Kostadinka , jas veke pocnav so prekin na apcinjata od 20 na 10 mg edno 2 meseca.I togas se sluci ovaa neplanirana bremenost, koga doznav odma i se javiv na doktorkata koja sto mi rece ako odlucam da go zadrzam da prestanam so terapijata.Bev prestrasena.Gi prekinav apcinjata i togas se sluci haos pekol kako sakas nareci go,morav samo da zemam verapamil za srce redovno zaso kako rezultat na se mi ostana taxikardijata.Zaedno so simptomite na bremenost i odviknuvanjeto od lekovi mi bese uzasno.Izdrzav samo deka sum trudna i ne sakam nisto da mu se sluci na bebeto.sega posle 3 meseca seuste osekam ponekogas blagi epizodi , no znam deka i moze naednas da rezultira so erupcija od toa najmnogu se plasam.No se nadevam deka se ke bide vo red vaka kako sto sum e relativno dobro zaso iskreno zaboraviv kako e da se bide normalen .Pri sekoj mal strav ili voznemirenost jas panicam.Da izdrzam dodeka se porodam pa ke vidime ponataka .A ti slobodno zbori so psihijatarot prvo pa zaedno da odlucite kako i sto ponataka ,jas veruvam deka nie samite delumno go pravime ova izmacuvanje na sebe si i samo nie samite mozeme da se izbavime so lekovi ili bez sto i da e potrebno.Za se sto te interesira slobodno pisi mi .Golem pozz![]()