Kod nas toga nema. Ja idem redovno na UZV i kontrole, beba super napreduje i čak je i naprednija u odnosu na moje tjedne trudnoće. Sve su joj mjere super i ne vidim razloga da se brinem. Daj Bože samo da ja izdržim bar još 6-7 tjedana pa da odahnem![]()
Kod nas toga nema. Ja idem redovno na UZV i kontrole, beba super napreduje i čak je i naprednija u odnosu na moje tjedne trudnoće. Sve su joj mjere super i ne vidim razloga da se brinem. Daj Bože samo da ja izdržim bar još 6-7 tjedana pa da odahnem![]()
cao cure moje,evo danas ja preziveh pregled kod gin.Morala sam popiti normic od 5mg al opet tlak skocio 165 sa 93 a prosli put 175 sa 105.Beba je super,isto lijepo napreduje,tjedan dana vise nego sto treba,sad sam 27+1tj i ima 1270kg i 30cm.Hvala Bogu nemam gest.dijabetes pa ne moram na dijetu.Snimali smo UZV na kasetu pa sad kuci gledam.Svele,nemoj se nervirati,ti pijes male doze,bice sve ok,pa dobro,ici ces cesce na uzv i gotovo.
Mala P., drago mi je da je pregled prošao ok i da beba fino raste
I ja sam večeras u dr i nadam se dobrim vijestima. Javim kako je prošlo!
Evo da se javim i ja...bila na pregledu i malo sam otvorena pa moram miirovati. Sad sam 29+5, beba 1788g. Molim Boga da preguram bar još 6-7 tjedana pa onda veselje![]()
super,vec velika beba,da ne daj boze krene,bez problema bi je rodila al ipak bolje nek je jos kod tebe.
cao cure,opet sam danas sva nikakva,morala sa opet normabel popiti,al slabo pomaze bolji bi mi bio helex.glava me stalno ziga,srce lupa i imam jos 2,5mj do kraja i sto se kraj blizi ja sam sve nervoznija,ne znam sta da radim.ja bi najradije pila AD al ce sigurno imati nuspojave i treba mu bar 3-4tj da pocne djelovati,al mi je bas tesko,ne mogu se smiriti.Koliko vi cesto uzmete normabel?Jel svakodnevno ili jednom tjedno?Dok.mi kaze da jos malo trpim a to nije malo to je jos skoro 100 dana pa da popizdim(izvinite)ljuta sam na samu sebe i sto ne mogu jos malo da i izdrzim,stalno zamisljam bolnicu i sve ono pred porod i da puknem od muke a neda svakodnevno helex nego po potrebi a meni je potreba svaki dan.sad sam u 28tj,beba je ok. Sta vi mislite?Dal da pijem nornic pola od 5mg svaki dan?Helpppp!!!!!!!!!!!!
Evo i mene,presla u dr stan pa do interneta mogu samo preko telefona mm.Meni je isto tesko ,ne pijem nista 1oak dana,al kad moram sama u taxi uc odmah mi svi simptomi dodju.Kad mi je muz tu skoro nemam problema,izgleda ima neki terapeutski efekat na mene,al nisam samostalna ,to me izludjuje.
Geneticarka nas je pitala da sami odlucimo sto cemo,samo me uplasila,kao da ja ne znam da tbl nisu zdrave za bebu.Pa ja da znam da ce se meni anksioznost povuci,sacekala bih sa trudnocom.
Koliko ja znam m.panicarka,ti mozes dijazepam u 3.tromjesecju,kod nas ga daju protiv kontrakcija materice.Mada uvijek je lakse kad se o drugome radi ,a kad smo sami u pitanju nije lako donijeti odluku
hvala svele,vidjecu sta cu da radim,AD su zadnja opcija,ppopicu taj normic i tako al bas mi je kriza.Ma totalna ludaca.
Probaj izdrzat samo s normabelom,ako ne mozes nadji novog psihica mozda bude malo opusteniji.
Znam da ti je tesko al nije mi jasno i normabel i xanax su sedativi,pa djeluje li uopste taj normabel,jer se svi zale na njega,jel on slabiji od xanaxa
kazu doktori da je taj tzv.trudnicki normabel od 2mg malo jace od kamilice,tako za pacijente kao sto sam ja,koja kad je uhvati nervoza ni 10mg mg nije dovoljno,je jako slabo.Zbog strahova i tjeskobe je bolji helex al neko kaze da je stetniji od normicA.Ma ne znam,znam da je najbolje nista.Svele,ja cu probati da guram sa normicima pa kako mi bude,danas mi je malo bolje.A Teica se nije dugo javljala,mozda na godisnji otisla?A i druge cure nisu bas aktivne,samo ja ,Svele i Snovolovka,hahahhaha
Evo ja cu da se javim.Mozete mi reci dali su ove bolove u grbu i stomaku u 4mjesec normalni takodje i glavobolje.Inace meni je psihijatar dao da pijem helex i rekao mi je da je isto kao i dijazepam jel to je normabel tako?ali svako je prica za sebe tako da ova je moja.pozdrav do sve vas
kostandinka,pa gdje si ti`?nema te dugo!ma da u sustini je isto,samo sto je helex ciljano za strah i paniku a normabel za vise dijagnoza,on je sedativ a helex anksiolitik.I mene boli stomak,to ti je normalno,ako nije jako,to se zidovi matrnice sire kako beba raste,za takve bolove je dobar dijazepam i magnezijum
Jeste i mene bolio stomak tako da nna pocetku nisam ni shvatila da sam trudna nego sam mislila da imam upalu besike.A i glava me zna boljet ,mogu paracetamol popit za glavobolju al nekad ne pomazu.Kako ste na ovu vrucinu? Kod nas danas 42 stepena,nema vazduha,ja sam sva iznemogla ,nemogu stojati na nogama
i mene cjeli dan glava boli,al samo probada s desne strane,pa me uhvati strah i nervoza a sve mislim da je anksioznost,bas me to nervira.Svele,jel ti sta od tableta pijes svakodnevno?
Ne,osim folan to je vitamin B9 mislim.A inace stavljam povremeno kapi za nos,paracetamol ponekad ako imam glavobolju il temperaturu,al rijetko.Nista drugo.Kad su tebi mucnine prestale?
Hej cure
Evo i mene malo...ja ovih dana grozna...jedva podnosim ovo mirovanje i vrućinu
Ubi me nesanica i noćno preznojavanje...a po danu me isto ubi dosada i vrućina. Tlak mi spadne na 90/50 pa mi se samo spava.
Ne znam kako izdržati bar još mjesec dana ovako
Baš me neke krize drmaju i najradije bih popila duplu dozu lijekova, a ne smijem!
ajd jos malo da izdrzimo jos 10-tak tjedana(previse,ha?)pa ce nam biti bolje,moci cemo popiti sta hocemo,ja sam sutra 28+1tj,kisa pala pa se lakse dise i spava al srce tuce kao lud tahikardija ne prolazi nikad,proci ce kad se porodim
Gdje ste svi? Ja oka sinoc sklopila nisam,morala tabl popit poslije 15 dana pauze
cao svima,Svela moja,pa to tako dodje i meni se desi da po celu noc oka ne sklopim pa gledam tv pa hodam po stanu ko luda,pa super,to je odlicno,15 dana nisi popila tabletu to je za pohvaliti.Ja sam tako-tako,guramo ja i moj decak,i stvarno nema nikog a TEICE bas dugoooo!!!!!!
Evo još jedne anksiozne trudnice k vamaJučer smo konačno ugledali plod i srčeko na 7 plus 1.
Na dan očekivane m.prestala sam piti prozac na svoju ruku,psihicu sam samo obavijestila o tome.Rekla mi je da sam slobodno mogla nastaviti,ali ne želim barem prva 3 mjeseca,poslije ćemo vidjeti.....Zasad sam o.k.kad me uhvati šiza popijem normabel od 5 mg.Držite se curke![]()
Cure da vas pitam nesto.pre oko pola sata dozivljela sam jak stres.Recite mi dal je moguce da se nesto loso dogodi sa mije bebe.Molim itno za odgovor napila sam se heleks 0.5 mg malo sam se umirila od to sto se dogodilo ali jako me strah dali nestomozi naskoditi moe bebe.
ma jok,nece joj nista biti,da svaki dan imas tako jake stresove pa onda da se zapitas.nista se ne sikiraj,popij jos pola pred spavanje i sve ok.Zamisli kako su zene u ratu dozivljavale stresove i svasta nesto pa radjale zdravu decu,ne sekiraj se.
cestitam ellica na trudnoci i svaka cast da si ostavila tableta,stvarno si hrabra,mada je meni moj dok,rekao da prozac sme od samog pocetka trudnoce
Svele...nesanica je uobičajena u trudnoći. Ja već desetak dana ne spavam dobro, budim se svako sat-dva sva mokra i već sam poluluda zbog toga, al tješim se da će proći pa nekako guram dalje. Ako te opet uhvati, upali TV, gledaj nešto, uzmi knjigu...vjerovatno ćeš se uspavati, a ako i ne, probaj po danu zaspati koji satak...tako ja radim.
Ellica dobro nam došla u klub paničarki
Kostadinka kažu da se trudnice trebaju što manje nervirati i biti opuštene, al to je bajka. Ne možeš izbjeći život, a samim tim ni sve što on donosi - i dobro i loše.
Ne znam šta te je potreslo, al bitno je da se sad ne brineš puno zbog toga...opusti se i reci sama sebi da ste i beba i ti dobro i bit će sve u redu...šaljem ti pozitivne vibre
Teice draga...kad te već nema ovdje, nadam se da bar negdje na moru uživašJavi se kad stigneš, čisto da znamo da si ok!
ok je TeicaSnovolovka;2460973
[B prvotno napisadobro si pretpostavila, na moru je pa se nije baš u mogućnosti redovno javiti, ali sam sigurna da misli na sve vas i da će tipkati čim bude stigla.
Hvala vam cure na odgovori smirile ste me.Nadam se necu vise imate takvih stresove.Budite mi svi dobri.
draga ellica,kako si bez tableta?jel ti muka?sta ti je rekla psih.jel mozes popiti nesto za smirenje?normabel ili helex?
Zasada sam super puj,puj,puj-toliko sam okupirana ovim iščekivanjem bila da baš nisam razmišljala o anksioznosti,a i muž mi je bio do danas na g.o.a on je moja najbolja terapija,zadnja 3 mjeseca imam i malog mopsića koji nas sve uveseljava
E sad prozac sam prestala piti 17.7. s psihicom sam se cula samo telefonski,rekla sam joj da se dobro osjećam zasada,a ona mi je rekla da ću se dobro osjećati još sigurno mjesec dana jel toliko kakti traju zalihe....i da sam ga mogla nastaviti piti.Ginekolog mi je rekao da je prva tri mjeseca najbolje bez dok se formiraju organi,a a onda ako ne budem mogla ćemo vidjeti dalje.
Iskreno za normabel nisam pitala(helex nisam nikad pila),to uzmem na svoju ruku,ali moja frendica ga je morala piti veliki dio trudnoće 3 puta po 2 mg,a i često se daje trudnica za održavanje u prvim mjesecima,tako da mislim da on ne šteti....ali pitat ću.Zasada nemam potrebu ni za njim,popila sam ga mislim 3 puta.
Mučno mi je,ali to pripisujem trudnoći,u prvoj prije 12 godina prva 3.mj.doslovno nisam ništa jela osim kamilice,dvopeka i čokolina koliko sam povraćala,tako da mi je ova mučnina zadnjih par dana mila majka naspram onda.
E sad da nebi bilo sve idealno danas kad sam se pobrisala smeđi iscjedak....duphastone ionako pijem 3 puta po 1 zbog spontanog prije godinu i pol,a sad mi ne preostaje ništadrugo nego se nadati da će sve biti o.k......
Curke dali to sta danas nije mi dobro je od taj stres koj mi se dogodijo.Ja sam juce bila na kafu kod moja drugarka i bilo mi je odlicno i to je bio moj prvi izlazak napolju osim naravno kada idem na pregled i naravno idem sa auto.E danas napila sam se i helekx ali eto osjecam kao da cu se srusiti mucno mi i ocekujem da se onesvestim.Elica dobro dosla i samo napred bez ljekove .
ma bice ok,i ja sam u prvoj T.imala smedji iscjedak i krv u 6 ili 7 tj.i dobila progesteron i sve proslo za par dana,hvala na iscrpnom odgovoru!!!!
kostadinka,i meni je tako,osjecam se slabo ,lupa mi srce,glava ziga,najbolje mi je da lezim a po ceo dan pa da popizdim,i muz mi je vec rekao,kako mogu toliko da lezim,a cim pocnem da radim nije mi dobro,znojim se,jos jace lupa srce ,juce smo bili u gostima 3sata bilo ok i onda odjednom nesto cudno u glavi kao da ce mi pozliti,nekako sam to iskulirala,umila se a pogledam muz tek 2 ili 3 gutljaja piva popio i kako da mu kazem ostavljaj to i idemo,sramota me od tih prijatelja,i danas ceo dan lose,popila pola normica i nista,ma toliko mi je dopizdilo ovo moie stanje da ne mogu vise,volila bi da pocnem ziviti kao drugi normalan svet,ovako sam kao u zatvoru
Ne ja samo helex pijem al mislim da mi treba i ad inace pre trudnoca ja sam pila seroxat.
ja isto ne pijem AD al bi mi bas trebao,a normabel po potrebi a ta potreba mi je u zadnje vrijeme sve potrebnija,trebala bih svaki dan,trpim i cutim i pizdim da izvinite
Ja sam još na početku vidjet ćemo kako će se poslije razvijati...Ja sam pila seroxat,pa zbog planiranja trudnoće prešla na prozac....ma meni je problem što mi kod jakih napadaja panike normabel nije pomagao,al neću se unaprijed uzrujavati.Ako ne bude išlo vraćam se na ad.Jedino bih htjela dojiti,a nisam sigurna da to ide s ad-om.
Ellica kad si presla od seroxat na prozac jesi imala neku nus pojave.Ja drugi mjesec idem opet kod psihijatra i trazicu da me stavi na ad.To prozac ima drugo ime ne mogu tu u makedonij da ga nadjem kao prozac.
Nisam imala nuspojava ali sam imala spori prijelaz,prvo sam smanjila na pola seroxata,pola prozaca,zatim cijeli prozac i cetvrtina seroxata. Prozac ja slabiji od seroxata....Ne znam kako ide u trudnoći.....Ja sam imala nuspojava kad sam počela uzimati ad.Koma mi je bilo mucnina,spavanje,nekakva dezorijentiranost,ali nakon 2 tjedna je bilo bolje.
hallo curke,kako s?ja sam sinoc malo citala o AD i svaki ima milion nuspojava,strasno,ja sam pila cymbaltu pre T al sam od nje imala strasan zatvor,sta mislite koji je dobar sa najmanje nuspojava,to se pripremam za poslije T.sad kad bi pocela piti,kazu treba 3-4tj.da pocnu djelovati sa milion nuspojava,kazu da se svi simptomi zbog kojeg smo poceli piti jos vise izrazeniji,a to je lose eksperimentisati u trudnoci,jel?sta vi mislite?
Ma to je individualno ja mislim.Eto kad sam ja pocela sa ad seroxat pre 4 god doktor mi je naveo jedan kup nuspojave.Od sve to ja sam se samo zdebelila 10 kg za dva mjeseca .E sad neznam u tjekom trudnoce mozda da sve dodji do izraz svaka nus pojava.A jesi nasla nesto oko heleksa za vreme trudnoce ja trudim se da nadjem nesto ali ne mogu da vidim koje posljedice moze bebe da ima od uzimanje helex.Osim to sta pise na uputstvo ne mogunisto drugo naci.
