Stranica 25 od 41 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo,mene polako guramo u 37t.t kako cu najvjerojatnije roditi prije termina sva sam u iscekivanju i strahu! I da ne govorim kako sam si vec sva teska i nikakva,bokovi,kukovi,kosti me bole uzas! Ali jbg.sve to valjda ide u te "čari" trudnoće.. Dodje dan da sam opuštena ,da samu sebe iznenadim,a nekad mi dodje takva navala tjeskobe da mislim da cu se srusit od muke.. Prokleta anksioznost! :@

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj kostadinka24 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije danas bila opet na ctg i opet nema kontrakcije sve ok i ginekolog kaze aj za 3 dana opet na ctg pa tada daodlucimo.a meni kako je strah da ne me uhvate porodilne bolove pa pukne vodenjak pa ta privatna bolnica je u drugom gradu.uff u kakvoj sam frci.
    Ti svele,allie,lavko,dita nema,kako ste????
    ne razumijem zašto čekaju kontrakcije ako ideš na carski???

ja pijem zoloft već 24. dan i još nisam baš nešto.
    sporije to napreduje nego kad nisam trudna . ima boljih dana, ali ima još uvijek i loših. očito su trudnički hormoni prejaki.
    a možda i zato jer pijem samo AD, kao ajde neću još i helex uz to kao inače, da se manje trujem, pa mi je možda zato teže.
    jer znate kako se inače kad počneš s AD-om prvi mjesec pije uz njega i helex 3x dnevno. tješim se da je možda zato šta vi mislite?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma i ja ne razumjem.sutra opet idem ctg i iskreno nadam se da ce se porod desi do kraja ova nedelja.panike se sve jace i sada znam isto kao sto mi je bio strah od vadjenje krvi od vene padanje u nesvesti e od to mi je opet strah da ne padnem u nesvest od straha dok idem u operaciona sala i kad se razbudim.brr kako mogu biti ovolika panicarka i straslivka

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A ja jos radim,sve dok ne udjem u zadnji mjesec,uh.Kostadinka ima li sta novo? Koliko ti je bolnica daleko?allie rock,lavko,dita kako se drzite sve?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure moje drz te se samo pozitivno.koliko god sam u panici sad mi se emocije mesaju placem od srece od straha od sve za neki dan postacu mama.javi cu se cim budem mogla.kako mi kazemo u makedonija drzite mi srecu da sve bude u redu i sa beba i sa mnom a ja cim budem mogla odma cu da vam pisem.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka,mislim na tebe i vjerujem da ce sve proči dobro!
    Svele,kako to da jos radis?
    Ja eto ne mogu spavati,kukovi bole ,i ne znam kako si pomoći UŽAS! :'(

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trudničice i sve druge draaage moje cure, evo me doma nakon 83 dana hospitalizacije.

kostadinka, jesi ti već postala mama ?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Oooo,Teice kako si sad? Odavno te nije bilo.
    Ja moram radit dok ne udjem u 9. posto mi je ugovor na odredjeno,jedino tako imam pravo na porodiljno pa moram. I mene boli pubicna kost pa hodam ko pingvin
    Kostadinka ,sa srecom pa da ti nas tjesis jos ovo malo.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja malenkost nema "pametni" mobitel pa u bolnici nisam mogla na internet.

Tj.može se četvrtkom na 2 sata ali sam to saznala već potkraj hospitalizacije.

Dobro sam, hvala Bogu.

Jučer navečer sam tek došla doma; vele mi cure da je normalno da treba neko vrijeme

da odu bolničke slike iz glave.

Ovo je "teža" bolnica od Dubrave, ne daj Bože nikome zatvorenog odjela - meni je to

bio PAKAO!

Bogu hvala, provela sam tamo samo jednu noć i jutro do vizite i onda sam sva u suzama

molila doktora da me prebaci na otvoreni dio.

Možda zvuči čudno ali zahvalna sam i za ovo iskustvo.

Drugačije gledam na zdravlje, liječnike a i stekla sam nove prijateljice - uistinu divne žene

koje život nije mazio.

svele, koliko se ja sebe sjećam i ja sam hodala ko pingvin u tom razdoblju!

Navijamo svi za Kostadinku i čekamo da nam se javi s dobrim vijestima!

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Teice,drago mi je da si napokon doma!Uf svele,bas mi te zao.. A jos malo?
    Ja sam danas sva u bolovima peru me
    Menst.bolovi i kriza i neka slabina, vidjet cu jos kako ce biti tokom dana,ako bude gore picim za ri. uf

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie rock,ne znam na sto si mislila malo,malo do poroda? Meni je termin za 5 nedelja.
    A cekaj kazes bolovi ko menstrualni,pa jel tebi to pocelo?
    Ja sam u jednom postu pitala sta kad boli tokom porodjaja,al nije bilo mama da mi izdetaljisu,sve smo bile prvorotke. Znam da zvuci glupavo kad pitas

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kazem jos malo pa ces na porodiljni,i meni je rok tek 17.2.ali mi je gin.rekao da necu dogurat do roka,a sad tko cega znati! Popila sam pola helex.da se malo smirim,da nisam tako ukocena,pa mi je mrvu bolje,ma kad pocne probadati bol,onda me sve boli i
    Vise nista ne razlikujem,pa se ne mogu usredotociti dal su kontrakcije il su pravi trudovi. Ma nisam pametna,vidit cu jos kako bude tokom dana..ali sigurno se sve to priprema..sve je tako
    Invidualno od osobe do osobe ,sta god
    Da procitam iskustva su razlicita,pa se
    Naravno ne mogu oslanjati 100% na njih..

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Da jos 4 dana pa slobodna. Ma kad radis lakse je sto se tice nervoze oko trudnoce,nemas kad mislit na to. Al zato fizicki je tesko i strah me da od briga na poslu ne izazovem porod .

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Joj da,vjerujem da je na neki nacin bolje raditi,pa nemas vremena tolko brinuti oko sitnica,ja da sam mogla radila bih do kraja,jer sam doma bila samo anxioz.i nervozna.ali mene je mucio nizak tlak,u smjeni sam radila sve sama,tako da bila sam previse nervozna,a i gin.mi je otvorio bolov.po preporuci mog psih.jer sam odlucila prestat sa ljekovima,a apstinenc.kriza bila je stvarno jaka.. Tako da sam se morala maknut sa posla..

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, meni su trudovi bili baš kao menstr.bolovi - oni početni - skroz isti.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A poslje? Su bolovi pojacavali?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Teice a poslije? Bole ledja ,krsta il dolje?
    Jesi ti korigovala sad terapiju,kako si?
    Uh allie rock i ja bih ostala doma,al onda nista ne bih mogla ,zakon me ne bi stitio,od plate nista.I svo vrijeme sam mislila kako izdrzati svu nervozu,ma ni sama ne znam kako sam uspjela vjeruj mi

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure moje,Teica pa konacno si ti kako si nedostajala na forum samo da znas kad si najvise trebala a sad ja u bolnici vidim ti si tu.Kako me strah ma ne mogu da vam opisem.strah od igle strah od porod strah od bolnica kako cu izdrzat 5dana sama tu.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kostadinka, jel možeš na Skype? Znam da te strah pa te zato i pitam:

daju li ti Normabel ili nešto sl.za smirenje?

Ako ne daju, traži obavezno!

A sama nećeš biti!

Mi smo tu preko interneta, bolničko osoblje je tamo za tebe a i tvoji

ćete posjećivati, naravno !

svele, kako ja imam bolne menstruacije, porod mi je bio jako, jako sličan.

Jedino pred sam kraj - tzv.izgon - imaš osjećaj kao da trebaš obaviti veliku nuždu.

Baš taj osjećaj.

Kad sam to osjetila, rekla sam mužu da zove doktora i sestre jer da mislim da je to - to.

I bilo je.

A da se radi o tom osjećaju isto sam, kao sad ti od moje malenkosti, čula od drugih.
    Posljednje uređivanje od Teica : 28.01.2014. at 16:54

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uh dobro teice izgleda za tebe nije toliko strasno bilo koliko se mi bojimo,tesko mi je misliti o tome
    Kostadinka ,draga ,kad je zakazano?
    Srecno ,mi smo tu za pricu

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Gdje je lavko ,kako je ona?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hvala teica na odg.i ja sam inace za vrjeme menge imala veoma jake menst.bolove! kako si sad teica? Jel sve ok? Mislila sam na tebe,citajuci tvoje postove!
    Svele,sta od zavoda ne bi imala pravo dobivati nikakvu novcanu naknadu zbog trudnoce?
    Ajme,kostadinka ti si vec u bolnici! Samo pozitivno,nisi sama,pitaj nesto za smirenje. Mislim na tebe,sve ce biti u redu, tu smo za tebe

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka,kako je?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svele, allie.rock, kostadinka - ma nije strašno!

Pliz, nemojte slušati priče o strašnim porodima - to samo odmaže!

Sad ću banalizirati, oprostite na tome, nitko nije ostao zauvijek trudan, jel tako ?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja preskacem sve strasno sto pise,umiri me citanje pozitivnih iskustva,a kako ce na kraju biti,to cemo tek saznati

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure moje volim vas porodila se pre 3 sati rodila prekrasen decak.Lad sam mogla ja mozite i vi ja sam presretna.kad mozem pisacu

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam se jedan dan potpuno prestravila razmisljajuci o tom,potpuno me bilo ubilo u pojam. Nego sam se trudila da prebacim misli na nesto drugo, jer bih u bolnici zavrsils od nervoze da sam produzila.
    Allie .rock kod nas ne bih nikakva prava imala da sam otisla prije na bolovanje pa i ds je odrzavanje trudnoce bilo,nista kad ti ugovor istekne,a to su obicno mjesecni,ako ne mozes raditi niko te ne sisa ni 2%,e jedino ako odes 28 dana pred porod,a pod ugovorom si imas pravo na placeno porodiljno odsustvo.Tako da je mene spasilo to sto sam mogla raditi,inace bih se pitala kako poslije jos veci troskovi zivota,a plata doma manje.
    Da ze nije kostadinka porodila?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A sad vidjeh. Bravo bravo) za tebe i bebicu ziv i zdrav bio. Puno poljubaca i zagrljaja. Pisi kad budes mogla

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Joj kostadinka ) ne znam sto bih ti rekla,sretna novopecena mama ja sam sva usplahirena

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo Kostadinka !!!

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka draga,ajme čestitam! Rasplakala si me,jer znam koliko si bila u panici zbog svega,neopisivo mi je drago da je sve proslo kako treba,i da je sve to iscekivanje iza tebe! Sada lijepo miruji mazi svog ljepotana,i naravno kad nađeš vremena javi nam se,da nas utjesis
    <3

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure moje hvala sta ste cjelo vreme bile sa mnom tesili davali saveti poddrzavali.Ja sam super i moja beba takodje. Slatko spava ne mogu da poverujem da sam ja rodila.carski je bio bas carski.lepo se osjecam.opet ako ja sam mogla verujte mi mozete i vi.volim vas puno

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj kostadinka24 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje hvala sta ste cjelo vreme bile sa mnom tesili davali saveti poddrzavali.Ja sam super i moja beba takodje. Slatko spava ne mogu da poverujem da sam ja rodila.carski je bio bas carski.lepo se osjecam.opet ako ja sam mogla verujte mi mozete i vi.volim vas puno
    Čestitam!!!! Posebno mi je drago pročitati ovo "ja sam super i moja beba takodje" i ovo "lepo se osjecam"

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Gdje ste cure? Allie rock ima li sto novo kod tebe? Kostadinka?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cao cure moje tu sam jos citam vas i sam svama ocekujem da se nove mamice javite.Ja jos u bolnici sutra idem kuci.Kako sta sam rekla moe bebe e super nikakve nus pojave od helexa bas mi je olaksalo.volim vas

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kostadinka !

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka mozes li hodati,boli li te rana?smijes li dojiti bebu?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Svele danas sam pocela sama da hodam rana kao rana boli me velim ne ali sve to prodje nista strasno.Smejem doiti tako su mi rekli.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Gdje ste sve? Mene polako frka hvata
    Allie .rock da nisi postala mama?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno Psihofarmaci u trudnoci

Najprije vas sve pozdravljam U braku sam i moj muz i ja jako zelimo bebicu, ali ja vec dugi niz godina imam problema sa napadajima panike i koristim xanax po potrebi. Bila sam i na terapiji antidepresivom, no to sam prekinula upravo zbog zelje da zatrudnim, ali bez xanaxa ne mogu. Svi oni koji su dozivjeli napadaje panike znaju o cemu pricam i eto ja sam jedino u tom xanaxu nasla spas kad "zagusti". Znam da trudnicama daju normabele, ali kod mene oni nemaju takav ucinak, odnosno kad ga popijem i dalje sam pod panikom. Da se razumjemo, nisam jos u drugom stanju, planiram, i upravo zbog toga bi voljela da se jave i druge zene koje su imale slicnih problema pa da cujem njihovo misljenje i kako su one prosle to "blazeno stanje" sa ili bez lijekova. Svaki savjet je dobrodosao, jer kako vrijeme ide zelja za djetetom je sve jaca a paralelno sa time i moj strah. Znam da nas ima jako puno sa tim problemom, pa budimo podrska jedne drugima i podijelimo svoje brige ovdje.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Scarlet 1, temu koju si otvorila spojila sam sa ovom postojećom. mislim da ćeš tu pronaći sve odgovore

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Alo alo evo mene mah,nisam imala signala na mob. Mi smo jos u komadu,i guramo u 38 t.t ne mogu vjerovati,kako je sve proslo brzo! ah svele,znam i mene lovi frka a opet vec mi je svega dosta!
    Scarlet,po potrebi mozes uzimati terapiju,ni prva ni zadnja,procitaj postove sa ovog foruma.. Prije svega razgovaraj sa svojim dokt./psih. Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie .rock bas dobro sto si tu. Ja nisam pila xanax vec vise od pola god,a danas ne mogu opustit sama sebe borim se da ga ne popijem,spava mi se ,a od napetosti ne mogu zaspat.ja punih 36 nedelja

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Joj cure,znate da vam zavidim! Vi ste se barem odlucile na trudnocu i cekate svoje bebice, a ja niti to ne mogu. Svi oko mene su stava da xanax ne bi trebalo nikako uzimati i da ce mi dati normabel u zamjenu kada do trudnoce dodje, a on meni nikako ne odgovara. Zato ne znam kome vjerovati, njima, ili sebi. Procitala sam gotovo cijelu ovu temu, ali nisam nasla da je netko uzimao xanax kroz cijelu trudnocu,barem ne doze od 0.5 do 1 mg dnevno ili po potrebi. Ne znam sta ce samnom kada zatrudnim, pa ne mogu se zatvoriti u kucu na 9 mjeseci samo da nebi dobila napadaj. Ponekad imam osjecaj da me doktori uopce ne razumiju, a ne zelim se dovesti u situaciju da radim po svom pa da se nedaj boze nesto dogodi. Vi sve brojite jos sitno i jos malo cete imati svoju bebu u rukama. A jel imate napadaje kad odlazite na pregled kod doktora?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Svele,kako je? Jel te popustila napetost?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure kako ste?ja da vam kazem i treba mi savet sta da radim uhvatila post porodilna depresija.molim vas recite sta da radim

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

kostadinka, prvo da ti jako čestitam! Tek sam danas vidjela novosti.

Drugo, jako je malo mama koje nisu doživjele postporođajnu depresiju, čak su joj dali i naziv : baby blues. To je sasvim normalno, jednostavno moraš izdržati. Proći će to prije što se budeš više oporavljala, što budeš imala više pomoći, što budeš bolje jela i odmarala.

Nemoj se bojati svojih osjećaja. Normalno je da su uzburkani, pa tek si rodila. Pokušaj se zabaviti poslom oko bebe, gledaj ga kako napreduje, kako je lijep, kako uči, kako jede. Pričaj mu što god ti padne na pamet, on će zaljubljeno slušati tvoj glas. A ako ti se plače, pa plači, koliko god hoćeš. Nećeš biti ni prva ni zadnja.

I, znaj, to će proći. Voli samu sebe takva kakva jesi. Drži se!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uh jeste popustilo allie rock,danas sam ko nova) ,sinoc svega dva sata spavala,al dobro je. Kako si ti?
    Kostadinka ti si najteze pregurala,ima li ko s tobom da ti pomogne oko bebe i tebe?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Scarlet,kako sam ja cula xanax je ista vrsta ljekova kao i helex. A mnoge trudnice koje imaju dijag.panicnih napada i kroz trudnocu uzimaju terapiju.meni je moj psih.iginek.dozvolio uzimat helex od 0.5,mada sam ja uspjela nekak bez toga ,jedino sam znala popit u kriznim situacijama,ja sam prije planirane trudnoce smanjivala svoje doze (to nekih 2mj.lagano da se tijelo privikne) ti se jos konzultiraj sa svojim doktorima,i ne brini. Imas vremena ,samo polako!
    Svele,eto ja danas isto osjecam neki pritisak,sve se blizi kraju,pa me i strah i sreca i panika,all in one
    Kostadinka,imaj nekog pored sebe,da se osjecas sigurno. Neznam kakvi osjecaji te tocno muce? Imaj na umu da ce te ti osjecaji proc,sve je to normalno nakon poroda i panika koje si prosla,jos si pod svim tim stresom i utjecajem hormona.. Ako bi ti se stanje jos pogrsavalo,potrazit ces pomoc svog psih.koji ce ti prepisati ljekove. Pricekaj jos malo i probaj biti cim vise smirena ..
    Znas da smo uz tebe tebi i bebici

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Evo da pozdravim sve cure/žene na ovom topicu i da vam se i ja pridružim sa svojim iskustvom. Čitam sva vaša iskustva i vidim da je kod svakog drugačije kao što smo i svi mi drugačiji. Ja sam se sa paničnim poremećajem srela prvi put prije nekih 7 godina i tada sam kod tog prvog ,pravog paničnog napadaja,mislila da imam infarkt. Nakon toga su uslijedile silne pretrage (koje su rezultirale normalnim nalazima) dok se nije ustanovilo da imam panične napadaje. Krenula sam na terapiju AD Seroxat 20mg+Misar 0,25 (2 puta dnevno ili po potrebi) i psihoterapija. nakon nekih 8-9 mj. prekinula sam psihoterapiju i terapiju lijekovima i bila sam super nekih pola godine, a onda mi se opet počelo vraćati. Pokušala sam se sama boriti uz Misar prema potrebi, ali sam nakon nekih godinu dana skužila da ne ide ( u međuvremenu sam imala užasne glavobolje pa su me slali i na Magnetsku rezonancu i u tom periodu sam trošila Propranolol od kojeg su mi glavobolje prošle. Dobila sam od neurologice Cipralex dok ne odem kod psihijatra, no od njega sam imala užasne nuspojave). Ponovno sam krenula na psihoterapiju i terapiju sa AD i to Alventa 75mg ( 2 ujutro) + Misar 0,25mg prema potrebi i lagano ga ukidati. Psihoterapija mi je ukinuta jer je psihijatar smatrao da više nema potrebe, a na terapiji Alventom bila sam nekih godinu dana i bilo mi je ok no kad sam saznala da sam trudna psihijatar mi je rekao da odmah prekinem terapiju i da u slučaju napada uzmem Normabel 5mg. Znači nije bilo postepenog ukidanja! Prvi mjeseci trudnoće su bili odlični i nisam imala potrebe za Normabelom ili nečim drugim no, sredinom trudnoće simptomi su se polako počeli vraćati i ja sam tu i tamo uzela Normabel. U 7 mjesecu trudnoće sam uzimala 5mg Normabela ujutro i uveče, a u 8 i 9 mj. trudnoće uzimala sam Normabel od 2mg više puta dnevno, s tim da sam se trudila da ga čim manje uzimam. Krajem tudnoće otišla sam psihijatrici jer mi je postajao sve teže, no ona mi je rekla da probam izdržati sa Normabelima barem do kraja trudnoće. Krajem 11 mjeseca 2013. rodila sam svoje sunašce, no napadaji su i dalje bili prisutni svakodnevno. Pokušala sam čim duže izdržati zbog sunašca i dojenja, no nakon 2 mjeseca uvidjela sam da više ne ide. Sada mi je psihijatrica prepisala ponovno Seroxat 20 mg i Misar 0,25 prema potrebi ( najčešće 4-5), ali je rekla da moram prestajati dojiti što ja i činim zadnjih dana... Mislim da će mojem sunašcu biti bolje ako ima veselu i komunikativnu mamu, a ne mamu koja je stalno u nekom grču, a s obzirom da moj muž isto baš ne razumije "te panične napadaje" i da se znamo posvađat jer ja ne želim ići među ljude, mislim i nadam se da ću sada biti bolje. Inače kad sam dobro, volim ljude, volim druženja, vesela sam i komunikativna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •