Stranica 18 od 41 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo i ja da se javim znam da je rano za mene ja sam 16nedelja ali i ja bi na CR sa opstom anestezijom e i meni interesira kako idu stvare kad ti steve taj katetar dali je to bolno dali ti stavaju inekciju za da zaspis,onda posle CR dali primas infuzija ja kako vec znate imam strasne fobije od igle i krvi i neznam i ja sta cu kad dodje taj dan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam gdje vi živite, ali kod nas ne odlučuje majka hoće li na carski rez. To je ozbiljna i velika operacija i ne radi se rutinski. Služi samo za slučaj kad vaginalni porod nije moguć. Ili kad treba spašavati život majke ili djeteta.

Ne trebate se bojati prirodnog poroda. On je najbolji način da dobijete dijete. Najjednostavniji. Najbrže prođe. Najsigurniji za mamu i bebu.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Beti3...znaš li ti šta znači imati Generalni anksiozni poremećaj s napadima panike? Znaš li kako je "živjeti" s tim skoro 20 godina?
    Vjerujem da si bila dobronamjerna, al mislim da si upala na temu koju ne razumiješ.
    I da, taj poremećaj može biti indikacija za CR u svakoj zemlji, pa tako i u Hrvatskoj.

Ja bih bila najsretnija na svijetu da ušetam u bolnicu i porodim se prirodno...pa nek potraje i dva dana, nek i ispucam, nek boli, samo da znam da me neće uhvatiti napad panike...i više me je strah za bebu, nego za mene....strah me je, jer bi taj moj napad mogao njoj naštetiti pri porodu.
    Eto zato ne znam šta ću i kako ću

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, liječnici znaju što će i kako će ako se to dogodi. Zato kažem da budete bez brige. Navikli su porodničari na sve dijagnoze. I poduzet će sve i za mamu i za bebu.
    Naravno da ne znam kako je živjeti s tim, ali znam što je to. A ne treba sve probati, može se naučiti i na viđenom i pročitanom.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kada mozes tu u Makedonij da odlucujes dali hoces i sta hoces CR ili prirodni mislim da moze svuda.A za nas panicari neznam dali je prirodni dobar.Ja,ne bi u nikom slucaj prirodni.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure drage ma ne mozete u Hr odluciti o cr.Moja frendica je od svog ginica dobila preporuku za cr zbog uske zdjelice i velike bebe,pa kad je dosla u bolnicu reklimsu jojnda ce probati prirodno.Cr je operacija i iskreno mene koja sam isto i anksiozna,panicna vise strah carskog nego prirodnog poroda.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

cao cure moje,danas sam bila kod psihijatra i dobila sam Zoloft-Sertralin to je AD,on je ocijenio da sam lose i da je bolje za bebu i mene da se ne patimo da ga pijem,kaze da je siguran od pocetka T, a ne sad u 7.-mom mjesecu.Ne znam,nisam sretna i opet ne znam sta da radim,on me 1h uvjeravao da nece nista stetiti bebi i da je to najmanja doza.Trebala bi sutra poceti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trebala bi pitati svog ginekologa prije nego počneš piti. On je tu mjerodavniji, jer zna kako može lijek djelovati na bebu. Ustvari su se trebali dogovoriti ginekolog i psihijatar. Nijedan lijek u trudnoći nije posve bezopasan, iako trudnice zbog vlastitog zdravlja moraju piti neke lijekove.
    Treba dobro odvagati moguću korist i moguću štetu.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mala panicarka ako mislis da ti treba onda pocni sa tablete.Nemoj da se mucis sebe i bebe.Ja kad sam imala krvarenja i kad sam posla kod moj ginekolog ona mi je odobrila da pijem helex rekla mi je da je bolje da ga pijem nego da ne ga pijem zbog panicni napadi i svaki put kada odem ona kaze da sve je uredu i da nastavim i da ne se bojim.Pozdrav

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hvala cure moje,danas cu poceti piti

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, evo nakon puuuuno dana došla do kompjutera!

Mala paničarka, drago mi je da si napokon otišla drugom psihijatru!

I naravno da nitko od nas nije sretan zbog toga što pije te lijekove.

Meni je više pun kufer lijekova za doručak, ručak i večeru.

Pijem 5 lijekova.

Sad kad smo došli s mora, mislila sam iz kože iskočiti od nervoze:

umorna, tegli stvari, stan ostao u ne baš super izdanju a mene nered jako smeta, moja

malena u skroz drugom filmu - sretna što je došla doma, skače po krevetu, pa hoće jesti

a ja se snalazim kako najbolje mogu da iščeprkam iz vrećica nešto za pojesti na brzinu.

Čovjeka koji nije anksiozan ta situacija ne bi dovela na rub živaca - svjesna sam ja toga.

A mene izbacuje iz kože.

I da bar tu stane, ali ne: kao i većina vas ovdje, ljutim se na sebi što sam tako neurotična i

imam jaki osjećaj krivnje.

Mi koji smo u tome znamo kako je živjeti s time, naravno.

Ali, ma znate i same, učinit ćete sve da vaše dijete ne primijeti ništa od te anksioznosti, straha,

nervoze.

Moja malenkost govori iz svog iskustva: nije mi to lako.

Evo mi smo za koji dan u prvom razredu i svjesna sam da mojoj curi pogotovo u samom početku

treba podrška, pozitivan stav i sl. od nas roditelja.

Danas ujutro mi je prvi puta u životu rekla da mi se jako tresu ruke, a meni mrak na oči.

Sad zna čitati i samo je pitanje vremena kad će pitati čemu točno služe moji lijekovi (ne skrivam ih, i do sada je

"prolazila" priča da mamu boli glava i zbog toga pije lijekove).

Za razliku od sasvim malog djeteta koje traži puno fizičkog angažmana (hranjenje, mijenjanje pelena, kupanje,

nošenje itd.), ona sad traži više psihičke angažiranosti (iako još uvijek, naravno, treba i fiz.angažmana oko nje).

Trudničice moje, znam kako vam je i da mogu, maknula bih vam sve strahove skupa sa strepnjama i zabrinutošću

oko uzimanja lijekova u trudnoći!

Moja malenkost može govoriti samo iz svog iskustva jer sam laik: moja curka nije pri rođenju niti poslije imala

nikakvih zdravstvenih problema zbog mog uzimanja lijekova u trudnoći.

Ali, kao što sam maloprije napisala, strah me kako se sad i tijekom cijelog odrastanja do sad, moje psihičko i

emocionalno stanje odražava na nju.

Ima li netko od vas tko već ima jedno ili više starije djece pa mi može napisati kako vidi/doživljava utjecaj svog

stanja na razvoj svog djeteta/djece?

Bit ću jako zahvalna ako netko od vas ovdje podijeli s nama svoje iskustvo u vezi s tim!

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Teice draga, baš si nam nedostajala!
    Dobrodošla natrag

Ne mogu ti odgovoriti na pitanje pošto čekam prvu bebicu, al javit će se već netko!

Daj ti meni reci svoje mišljenje šta je bolje za nas paničarke - prirodan porod il carski rez?

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ps....Teice isprazni inbox

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Konecno Teica je tu.
    Cure kako.moze jedan da sam super onda 5dana katastrofa?evo danas ne mogu da disem gusim se,lose mi je .I da vas pitam dali se nesto loso moze dogoditi jer ispila sam utrogestan ali sa obzirom da je juce bio nedelja ostala sam bez utrogestan napila sam se tek sada.Uhvatila me jaka panika.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ma ništa Kostadinka neće biti zato što si preskočila dan tableta...samo nastavi redovno piti i ne boj se
    A to za izmjene raspoloženja je sasvim uobičajeno s ovim našim poremećajem...čak se i u jednom danu zna promijeniti 3 raspoloženja, a kamoli u par dana!

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Joj sad malo umirula-hvala Snovolovka.Ako nije ovoj forum i ako ne ste vi ja dosad neznam kako bi gurala stvano ste divni.I snovolovka nzmij da nas zaboravis od jkad se porodis.Isto vazi i za mala panicarka,svele i svakako moram da naglasim nasa najbitnija koja vec odavno rodila i jos je tu nasa draga Teica.ljubim i grlim vas sve.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hallo svima a tebi Teica VELIKIIIIIIIIIIII POZDRAVVVVV,i mene danas nesto gusi al ide,danas treci dan pijem Zoloft i nemam neke nuspojave sem mucnine,danas sam isla na pregled kod gin. i sve super.Beba napreduje 1750gr 30+1tj.Pitala sam i gin.za Zoloft i on kaze da uzimam bez problema i straha i da nema nikakve stete za bebu,da sam znala da je tako odavno bi pocela piti da se ne patim.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Snovolovka, ispraznila sam inbox - piši !

Cure, moja malenkost nije ni razmišljala o carskom rezu tako da tu

nisam od pomoći.

Jedino mogu reći da mi je pomoglo što je muž bio sa mnom na porodu - samo sam se u jednom trenutku pogubila i izvila se unazad (što nije

dobro) i on me riječima "vratio" - išli smo na tečaj i znao je da nije

dobro to što radim -naravno da je bio hladnije glave od mene koja

sam se porađala.

Mala paničarka, hvala Bogu da se više ne patiš - i ovo je bilo puno

predugo!

Kostadinka, što se događa s tvojim Skypeom?

Svaki čas mi se prikazuje da si on line a kad kliknem piše da si off line

pa sam zbunjena.
    Posljednje uređivanje od Teica : 26.08.2013. at 18:32

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kostadinka, imam ja još do poroda, a naravno da vas neću zaboraviti...možda prvih mjesec, dva dok se snađem u ulozi majke

Mala p, baš mi je drago da nemaš nuspojava...to je super! Bebica ti fino napreduje...jesi nam već rekla što nosiš? Kod mene je curica i jedva čekam da je vidim i da je zagrlim i izljubim!

Ovih zadnjih tjedana pokušavam biti što pozitivnija...bježim od loših misli, čitam samo pozitivne stvari, gledam ljubavno-romantične filmove (inače volim horore), gledam klipove o dojenju, kupanju bebice i sl.
    Mogu vam reći da pomaže...puno se bolje osjećam i nekako mi i vrijeme brže prolazi.

Evo je malo i zahladilo pa je bolje...jedino me i dalje muči danonoćno preznojavanje, i mogu vam reći da mi je to do sada najgore u ovoj trudnoći (gore i od hematoma, krvarenja, mirovanja itd). Nadam se da će prestati kad rodim, jer je grozno.
    Non-stop plivam u znoju, mašem se lepezom ko kakva baba, presvlačim se deset puta, budim se sva mokra...uh

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

i ja se stalno znojim iako je zahladilo.A poslije prvog poroda sam se jos vise znojila,pa sigurni 6mj. jos.to se hormoni vracaju u normalu i kosa mi je opadala al sve prodje i ja sam stalno sa lepezom.Ja nosim opet sina,danas na UZV sam vidjela piska i mudasca i snimio mi dok, sve na kasetu.Teica,evo ovako,ja imam sina od 7 god god.jako je sretno i veselo dijete,samo se smije sto me nekad i nervira a u trudnoci sam bila katastrofa isto kao i s ovom trudnocom.Pa nisam primjetila nista lose sem sto spava sa mnom u sobi a vec je veliki,ima svoj krevet zasebno.Tako da svi troje spavamo zajedno.Al meni ni ne smeta e sad kad dodje beba,svo 4-oro cemo spavati u jednoj sobi a imam stan od 100kvadrata,hahhaaaa!Neki dan sam uzimala normabel i on me pita jel to vitamin za bebu a meni pune oci suza,ja kazem da to su sve vitamini.U skoli je dobar,slusa,kuci malo mamje al ga tata stalno vaspitava i njega se bas boji,sa mnom ima bas prijateljski odnos,stalno se ljubimo ,mazimo pa i posvadjamo.Jos uvijek me drzi za ruku dok ne zaspi,al nisam primijetila da se izdvaja od druge djece,cak ,naprotiv,veoma je veseo i druzeljubiv.Esad za kasnije ne znam,al raste u veseloj porodici a on ne vidi kad je meni lose,ja pocnemnesto raditi ili kazem da imam obaveza po kuci da me ne dira dok me ne prodje,cak ni muz nikad ne vidi da mi je lose,ja sa tim zivim vec 15-tak godina i vrlo dobro znam da skrijem simptome.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

cao cure i ja dodjoh do interneta ,konacno.izgleda svakog danas gusi ne znam sta je to.
    vidjela sam vase starije postove o carskom rezu,pa ni kod nas ne mozete izabrat hocete li carski il prirodno.
    inace ja sam prije god imala hirursku intervenciju koja se izvodi pod spinalnom anestezijom obicno,al posto sam se bojala panike i da necu moci lezati mirno,zamislite gluposti te,trazila opstu anesteziju. nikakvih problema nisam imala poslije ni osamucnost ni mucninu,nista,to vam govorim da se ne plasite toga.
    ja dogurala do 12+5,odradila double test,on ok,naravno to meni nije moje strahove uklonilo,sve mislim ko zna jel to tacno.
    e u sledeci ponedjeljak na posao kako ce mi ici i to bez ljekova to ne znam

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

svele,pa jel moras na posao`?jel ne mozes na bolovanje?meni je moj psih.napisao pismo za mog doktora da mi je jako lose,da ne mogu na posao,da se bojim busa,da stalno dozivljvam napade panike a ti jos mozes navesti da imas apstin.krizu i onda sam odmah sa mojom dijagnozom dobila trajno bolovanje al zakonski od 15tj.Do 12.tj sam radila,onda otisla 2.3tj. na bolovanje i onda trajno.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

o da ,moram.evo mjesec dana sam nezaposlena,jer nam daju ugovor na 11 mjeseci.sad cu pocet radit,tek dobit ugovor za sljedecu godinu,a na bolovanje tek tamo februar ,mart.nemam posao na neodredjeno ,jos uvijek.
    to trajno bolovanje znaci dok beba napuni godinu,ili do kraja trudnoce ?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

trajno znaci dok se ne porodis,poslije toga je porodiljno,to zavisi od drzave do drzave koliko traje 6mj ili 1god itd.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam izgubila posao zbog ove nesretne panike i strahove,sve to me mucilo dok radim i nisam mogla vise izdrzati nazalost. Isla sam kod psihijatra i dao mi je asentra 50mg pijem ih 1/2 na dan i xanax 0,25 jedan put to je najmanja doza kaze on,pa kad bi dosao do trudnoca puno bi mi bilo lakse za prekinuti. Sad kad sam opet kuci mirnija sam,uspjela sam malo da se oslobodim jer sam bila previse napeta i uplasena,ali opet sam ljuta na sebe zbog ono svi su normalni samo ja imam bubice u glavi i ponasam se kao neka ludzakinja nemogu da radim,bojim se da me ne uhvati panika i strah dok sam vani,i to me uzasno puni bjesom prema sebi.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure gdje ste???????nedostajate mi svi.saljem vi polupca

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam upalu ishiaticusa tako da već par dana idem na injekcije...

Noga boliiii...

kapina29, jooj!

Nemoj biti bijesna na sebe - ni panika ni strah nisu tvoj izbor, jel tako?

Kao što moj izbor nije sad ova upala ishiaticusa.

Šepesat ću na prvi školski dan moje cure, ali što mogu?

Kužiš što hoću reći?

Mogu bjesniti na sebe do ludila ali to mi neće pomoći.

(Doktor je rekao da, budući da mi trnu prsti, to znači da upala završava...)

Ovi drugi lijekovi neće nikada "završiti" i meni ih je puna kapa, vjeruj mi!

Puno zagrljaja ti šaljem

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Teica draga hvala ti na utjehe.Zelim ti sta brze oporavka od upale ishiaticusa Probala sam se smiriti sama ali ljudi moi mozak mi je aktivan 24/7 non-stop goooomila misli,neki nerealni strahovi puna glava,zbog toga trni mi tjelo a to tek pogorshava situacija. Ovih dana desilo mi se nekoliko puta da osjetim talase toplote niz tjelo onako kao da te preplavi neka vrucina i uz to ukocenost i neka hladnoca u ljevu ruku ili kao oko srca i grudi(kao unutrasna neznam kak da objasnim),pa me to prestravilo popijem xanax 0,25 pa se smiri,jel se ima netko od vama to desilo,mislim da je sve to od straha,mislila sam da odem i do nevrologa da napravim jedan pregled zbog to sto mi se deshava. Jooooj kak me strah da ne si navucem neku ozbiljnu bolest od sve ove strahove i stresove,mada ako bolje razmislim nitko od nas nezna sta moze da mu se desi sutra il u buducnost,nevrjedi operecivati se stim i dodavati si nelagoda i strah.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Teice srecan i uspjesan polazak tvojoj curici u skoli,zelim vam puuuuno 5-ke

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

teice zelim ti brz oporavak a Kapina29,to ti je sve od nervoze,tako je i meni bilo,grcila i kocila se lijeva ruka,saka,prsti i prsti na nogama,ma to su tjelesne senzacije ubi ga Boze.pa bolovi prsa i srca,udari u glavu,lupanje srce i to sve 24/7,znaci.stalno.Sad pijem Zoloft,nisam mogla vise izdrzati,trpila do 30.tj i nisam mogla vise.Pijem ga 10 dana,imam blage nus pojave,nista strasno.Al jos mi nije pocelo djelovati onako pravo,valjda ce za 10-tak dana biti bolje.Cuvaj se i popij normic meni je psihic rekao da smijem 2-3 puta po 2mg.sad sam 32.tj.Koliko si ti trudna?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

nema cura vise,izgleda da je svima bolje pa se niko ne javlja,jel ima neko iskustva sa Zoloftom kad pocinje djelovati i kakve nuspojave je imao?bila bih zahvalna na odgovorima

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mala panicarka prvotno napisa Vidi poruku
    teice zelim ti brz oporavak a Kapina29,to ti je sve od nervoze,tako je i meni bilo,grcila i kocila se lijeva ruka,saka,prsti i prsti na nogama,ma to su tjelesne senzacije ubi ga Boze.pa bolovi prsa i srca,udari u glavu,lupanje srce i to sve 24/7,znaci.stalno.Sad pijem Zoloft,nisam mogla vise izdrzati,trpila do 30.tj i nisam mogla vise.Pijem ga 10 dana,imam blage nus pojave,nista strasno.Al jos mi nije pocelo djelovati onako pravo,valjda ce za 10-tak dana biti bolje.Cuvaj se i popij normic meni je psihic rekao da smijem 2-3 puta po 2mg.sad sam 32.tj.Koliko si ti trudna?
    Draga mala panicarka ja jos nisam trudna,planiramo trudnoca naravno kad treba da bude-bitce,ja nadam se skoro imat cu pozitivne rezultate-dvije crte na testu trudnoce. Ja se borim sa ova sostojba (anksioznost,panika i strah) prilicno dugo 7-8 godina,pijem Asentra 50mg (sertralin se zove ljek) i xanax 1*0,25mg tako mi je prepisao psihijatar. MIslim da je i Zoloft u sustinu sertralin jel tako,pogledaj ako mozes u uputstvo na Zoloft,mislim da to prepisuju u trudnoci najcesce.A simptomi kako kad,neki put su vrlo izrazeni neki put pomalo,ali su neugodne za poludjeti
    I meni nedostaje Snovolovka,svele i ostalih koji pisu,nadam se da su dobre i da se jave tu

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ok ,kapina29,to sto ja pijem je sertralin 50mg,ajd mi odgovori koliko ga dugo pijes?kad si osjetila poboljsanje ako ti je bolje?meni je danas 12.ti dan,pa i nije mi nesto pocelo djelovati sem sto imam nuspojave,malo kao da se srce umirilo i to je suuuuuper!!!!Psih.mi je rekao kontrola za 3tj.onda kapiram da bi za 3tj. trebao poceti djelovati.Ajd,molim te,sve mi opisi!!!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mala panicarka ja ga pijem mjesec dana i vec sam nakon 2tj.osjetila mnoooogo bolje.E sad mislim da za pravo djelovanje AD-ma trebao bi 2-4tj. kod svakog je individualno,evo ti kazes da ti se organizam poceo smirivati (mislim srce ne lupa tako kao prije i to je dobar start djelovanja AD),a i te nus pojave skoro ce nestanu vjeruj mi.Kad odes kod psihijatra na kontroli on ce odma prepoznati dali ti je bolje,a sigurna sam da za jos jedan tj.ce ti biti puno bolje tako da nemas razloga za brige. Ja pila sam Asentra i prije,svaki put je isto kad prodzes te pocetne 2-3tj. terapija vec pocinje da djeluje pozitivno i onda se osjecas onako jako dobro,nema strah,drhtanje,znoenje,lupanje srca....jednostavno smiri se ceo organizam. Samo ti nastavi tjerapijom i ne brini,a na kontrolu ce ti psihijatar reci sta dalje.
    Sta se tice mene,ja mislim da i ovaj mjesec nema trudnoca jer su mi poceli simptomi PMS,onako ko i svakog mjeseca,tako za par dana ocekujem ciklus ali nema veze idemo ovaj mjesec u akcii ponovo
    Pozdravljam vas a i dalje mi nedostaje teica,snovolovka i svele da se jave....

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hvala Kapina29 na iscrpnom odgovoru,nadam se da ce biti bolje,a ti i dalje budi vrijedna pa ce biti plusic na testu i zelim ti svu srecu a hoces ih piti u buducoj trudnoci?

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Tu sam ja cure moje, nego kod mene uvijek neki novi klinac...evo danas peti dan kako sam dobila hemeroide i ludim od njih i od bolova...baš sam se danas pitala hoće li me išta zaobići od ovih trudničkih tegoba
    Toliko me smetaju i toliko me boli da sam pravo nervozna i loša i ništa mi se ne da...samo čekam da više prođu i da malo odahnem!

A i inače sam sve nervoznija kako se bliži porod pa se pokušavam na razne načine tješiti, a ova preznojavanja, hemeroidi, žiganja, ležanje i sl nimalo ne pridonose situaciji...grrrrrr

U ponedjeljak sam trebala na kontrolu u bolničku ambulantu i došla tamo a sjedi bukvalno 50 žena u čekaonici bez klime! Živi užas! Čekala sam jedno 45 min i otišla kući. Dr se malo ljutnula na mene i tek me je naručila opet u ponedjeljak i to na isto mjesto. Već kontam da će se ponoviti isti scenarij. Tamo gdje radi privatno svi su termini popunjeni do daljnjeg, tako da moram nekako izdržati tu gužvu i vrućinu, a kako - ne znam!

Plus mi muž ostao bez posla u petak pa nam je sad pravo veselo! Bože kako su ovi poslodavci postali bešćutni, briga ih za sve...kad te max iskoriste samo te šutnu!

Eto, malo sam se i ja izjadala.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo i mene konacno.
    Nemam interneta u ovom stanu ,zato se ne javljam.
    Pocela na posao evo vec 4 dana,nisam ni znala kako cu i to bez tableta,ali evo guram nekako
    Imate moju podrsku iako se ne javljam toliko cesto:cry

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure drage , mi smo postali đaci prvaci.

A za mene s ovako "dobrim" živcima i novopečenom ishialgijom

(šepam i idem svaki dan na injekcije; u početku je cijela noga boljela - zna svatko

tko je to imao o čemu pričam- a sad mi je još "samo" stopalo skroz utrnuto, od jučer mogu malo

saviti prste), krenuli su dani preznojavanja i živaca na hozntregerima.

Daj doručak, pa "tjeraj" na pisanje zadaće i slaganje torbe za školu (ne da joj se, razvlači se, a meni

živi plešu rock&roll samo takav), skuhaj ručak pa sjedni s njom da ga pojede da stigne na vrijeme

u školu (uz pitanja:"A zašto je danas baš to za ručak?"; protivljenje:"Ne želim to jesti!" i odugovlačenje

- jede prilično sporo).

Pripremi užinu, opet požuruj podmladak da se obuče i onda juriš (šepajući...) u školu.

E, mrtva sam nakon toga, vjerujte mi.

S mene se ovih dana cijede tolike količine znoja da bi se mogla 10 puta na dan presvlačiti - 'bem ti živce, uh!

Sad sam preletjela preko vaših postova jer mi podmladak visi tu na ramenu - poslije škole bile u parku

pa na 3 tramvaja do mog doktora na injekciju (off course, nosim svoju torbu,njenu školsku torbu i još

ono što kupimo usput...), pa nazad u park i evo nas "već" u 21 h doma!

Sad moram ići otuširati i nju i sebe (muž je javio da će kasno doći s posla i da ga ne čekamo),

ali važne ste mi i usprkos svemu, javljam vam se a i kad se ne uspijem javiti, mislim na vas

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Teice draga, mislimo i mi na tebe <3

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Snovolovka, sutra nema škole, dijete spava a i ja jedva gledam ali sam tu!

Uz ostalo, jel'te, imam i iritabilni kolon i hemeroide.

Evo baš sam sad išla pogledati kako se zove mast koju mi je, uz lijekove

za iritabilni kolon, ordinirao liječnik nakon kolonoskopije.

Zove se Ultraproct.

Prije nje sam koristila Factu i bila mi je OK.

No, kad je prepisao ovo, koristila sam nju.

Ne mogu sad do kutijice da pročitam smije li se koristiti u trudnoći

(kutijica je negdje u vreći s lijekovima, pretpostavljam) ali Google zna

sigurno

Inače, mene su odmalena naučili da nakon velike nužde i brisanja papirom,

treba oprati "pozadinu" hladnom vodom (nije to baš pravo pranje nego se smoči

WC papir hladnom vodom i time se obriše).

Kad je frka s hemićima, onda se baš, a pročitala sam da to i ti radiš, par puta dnevno

perem hladnom vodom.

Ajme, još bih mogla dobiti opomenu da zachatavam topic...

Ali, sjetih se upravo geste koju je napravio taj izvrsni gastroenterolog.

Kucnuo se kažiprstom po čelu i rekao mi:"Sve što se događa u crijevima Vam je otuda!"

Ima logike, jel tako?
    Posljednje uređivanje od Teica : 07.09.2013. at 02:00

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo pustilo me je prije dan-dva i odmah sam super...čak sam i prespavala 8 sati u komadu, jeeeeeee
    Ne znam jesu li došli iz glave ili zbog nečeg drugog, al baš su me namučili! Hvala Bogu, svemu dođe kraj, pa tako i njima

U pon sam na kontroli i tad ću valjda konačno znati kako ću se porodit, tj kad mi je carski, jer sam već 35tt.
    E onda će "biti veselo" kad me spuca nervoza kako ću ja to i mogu li ja to....trebat će mi tad podrška pa se nadam da ćete biti tu da mi malo olakšate

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

naravno da smo uz tebe,i ja sam u pon.33.tjedan i ja idem polako za tobom.Javi kako je bilo kod doktora!!!ja idem 24.9 ima jos vremena.Ma sad ce to sve proci,pa i nek prodje da se toga svega rijesimo,strahova,nespavanja(mada tek kad se porodimo necemo spavati),mozemo popiti tabletu kad nam zatreba a ne da trpimo.Ja vec 14 dana pijem Zoloft,pa nije mi bas u punom sjaju pomogao jos,valjda treba jos malo 10-dana sacekati,al mi manje srce lupa i to je super da ga ne osjetim svugdje u tijelu.Snovolovka,kako znas da ides na C.R?jesu ti dok.vec rekli ili ides na dogovor u ponedjeljak?Ajd sa srecom i sve ce biti ok.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure moje, danas smo i moja curka i ja pukle i rasplakale se.

Prvo ona a onda ja.

Znate za onu izreku:"Bog svatko od nas daje upravo onoliko tereta koliko možemo

po(d)nijeti."?

Majka Tereza se u jednom intervjuu našalila i rekla:"Ponekad bih voljela da Bog ima

manje povjerenja u mene!"

(Nemojte se uvrijediti ako niste vjernice - umjesto Bog, može se upotrijebiti riječ

sudbina, karma itd. - što je kome bliže i prihvatljivije...)

Ja (to predobro znate, kuburim sa živcima a trenutno i sa ishialgijom) i ne mogu joj udovoljiti

u njenim zahtjevima u potpunosti.

Ne mogu održavati, ni 50 % od reda u stanu i životu na koje sam izdresirana

(moja mama je bila perfektni dreser, nažalost).

Tata nam je, nenadano, danas opet na poslu a isplanirali smo vikend.

Dakle, frustracija.

Iz ove kože ne mogu i mozak mi nalaže da spustim loptu na zemlju:

napravim ono što mogu i ne izluđujem se onim što ne mogu.

To kaže onaj racionalni dio ali ovog malog iracionalnog vražićka

(osjećaj krivnje i neadekvatnosti) bome nije lako pobijediti.

Imate li i vi takve konflikte u glavi?
    Posljednje uređivanje od Teica : 07.09.2013. at 14:27

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mala p. daj lijekovima još koji dan i bit ćeš ti ok Ja sam već prije malo pričala sa svojom gin oko poroda i tad smo spomenule carski zbog moje anksioznosti a i godina (41). Sad ću probati s njom definitivno utvrditi način poroda, a mislim da će to biti carski. Nadam se samo da ćemo uspjeti popričati obzirom da idem u bolnicu na pregled i da će biti gužva. Ako ne, onda ću se naručiti privatno i tamo završiti priču. U svakom slučaju javim šta je bilo.

Teice draga, danas je možda nešto u zraku jer sam se i ja rasplakala. Naživcirao me muž, a plus tu mi bile i mama i svekrva, tako da sam imala mali šou
    Bit ćeš ti opet ko zmaj čim te taj išijas pusti. Znam kako ti je jer sam ga i ja imala...gadno je pravo! Malo je tu i nervoze zbog škole i novih obveza, al sve će se to posložit na svoje mjesto i vi ćete se uhodati. Samo se strpi i daj vremenu da učini svoje.
    Ja sam isto naučena da stvari završavam sama i po prirodi sam perfekcionista, tako da me sad užasno živcira ovo stanje gdje ja moram mirovati a drugi mi rade oko mene i po kući. Pokušavam sebe smiriti al mi baš i ne uspjeva. Mrzim kad se stvari urade polovično. Ja sam za onu: bolje nikako nego polovično, dok moj muž tvrdi bolje ikako nego nikako, i onda ja pošizim.
    Tješim se da će se sve ovo uskoro završiti i da ću ja opet preuzeti komandu

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

gdje ste cureeee,trudniceeee?kako ste?Snovolovka jel ides na C.R? ja sam relativno bolje,pomalo pocinju da djeluju AD.,hvala Bogu.imam jos nuspojava al ide,stalno sam aktivna,sin krenuo u prvi razred pa se sve vrti oko toga,sad sam 33.tj,jos 5-6tj i gotovo.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo me...budna od 4,30 jutros...probudila me grozna žgaravica i opet sva mokra, a vani pljušti kiša i 19C...živim za dan kad se neću preznojit!

Bila na pregledu u pon...rekla mi da dođem u 12 u bolničku ambulantu, ja došla na vrijeme, a ušla na pregled u 15 do 2!!!
    Popizdila sam (da izvinete)...prvo ne mogu sjediti dugo jer me počne žigati koka, a ne mogu baš ni stajati dugo jer ležim već mjesecima pa sam ko slina. Od tolikog čekanja i sjedenja mi prokrvario hemeroid pa sam se prepala da je krv u urinu jer nisam odmah skužila o čemu se radi. Ne znam ni sama kako sam toliko izdržala, ni psihički ni fizički!

Uglavnom, dr stigla i sva u žurbi brzinski me pregleda...pola je stvari nisam stigla upitati, a ni za porod se nismo ništa dogovorile zbog gužve, sestara i njenog mobitela koji je non-stop zvonio...grrrrrr.

Jedino pozitivno u svemu je to što mi je bebica super i što je već narasla na 3000g

Dr mi rekla da dođem ponovno tu za 10 dana, a ja fino čim sam došla kući, zovnem priv.kliniku u kojoj radi i napravim sebi termin za idući ponedjeljak. Kontam da mi je s njom na miru sjesti i konačno se dogovoriti oko svega!

Kako ste vi ostale moje "supatnice"? Nadam se da je svima bar malo bolje!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

a al si se napatila cekajuci,pa nisu normalni da se toliko ceka a trudna i to ohhhhooo.Ja znam sta je to,ja otkako pijem Zoloft sam u goloj vodi,uzas,samo se znojim,nuspojava,pa ne mozes se ni nasminkati ma nista samo curi,ahh.Bitno je da je bebica velika i napredna a kad ti je termin?Pametno si napravila za privatno,jel se bojis poroda i svega uz to?ja se bojim,ne bas jako al opet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li ste vi nakon inicijalnog uzimanja lijekova uopce krenuli na psihiterapiju ili vozite na kemiji duzi vremenski period

http://www.rxlist.com/xanax-side-eff...rug-center.htm

Stop using alprazolam and call your doctor at once if you have a serious side effect such as:

• depressed mood, thoughts of suicide or hurting yourself, unusual risk-taking behavior, decreased inhibitions, no fear of danger;
    • confusion, hyperactivity, agitation, hostility, hallucinations;
    • feeling like you might pass out;
    • urinating less than usual or not at all;
    • chest pain, pounding heartbeats or fluttering in your chest;
    • uncontrolled muscle movements, tremor, seizure (convulsions); or
    • jaundice (yellowing of the skin or eyes).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Damaging Effects of Xanax While Pregnant

http://www.livestrong.com/article/24...hile-pregnant/

Drug Classification

The U.S. Food and Drug Administration rates Xanax class D, meaning it is not safe for pregnancy, particularly during the first trimester. The FDA says that Xanax can cause congenital abnormalities in the fetus and and withdrawal symptoms after the baby is born.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

stray_cat, prije puuuuuno godina sam krenula na terapiju - duuugo bez lijekova.

Lijekovi su uvedeni tek kad bez njih nije išlo.

Tako da vege-sister !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •