojačano nadzirati. Tako da... nema tu krivo i pravo, sve se kroji po mjeri djeteta, bar bi tako trebalo biti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa naravno da ne treba dolaziti na informacije kraj svih tih komunikacijskih kanala.

Ali e-dnevnik, mail, viber, SMS, grupa na facebooku... Meni je to way too much
    Big brother

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Big brother
    Meni nije too much, nego čisti SF
    Kod nas su informacije svaka dva tjedna i to je sve.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da ne treba dolaziti na informacije kraj svih tih komunikacijskih kanala.

Big brother
    Ja bih sad najradije kao tanja_b napisala da mi je to SF, jer donedavno je bio. Ali situacija se počela popravljati (taman kad su moja djeca na izlasku iz osnovne škole): vidim da mlađi profesori komuniciraju s učenicima i roditeljima putem društvenih mreža, tako da je to po svoj prilici pitanje generacije.

e-dnevnik mi je i dalje SF, pa iščekujem srednju školu nadajući se promjeni na bolje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša učiteljica je prilično 50+ i bome komunicira putem svih nabrojanih kanala.
    Skidam joj kapu do poda. Mislim da bolju ne bismo dobili da smo sa svijećom tražili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas isto nema još ništa od navedenih načina. Samo klasične informacije. Mobitel isto ne daju.
    No od slijedeće godine ćemo izgleda dobiti e-imenik. Meni u principu ne treba. Vidjet ću kako će to funkcionirati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas isto ništa od navedenoga, samo informacije i naravno razgovor ako sretneš učitelja u kvartu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas isto ništa od navedenoga, samo informacije i naravno razgovor ako sretneš učitelja u kvartu.
    nema ni kod nas ništa od navedenog.

No, slučajno sam dobila broj mobitela od učiteljice, pa sad opravdavam izostanke na sms, umjesto da nosim ispričnice od doktora ili ih pišem u informativku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da nahvalim e - dnevnik.
    Vidite svaku ocjenu, komentar, broj bodova,...
    Za svaki izostanak dobijete SMS poruku,...
    U e - dnevniku vidite najavu svakog ispita - svijetli crveno.

Na zatvorenoj stranici imamo najavu svakog sastanka, teme,...
    Sve slike radova, sve slike gdje su djeca bila,...
    Svaki dan obavijest o zadaći, datume lektira,... Knjige koje su za lektiru u e- obliku,....
    Male izostanke pravdamo mobitelom, naravno velike pravda dr.
    Ako dijete nije bilo u školi na zatvorenoj stranici dobiješ sve informacije o tome što su radili, koja je zadaća,...
    Bilo kakvo pitanje vezano uz zadaću postaviš i dobiješ odgovor,...
    Apsolutno sve.
    Ponavljam, naša učiteljica je zakon.

Iskreno, ako djetetu taj dan nije lagano dobro, ono nije na 100%, napišem učiteljici poruku, da ga ima na oku. I to je kod nas najnormalnije.
    Ulijeva mi veliko povjerenje, jer imam dojam da vodi potpunu brigu i više od toga.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 10.05.2015. at 11:04

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U mojoj skoli svaki prof. ima jedan sat tjedno u prvoj smjeni prazan za informacije - nema druge smjene. Svaka recimo dva, tri mj. je roditeljski, jednom mjesecno u trajanju od dva sata, poslijepodne, je dan otvorenih vrata. Tada roditelji mogu, osim s razrednicima, porazgovarati sa svim djetetovim profesorima - sto je po meni odlicna inicijativa ravnateljice. Neki prof. daju svoj broj mobitela - na zalost opeku se jer ih najcesce zovu roditelji koji ne paze na primjereno vrijeme zvanja i to zbog gluposti, a ne hitnoce. Takodjer takvi dolaze nenajavljeni i love po hodnicima i zbornicama prof., jer eto, prof. ispijaju kavu (u njihovoj percepciji) - a ljudi ispravljaju ili slazu ispite i rjesavaju papirologiju. Naravno, ako je roditelj u nezavidnoj situaciji s poslom i ako se dogovori, svaki normalan ucitelj ce mu izaci u susret i prilagoditi se.
    Posljednje uređivanje od palčica : 10.05.2015. at 12:56

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas, u jednoj skoli su informacije u 8:45. Baš me to zivcira i to intenzivno. Da su bar u 8, pa ne bih puno zaksanila na posao, ovako izgubim pol jutra. Al što je tu je. Ne da mi se više oko toga nit koliko je crno pod noktom mrdati.
    U drugoj su treći sat ponedjeljkom, ali moze se doci bilo kad i dogovoriti popodnevni termin.
    U trecoj je smjenski rad pa tako i informacije šetaju.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ocito je i do ravnatelja. Kao da i sami nisu najcesce roditelji.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

eh, ja sam nedavno dobila "po prstima" jer sam javno na Vijeću roditelja na kojem su bili prisutni svi učitelji, pitala zašto službene informacije nisu u prilagođeno vrijeme barem jednom mjesečno (dakle jutarnja smjena ujutro, popodnevna smjena u 16.10, a s obzirom na mjesto stanovanja, roditelji koji rade u gradu ne stižu nikako.... reakcija je bila kao da sam u osinje gnijezdo pogodila... ali očito neki roditelji nisu znali da smiju nazvati ili pitati za neki drugi termin... a sve ostalo: e dnevnik, viber ili bilo koji oblik komunikacije je čisti SF....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •