Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Infantilni spazmi i psihomotorno kasnjenje - west

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Draga Adaada
    To mislim da je uobicajeno da djeca kad krenu napadi zaborave sve sto su do tad naucili i idu od pocetka. Super da ide na fizioterapiju a poslije ako imadnes mogucnosti obavezno ga ukljuci i u radnu i logopeda. Moj djecak je imao sve te vjezbe intenzivno cetiri mjeseca i plus senzorna integracija i mislim da mu je to pomoglo.
    On se poceo posjedati tek s godinu dana, cetveronoske propuzao s 14 mjeseci, a prohodao sa 16,5. I dugo vremena je tesko usvajao instrukcije, nije imitirao, nije razumijevao upute, govor i sl. No malo po malo sve je ulovio i sad kad nekom tko zna sto je westov sindrom kazem da ga on ima, nitko mi ne vjeruje. Ocito im treba vremena da se malo oporave od napada i prilagode terapiji (On jos dobiva antiepiletike). On ima kriptogeni west, ne zna mu se uzrok, svi nalazi su mu uredni ukljucujuci i MR mozga.
    Oprosti ali ne znam sto je hemipareza, tj. Sad sam pogledala na netu ali ne kuzim jel mu to uzrokovalo napade ili je to posljedica napada?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Hvala ti draga Mapmap na brzom odgovoru.Puno mi znaci da cujem i druga iskustva.Nasem djecaku su tek kod 6 mjeseci otkrili da je prilikom poroda doslo do nekakvog krvarenja iliti mozdanog udara.Dok ja nisam primjetila njegove trzaje(napade) njegov razvoj je bijo potpuno u granicama normale.Hemipareza je slabija funkcija misica u celoj strani tijela.Slovenka sam i malo neznam bas sve rjeci da prevedem.
    Znam da je za siptomatski west slabija prognoza,ali mi ipak uliva neku nadu da ce barem koliko toliko oporaviti.
    Zasad idemo na radnu terapiju i fizijo.Nerazumem za senzornu integracuju sto bi tocno mogla bit,ali cu se naravno pozanimat.Za logopeda su rekli da je jos rano.Kada ste vi poceli ic k logopedu?
    Tako je sto kazes zaradi terapije,jer mu se tjelo jos mora privadit na tolike ljekove.Mi jih dodatno imamo jos 3 antiepileptika,tako da jako puno.
    Hvala ti na odvojenom vremenu i javljanju. Puno mi znaci cuti barem malo pozitivnih stvari,jer najtezja je ta neizvjesnost. Ljep pozdrav

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Draga Adaad
    Nije mi nikakav problem podijeliti s tobom iskustva, naprotiv veliko mi je zadovoljstvo posebno sto se sjecam koliko sam ja ocajnicki trazila bilo kakve lijepe price o westu, bar tracak nade da dobijem i sad sam presretna da mi mozemo biti nekome ta nada
    Simptomatski west ima losije prognoze, ali sam sigurna da jos uvijek ima prostora da dobijete iz svog bembina maksimum. Samo puno puno rada i poticaja. Pa nacelno za logopeda jest prerano, ali mislim da se to odnosi na zdravu djecu pa buduci da on ima tu dijagnozu mislim da je opravdano da inzistiras da ga se ukljuci u tretman, ako imas tu mogucnost, jer sto ranija intervencija, to su bolji rezultati. Moj djecak je bio kod logopeda vec s 14 mjeseci. Sad on nema vise nikakve vjezbe do njegove druge godine pa ce ici procjena pa ako bude potrebno, opet cemo ga ukljuciti na vjezbe.
    Znam koliko ti je teska ta neizvjesnost. Ja sam stalno i neprestano u strahu i pratim svaki njegov korak. Ako je samo malo nervozniji nego inace, ja sam vec luda od brige. I to je stanje s kojim sam se pomirila da ce trajati dok god sam ziva. Ali daj bog da na tome i ostane
    Ljubi svoje dijete i za nas i imaj vjere u njega

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Draga Mapmap
    Doista se trudimo..vjezbe,rad,prakticne igracke.sve sto je u nasoj moci. A i on je jako zainteresovan..voli kad radimo sa njim i nikada ne protestira,tako i na fizioterapiji jako sodeluje.
    Ah imala bi milijon pitanja...
    Dali je ikakva mogucnost da se cujemo preko imaila...ako ti nije problem.Jer sad je ovo vise samo izmena nasih iskustva.moj mail( masamasa555masa@gmail.com)
    Hvala ti
    Budite dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •