Citiraj tanja_b prvotno napisa
Nemam vlastita iskustva, ali s obzirom na mehanizme djelovanja antidepresiva, a pogotovo anksiolitika (kamo spada xanax), osobno nikad ne bih uzimala takav lijek u trudnoći.
Naravno, to je moje mišljenje, a ne znam u kakvoj se specifičnoj situaciji nalaziš i koliko ti je uzimanje lijekova važno. Trebalo bi vidjeti s liječnikom (na žalost, ne mogu ti preporučiti konkretnu osobu).
Hvala puno na odgovoru! Nazalost, ja moram uzimati Xanax (panicni poremecaj itd).Al eto Bog mi je nekako tako dao da prva 3 mjeseca u trudnoci nisam nista uzimala od ovih psihijatr.lijekova,dala sam sve od sebe, al stvarno!,i isla na jednu vrstu alternativne terapije i uzimala homeopatske lijekove (koji su potpuno bezopasni) ali nije mi,nazalost pomoglo.Napadaji panike i depresivnost,al pogotovo napadaji panike (ne daj Boze nikome!!!) su postali neizdrzivi.Tako sam dobila Xanax.
Prozac sam uzimala 4 godine i prestala prije no sto sam zatrudnila.U najboljoj namjeri.Mislila sam da je sad samnom sve u redu, da se stanje sasvim stabiliziralo.Nazalost,izgleda da je to nekako trajalo, ta stabilnost, dok je god organizam trosio i bio na zalihama lijeka (ode iz krvi al pretpostav.da se u masnom tkivu i sl.nalazi jos puno duze).
Ne bi htjela nikog opterecivati s tim svojim problemima, bolje da ne znate nista o tome i od srca Vam zelim da nikad ni ne saznate!
Ako je netko ipak prosao ili prolazi trudnocu pracenu takvim ili sl.psih.problemima,jako puno bi mi znacilo da se "cujemo" (Forum)!
Puno hvala!