Stranica 15 od 41 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hallo cure,razumem vasu zabrinutost ali to su jako male doze sto vi pijete a i zecija usna su ja mislim nasledna a i ko zna mozda je ta zena neke druge lekove pila.Ovde je velika panicarka,trudna sam 25+4 i ne znam kako se do sad nosim sa mojim strahovima pre trudnoce sam se lecila AD i prestala jer sam trud. planirala,mislila da se izlecila kad ono sto puta gore nego pre.Najvise me muci tahikardija od 90-110 otkucaja i imam strah bijele kute i pregleda kod doktora,na kontroli mi tlak 175 sa 115 a pula 146,popijem koji normabel al to nije nista,psihij.mi rekao da je bolji helex a sta vi mislite?Citam vas od kako sam ostala trudna i puno mi je lakse,ovo je kao neka grupna psihoterapija.javite se pa da pricamo,ja o mojim simptomima mogu knjigu napisati.imam 34god i sina od 7god i isto sam imala takve tegobe i s njim u trudnoci,sve je ok.i sa ovom bebom je sve ok,bila sam na savim pregledima pocev od vadjenja krvi na down sindrom ,organscreening u prvom tromesecju pa sad u drugom tomesecju i sve ok al nije u mojoj glavi ok to je isto veliki problem

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

operatori hajde mi odgovorite,ja cijeli dan pisem poruke i nista,nijedna nece da izadje o cemu se radi,nije fer!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

zasto necete da mi objavite poruke u cemu je problem?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

taman sto napisem cijelu moju povijest,peko 100 recenica,vi napisete hvala na strpljenju i na kraju nista,niko nista ne vidi,nije fer!!!!!!!!!!!!!!!!1

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo bez panike .
    osoblje odobrava prve postove ( i to piše kod registracije) , a osoblje foruma nije na forumu stalno .
    evo , svi su vidljivi.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mala panicarko tek su se sad prikazali tvoji postovi. Ti zadnje tromjesecje smijes pit sedative ,jer je dijete razvijeno ,samo raste.Meni su dr rekli da se u zadnjem trimestru daje dijazepam protiv kontrakcija,tako da nema potrebe da se mucis. Za AD ne znam.
    Nisam shvatila jesi li pila sta prvi trimestar od sedativa i koliko dnevno?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ok ja sam ovdje nova i ne znam kako funkcionise sve ovo pa sam mislila da negdje grijesim,pa da mi necete prikazati poruke.Izvinjavam se!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hallo svele,nisam pila nista sem vitamina,mg i eutiroksina za stitnjacu a normic ponekad kad se jako uzrujam i pred svaki pregled a bilo ih je dosta do sad,a ne znam meni je psihijatrica rekla da smijem helex po potrebi 0.25mg a redovno ne.svako kaze drugacije a drugi psihijatar(posto se konsultujem sa dva)kaze da smijem AD i rivotril za smirenje to ti je nesto kao helex.Eto,tako je kod mene

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka srecno sjutra na testiranju,drzim palceve

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uh sto su neusaglaseni,al ti bar nisi pila ovo redovno,ja sam zeljela prestati al nisam mogla,tako da 02,08, moram kod geneticara da me pegla.Jos kad pocnem za mjesec dana na posao ne znam kako s ovako malom dozom

Ja idem u drzavnu kod ginekologa ,a nemam pojma rade li onitaj oranski skrining u prvom tromjesecju,jesi ti bila privatno? jel to isto sto i double test sa vadjenjem krvi ili ne? I kad se radi
    Izvini sto te mucim al nemam pojma sto sve mogu uradit od tih testova na kraju prvog tromjesecja.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobro jutro,evo ja sad ustala i tako.Danas ce biti ubistvo od vrucine.Nista ti mene ne mucis,meni je mucenje kad moram ici na pregled kod dok. a ovo mi je zadovoljstvo.Ovako,pricam ti i za prvu i za drugu trudnocu,ja ti zivim u Austriji i ovde je malo drugacije sto se tice kontrola al u sustini sve je isto.Od 11-14nedelje ides na organ screening,tu ti pola sata gledaju na ekspertni ultra zvuk(osoba obucena za to) sve bebine organe jesu se dobro razvile,poslije toga ti vade krv i to je test za Down sindrom i jos neke bolesti a to ti se zove kombinovani test,ukucaj na google pa ces videti.E ako je sve u redu sa bebom na obicnom pregledu kod ginek. a ti svejedno hoces da se tako testiras onda ti moras platiti a ako je nesto sumnjivo dok.te salje na to dodatno i nista ne kosta,ja sam platila 200eura,a u sklopu te cene mere nuhalni nabor(vrat)bebe,ne bi trebalo biti vece od 2,5mm,ako je deblje onda sumnjaju na Down sindrom,tako da to nije lose otici.Ekad ti dodje nalaz onda tu pise da preporucuju jos jedan ekspertni ultra zvuk od 18-22ned.trudnoce.Tu su se organi skroz razvili i tu dugo,dugo,dugo gledaju srce,mozak itd i to onda opet kosta 160eura,skupo al eto ja sam isla ,dok.je rekao da ne treba da je sve u redu al sam ja ipak otisla.Ito je sve od tih pregleda sto ja znam,sad redovno do kraja kod mog ginek,al sve ove silne pretrage,ja ne znam kako sam izdrzala,zbog toga sto imam nenormalan strah od pregleda,znam masu zena koje nisu na to nista isle a i ko ima preko 35 god.onda je sve gratis.Ja sam ti odmah prestala raditi,jer sa tom mojom dijagnozom sam odmah dobila trajno bolovanje,generalni anks.poremecaj sa panicnim napadima,psih.mi je napisao pismo i sugerirao da mi smeta posao da se bojim ici busom do posla,da imam teske napade,da nocima ne spavam,sto je i bilo istina,nista nije slagano i odmah sam dobila to bolovanje,probaj i ti,mozda ti uspije.Ja sam radila prvih 12nedelja pa otisla na bolovanje.Jako je tesko raditi sa tim strahom i onda jos vise srce lupa i tako.Ma ne boj se geneticara,sta ti moze,samo ce ti lepu terapiju napraviti da ti bude dobro,a naravno da ce pricati o rizicima to i ti znas.Meni sve ove meseca je pomogao caj od maticnjaka,bas smiri,ne puno al opet.Ne dao Bog nikom onakve strahove kakve sam ja imala prvih 14,15 nedelja, svaki dan panicni,kocila se ruka vilica ,glava jezik i opet izdrzala bez tableta.Nocima nisam spavala,stalni tuzna,zabrinuta,svaki dan proliv a srce da ti ne pricam,isla i kod interniste ma svasta je bilo.Nekako se simptomi poceli povlaciti od 17-nedelje i malo mi je trenutno bolje al problem sa lupanjem je tu al nekako guram.Tako kad bi nekad ti taj helex i preskocila,nista ti ne bi bilo,ja sam ti bila kao najveci narkoman bez droge pa sam izdrzala,eto to ce ti geneticar reci u najgorem slucaju dati zabrani tablete,bice tesko al se sve izdrzi.Puno znaci paznja muza,njegove masaze,on me je po citavu noc milovao da zaspim,masirao na pocetku trudnoce.Eto samo se tjesi da ima jos gorih od tebe pa sve prodje ,sjeti se mene i naprijed!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo i mene
    Ja sam juce prosla bez tablete i prije 3 dana ,eto sad cu vidjet kako cu dalje.
    sto se tice straha od putovanja autobusom,ja sam imala panicne zbog toga prije 5 godina,da mi je dolazilo izaci na sred puste poljane,al nisam znala kako bi kuci onda dosla. Tako vrlo dobro znam kroz sta prolazis vjeruj mi,a ja jos tada nisam pocela bila pit tablete.
    Da odem na bolovanje ne mogu jer radim u skoli i to po ugovoru,koji istice u julu,a treba ga produzit od septembra do septembra,pa ako se ne pojavim prvi mjesec nece me ni primiti na posao.I tako mi je sudjeno dok ne dobijem stalni radni odnos sto nece bit za jedno 2 god.-tako je to kod nas.
    Pitat cu za taj organski skrining ,al mislim da cu morat putovat u dr.grad za to,jer zivim u malom gradu gdje toga nema.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A i da im donesem doznake za bolovanje sa tom dijagnozom,ne vjerujem da bih vise posao gledala-tako funkcionise mala sredina

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja evo sve zaboravljam od kad sam trudna mozak mi ko zlatnoj ribici.Htjela sam i ja pit caj od nane (maticnjak,mislim da je isto),al onda nadjem na internnetu da se to ne preporucuje trudnicama i ja odustanem od njega,a ginekologa sam opet zaboravil pitat jel to tacno.Kamilicu ne volim,tako da bukvalno nemam sto popit.
    Inace na pocetku mi je bila data terapija 3*0,5mg ksalola + AD,tako da znas koliko sam bila uspanicena,uzas jedan.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

smijes da pijes maticnjak to pise i na internetu i ja pitala doktora.Maticnjak je melissa i sigurno sme,mozes majcinu dusicu 100 posto.Ai kopd mene u firmi niko ne zna zasto sam otisla na bolovanje jer je to tajna,to ide od dok. direktno u zdravstveno a u firmu samo dopis da sam na bolovanju,uopste ne znaju od kojeg je dok.zahtev dosao

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka jesi bila na kontrolu,kako je proslo?

Ja od prekjuce ne pijem nista,prosto sam srecna kako sam izasla sama i sve obavila bez nervoze,smijesno da sam zadovoljna zbog malih stvari,koje dijete moze bez razmisljanja zavrsit,a 1000 velikih napravim i ne primjecujem

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

cestitam,vidis kako si hrabra,moze ti sutra biti gore ,pa opet dodje dobro i sve tako.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Znam,samo se pitam hoce li brzo doc dan da sve ovo obavljam rutinski kao nekad

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure-matičnjak je melisa a nana je menta (metvica).Pijem matičnjak sad u trudnoći i super mi je..to je inače biljka koja se preporučuje ženama u svakoj životnoj dobi, pa tako i u trudnoći. Samo, može uspavati pa se preporuča prije spavanja-ali nakon helexa,xanaxa itd. on mi dođe kao toplo mlijeko prije spavanja

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

samo hrabro. Sve sto te zanima mozes pitati i svog opceg ljecnika,sto se tice tableta,ja sam bila prije trudnoce na misaru i jos nekim antidep. Kako sam zatrudnjela,prihijatar mi je prepisao 0.5mg,jer kao nesmije se naglo prestati. Moj ginekolog je bio upucen u sve to,nista mi nije rekao.. Ja sam ipak nekako ubrzo prestala sa ljekovima.. Eto, toliko od mog iskustva ,sretno

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure,

Ja sam pila veće doze Xanaxa od vas i hvala Bogu, curka se rodila živa i

zdrava.

Sad je već velika (najesen kreće u školu) i okupirala mi je komjuter

gledanjem crtića -zbog toga se nisam javljala.

Sad je s mojim bratom i šogoricom na moru - i ja brže-bolje na kompj.

da ne mislite da sam vas zaboravila.

Nisam, naravno!

U glavi i u srcu ste mi
    Posljednje uređivanje od Teica : 27.07.2013. at 12:18

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cao Teice,kako si ti? trebala si i ti otic i brckat se malo.

Ja onda popila jutros metvicu i doslo mi da se vratim u krevet.

Vidim da se pomalo osipaju ljudi s foruma

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ne osipaju se za stalno.

To je sad tako zato što je ljeto, godišnji odmori...

Nemoj plakati

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

cao Teica ti si nam svima uzor i olicenje hrabrosti,svaka ti cast,od pocetka sam sve citala i znam kroz sta si sve prosla u trudnoci i posle nje.Meni je isto jako tesko,kako kad.Najgore su mi te fizicke tegobe,lupanje srca i sad novo ziganje glave u jednoj tocki,pa se uplasim pa eto sve iz pocetka.Teice,koliko si kroz trudnocu pila helex?meni je psih.rekla da je bolje helex od normica po potrebi,trudna sam 25+6tj.Znacilo bi mi tvoje misljenje,sta ti mislis?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mala paničarka, hvala ti na komplimentu ali nisam ti ja ni malo hrabrija od tebe

niti bilo koje druge cure ovdje.

Temu sam otvorila iz velikog jada jer više nisam znala kome se obratiti.

Što se Helexa/Xanaxa tiče, ne sjećam se koliko sam točno pila ali 2 mg sigurno.

Ne znam zašto tvoja psih. smatra da je bolji Helex nego Normabel.

Na mene Normabel ima samo sedativno djelovanje, a ne anksiolitičko kao Helex,

tako da mi nije bio dovoljan u trudnoći (Normabel mi je u trudnoći ordinirala ginekologica).

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sto sam se iznervirala,3 dana bez tablete,danas 4. bi bio ,izasla da pokupujem nesto sama i uhvati me nervoza od vrucine,jos kad sam krenula da udjem u taxi pocelo da me kao gusi,vidim da moram popit ksalol.Najgore sto znam da je neko samnom bio ne bi bilo problema.
    Podmuklih li tegoba

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Teica draga ,hvala ti,ti si mi super ja te od pocetka moje trudnoce citam i puno mi bude lakse,psih.mi je dala helex zato sto se manje zadrzi u krvi 1-2h a normic duze i bude duze u bebinoj jetri,tako mi je rekla,a i da kod panike i straha je puno efikasniji od normica. Svele moja,tako ti je i kod mene,par dana super ili jedan dan bolje pa se razocaram kad mi krenu simptomi straha,a ova vrucina je da pop....dis,jedva cekam zahladjenje,ja sam isto prekljuce morala normic popiti ,glava me rasturala,al mi je slabo pomogao i tako dan za danom,od sutra 27.tjedan,brojim dane.Cure moje ,drzite se!!!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A nisam znala da ksalol samo 2 sata bude u krvi,pa kako onda mogu s njim funkcionisat cijeli dan,onda po nekoj logici ni on mi ne bi trebao.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Teica, daj neki broj na pp

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Poslala upravo !

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

kako ste cure?sta imaa novo kod vas,malo zahladilo pa se lakse dise,ja sam onako,najgora mi je glavobolja s desne strane u jednoj tocki,pa samo probada,pa se onda tako uplasim sad sam popila normic 1,25mg nije nista a i slabo je pomoglo.uz sav taj strah jos i to probadanje pa jos gore cijelo stanje.Joj Boze,kada ce to sve nestati i da zivim kao drugi normalan svijet.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da za tu glavobolju popiješ nešto od analgetila koji su dozvoljeni u trudnoći?

Što se Helexa tiče, on je shirt-term benzodijazepin i zbog toga se i zadržava u tijelu

kraće nego Normabel koji je long-term.

Ali, nije mi baš jasno kako bi mi uopće djelovao da se zadržava tako kratko (1-2 sata),

budući da meni od terapije do terapije prođe 6 ili 7 sati i to mi je OK.

Inače, nama pokretna klima procurila i digla parkete

Dakle, klime nema - mora na servis ako je sami ne uspijemo osposobiti,

a parketi se moraju osušiti do kraja da bi ih parketar mogao doći složiti.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hvala Teica,prava si zena,danas sam citala jos od 2006-te god sto si pisala,svasta si prosla i svima hoces da pomognes,zato ce i tebi Bog da pomogne,puno znaci rijeci utjehe za nas ovakve.Al ja mislim da je taj bol od anksioznosti,vec je malo prosla,bas onako probada,joj ne znam ni sama.Vidim opet dolazi val vrucine,samo volim kad je hladno,hahaaha.Hvala jos jednom!

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo me cure samo da se javim i da vam kazem da sam bila na skrinning i sve je u redu bas sam presretna.pozdravjam vas sve i nadam se da ste svi dobri.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

samo da vas sve pozdravim i dam malo podrške!

Možete vi to žene; sve će biti u redu

Kostadinka, drago mi je da te pregled umirio )

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Super Kostadinka,bas mi je drago,sad ces mirno spavati,jel ti nesto pijes?koliko mg i koliko cesto?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pijem kako ne ja ne mogu bez moj heleks.Pijem ga svaki dan od 0.25mg ali ponekad znam da se napijem i 2*0.25mg.verujte meni je lakse da se napijem nego da trpim i koliko sam pricala sa jedan psihijatar on kaze da nije dokazano da su stetne i da slobodne pijem.Naravno trudim se da pijem minimalnom dozu.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mala paničarka, i ja ne volim vrućinu, teško je podnašam što sam starija (43 godine imam).

Pročitala si i da nam se klima pokvarila a mi na 8.katu, zapadna strana...

I nemoj ništa da hvališ - tu smo jedni za druge

kostadinka24, bila sam sigurna da će sve biti dobro na pregledu i to mi je taaaako draaago!

Super !

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hej cure moje drage,
    Nisam se javljala jedno vrijeme jer sam se zabavila nekim problemima, al pratim vas redovno.

Kod mene opet sranje

Završila jučer ujutro u bolnici jer sam imala jake bolove u donjem stomaku i otvorila se za jedan prst. Od same pomisli na bolnicu, još dok sam se kod kuće spremala, preznojila sam se jedno tri puta.
    Stigla u bolnicu, smjestili me na odjel koji je jako fin (za razliku od prošlog puta). Sve čisto, cure super, sestre isto ok, klima radi, međutim, meni u glavi samo kako ću kući. Dan sam nekako pregurala, al noć opet probdjela ko i prošli put. Živi užas. Čim je svanulo počela sam razmišljati kako da me otpuste kući. Pošto su mi odmah dali tablete protiv otvaranja i kontrakcija, bolovi su prestali isti dan, ali mi nešto nalazi nisu bili ok (jetreni).
    Došla vizita u 8, pita dr kako sam, ja kažem ništa me ne boli, ja bih kući pa ću tamo ležat i pit tablete.
    Ona mi kaže kako bolnica nije zatvor, al ona bi me ostavila bar još par dana da sačekam rezultate novih nalaza.
    Ja i dalje po svom i na kraju potpišem i izađem na sopstvenu odgovornost!
    Muž ljut ko puška, ne može razumjeti koji mi je klinac...i svi ostali (rodbina, prijatelji) me ubjeđivali da ostanem u bolnici.

Evo me sad ležim kući i umirem od straha što će biti. Ne mogu se nikako opustiti, samo mi se negativne misli vrte po glavi.
    Non-stop se preznojavam i pored klime (od muke vjerovatno) i molim Boga da me nešto ne žigne ili zaboli.
    Znam da sam trebala ostati u bolnici, ali kako??? Toliko sam bila uznemirena i anksiozna, da sam imala osjećaj da ću umrijeti ako ostanem.

Šta da radim??? Kako se osloboditi ovog glupog straha??? Kako ću kad odem roditi??? Dajte me malo utješite pliiiiiiiz
    Užasno mi je muka i osjećam se ko govno (da izvinete)

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Snovolovka, što se tiče straha od bolnice, na tome ćeš raditi sa svojim terapeutom nakon što rodiš.

Sad, ako možeš, porazgovaraj s njim/njom (oprosti, molim te, zaboravila sam radi li se o muškoj ili

ženskoj osobi) na telefon ili, ako možeš zbog mirovanja, dogovori termin tako da te smiri pred porod.

Strah je strah - nema glupog straha.

To iz tebe progovara osjećaj krivnje, to znaš, jel tako?

Bila si jako uznemirena i nisi mogla tamo ostati. I točka.

Da ljudi oko tebe ne razumiju, čak ni najbliži koji te sigurno jako vole - nažalost, nije čudno.

Oni tih problema nemaju i ne mogu shvatiti - nisu psihijatri.

Kad dođe vrijeme i krenu trudovi, otići ćeš roditi - nećeš imati problema s bolnicom, vidjet ćeš!

Muž te doveze, pa onda procedura s papirima, eventualno brijanje (ako ne stignete to obaviti doma),

klistir, WC, presvlačenje u spavaćicu...

Jednostavno nemaš vremena ni snage za strah u tim okolnostima, vjeruj mi.

Ako se na tren i pojavi, začas i nestane jer stižu trudovi, tražiš si najlakši položaj itd.

Ovo "osjećam se ko govno" progovara tvoj osjećaj krivnje.

Svi ga imamo.

Pogotovo mi s ovakvom vrstom problema.

Ali, kako su meni rekli, to je bolest, isto kao i glavobolja ili prehlada, a zbog njih se nitko ne osjeća kriv,

zar ne?

Hoće muž ili netko drugi biti s tobom na porodu?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cao,evo i mene,tocno to teica osjeca se krivnja i ljutnja sto nismo kao i sve druge osobe.Snovolovka,ja te potpuno razumijem,takva sam i ja,nisi ti otisla zato sto si luda ili neobzirna prema svom djetetu vec zato sto imamo taj glupi poremacaj i strah od svega i mislis ako nesto bude lose ja cu odmah do bolnice i sve ok.Nisi jedina ,meene hvata vec sada panika od poroda za poluditi,ja bi isla na CR zbog straha od poroda,jer mi je sa prvim bilo jakooooooooooo tesko i ostalo traumaticno,i sad samo CR dolazi u obzir,al se sad bojim,to mora biti ugovoren termin porodjaja,pa kad dodju ti dani pred taj termin,pa dolazak u bolnicu,mjerenje tlaka(sto najvise mrzim) i sve tako sto ide redom ,ja mislim da ce umrijeti tih dana od straha.Danas sam malo htjela odspavati,nema sanse od tahikardije,al cijelu trudnocu otkako sam vidjela 2 crte na testu ja imam ta lupanja,jutros sam popila normic jer sam isla u jedno mjesto 30km autom auto -putem a to mrzim i to sama.Ja bih sada najradije da pocnem piti neke tabletice do kraja,jer mi je bas lose od tih strahova i tj.simptoma glavobolja,srcobolja,tahikardija ma sve zivo.Al dok .se ne slaze s tim,samo helex 0.25 po potrebi a meni treba svaki dan.Jos manje od 3 mj.imam,po ko ce zivjeti sa tim pritiskom pa to je kao 3 god.Ne znam dal bi smjela piti svaki dan normic na svoju ruku pola od 5mg ili tako nesto,helppppppppppp?

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Teica draga, hvala na podršci! Evo danas sam malo bolje psihički...naspavala sam se, smirila sam se i pokušavam razmišljati pozitivno.
    Mala paničarka, i tebi hvala na utješnim riječima! Ne znam jesi čitala ovu temu od početka, al ja sam cijelo vrijeme trudnoće na svojoj terapiji (Seroxat 20mg i pola Prazepama). Normabel nisam nikad pila, ni Helex pa ti za njih ne znam ništa reći osim što sam pročitala da taj Normabel doktori propisuju stalno, pa mi se čini da onda mora biti ok.
    Držim ti fige da preguraš sve i rodiš jednog super bebača

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hvala Snovolovka,pa i ja mislim da je normabel ok al opet kad mi dok. nije dao,jos sam je i pitala ona kaze ne.Ijos mi je rekla kako iz iskustva ,muski dok. daju zenama cesce tablete nego zenski dok. mislim u trudnoci.Kao nemaju taj osjecaj majcinstva a ona je u trudnoci se patila od isjasa i nije htjela ni jednu jedinu tabletu,eto,i sta ja imam od nje da trazim,pomoc?Meni silno treba ta tabletica,ona kaze,izdrzala si 6mj.izdrzaces jos 3mj.ma ne znam sta da vam kazem.drago mi je da si se opustila i smirila,al tako je i kod mene,jedan dan bolje a sutradan opet sve ispocetka.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Tako ti je svima nama Mala P....ne samo jedan dan bolje, jedan gore, nego mi se zna desiti da u istom danu promjenim pet puta raspoloženje. Ne znam, ja da sam na tvom mjestu ne bih se patila (a ni bebu)...kad bih baš vidjela da mi je loše, popila bih tabletu i gotovo.

Bože kako je vruće i kolko se preznojavam...ovo je više za poludit. I onda mi netko kaže - pa kako ne možeš bez tableta!?!
    Hormoni divljaju, vani 40C, ja po cijele dane plivam u znoju, uz to umirem od straha hoće li me što žignut i jel beba ok...i hajde ti sve to izdrži uz anksioznost!!!

Ma ne, ovo definitivno mogu razumjeti samo oni koji prolaze kroz isto. Hvala svima koji se trude razumjeti, al to je nemoguća misija!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

joj i meni je tako vruce i zlo za popi....dit,onaj ko to nema nista ne razume.Npr.moja sestra,muz,mama hladni kao spriceri,nikad trema nizasta.Ma kakvi pregledi kod dok.kazu samo ako mi nesto lose dok.kaze onda cu se sikirati a ne pre pregleda,uf,i ja bi tako volila al mene vec sad trema od pon. i kontrole kod ginekologa.Pa juce sam 2 normica popila,nisam mogla izdrzati,danas nijedan i tako teku dani kao u zatvoru. I ja cekam kad ce me negdje zignuti,trnuti,boliti bila u pitanju glava,srce,ruka,stomak,ma ne daj boze nikom

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hallo,gdje ste cure?otisle na godisnji?jel neko zna kako je hope31?kako se porodila,jel sve ok?Teica kako si ti?nema te dugoooooooo

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo i mene je sinoc bio jaaako loshe,kad me zegnuo u srcu nesto pa sam se sva ukocila od straha mislila sam e sad je gotovo,ovo mora da je srcani udar mishici su mi bile ukocene,zeludac se stegnuo,strah me nadvladao i paniku uz toga ma mislila sam da cu umrjeti popila sam xanax 0,25mg i tek sam rano ujutro otspavala nekoliko saata. Sad noge su mi otsecene,tresu mi se ruke ma uzas za poludeti,plus to sad sam u PMS-u i to mi radi stvari jos gore. Poslje podne sam na posao ni ja sama neznam kak cu izdrzat. Mislim da trebat i ponovo kod kardiologa da ispitam srce ma da sam i to radila i sve je bio ok,ali ovo sinoc me prestravilo.Puno sam i smrsavila ovih par mjeseci jer od mojih 55kg pala sam na 49,i to me muci jako,ali sve na psihickoj bazi jer se nerviram i plasim se od svega i svacega.Haos mi je i u dushi i u tjelo

Kostadinka hteo te pitat ti si sad u 13-toj sjedmici znaci prvog tromjesecja si izgurala pa sad je lakshe,jel ti doktor rekao da smijes popiti koju tabletu za umirenje kad se osjetis uzrujano?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure ja sam uvjek tu i citam vas.Svele gdje si ti javi se jesi bila kod geneticar?snovolovka i ja ne mogu u bolnice ja imam fobija od njih isto jimam fobije od igle i krvi i neznam kako cu da napravim ispitavanja.Drugo me zanima jeste neko informirane za to koji su posledice za bebe od uzimanja heleks hanaksi dali ukoliko ima naka anomalija od nihovo uzimanje se pokaze na taj prvi skrining?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bila kod geneticara,prepela me,napisala znatno povecan rizik od anomalija zbog uzimanja ksalola.Inace ja sam prestala potpuno da ga uzimam vec 10 dana.Ona mi nije htjela rec sto se moze desiti bebi zbog tableta,a dala preporuku za tripl test i detaljan ultrazvuk u 16, i 20,nedelji. Htjela sam i ja na skrining na kraju prvog trimestra al kaze da nije dovoljno detaljan.Mada bih ja isto posla,da mi bude lakse

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma nemoj se nervirat vidjeces da nema nista da je sve u redu.Ja neznam jusu druge cure koji su uzimali sedative isle kod geneticar?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •