Pax ja bila kod geneticara,ne kod farmakologa,zbog ksalola prvoh 6,7nefelja pila.
Nista posebno nis am saznala tamo
Pax ja bila kod geneticara,ne kod farmakologa,zbog ksalola prvoh 6,7nefelja pila.
Nista posebno nis am saznala tamo
Ukinula sam vecernje lijekove,mirzaten i loquen.ok je,samo me sad pati nesanica opet,oni su mi pomagali zaspat. Ostala sam bez velafaxa,zovem doktoricu da mi pusti lijek,manju dozu,rekla sta je i skoro se pofajtale preko telefona jer mi ona nece lijek izdat zbog trudnoce. Sto ne bi bilo strasno,da meni ne bude fizicki uzasno lose kad ga naglo prestanem piti (dogodilo mi se par puta preko vikenda da sam ostala bez njega). Ugl,to bude koma, a jos imam i 2 relativno male djece.
Idem ujutro odmah psihijatru da napise kravi da je smijem prenaglo stati i da mi da manju dozu,ili manju dozu zolofta na koji sam trebala preci prije nego sam saznala da sam trudna.
Ma,show program
Pax ja ti pijem pola zolofta i nebi to ukinula jer eto nemam ni potrebu za normabelima. Nego cure mene interesira kakvi su vasi prvi tjedni bili? Mene strah jer nemam apsolutno nikakve mučnije, nit zelje. Normalno pijem i kavu. Jedino mi grudi bujaju. Valjda je to ok? ;(
Mučnine *
Trazilice mira ja ti isto nisam imala bas neke simptome trudnoce povracala sam svega cetiri puta al to zbog nervoze a ne trudnoce. Ja jedino neko kratko vrijeme nisam mogla pit kavu al evo sad i to mogu. Meni su isto grudi nabujale i bradavice su me nekako pekle ne znam kak da se drugacije izrazim. Kad nisam nervozna mogu svu hranu jest i nist mi ne smrdi.
Cure evo mene s pitanjem koje je svjesna sam i sama glupo al htjela bi cut vasa misljenja. Dakle ja cuvam curicu od 3god.i 9mj. ( dadilja sam) i radim 9h na dan s tim da je to velka curka koju ja ne nosim i ne radim nista fizicki tesko e sad svi mi govore da prestanem radit sto je meni nezamislivo jer mislim da bi psihicki propala da sam cijele dane doma sama ( muz radi). Ja si mislim pa to nije neka razlika od zena koje su drugi puta trudne i imaju vec jedno djete. Pa takve zene isto trebaju djecu obuc, skuhat rucak, pospremit igracke i takve stvari. Ja se fizicki dobro osjecam i trudnoca je ok i ne vidim nista lose u tome da radim do kad cu moc???? Zanima me kako vi koje imate dijete i sad ste ponovo trudne izvrsavate te svoje obaveze ili se tipa odmarate a uskacu vam bake ili netko drugi. Meni osobno je posao pomogao da se skinem sa lijekova!
sve ti to ovisi o tebi-ako te tvoj posao ispunjava, uživaš u njemu,ne stresira te,nemaš nikakvih problema u trudnoći i misliš da si sposobna raditi-radi dokle god budeš mogla, bilo fizički ili psihički.![]()
Mojim problemima nikad kraja. Danas odem na psihijatriju u bolnicu,posto mi je doktorica odbila dati lijek,tamo sam imala "mini slom" jer me svekrva jutros ubila pricom da pobacim,beba nece biti dobro,zbog financ.situacije... bla. I psihijatrica koja je bila mi rijesi lijek preko bolnocke donacije,tak se nekako zove,valjd se sazalila da ni ne moram ovoj opce prakse. Medjutim,tek kasnije vidim kod kuce da je lijeku valjanost do 04/2014.
Hoce to biti problem sad jos tih par dana da popijem dok se skidam s njega?
A joj pax pa bolje ne to je isteklo. Koji ljek ti je dala?
Pa isti koji sam pila,velafax xl,ali manja doza,75mg. Popila sam jutros prije nego sam vidjela. Kontala sam jos sutra,pa onda preksutra probati vec ne popiti..
Ok znaci sve si izbacila samo si na velafaxu i onda ces i s njim stati?
To mi je planvec bih ja njega ful prestala,al ne mogu jer je specifican po tim nuspojavama kod naglog prestanka,bas mi jako lose bude.
Inace,da nemam samo lose vijesti,danas sam po prvi put bila i kod svoje nove soc.ginekologinje.presla je iz bolnice u 6-om mj i inace su mi i u bolnici rekli da je ona jako strucna za trudnoce i to. Jako me umirila,rekla mi je da je vec puno trudnica imala s terapijama cak tokom cijele trudnoce,pa i na jos gorim lijekovima,i bebe su bile sve ok. Rekla je da se ev.moze dogoditi ono nesto kao apst.kriza nakon poroda,trzaji i sl., ali beba bude koji dan na pedijatriji pod nadzorom i kaze u pravilu sve bude dobro. Ja se iskreno nadam da ce biti sve u najboljem redu. Iduci tjedan idem na rani kombinirani,po njoj beba odg. trudnoci od 10 tjedana,pa cemo i to napraviti. Nekako imam povjerenja u nju,takav mi je dojam ostavila,jako puno razumijevanja ima.
I da,psihijatrica u bolnici mi je rekla da slobodno popijem misar/helex po potrebi ako dodje do krize.
Posljednje uređivanje od Pax : 05.11.2014. at 19:18
Pax, ma to još vrijedi iako je rok istekao, ne bi ti dala da ne vrijedi.
Meni isto nije jasno što kaniš: izbaciti sve pa i Velafax od prekosutra?
Oprosti ako sam se pogubila a ti si to već napisala: kad ideš svom redovnom psihijatru?
Ne bih ti, zbog svog ne-daj-Bože-nikom iskustva, preporučila da na svoju ruku prestaneš uzimati
kompletnu terapiju.
(To sam, naime, ja napravila pa je bilo jako gadno.)
Bila sam danas u bolnici kod psihijatra,sve sam joj rekla,nalaze dala..
Rekla je i ona neka probam danas i sutra popiti,pa onda preskociti.ako mi bude lose,za dan dva opet probat izbaciti. Ugl,zelim prestati uzimati,samo ne naglo.
Mirzaten i loquen koje sam pila navecer sam vec izbacila,ne vidim neke probleme bez njih,osim sto mi je navecer tesko zaspat,oni su mi bili dobri za unjonjati![]()
Ti najbolje znaš kako se osjećaš!
Meni nije odmah bilo loše kad sam izbacila AD nego nakon nekog vremena - pretpostavljam da su
u organizmu postojale zalihe pa je bilo OK dok se nisu potrošile.
(Ovo je samo laička pretpostavka budući da nisam liječnik.)
Isto tako moje mišljenje je da je jako dobro što ti je ostavila mogućnost da popiješ Misar/Helex/Xanax
po potrebi.
Što se tiče ginekologice, to je super vijest da je tako dobra i stručna!!!
Pax kazes da ti je trudnoca 10 Tjedana, a ti si mislila 12 ili?
Teice dobro kazes, ostavljanje AD kod mene je isto bio pakao..zato ne bum vise..mozda smo mi tezi slucajevi![]()
![]()
Ja sam do sad 2 puta bez ikakvih nuspojava i penjala se i skidala...al sad ovaj zadnji put sam mislila da sam zrela za bolnicu...taj pakao je trajao dobra 3 tjedna,nakon kojeg su se nuspojave polako,ali vrlo polako, smirivale...do sad smo 2x dizali i spuštali dozu i svaki put sam imala nuspojave. evo,sad zandji put su nešto blaže, glavobolja,mučnina i ljuljanje al ništa strašno, prije toga isključivo derealizacija i depersonalizacija, katastrofa...a uvijek do sad isti lijek...uf..
Tako i meni ta derealizacija pogotovo kad idem negdje
Nego ljudi mene tako strah da je sa trudnocom sve u redu. Joj bas sam hipohondar. Stalno gledam kad ce trbuh a jos je rano valjda sam sad 6 tjedana. I nemam nikakve simptome..jooj. jedino osjetim da me bockaju tu i tamo jajnici. I cekam neke simptome..uf
A mene zanima,ako smo mi liječene od toga i još uvijek imamo te simptome-znači li to da lijek djeluje?
Mislim,znam da je pitanje malo bizarno,ALI, u kojoj mjeri mogu očekivati da će mi se simptomi povući?..recimo,nemam više PA i depresiju ali sam još uvijek tjeskobna, i sad više ne znam što mi je činiti. Ima li ijedna od vas a da joj je terapija lijekovima 100% pomogla, dakle, otjerala sve simptome, deopresiju i tjeskobu?
p.s. možda bi trebalo otvoriti nnovu temu- xanax,prozac i sl. nakon poroda![]()
Super pitanje si postavila - i mene to zanima!
Nažalost, nemam to iskustvo da piješ terapiju i funkcioniraš kao "normalni" ljudi.
Simptomi su samo puno, puuuuuno manji, slabiji.
Teice,da,barem to po potrebi. Vidjet cemo kako ce ici,voljela bih probati,ali opet necu dozvoliti ni da ludim,ni zbog bebe u stomaku,a ni moja 2 gremlina koja trebaju normalnu mamu.i,da,i meni je laknulo sto zena ima iskustva s trudnicama na razno raznim lijekovima i dosta me umirila.odmah je ona rekla i ime te farmakologinje kod koje cu ici,vjerojatno su vec puno puta suradjivale.mislim,strah je i dalje tu,ali ne smijem mu se predat jer sam onda gotova.
Trazilica mira,ma nisam mislila da je veca trudnoca,vec valjd kako se beba migolji,kontam da ni ne mogu svaki put izmjeriti tocno,a po mengi ne mozemo voditi,jer su moji ciklusi dugi i mutavi. Tak mi je i u prve 2 trudnoce bilo,racunali smo po bebi. Samo ovaj privatnik izmjeri 9+1, a ona 9+5,kaze racunat cemo 10. Ma hebe mi se,samo da sve bude ok![]()
Ja sam do trudnoce znaci 8 mj bila na terapiji,i puno mi je pomogla,ali ne mogu reci 100%. Pogotovo zadnjih mj dana,mislila sam da sam otupila na lijek,opet je pocela depra,trebala sam prijeci na zoloft. Saznala da sam trudna i sad eto na skidanju. Mozda su hormoni doprinjeli tom ponovnom otupljivanju,tko ce ga znati..
Inače, trebala sam preći na Velafax, ali sam ga odbila, činio mi se prejak za moje stanje, ipak je sad trenutno samo blaža do umjerena anksioznost prisutna,nema ništa više..tako da sam i dalje na escitalopramu ( Cipralex) i xanax 0,25 1/2 tablete, 2x dnevno i još idem na pshiterapiju i funkcioniram dovoljno dobro. Al ne kao prije...
Danas prvi dan bez velafaxa,navecer pocela slabost,sutra kontam komamorat cu ujutro popiti,jer sam popodne i dokasno navecer sama s djecom,pa cu probat od prekosutra ne piti,trebao bi mm par dana biti popodne kod kuce. Bemti,nist ne moze ici lako
Bome mene sad navecer copilo neko ludilo..neke misli..uf..popila sam pola normabela![]()
Pax, uzmi xanax ili sl. ako moraš, da ti pomogne s nuspojavama...ne znam imaš li ga u terapiji već? Ako ne, traži... I probaj razmišljat da daješ sve od sebe za bebu, koliko je u tvojoj mogućnosti...ma bit će to sve dobro, sigurna sam
T.M. a kakvo ludilo? Jel ti normabel pomogao?
Pax, nisam ni ja skužila imaš li Xanax/Helex/Misar već u terapiji?
(Provjerila sam, između mase lijekova koje sam pila u bolnici, bio je i Velafax...)
Kad ti muž bude doma popodne sigurno će ti biti puno lakše!
I isto kao i nanimira, uvjerena sam da će se sve posložiti i da će sve biti dobro!
tražilica mira, je l' ti normabel pomogao?
Znam da je van teme ,al jel neka od vas pila pilule za kontracepciju? Dok je bila anksiozna?
Meni je psih. rekla da ne pijem jer mogu pojaćati anksioznost. Ali, tko zna...kasnije mi je rekla da si stavim Mirenu i da ću se proporodit u vrijeme PMSa ( vjer. uz sve imam i predmenstrualni disforični poremećaj)
Nanimira i ja sam tada pola covjeka,blago receno. Zato i pitam ,mislila sam da one pomazu da se regulise i pms.Mirena sta je to? Spirala ,dijafragma? A kako ona uopste moze pomoc ako je to
svele, evo link za Mirenu: http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1150/!
Hvala Teice.To je spirala. Ja se nesto uzasavam nje. Jos s hormonima,pa onda mozes i pilulu popit
Teice,imam helex/misar,psihijatrica je rekla da uzmem ako ima potrebe. A mene opet strah kad mi bude slabo uzet da me ne osamuti jos jace. Jutros sam popila velafax,popodne odspavala i bolje mi je. Jako mi pocinje probleme i nesanica raditi,neku noc sam tek iza 6 ujutro zaspala.
Sad me jos pere paranoja jer me cice manje bole,nakon zadnjih par dana ubijanja. Inace sam paranoik teski bila u trudnocama,a sad kao da cooliram,da si ne stvaram dodatnu frku..uff
Mirena djeluje lokalno, znači u maternici,dok pilule djeluju na cijeli organizam - najlaičkije objašnjenje. Dosta sam proučavala Mirenu ali se, po običaju, bojim nuspojava (kojih ima) tako da nisam stavila,iako bi mi vjerojatno pomogla kod PMDSa ali šta je tu je, radije ću ga istrčat,izvrištat i sl..
Joj pax samo se mucis. Popij normabel ili helex. Ja popijem i dobro sam.mene pocne neka paranoja od smrti cim cujem da je netko umro. Jel se jos kome to.desava?? Uf uzasno je to..i mene kao cice manje bole..ja stalno cekam neke simptome..u pon idem na kontrolu uf nadam se da ce sve biti u redu
meni su misli o smrti sasvim normalne od kad imam dijete jer sam svjesnija (nego ikad) svoje prolaznosti...
Cure, mene je ful strah. Danas sam primjetila da su mi grudi manje..jucer su bile nabreknute, a danas manje za jedan broj
Valjda 6 tjedana. Sutra idem na pregled. Sad sam ful pod stresom
ma dobro,na početku se te stvari mjenjaju,.tijelo se navikne pa i ti na promjene,pa valjda ne osjećaš to toliko jako... nisu svi simptomi isti kod svih žena..bude sve dobro.
Ej cure vidim da ste potegnule temu cica mene su prestale boljet al su mi jako nabujale i sve me vise steze onak skroz dole i trbuhu kao u jajnicima
Sad sam u 18 tjednu, jos uvijek ne osjetim bebu i sad me vec paranoja hvata zbog tog stezanja.
Majketi kakve panicarke. Ne znam Tammy vidis kako ja strahujem. Doduse imala sam spontani prije 6 mjeseci pa valjda mi je oprosteno uf. Javim vam sutra kako je proslo. Pomolite se za mene, ili mi saljite vibrice
![]()
I ja ludim zbog cica jos uvijek,danas i proplakalane mogu se opustiti,srce mi na mahove nenormalno lupa,izludit cu
sutra idem popodne ginekologici,zamolit cu da pogleda na uzv,a do tada molit Boga da je sve ok i da ne ispalim totalno
Grlim vas, cure
Bit će sve OK - vidjet ćete!
Ja tek 28.11. Idem na pregled do tad cu izludit i trbuh mi je dosta mali za moje tjedne trudnoce. Mislim da imam premalu bebicu. Boze pa kad ce prestat to panicarenje, ja bi na ultrazvuk isla svaki drugi dan a ne jednom mjesecno!
Bogu dragom hvala,sve je ok! Sise danas skroz ispuhane,ali beba je dobro.sad me sve boli jer sam 3 dana u uzasbom grcu i stresu bila da sam mislila da cu infarkt dobiti