Trebala bi otkriti na koji nacin tvoje dijete pamti.
Ako slabo pamti i ima teskoca s tablicom mnozenja, pomogao bi mu logoped, ali ne znam kako ce to ici jer testiranje kod logopeda se u pravilu obavlja na materinjem jeziku, pa bi mu rezultati na stranom jeziku bili upitni.
Ali ja mislim da tvoje dijete ima drugi problem - on istovremeno mora savladavati i strani jezik i tablicu mnozenja, pa to traje dulje nego kod djeteta koje treba savladati samo jezik ili samo mnozenje/dijeljenje.
Moj mladji sin isto je imao problema s tablicom mnozenja (ucio je to puno dulje nego moj stariji sin). Islo je tesko i polako sve dok nisam otkrila da je njemu to najlakse nauciti napamet, kao pjesmicu. On je razumio kako to ide, ali nije pamtio dok nisam napisala veliku plahtu A3 formata i svaki red je bio u drugoj boji. Citali smo to naglas i zapamtio je relativno brzo. To NE mora vrijediti i za tvoje dijete. Netko to mora prepisivati (da vidi brojeve), netko lakse uci naglas napamet. Kod mog sina upalila je kombinacija - morao je i vidjeti i cuti. Ako to primijenis kod svog djeteta, vodi racuna da uci na onom jeziku koji koristi u skoli.
Ucitelji u razrednoj nastavi isto znaju razne trikove. Ne znam hoce li ti ovo pomoci jer je na hrvatskom. Nisam sigurna da je to primjereno za tvog sina, ali pogledaj: http://www.razredna-nastava.net/stranica.php?id=526