pa da,najgore od nuspojava je debljanje,crne misli ,zatvor to je moje misljenje.a za helex sam videla da su misljenja podeljena.Neki psih.daju a neki samo po potrebi a neki nikako.u vecini sam citala da se sme u malim dozama kao sto je tvoja. i da nema nikakvih losih utjecaja na plod.Ti pijes 0.25 jel tako?Aako ti je rekao da je helex i normabel slicno onda bolje ono sto ti pase.Meni je rekao da je bolje helex jer se manje zadrzava u tijelu od dijazepama a bolji efekat a ja nisam jos nikad popila helex a normic sad cesto jer mi je lose a normic samo zbog toga sto je vec desetljecima davan trudnicama i puno ih je trudnica pilo,mada je to isto.imam helex preko recepta a normabel mi mama dala,jer ga ona pije.eto,najbolje je nista al moramo nesto piti,evo ja bi sad popila i tako sva drhtim lose mi je,a sve bi da ne popijem.Ne znam sta je pametno,dal trpiti tu napetost ili popiti tabletu,vjecita dilema.Sta ti mislis?
Definitivno popiti.Ja vise se ne opterecujem nije mi dobro popijem helex.mislim bolje je nego da trpim simptome panike i samu paniku
i ja tako mislim i sad malopre sam popila,cijeli dan mi se grci stomak,BH kontrakcije,pa sam se i malo uplasila,nije me dugo kroz cijeli dan tako bolio,malo je bolje od normica,izgleda da je tocno to da opusta misice maternice.
Opušta, moja ga je kuma dobila zbog grcenja maternice,a frendica uz utrogestan kad je hematom imala......
mala panicarka sta si se napila helex jel?od koliko mg?
Mala p za grčenje i kontrakcije uzmi magnezij. Ja pijem 300mg ujutro i 300mg uvečer.
Što se tiče korištenja AD u trudnoći, ja pijem Seroxat 20mg cijelu trudnoću i jedino što sam našla je to da je rizik od nekih poremećaja 2 na 100 trudnica, dok je kod trudnica koje ne uzimaju AD rizik 1 na 100. Po meni je to neznatna razlika i ja sam se odlučila piti ga.
Cao cure ,evo i mene. Meni normabel nisu dali rekli da je D kategorija kao i xanax,tj. ne treba ga uzimati u trudnoci
Kostadinka, prozak ti se prodaje kod nas kao Flunisan ili Fluoxetin,mada se ja od AD nisam gojila nego mi je uzasno muka bilo i smrsala.
Moja nesanica nije od trudnoce nego od anksioznosti jer samo sto ne zaspem ,a onda se u strahu trgnem i ne mogu disat normalno.
Za par dana na kontrolu,nadam se da ce sve bit kako treba
znam za mg,svaki dan pijem 450mg magnezijuma s tim da sam danas popila uz to jos 360mg mag i kad nije ni to pomoglo,drmnem normic i onda je proslo sve pomalo je pomoglo.Svele,znamo da se ne sme nista piti od tih tableta,al kad te strah preplavi,popila bi sve zivo,smije se u malim dozama,taj trudnicki normabel i helex od 0.25.tako psihici kazu.Hvala svima na odgovorima.Svele,tako je i meni nesanica,ne od trudnoce vec zbog anks,malo zaspim pa se u sred noci probudim,lupa srce,sjetim se svega,jos 2mj pa porod i nema sna.Joj al mi je dop...dilo ovo moje stanje,jedva cekam da sve prodje
Mala panicarka ne brzini zbog normabela,on je najmanje zlo....Meni je psihi rekla ne za seroxat,iako nije dokazano da je štetan.Negdje sam pročitala da je rizik kao kad pusis u trudnoći,a hrpa trudnice puši i rada zdravu djecu.Drzite se![]()
cure ja sinoc sam bila jako lose.Mislila sam da cu se onesvestit preznoila sam se dezorientacija drhtanje lupanje srce,ni helex nije mi pomoglo.Neznam sta mi se to desilo i zbog cega.Nisam spavala probudila oko 3 ujutro sa crne misle oko trudnoca.Ma ja sam preokupirana sa ovo mislim da necu izdrziti.Jako mi e tesko.Molim vas dajte neki savet.