-
I evo, da zaključimo ovu temu ako netko jednom zaglavi u sličnoj situaciji.
Dijagnoza je bila placenta previa increta/percreta.
Carski su napravili sa 34+3 tjedana. Dobivala sam preventivno nekoliko puta inekcije kortića, pa tako i dva dana prije poroda.
Carski je počeo u 8:30 ujutro. Bebica je izašla u izvrsnoj formi 10/10 apgar, 2270 gr, 45 cm.
Moja posteljica je toliko urasla, čak i prorasla van prema mjehuru, tako da kad su je pokušali odvojiti dogodilo se ono čega su se kirurzi pribojavali. Iskrvarila sam kompletnu svoju krv, morali su mi izvaditi maternicu da bi mi pokušali spasiti život. Dobila sam preko 6 litara transfuzije. U tom cijelom masakru se počela zgruišavati krv, bilo je problema sa srcem, reanimacije, uslijed svega toga i pluća su otkazala. Zavrsila na respiratoru i tek navečer sam se probudila. Sretna da sam živa i da ću ipak upoznati svoju malu bubalicu.
Tri dana na intenzivnoj su mi samo donosili bebicu da leži u jastuku kraj mene na kratko, nije bilo nikakvog skin to skin ni ničega. Za moju mrvu su se brinule sestre na neonatologiji. Niti sam ja bila u stanju primiti bebu, niti je imalo smisla stavljati ju na prsa dok mi utaču toliko lijekova kroz sve te braunile. Samo sam ju gledala i plakala od sreće. Sestra koja mi je donosila bebicu mi je rekla da si svako toliko rolam kroz prste bradavice kako bi potaknula proizvodnju mlijeka i to sam i radila.
3. dan su me spustili na odjel babinjača i tamo su mi ju prvo sestre pokušale samo staviti na kožu. Toliko me bolila cijela trbušna šupljina da nisam mogla izdržati, pa sam ja rekla sestrama da ćemo mi "kožiranje" obaviti preko cikenja na boku. I tako je počelo. Mlijeka nije bilo ništa. Ni kap. Ni treći, ni četvrti dan. Peti dan dan sam odlučila da sam dovoljno dobro i da želim da bebu ostave na kompletnom rooming in samnom i tada je i mlijeko krenulo. Trebalo je još tri dana da mrva počne dobivati na kilaži samo od mog mlijeka i 9. dan su nas pustili doma.
Od tada isključivo doji i super napreduje. Obzirom da je nedonošče prvih mjesec dana sam je morala buditi i hraniti svaka 2 sata. Sa mjesec dana je imala 3600gr, a sada sa 8 mjeseci je imala 9 kila.
Dakle, dojenje i nakon takvog teškog poroda i masivnog krvarenja je moguće. Samo strpljenja i odlučnosti.
dana pljenja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma