Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Thread: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

1. Teica's Avatar

Teica said:

Hope i ja imamo ista pitanja za tebe - vidiš ti znatiželjnih baba !

2. Optimist's Avatar

Optimist said:

Quote Originally Posted by hope31 View Post
    pitala si me za tjedan trudnoce sorry sad sam 29+2
    I ovo je dobro, prošla si najkritičniji period

Bit ćete dobro i ti i bebica, izdrži još par dana do psihijatra, nema smisla se ovako patiti, jer to stanje nije dobro ni za tebe ni za bebu!

3. hope31's Avatar

hope31 said:

Da Teice bas smo znatizeljne hehe

4. hope31's Avatar

hope31 said:

Quote Originally Posted by Optimist View Post
    I ovo je dobro, prošla si najkritičniji period
    Bit ćete dobro i ti i bebica, izdrži još par dana do psihijatra, nema smisla se ovako patiti, jer to stanje nije dobro ni za tebe ni za bebu!

hvala ti draga,znam da nije dobro patit se ovako,ali ja sam pila rivotril sve dok nisam zavrsila u bolnici,sad ga ne pijem nekih dva tjedna..i jedva cekam da se covjek vrati mislim psihijatar
    i jos kad smo razgovarali o rivotrilu nakob ivf-a rejao je da ga slibodno i dalje pijem jer sam pila stvarno malu dozu ali ocito je odgovarala,je me nekad i uz njega znalo uhvatit ali nije bilo strasno...

5. Optimist's Avatar

Optimist said:

A je li ti Xanax odgovarao (mislim da sam pročitala da si i njega nekad pila)?

6. hope31's Avatar

hope31 said:

A je li ti Xanax odgovarao (mislim da sam
    pročitala da si i njega nekad pila)?
    Jesam pila sam ga ali iskreno nije mi bas odgovarao,jedino mi je rivotril nekako pomagao,xanax sam pila u kombinaciji sa fevarinom mozda mi zbog toga nije odgovaralo..od fevarina me cesto boljela glava pa mi je onda ukinuo fevarin i dao rivotril..

7. Teica's Avatar

Teica said:

Ja sam jedno vrijeme pila Fevarin i Xanax i još Normabel za spavanje.

Meni je to bila dobra kombinacija - to samo govori u prilog tome kako smo svi mi različiti,

čak i kad imamo istu dijagnozu.

hope, prepisuje li tebi dr.opće prakse Rivotril na recept ili ga kupuješ na privatni rp.od psihijatra?

8. Optimist's Avatar

Optimist said:

Vjerujem da će tvoj psihijatar najbolje znati što napraviti i da će ti pomoći. U svakom slučaju, držim ti fige, bit će sve u redu

9. hope31's Avatar

hope31 said:

Teice dr opce prakse mi je davala na recepr rivotril,jedno vrijeme se malo bunila jer joj nije bilo jasno zasto mi je to dao jer on u principu spada u lijekove za epilepsiju,ali sluzi i za smirenje sto ona nije shvacala ali je s vremenom prihvatila i daje mi ga redovno..

10. hope31's Avatar

hope31 said:

Vjerujem da će tvoj psihijatar najbolje znati što napraviti i da će ti pomoći. U svakom
    slučaju, držim ti fige, bit će sve u redu
    Hvala draga

11. Teica's Avatar

Teica said:

Quote Originally Posted by hope31 View Post
    Teice dr opce prakse mi je davala na recepr rivotril,jedno vrijeme se malo bunila jer joj nije bilo jasno zasto mi je to dao jer on u principu spada u lijekove za epilepsiju,ali sluzi i za smirenje sto ona nije shvacala ali je s vremenom prihvatila i daje mi ga redovno..
    Upravo zbog ovog boldanog sam te i pitala!

Jer meni je, kao što sam vas jučer nadugo i naširoko ugnjavila, dr.opće prakse rekla

da mi ne može dati Katenu koja je isto antiepileptik, ali služi i kao stabilizator

raspoloženja, na recept.

I aleksandra70vanja, i sama liječnica, napisala mi je da je dr.u pravu - da nije da

neće, nego ne smije prepisati Katenu osim za epilepsiju.

Istu stvar mi je u privatnoj poruci napisala forumašica koja je mg.farmacije i radi u

apoteci.

Još je navela da se to moglo do pred koju godinu ali sad su kontrole česte i kazne za

liječnike velike.

Baš mi je to sad nedosljedno - kako jedan antiepileptik može a drugi ne na rp. (a u

oba slučaja se ne radi o dg.epilepsije)?

Da me ne biste slučajno krivo shvatili: naravno da nemam ništa protiv da Rivotril ide

na rp.!

Dapače, dosta i ponekad previše čovjeku bude baktanja sa svojim stanjima, i hvala

Bogu da se ne mora baktati još s receptima!
    Last edited by Teica; 11.04.2013 at 23:50.

12. hope31's Avatar

hope31 said:

Teice to je kod nas kad moram reci sranje sto nema suradnje izmedju doktora-psihijatra ili bilo kog drugog dr,ako mi psihijatar prepise lijek bez obzira sto je antiepileptik on zna zasto ga je propisao znaci ne sluzi samo u tu svrhu onda bi dr opce pr trebala to shvatit ozbiljno jer on to daje na svoju odgovornost...ja razumijem da se dr opce prakse boje kazni i svega ali ne bi psihijatar prepisao bezveze...znam da je sad ovo iz supljeg u prazno al to je moje misljenje,sta ako na drugi lijek ne reagiram a ovaj mi odgovara a takodjer ima svojstva ublazavanja simptoma kid nasih dijagnoza...nezzz vise stvarno

13. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Ja sam sad 13+2 (po UZV koji dan više) i pijem Seroxat 20mg i Prazepam (Demetrin) pola dnevno (5mg). Pijem to od prije trudnoće i nisam ni prestajala. Moja psihijatrica me je htjela prebaciti samo na apaurin, al obzirom da sam ga pila prije i nije mi ništa pomagao, ja sam odlučila da nastavim sa terapijom pa šta nam Bog da. Za sada je sve u redu i mislim da će tako i ostati...ne želim se više opterećivati brigom o tome!
    Sad mi je samo važno da pregrmim ovo mirovanje i da mi hematom ode, pa da mogu konačno izaći iz kuće, prošetati i udahnuti malo ovog proljetnog zraka
    Teice, slažem se s tobom...nisu ameri ludi da puste da ih se tek tako tuži, a i imaju puno više iskustva sa uporabom lijekova nego naši dr.

14. Teica's Avatar

Teica said:

Cure, hvala vam što postojite

Evo, plačem sad (konačno) - nadam se da sa ovim suzama dio muke i tuge otići!

Ne pretjerujem kad kažem da živim za moju curku!

Da nje nema, potpisujem da se sutra ne probudim.

Toliko mi je dosta lijekova koje doručkujem, ručam i večeram, uz to mi je moj nezakoniti

(otac moje curke) već prije pola godina najavio da se razilazimo čim nađem posao -

podstanari smo, tako da nemam kamo bez posla a i s poslom, kad ga, dao Bog, dobijem,

neću moći plaćati stan za nas dvije - on će morati sufinancirati.

Je*emti ovakvu državu - ni najobičniji antidepresiv se više ne proizvodi, ali se uvozi po,

napisala sam već, 5 x većoj cijeni nego što je kod nas koštao.

I za to mi on mora dati novce - jer ja nemam nikakva primanja trenutno.

I naravno, kao svi depresivci, i zbog toga imam osjećaj krivnje - iako mu se svim snagama

pokušavam oduprijeti.

Činjenica jest da je moja mama najveći krivac što sam tu gdje jesam.

Ali on je svojim nerazumijevanjem pripomogao...

Sad mi doktor, kao što sam vam već napisala, mijenja terapiju jer sam na prevelikoj dozi Xanaxa.

Svi lijekovi koje mi je prepisao su mi poznati, osim jednog.

Ti lijekovi su, to sam isto već napisala, registrirani kao antiepileptici (Katena) i kao lijek za bipolarni

poremećaj (Lamotrigin), ali za jedan nikad nisam nikad čula:Kvetiapin.

I idem pogledati kakav je to lijek....

HVALA BOGU da sam išla pogledati!!!

Taj lijek postoji još pod imenom Seroquel - spada u antipsihotike.

Dakle, jednom sam već dobila taj lijek i odreagirala sam na njega strašno - bez pretjerivanja.

Mislila sam da ću poludjeti: imala sam takav pritisak u glavi da sam imala osjećaj da će mi glava

eksplodirati, osjećaj izgubljenosti, depersonalizacije - prestrašno nešto!

Popila sam ga prije spavanja, kako mi je dr. rekao, i probudila se usred noći u gore opisanom stanju.

Digla se, plačem, dijete je spavalo sa mnom, a R. u drugoj sobi.

Otiđem do njega, ridam, budim ga, preklinjem ga da mi nekako pomogne jer da imam osjećaj da ludim.

On hvata mob.i hoće zvati hitnu jer ne zna što bi sa mnom.

Sklopljenih ruku sam ga molila da ih ne zove jer sam se bojala da će me odvesti u Psihijatrijsku bolnicu i

hospitalizirati ako me vide u tom stanju.

Nekako sam ga namolila da ne zove i da čekamo jutro da mogu nazvati svog doktora.

Zvala ujutro - ne javlja se. Zovem u kliniku, javi se doktorica, njegova kolegica, kroz plač

joj objašnjavam što mi je, ona me smiruje i tješi i kaže da se zna dogoditi da taj lijek jako

digne tlak i da mi je otuda taj pritisak u glavi.

Moj dr. se javio čim se vratio s fizikalne terap.na kojoj je bio i to je bio prvi i zadnji put da sam

uzela Seroquel/Kvetiapin.

Kako su i liječnici samo ljudi, promaklo mu je evidentirati da loše reagiram na ovaj lijek...

I prepisao mi ga ponovno sad!

NE MOGU DOVOLJNO ZAHVALITI BOGU NA TOME ŠTO SAM IŠLA PROVJERITI O KAKVOM SE LIJEKU

RADI!!!

Imam relativno malo dijete - možete li uopće zamisliti kako bi njoj malenoj bilo da vidi mamu u tako

strašnom stanju?

Uh.

Danas smo, nakon 3 dana dopisivanja putem smsa, definitivno zaključili da se radi o Seroquelu i

da u utorak, kad ću, ako Bog da, ići u KB Dubravu na Psihijatriju na pregled trebam reći da bez obzira

što mi na njegovom nalazu piše da trebam uzimati i taj lijek kažem da se zabunio tj.zaboravio da sam

od njega imala jako loše nus pojave.

Uh.

15. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Teice, nije mi jasno zašto te skida sa Xanaxa antiepilepticima?!? Zar nije logičnije da ti postepeno smanjuje dozu dok ne dođeš do neke "normalne" doze? Ustvari, koja je tvoja dijagnoza? Ja imam Generalni anksiozni poremećaj (mislim da je to šifra F41) s paničnim napadima.

16. Teica's Avatar

Teica said:

Ne skida me skroz - ostajem na 2 mg.

Katena (antiepileptik) se koristi i kao stabilizator raspoloženja - dakle kod psihijatrijskih poremećaja.

Provjereno milion posto - potvrdio i neurolog prekjučer.

HZZO ga ne da na recept za moju dg. ali ga da za istu tu dg. ako ga se plati - lako je izvući zaključak, jel tako?

S Lamotriginom je ista stvar - ne može na recept bez plaćanja, ako se plati, nema problema!

Dakle, Katena i Lamotrigin mi trebaju pomoći da smanjim Xanax.

Razumiješ li sad?

Moja dg.F 33.2, anksiozno-depresivni poremećaj s paničnim napadima uz civilni PTSP.

17. Teica's Avatar

Teica said:

Snovolovka, ako nije preindiskretno: kako dolaziš do Seroxata, s obzirom da ga psihijatri ne žele prepisivati

u trudnoći?

Naravno da ne moraš odgovoriti, ili možeš na pp.

18. mravak said:

Teica , molim te isprazni inbox

19. Teica's Avatar

Teica said:

Jesam - oprosti, molim te!

Kao što vidiš, imam te zdravstvene probleme pa mi cure pišu i

pomažu savjetima, plus ovo što se trudim skupiti za ovu sirotu ženu te mi se

inbox brzo zatrpa.

20. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Teice, i dalje ne kontam što će ti antiepileptici za stabiliziranje raspoloženja kad to isto rade i AD, a njih vjerujem možeš puno lakše dobiti na recept?!? Mislim da bi ti dobra kombinacija AD i anksiolitika sigurno pomogla!
    Meni moj obiteljski dr napiše recept za Seroxat bez problema. Na početku trudnoće sam mu spomenula da bi me psihij. rado prebacila na Apaurine a on mi kaže: nemoj, znaju baciti u depresiju!?! Zamisli!

21. Teica's Avatar

Teica said:

Ostat će mi antidepresiv: Anafranil.

Ma pomaže meni kombinacija Anafranila i Xanaxa - to nije upitno!

Problem je u tome što Xanax jako dugo uzimam i razvila se tolerancija na njega pa su ove

doze koje su mi sad potrebne tzv.ovisničke doze.

I tendencija je da bih s vremenom trebala sve više i više Xanaxa da bi imali efekta.

A to ne može tako u beskraj.

Zbog toga se mijenja terapija u smislu da se dio Xanaxa zamijeni stabilizatorima raspoloženja.

(Op.oni ne stvaraju ovisnost - tu je bitna razlika.)

Jesam sad dobro objasnila?

22. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Jesi
    Nemoj mi zamjeriti ako sam dosadna, al jeste li razmišljali Xanax zamjeniti drugim anksiolitikom na koji nisi tolerantna?

23. Teica's Avatar

Teica said:

Nisam ja ništa razmišljala - da se mene pita, ostalo bi tako kako je bilo.

Ali, psihijatar i doktorica opće prakse su suglasni: ne može više tako.

Budući da psihijatar određuje terapiju, odredio je tako kako je...

24. Teica's Avatar

Teica said:

P.S. Budući da ima godine iskustva rada s ovisnicima, mislim da je na ovisnost o bilo čemu

posebno senzibiliziran - jer zna kamo to vodi...

25. Optimist's Avatar

Optimist said:

Teiceeeeee, inbooooox, primi se čišćenja

26. Teica's Avatar

Teica said:

Jesam, draga !

Dogovaramo pomoć u hrani i odjeći za jednu ženu i njenog sina koji

žive u nezamislivoj neimaštini

Zbog toga se inbox brzo zakrca...

27. Optimist's Avatar

Optimist said:

Quote Originally Posted by Teica View Post

Dogovaramo pomoć u hrani i odjeći za jednu ženu i njenog sina koji

žive u nezamislivoj neimaštini
    A kako se može pomoći, di skupljate, već je negdje objavljeno?

28. Teica's Avatar

Teica said:

Optimist, da ne fasujemo opomenu zbog off-a, čujemo se na pp!

29. Teica's Avatar

Teica said:

Snovolovka, nemoj sad ti meni zamjeriti, molim te: ako sam dobro pohvatala ti si u

BiH, jel tako?

Kod nas u Hrvatskoj je nezamislivo ovo što ti pišeš: dobiti Seroxat od obiteljskog

liječnika.

Kažnjava se čak ako prepiše vaginalete, kamoli nešto drugo!
    Last edited by Teica; 12.04.2013 at 23:11.

30. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Jesam Teice, ja sam iz Mostara. Kod nas obiteljski doktor može davati recepte bez problema. Nadam se da nam se zakon neće uskoro promijeniti, jer ću onda nadrljati

31. Majuška's Avatar

Majuška said:

ja ću opet biti dosadna pa spomenuti da se Seroxat ne preporuča u trudnoći (kategorija D) nego se (ako se mora) propisuje zamjenski lijek, najčešće Zoloft (kategorija C).

Ne pišem to zbog snovolovke per se nego i zbog cura koje će ovu temu čitati u budućnosti

Teice, ah, grlim :hug:

32. Teica's Avatar

Teica said:

Majuška, hvala ti!

Upravo plačem jer osim što mi je tako kako je, i doma imam s*anje: deranje, poklapanje

slušalice i sl.

Ja to zbilja više ne mogu

Da imam gdje i sa čime, sutra bih se pokupila.

Teško je imati kapaciteta za ponovne udarce kad sam ih već toliko primila od najbližih.
    Last edited by Teica; 13.04.2013 at 17:28.

33. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Teice, kakava je situacija kod mame? Možeš li preći kod nje obzirom da se sad dobro slažete i da ona obožava malu?

34. Teica's Avatar

Teica said:

Obožava unuku, ali mi smo miljama daleko od slaganja!

Toleriramo se i najveći dio vremena i stvari odšutimo, inače bi i tamo u tili čas nastao pakao.

Ne mogu tamo, eto.

35. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

E ne znam draga...baš sranje
    Izdrži, moraš radi svoje curice...nema druge

36. hope31's Avatar

hope31 said:

Teice grlim,zao mi je da je takva situacija..ne znam sto bih rekla jedino ti mogu reci da te u potpunosti razumijem,drzi se molim te zbog tvoje curice ona ti je razlog za zivot..a sto se lijekiva tice svi bi mi da ih ne moramo toliko zderati ali eto zivot nas je natjerao na to i ako ce mi tako bit lakse pit cu ih,izbora prevelikog nema

37. Blekonja said:

a joj Teice

grlim te do neba i nazad

izdrži molim te!!

38. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Majuška, u pravu si za Seroxat i ni ja ga ne preporučujem nikome.

Ja ga pijem po svom izboru i jer se ne usuđujem probati drugi AD, nakon stravičnog iskustva ljetos. Znači ili Seroxat ili ništa, a još nisam spremna za ništa Nadam se da ću za mjesec-dva biti!

Teice, svi ti ovdje šaljemo dobre vibracije i vjerujemo u tebe

39. Teica's Avatar

Teica said:

Cure, hvala vam do Neba

Imam pitanje za sve vas - zbilja me zanimaju odgovori!

Da li u vašoj najbližoj okolini (obitelji) ima ljudi koji su odgovorni za vaše sadašnje stanje

ali toga uopće nisu svjesni ili ne priznaju, a zreli i prezreli su za terapiju?

Kod mene je situacija baš nekako takva:

ovi koji su me izludili, ni ne pomišljaju da nešto s njima nije u redu, a zbilja nije.

(To mi kažu drugi ljudi, koji su sa strane, da je iz aviona vidljivo da ta i ta osoba iz moje okoline ima problema.)

40. hope31's Avatar

hope31 said:

Teice kod mene je slucaj da su me moji bliznji polako dovodili do ovog stanja ali nisu apsolutno toga svjesni i dalje se isto ponasaju,ne bih sad tu o kojim se osobama radi ali te osobe su zapocele prometna i borba za bebu su bili samo tocka na i..i sad sam tu di sam,svaki dan je borba,nekad teza nekad laksa,nekad nepodnosljiva...

41. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Teice, i kod mene je mama ta koja je pridonijela ovom mom stanju bar 50% i naravno to ne priznaje.
    Ja sam, za razliku od tebe, imala divno djetinjstvo, ali problem je u tome što sam jedinica i što sam bila previše mažena i pažena. I ne samo bila, nego mi i danas, sa mojih 40 godina u guzici, ona i dalje postavlja pitanja: jesi jela, šta si jela, jesi kakila, kad si prala kosu i sl. Vjeruj mi, to izluđuje!
    Nedavno sam je uspjela prvi put odvesti kod svoje psihijatrice i žena je bukvalno ostala bez teksta! Kad je mama izašla, dr mi je rekla da otkad radi (a ima skoro 60 god), nikad nije vidjela dvije osobe koje su toliko različite u svemu, a bliski rod!

Ma previše je ovo kompleksno da objasnim u par rečenica, al evo samo jedan primjer: ja ne mogu progutati ni najmanju tableticu zato jer mi je ona, otkad znam za sebe, mrvila tablete da se ne udavim!!! Eto jedne fobije od njih milion koje mi je nabila! Ja sam zbog tog straha od davljenja (čitav život mi je ponavljala dok jedem - pazi da se ne udaviš), prije desetak godina smršala za 2 mjeseca 20kg i bila živi leš, zato što sam se zagrcnula kockicom čokolade, i nakon toga nisam mogla ništa progutati. Živjela sam od juha i pirea, i trebalo mi je dobrih 5-6 godina da prevladam taj strah i počnem normalno jesti. Možda zvuči glupo, al vjeruj, bilo je užasno dok je trajalo!

I da ne pišem dalje...previše je toga

42. Bodulica's Avatar

Bodulica said:

Snovolovka, slična priča samo je kod mene bio otac u pitanju. A i nisam jedinica, imam 8 god. stariju sestru koja je zbog njega i sama morala titrati nadamnom umjesto da se igra i uživa. Naravno, i ja sam u klubu F i na antidepresivima

43. Teica's Avatar

Teica said:

Snovolovka, ovo što pišeš ni najmanje ne zvuči glupo - zvuči strašno, miša mu,uh!

Jesi ti to s nekim AD-om imala loše iskustvo, ono što si napisala da je bilo prošlo ljeto?

Hope, kad ideš psihijatru?

Ja jedva čekam da odeš - zato pitam!

44. Blekonja said:

Quote Originally Posted by Snovolovka View Post
    Teice, i kod mene je mama ta koja je pridonijela ovom mom stanju bar 50% i naravno to ne priznaje.

ovako i kod mene, ali ona i dan danas ima tu užasnu naviku ili šta je to već da mora imati kontrolu barem 30% u svemu onom što mi se događa u životu,
    a druga stvar ono što je mene dovelo do toga da sam užasno nesigurna u sebe, u svoje postupke i sl. je upravo to da njoj nikad nisam u ničemu bila dovoljno dobra, uvijek je neka kritika iza svega što napravim, obučem, kupim, skuham (ok tu i nisam ništa ekstra sposobna), čak sad i u odgoju M. ma u svemu i dan danas....volim je, ali skoro svaki drugi dan se posvađamo baš zbog ovih situacija....
    Last edited by Blekonja; 14.04.2013 at 23:45.

45. Snovolovka's Avatar

Snovolovka said:

Quote Originally Posted by Blekonja View Post
    ovako i kod mene, ali ona i dan danas ima tu užasnu naviku ili šta je to već da mora imati kontrolu barem 30% u svemu onom što mi se događa u životu,
    a druga stvar ono što je mene dovelo do toga da sam užasno nesigurna u sebe, u svoje postupke i sl. je upravo to da njoj nikad nisam u ničemu bila dovoljno dobra, uvijek je neka kritika iza svega što napravim, obučem, kupim, skuham (ok tu i nisam ništa ekstra sposobna), čak sad i u odgoju M. ma u svemu i dan danas....volim je, ali skoro svaki drugi dan se posvađamo baš zbog ovih situacija....
    E isto...ja sam lijena, samo ležim, vidi mi kuće, vidi mi kose i sl!!! A možete misliti sada kad moram strogo mirovati, eto je svaki dan da skuha i onda počne tirada...uh! Mislim, ja sam joj stvarno zahvalna što mi pomaže u ovoj situaciji i znam da to puno znači, al', da izvinete, ispizdi me par puta dnevno! Sad me mori što se ne ofarbam, a ja ležim i krvarim!!! Ko da ja ne bih voljela da se ofarbam (izrasla sam grozno), al to mi je sad potpuno nebitno. A njen najveći "problem" je to što mi je muž mlađi 10 godina i ja se moram duplo truditi da me on ne ostavi O Bože!!!

Teice, pisala sam opširno o promjeni lijeka par stranica prije, pa molim te, da se ne ponavljam, potraži Ako ne nađeš, javi mi na pp pa ću ti c/p

46. Teica's Avatar

Teica said:

Našla sam što si napisala o promjeni lijeka!

Što se tiče farbanja kose, mislim da se ne preporučuje u trudnoći - ali, budući da se

nikad ne farbam, ne mogu 100% tvrditi - ostalo mi je u glavi kao da sam to čula...

A što se tiče tim mama kritičarka i kontrolorki, groooooozno!

Vjerujem da baš zbog tog što imamo to iskustvo, nećemo biti takve prema svojoj

djeci!

hope, kad ideš psihijatru?
    Last edited by Teica; 15.04.2013 at 16:27.

47. hope31's Avatar

hope31 said:

Teice zvala sam ga danas,kaze ako se vrati do petka,da mogu u petak ili subotu docia izdrzat cu nekako,samo mi se sad nakupilo milijon stvari,a sestra mi otisla na more raditi inace s njom se uvijek ispricam i bude mi lakse jer me naravno razumije u potpunosti..a sad sam sama

48. Teica's Avatar

Teica said:

Još 3 dana znači!

Ma ja bih na tvom mjestu pila rivotril - jer ti je psihijatar tako rekao.

Sad imaš nas ovdje

49. Teica's Avatar

Teica said:

Stalno mislim na tebe i na to kad ćeš psihijatru!

50. hope31's Avatar

hope31 said:

Hvala ti draga,i meni vi curke puno pomazetei drago mi je da vas imam,danas sam ga skoro popila bilo mi dost lose,al evo sanse nema da zaspim kad me scepa...i sto stvari mi je sad u glavi majko moja