Stranica 6 od 41 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hope31, nema potreba da se mučiš s panikom, bez obzira što si u 28.tj..trudnoće.

Pliiiz, daj kontaktiraj doktora i nek ti mijenja terapiju!

Jel ti s Xanaxom bilo OK?

Ja sam na Xanaxu godinama, naravno da znam da sam ovisna o njemu, ali za sada nisam našla alternativu

a probala sam tzv.alternativne tehnike i - što mi preostaje nego da ga doručkujem, ručam i večeram?

Nisam sretna što je tako i dan-danas mi je teško prihvatiti da trebam lijekove, da mi kemizam mozga

ne funkcionira kako bi trebalo.

Ali kad izracionaliziram stvari: kojih 2 desetljeća zlostavljanja moralo je doći na naplatu...

A ovi "sa smirivanjem" i sl. savjetima mogu biti krajnje dobronamjerni ljudi - jasno je meni kako to s njihove pozicije izgleda:

oni to poistovjećuju s emocijama koje su im bliske, tipa: nervoza, trenutni strah, prolazna stanja tuge, ljutnje, stres zbog ovog

ili onog itd.

Mi koji smo tu, na ovoj temi, i psihijatri znaju O ČEMU SE ZAPRAVO RADI I KOLIKO JE TO TEŠKO, miša mu!

Da mi sad netko veli da je sve to u mojoj glavi, mislim da se ne bih mogla suzdržati da ne odgovorim da znaaaam da mi "to" nije

u koljenuuuu, aaaaaaaaaaaa!

"To" ima dijagnozu, šifru bolesti tj. poremećaja i stručnjake koji "to" liječe: psihoterapijom i lijekovima.

A bližnji su jaaaako važni u podršci - to će svaki psihijatar i psihoterapeut potvrditi.

I još ti od srca želim reći: neće te na porodu uhvatiti!!!

Bojim se da ne stekneš krivi dojam - kako ja sad tu mudrujem i iznosim tako ozbiljne tvrdnje a nisam

liječnik nego pacijent.

Ovo ti tvrdim iz iskustva!

Kako je trudnoća 2.stanje, porod je neko 3.stanje i skroooz drugi film koji te 100% zaokupi - cijelo tijelo je u tome,

od glave do pete.

Ako je nekome u glavi "kuršlus" kao meni, onda od poroda do nastavka terapije prođe toliko vremena koliko mi, nažalost,

i ovako svakodnevno prođe (par sati).

Još jednom te molim: hajde, javi se doktoru, neka mijenja terapiju i prestat ćeš se mučiti

Majuška je pisala o tome da za bebicu u buši ne može biti dobro da se mama tako muči - ti hormoni stresa joj

sigurno ne gode - ako si čitala cijelu temu, sigurno si vidjela taj post.

Veeeeelika podrška i javi nam se već sutra - čekamo te !

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala vam drage moje na brzim odgovorima,ma meni ti je ova terapija bila skroz ok sa rivotrilom,medjutim zavrsila sam u bolnici zbog kontrakcija i kad je dr cuo da pijem rivotril samo sto se nije izderao na mene...ostala sam u bolnici i zvao je psihijatricu da dodje razgovarat sa mnom ali iskreno nije mi nimalo pomogla jer se drzala knjige ko pijan plota pa je rekla da mi smanje rivotril a pila sam 0,5x2,smanjili su ga na pola ujutro i pola navece tjedan dana i sada samo pola ujutro tjedan dana i da onda prestanem..ja ga pijem jos po pola jer se ne usudim prestati..hvala na ovim ohrabrenjima velikim i molim vas javljajte mi se kako se osjecate i ja cu isto,jer mi puno znaci razgovarat s nekim tko uistinu znac sto je panicni napad a ne ono sto neki misle da znaju pa kazu ja se bojim tog i tog...meni je u principu bilo ok do prije mjesec dana kad me pocelo opet jako loviti,i prije sam imala napade ali ne u tolikoj mjeri a kad me uhvatilo jako muz me masirao drzao za ruke i tjerao da razgovaramo pa sam nekako pregrmila to,ali sad je pocelo sve jace i zbilja me strah...ovih dana cu ici kod psihijatra na razgovor ali vasa iskustva ovdje mi puno znace i nemojte se ljutit ako budem pisala puno....ti draga onda nisi imala napad na porodu?sve proslo ok?kako ti je sada?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Snovolovka prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Hope, u istoj smo kaši izgleda! A
    ništa, bodrit ćemo se međusobno i pregrmjeti nekako sve što nas čeka.
    Ako te uhvati neka kriza, piši, pa ćemo probati pomoći
    Draga a kako se ti osjecas?koliko si ti trudna i sto pijes od lijekiva,uh imam sto pitanjameni bi bilo jako drago da si pisemo mozda cemo lakse to skupa pregrmjeti..

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sam nedavno linkala na nekoj temi pa evo
    i ovdje:

http://www.cybermed.hr/vijesti/uzima...na_novorodence

Obrati pažnju na zaključak

Teice, pun ti je inbox
    Draga hvala na ovom linku

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Snovolovka, pitala si u kojoj sam fazi pa bi bilo pristojno odgovoriti, jel tako ?

Iskreno, imam osjećaj da mi se život vrti oko lijekova, pas-mačka-kuća-drvo!

I kako su i godine tu (moja malenkost ima 43 god.), trudim se iz petnih žila oko moje curke.

Vjerujem da je mamama koje nemaju ovakve probleme, lakše.

Crni humor: bar se ne preznoje 2-3 puta na dan uslijed nervoze!

A uz to se trudim - i naravno xy pogriješim i pošiziiiim - da dijete ne primijeti moj kratki "fitilj".

Žao mi je što sam sad samo na lijekovima, bez psihoterapije i čim ću financijski moći, nastavit ću terapiju.

Nezaposlena sam tako da je trenutno situacija takva da nemam od čega odvajati.

Ako uspijem do dr. koju mi je moj psihijatar preporučio a radi preko zdravstvenog, krećem čim prije.

Život piše čudne neke priče - moja mama koja me dovela do ovog svega, sad je jedina osoba koju imamo na raspolaganju

za pomoć oko naše curke!

A prema njoj je, Bogu hvala, super - baka!

Za nevjerovati!

Moji susjedi iz djetinjstva i mladosti koji su se naslušali urlikanja, svađa i plača i znali što se događa,

pali bi u nesvijest da vide koliko se ta ista moja mama angažira oko moje curke.

Zapravo, ona sad kao da je 1.put prava mama - nama je bila ko one zločeste maćehe iz klasičnih bajki...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hope31, kad budeš išla na razgovor psihijatru, daj mu reci da ti je ova doza

Rivotrila nedovoljna!

Ne znam kakav je kao osoba i liječnik, ali ne daj se istjerati van dok ne dobiješ

ono što ti treba!

Suuuuuuper što ti je muž podrška!!!

(Moja malenkost nije bila te sreće i baš je bilo gadno.)

I mislim da puuuuno znači što si vi curke koje ste trudne možete međusobno

davati podršku -to zlata vrijedi

Bit će to sve dobro - vidjet ćete !
    Posljednje uređivanje od Teica : 28.03.2013. at 22:50

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Teica zao mi je jako sto si imala takav zivot bez podrske,vjerujem da tibje bilo jako tesko i divim se tvojoj snazi..vjeruj mi draga ja imam za koji dan 33 god nije ni mene zivot mazio da ne pricam tu sve u detalje ali isto sam imala tesko djetinjstvo,i svasta se tu izdogadjalo ali stvarno nisam neka mimozica zivot me da naucio da se miram stalno boriti i za sve u zivotu morala sam se vraski boriti,ali ponosna sam bas zbog tih stvari na sebe,a mislim da bi i ti trebala biti koliko sam procitala prezivljavala si pakao i dan danas se boris sa svojom curicom...nadam se da cu nekako prevladat ovu krizu,moj psihijatar je ok idem privatno ali nije mi blizu a moram mirovati pa cu nekako iskemijat da ipak odem,ne znam bas osjecam tesko sada kada bi napokon trebala uzivat u trudnoci ali zato imam vas tu pa vjerujem da cemo si medjusobno pomagati..

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hope...samo se vrati par stranica natrag da ne pišem opet, pa pročitaj na čemu sam! Inače sam 11+2 i ovo mi je prva trudnoća (imala jedan spontani prije 3 godine).
    Teice...dobro sam ja rekla da si ti junak!!! Vidiš šta si sve prošla i dokle si dogurala, a i dalje se ne predaješ i plus i nama pomažeš!!! Ps. meni je 40, a rodit ću sa 41 (al zato mi je muž 10 godina mlađi, hihihi
    Idem sad u krevet, čujemo se sutra

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ti draga Teice, znaš moju cijelu situaciju s malom trenutno, ja još nisam stigla do psihijatra, ali sam brojeve nabavila,

moram vam reći cure slušajte našu Teicu to je duša od čovjeka, a koliko je dobronamjerna i puna savjeta mogla bi slobodno i u psihijatre

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme meni, Blekonjica moja, neugodno mi je !

Dobronamjerna jesam - jednostavno sam takva...uostalom,

zar to nije prirodan odnos prema drugom čovjeku?

Pomoći kad i kako najbolje možeš !

Zbilja jako volim pomoći i da je u mojoj moći, najradije bih svima instantno riješila probleme.

"Udarena" sam, osim na 100 dr.strana i na tu, valjda...

Teško mi je čuti da se ikome išta loše dogodilo, bez obzira o kome i čemu se radi: od bolesti do

ratnih zbivanja preko otkaza.

Kad je moj brat, koji niti 1 dan do sada nije bio na Zavodu za zapošljavanje, dobio prije par mjeseci

otkaz (ružna namještaljka je u pitanju - meni nešto skroz neshvatljivo), 2 dana sam se tresla ko da sam uštekana

u struju.

Meni je to bila takva količina stresa da sam iako pod lijekovima bila izvan sebe.

Samu me iznenadila takva reakcija (cvokotanje, drhtanje) i porukom sam pitala psihijatra jel to normalno.

Odgovorio mi je da je jer da je otkaz veliki stres a još mi je i rođeni brat u pitanju.

(Hrvatska klasika: kredit za stan u švicarcima, jedna plaća je išla na to, druga za život.)

Evo da ne steknete krivi dojam kako sam ja super - truper - mo'š si mislit!

Išla danas po rp.za Anafranil i veli mi sestra kako su dr. i ona gledale i primijetile da uzimam

previše anksiolitika i sedativa (s Anafranilom, koji je AD, je OK "potrošnja").

Naravno da sam ja toga svjesna ali situacija mi je takva da ne znam jesam "sastavljena" ili

rastavljena a živimo pod istim krovom i spavamo u istoj sobi (ne u istom krevetu, naravno).

Opet ću ja spomenuti svog psihijatra: napisao mi je da sam pod neprestanim stresom i da je vrlo vjerojatno

to uzrok mog slabog imuniteta (gripa, pa urinarni infekt i po 1.put u životu povišen šećer u urinu - to su moja

nedavna fizička oboljenja, ali i inače sam zadnjih godina često bolesna.

Dakle, suma sumarum, definitivno spadam među "najudarenije" ovdje i dobro nakrcane lijekovima, nažalost...šmrc

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

a ja nikako da napisem poruku koliko mi se ruke tresu,pisem s moba....danas me strasno nesto ziga i pece ispod prsa sad ne znam dali je to beba da li se namjesta ili sto..i jos uz sve to cijeli dan sam pod nekim laganijim napadima i samo cekam da me strefi,nije da prizivam nego se osjecam bespomocno i uzasno,i uopce ne znam kako cu ovu noc pregurat

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hope31, a što imaš od lijekova a da smiješ uzeti?

Normabel i Rivotril?

edi: ovo što te žiga i peče bi mogla biti žgaravica
    Posljednje uređivanje od Teica : 29.03.2013. at 20:53

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    hope31, a što imaš od lijekova a da smiješ
    uzeti?

Normabel i Rivotril?

edi: ovo što te žiga i peče bi mogla biti žgaravica
    da draga normabel i rivotril,pijem pola samo rivotrila a normabel za kontrakcije...i ja mislim da je zgaravica ali malo je cudno bas me tu tocno u sredini onako cak i na dodir prstima malo zaboli ne znam mozda zeludac..sumi mi u usima,trbuh mi je sad nekako visoko gore pa me sve zateze me znam sva sam nervozna,pokusavam gledat tv i koncentrirat se al ne mogu..imam osjecaj ko da me rebro boli cudno nesto a u grlu knedla koliko pece i jos me sad ta nervoza pere...ma strasno blago onome tko se nikad nije susreo s ovime ja ne znam kako cu ja dalje...cijeli dan u glavi vrtim sliku kad ja krenem radjat i udjem u radjaonu i uhvati me napad kako cu ga iskontrolirat hocd li doktori imati razumijevanja i pomoci mi ili ce ne gledat kao da sam pala s marsa...uzas

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa popij Normabel da se malo smiriš!

Od koliko je mg?

A, k vragu i ta slika, jooooj!

Da sam barem psihijatar/psihoterapeut pa da ti ovog trena mogu riješiti problem koji

ti stvara ta tvoja slika!

Nećeš na porodu dobiti napad, ali kako da te uvjerim u to?

Moja malenkost je na red za box došla s trudovima na koje 3 min.

Kako mene menstr. svaki mjesec prikuje na 3 za krevet (bolovi), meni je to bilo identično menstr.

bolovima, ali s pauzama: trud dođe i prođe, pa opet tako.

U međuvremenu sam čak mogla razgovarati.

Međutim, kad su postali češći i bolniji, više nisam bila nigdje drugdje nego u porodu.

Sve drugo je nestalo.

Pomogli su mi govoreći kako da dišem (bila sam na tečaju, ali nisam mogla misliti ni o čemu pa ni o

tome što su nas tamo naučili) - moj nezakoniti je bio skroz pribran i isto me vraćao kad bih se pogubila

u disanju.

Budući da nemam iskustvo poroda otprije, zapamtila sam što su mi rekle prijateljice a i liječnici na tečaju:

kad osjetite pritisak na debelo crijevo, kao da trebate obaviti veliku nuždu, tada počinjete rađati.

Kad sam to osjetila (ne može se fulati taj osjećaj - svima nam je poznat), rekla sam:"Imam osjećaj da ću im se

pokakati tu na stolu - izađi brzo na hodnik i pozovi kog prvog vidiš - ili babicu ili doktora i reci im da imam jak

pritisak na debelo crijevo! Ajde, brzooooo!"

Ne sjećam se koga je prvog našao ali odmah su se svi stvorili u boxu.

Rekli su mi da je važno da ih sad slušam i surađujem.

Samo jednom sam zeznula - izvila sam se prema natrag, ali tu je nezakoniti odmah uletio:"Ne prema nazad! Nemoj to raditi!

Znaš što su rekli na tečaju!"

Skužila sam odmah da sam zaribala i zamolila sam ga da mi stoji iza leđa tako da me ustvari podboči.

To mi je bila velika pomoć!

Sam izgon je trajao kratko - sve OK!

Znaš što sam im prvo rekla?

(Ovo je zbilja psiho-humor!)

"Ja ne smijem dojiti jer pijem to, to i to.Molim Vas, dajte mi odmah nešto za zaustavljanje laktacije!"

Draga hope, ne znam kako si zamišljaš porod ali to je zbilja skroz posebno stanje i 200% si u tome.

Bi li ti možda bilo lakše da si u glavi složiš sliku kako ćeš ih odmah po porodu tražiti Rivotril?

(Ovako kao što sam ja tražila za zaustavljanje laktacije.)

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hope, nemoj uopće razmišljati sada (večeras, sutra... - ikad) kako ćeš na porodu
    Onako ćeš kako ćeš
    O tome razmišljaj kad se rastežeš, vježbaš jogu, šećeš prirodom, radiš nešto što voliš i opuštena si

Kad si napeta - probaj ne vrtiti negativne filmove o stvarima na koje nemaš trenutno utjecaja
    Kad dođe taj trenutak onda ćeš se prepustiti tom trenutku

Pij čajeve, rješavaj križaljku (meni je to SPAS kad kreće napad panike), stišaj tv, radio

Ne znam što bih ti još rekla što cure već nisu. BIT ĆE SVE OK

Ako smo to prošle sve mi onda ćeš i ti!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

onda, hope, ne znam u koju skupinu spada tvoj lijek ali u trećem tromjesječju je od antidepresiva relativno OK piti recimo Zoloft. ne znam da li to tvom psihijatru pada na pamet?
    Već sam pisala o tome. Ja sam prestala odmah sa lijekom koji nije bio dozvoljen u T i onda prolazila par mjeseci pakla. U trećem tromjesečju sam počela piti min. dozu Zolofta i malo mi je bilo bolje (ne puno). Hvala bogu uz taj lijek se smije dojiti, mislim da mi je to PUNO pomoglo.
    Probaj, ako ćeš moći, pronaći lijek koji je kompatibilan sa dojenjem. Ne odustaj, čitaj, surfaj, traži tri mišljenja ako treba.

Puno će ti to značiti, vratit će ti povjerenje u sebe i svoje tijelo .. a i smanjivao se, recimo meni, taj osjećaj grižnje savijesti (koje mi, ovako osjetljive i "poškodovane" žene volimo) da se moja beba samnom napatila u T i sad joj želim pružiti najbolje od sebe. Tako da smo dojili 2.5 godine, dok on nije prestao.
    Tek tada sam se vratila na "svoj" lijek, seroxat.
    Do tad sam gurala kako sam znala i mogla.

Ali evo, sve se to preživi. Meni je bilo strašno kao i tebi a opet...nakon par godina, nećeš vjerovat ali

skupila sam hrabrosti baciti se u to opet, jer vrijedi svega

Ok, ovaj put me život baš šamara
    I ovaj put kad me ničega nije strah - ne uspijeva nam

Ali bude! ne odustajemo

Vjerujem da ćeš za neko vrijeme i ti ovako tipkati sluđenim trudnicama

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Teica i Majuska divne steeee,hvala vam puno na potpori...Teica popila sam normabel u 8 od 2 mg,sada lezim i stalno si govorim kada su sve mogle rodit ces i ti pa neces umrijeti na porodu...smirim se malo i onda krene,mislim da vi to najbolje razumijete..smirit cu se ja vec nekako prebrodila sam ja svasta u zivotu pa cu i ovo,al mi je drago jako sto imam vas tu da s vama podijelim...molim vas nemojte zbrisat s forumaal danas i jucer me je nesto posebno uhvatilo ne znam zasto,samo minje ta slika rodilista u glavi ne znam zbog cega nisam o tome uopce razmisljala do nedavno..nadam se da cu sutra biti bolje,hvala vam sto se trudite oraspoloziti me divne ste i puno mi to znaci...Teica kako si se ti sama s time svime nosila vidim da te zivot nije nimalo mazio i stvarno te mogu razumijeti,i jos nas sve pokusavas oraspoloziti i ulijevas snagu,divna si draga

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

..i za kraj

grlim i želim ti mirnu noć

SVE ĆE BITI OK

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hope, ako će trebati, popij još jednu tabletu
    za bebu je bolje i to nego da se grčiš (ja sam kao i teica, sklona bila grčenju mišića, cvokotanju.. užas)

A sad stvarno laku noć :hug:

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    onda, hope, ne znam u koju skupinu spada
    tvoj lijek ali u trećem tromjesječju je od antidepresiva relativno OK piti recimo Zoloft. ne znam da li to tvom psihijatru pada na pamet?
    Već sam pisala o tome. Ja sam prestala odmah sa lijekom koji nije bio dozvoljen u T i onda prolazila par mjeseci pakla. U trećem tromjesečju sam počela piti min. dozu Zolofta i malo mi je bilo bolje (ne puno). Hvala bogu uz taj lijek se smije dojiti, mislim da mi je to PUNO pomoglo.
    Probaj, ako ćeš moći, pronaći lijek koji je kompatibilan sa dojenjem. Ne odustaj, čitaj, surfaj, traži tri mišljenja ako treba.

Puno će ti to značiti, vratit će ti povjerenje u sebe i svoje tijelo .. a i smanjivao se, recimo meni, taj osjećaj grižnje savijesti (koje mi, ovako osjetljive i "poškodovane" žene volimo) da se moja beba samnom napatila u T i sad joj želim pružiti najbolje od sebe. Tako da smo dojili 2.5 godine, dok on nije prestao.
    Tek tada sam se vratila na "svoj" lijek, seroxat.
    Do tad sam gurala kako sam znala i mogla.

Ali evo, sve se to preživi. Meni je bilo strašno kao i tebi a opet...nakon par godina, nećeš vjerovat ali

skupila sam hrabrosti baciti se u to opet, jer vrijedi svega

Ok, ovaj put me život baš šamara
    I ovaj put kad me ničega nije strah - ne uspijeva nam

Ali bude! ne odustajemo

Vjerujem da ćeš za neko vrijeme i ti ovako tipkati sluđenim trudnicama
    Majuska draga ja od pocetka trudnoce pijem samo rivotril 2x0,5 i sada kad sam zavrsila u bolnici smanjili su mi dozu na 1x0,5 a s njime sam procitala se ne smije dojiti...sad se bojim i da lijek nije nastetio bebici,moram svakako kod psihijatra da mi da nesto uz sto cu moci dojiti..rivotril cak ni ne spada u skupinu AD nego je vise anksiolitik a ja ga pijem cijelu trudnocu po preporuci psihijatra i sad se samo nadam da je s bebom sve u redu jer pila sam stvarno male doze...ja ti od srca zelim da sto prije ostvaris zeljenu trudnocu i znam da ces uspjeti jer si jaka i hrabra i uporna

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hope, ako će trebati, popij još jednu tabletu
    za bebu je bolje i to nego da se grčiš (ja sam kao i teica, sklona bila grčenju mišića, cvokotanju.. užas)

A sad stvarno laku noć :hug:
    Laku noc dragapusa i hvala na svemu dok se ne tipkamo

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hope31, razgovaraj s dr. da te opet vrate na Xanax, možda si oguglala na Rivotril, a i pitaj smiješ li povećati dozu Normabela (s njim imaju najviše iskustva). Naglasi da ti je loše!!!

Draga, ne bude te uhvatila panika na porodu, nisam rodila, ali vjerujem da od trudova na ništa drugo nećeš moći pomišljati

Sad je normalno da ti se pojavio taj film u glavi, porod nije tako daleko, a napada panike te je najviše strah. Zato ti se to sad javilo! Dvije najbitnije stvari: najljepša - beba, najgora - panika! Logično je.

Bilo bi dobro da se probaš pošteno isplakati, nekad ljudi to ne mogu kad su jako preplašeni, a s plakanjem odu i neke loše tvari te se tijelo malo primiri i isčisti. S bebom će biti sve u redu, već ste prošle najkritičnije razdoblje! Nekad se suoči sa strahom, pokaži mu zube, ne otklanjaj misli. Izracionaliziraj situaciji koliko god možeš i što bolje strahu pogledaš u oči, vidjet ćeš da slabi.

Uostalom, što ti može napad panike? Jedino te dobro izmožditi, ali te ne može ubiti!!! S vremenom prestane, jer shvatiš da si ih progrmila toliko i ostala si živa! Onda će postajati sve rjeđi i rjeđi, a kvaliteta života će ti se vratiti. Sad ti je grozno.

I, uzdaj se u doktore, jasno i glasno reci da ti je teško, netko će te već čuti!

Sve je to za ljude i ne pitaj se zašto i od kuda sve to sada, tako je - kako je, izdržat ćeš i tvoja beba će biti zdrava i jaka

Malo sam pisala zbrda zdola, jer sam umorna…nadam se da si shvatila što sam htjela reći. Za sve ima pomoći, ne boj se, uvijek će se naći neko rješenje!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    hope31, razgovaraj s dr. da te opet vrate na
    Xanax, možda si oguglala na Rivotril, a i pitaj smiješ li povećati dozu Normabela (s njim imaju najviše iskustva). Naglasi da ti je loše!!!

Draga, ne bude te uhvatila panika na porodu, nisam rodila, ali vjerujem da od trudova na ništa drugo nećeš moći pomišljati

Sad je normalno da ti se pojavio taj film u glavi, porod nije tako daleko, a napada panike te je najviše strah. Zato ti se to sad javilo! Dvije najbitnije stvari: najljepša - beba, najgora - panika! Logično je.

Bilo bi dobro da se probaš pošteno isplakati, nekad ljudi to ne mogu kad su jako preplašeni, a s plakanjem odu i neke loše tvari te se tijelo malo primiri i isčisti. S bebom će biti sve u redu, već ste prošle najkritičnije razdoblje! Nekad se suoči sa strahom, pokaži mu zube, ne otklanjaj misli. Izracionaliziraj situaciji koliko god možeš i što bolje strahu pogledaš u oči, vidjet ćeš da slabi.

Uostalom, što ti može napad panike? Jedino te dobro izmožditi, ali te ne može ubiti!!! S vremenom prestane, jer shvatiš da si ih progrmila toliko i ostala si živa! Onda će postajati sve rjeđi i rjeđi, a kvaliteta života će ti se vratiti. Sad ti je grozno.

I, uzdaj se u doktore, jasno i glasno reci da ti je teško, netko će te već čuti!

Sve je to za ljude i ne pitaj se zašto i od kuda sve to sada, tako je - kako je, izdržat ćeš i tvoja beba će biti zdrava i jaka

Malo sam pisala zbrda zdola, jer sam umorna…nadam se da si shvatila što sam htjela reći. Za sve ima pomoći, ne boj se, uvijek će se naći neko rješenje!
    Hvala draga,puno mi pomazu i vasa iskustva i savjeti iskreno bude mi lakse kad vidim da nisam sama...razgovarat cu u ponedjeljak s psihijatrom za lijekove a sad me strah da li ce s vebom biti sve ok jer ja rivotril pijem od ocetka trudnoce ali stvarno u malim dozama,normabel sam pocela piti tek sad kad su mi ga u bolnici dali zbog kintrakcija ali vidim da je dosta cura pilo cijelu trudnicu AD pa se nadam da mojoj bebici nece biti nista od rivotrila..suocavam se ja draga sa strahom ne bjezim ja i trudim se iskontrolirat ga ali evo sad zadnje vrijeme kao da sam poludila,znam da problem postoji i ne bjezim od njega nego se trudim iz petnih zila al eto nekad sam toliko slaba da jednostavno nemam snage

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ovdje stvarno ima predivnih žena!!! Super ste što pored svojih problema (koje svatko ima), nađete vremena i za druge
    Hope...znam kako ti je i potpuno te razumijem. Imam iste strahove kao i ti, samo što nemam napade panike (hvala Bogu!)
    Ti si već u poodmakloj trudnoći i odradila si i UZV više puta...da nešto ozbiljno nije u redu s bebom, rekli bi ti već davno!
    Bebica će biti ok, ali ti sad trebaš srediti sebe...očito ti ne odgovara ili lijek ili doza, jer sa pravim lijekom i dozom ne bi trebala imati napade panike! Gledaj da što prije to riješiš, a onda će se i količina strahova smanjiti.
    Ja nemam strah od poroda, ali imam (novi) strah od ležanja u bolnici! U bolnici sam bila jednom u životu, sa 4 godine, kad sam izvadila krajnike. Kad sam u nedjelju završila u bolnici zbog krvarenja i morala ostati, bila je to jedna od najgorih noći u mom životu! Nisam dobila paniku, al sam bila na rubu...da me nisu pustili ujutro kući (na moje insistiranje), mislim da bih flipnula
    Sad mi se samo mota po glavi misao kako ću kad rodim morati biti tamo bar 3 do 7 dana (ovisi o porodu) i dođe mi da rodim kući ...što je naravno nemoguće!
    Ali ja ću raditi na tom strahu i izboriti se s njim do poroda! Tako i ti moraš poraditi na svom strahu i razbiti ga i onda nam se ovdje javiti sa velikim na licu i reći nam kako si postala mama predivnog bebača!!!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    od pocetka trudnoce pijem samo rivotril 2x0,5 i sada kad sam zavrsila u bolnici smanjili su mi dozu na 1x0,5
    hope31, nije čudno da ti se stanje pogoršalo, jer ti je doza smanjena, a tada se javljaju simptomi odvikavanja, koji su grozni. Dobra je vijest da se s vremenom smanjuju, ali treba izdržati. Znaju se vratiti svi oni simptomi zbog kojih si i počela piti anksiolitike. Ne brini, proći će i neće biti tako jaki, treba vremena!

Možda je dobro da nastaviš sa smanjivanjem Rivotrila i počneš ga zamjenjivati Normabelom (kao što i radiš), on je također anksiolitik i puno trudnica ga je pilo pa ima više povratnih informacija o njemu. Ili Xanax (Helex). Oni će zamjeniti Rivotril i pomoći protiv tjeskobe.

Naravno, sve ćeš to uraditi u dogovoru s psihijatrom/ginekologom, jer nijedna od nas koje ti pišemo nismo liječnice, samo imamo znanja, što iz osobnog, što iz tuđeg iskustva ili nekih drugih izvora

I kad rodiš, ima rješenje! Ne brini, samo se moraš dobro konzultirati s ginekologom i dogovoriti se s njim što nakon poroda.

Nadam se da ti je noć bila dobra!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, ima li netko iskustva sa dr. Martinić (Dom zdravlja u Ivanićgradskoj) ili s dr. Matić

(KB Dubrava)?

Puno bi mi značila vaša iskustva

Čekam !

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Seroxat se ne preporuča u trudnoći,tako je meni psihica rekla.Prozac je navodno bolja opcija.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Snovolovka, hope31, kako ste?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, molim vas poooomooooć!

Doktorica mi je zaboravila napisati recept za Helex/Xanax (op.to su po sastavu isti lijekovi) ili

joj je sestra zaboravila reći - ne znam.

Uglavnom, maloprije sam bila u apoteci i nema ništa za mene...

Molim vas, ako netko od vas ima Helex, dajte mi, pliiiz, posudite par komada do ponedjeljka!

U ponedjeljak ujutro idem i po uputnicu i onda će mi napisati i recept tako da je frka "samo" sad prebroditi

vikend.

Tako mi teško pada što sam ovisna o tim lijekovima

Pomozite pliiiz!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hope draga, vidiš da ti i ostale curke kažu što i ja - nema šanse da te panični ulovi u porodu! drži se...

Majuška, tko ti je rekao da se uz Zoloft smije dojiti? meni je dr rekla ni slučajno! inače, pila sam Zoloft dok se nismo odlučili krenuti u MPO postupke (anksiozno-depresivni poremećaj + panični koji su se javili nakon gadne operacije i otkrića neplodnosti). prekinula sam, zatrudnila i u trudnoći je sve bilo ok, a tegobe su počele nekoliko mjeseci nakon poroda, mada su do nedavno zbilja bile podnošljive i nisam uzimala nikakve lijekove. curka mi ima 2 godine i 3 mjeseca i još uvijek dojimo i teški smo ovisnici. neki dan sam otišla dr da je pitam za Zoloft i rekla mi je da ni ne pomišljam na njega dok dojim. radi se o dr opće prakse.

Optimist, normabel, za razliku od xanaxa, nije anksiolitik...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

frka, molim te, javi mi se!!!

Pliiiz!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Optimist, normabel, za razliku od xanaxa, nije anksiolitik...
    Normabel (ilitiga Apaurin) je prvenstveno anksiolitik: http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=527

Međuostalim se koristi i protiv mišićnog spazma, da ne bi bilo zabune.

I Normabel i Xanax (Helex) su lijekovi iz skupine benzodiazepina, koji pripadaju skupini anksiolitika.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Teice nadam se da si se snašla!
    ja doma imam samo najlakši lexaurin

Frka, za dojenje uz najmanju dozu Zolofta potvrdili na Rebru, pedijatri na Sv. duhu, moja psihijatrica i na kraju i naša pedijatrica

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jedino zavod za farmakologiju na Rebru je relevantan za takve info. Po njihovim info, ni Seroxat nije nespojiv s trudnoćom, iako ima boljih rješenja (imala sam pacijenticu, Prozac/Portal za nju nije bio opcija, sve prošlo ok).

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dakle, svatko priča svoju priču - meni je psihijatar rekao da normabel NIJE anksiolitik. kao anksiolitike mi je naveo xanax i lexaurin.
    za Zoloft su mi rekli NE s dojenjem - niti najmanje doze. Majuška, koja je to najmanja doza koju su ti dali uz dojenje?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    meni je psihijatar rekao da normabel NIJE anksiolitik
    Pitaj ga što onda Normabel JE

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

reče da JE sedativ.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo provjerila sam - i drugi dr mi je rekao da je normabel sedativ, a xanax anksiolitik. e, sad...ako oni pojma nemaju, nemam ni ja...

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo da se malo javim...bila sam na UZV sa 12+1 i bebica je ok. Nuhalni nabor 1,3mm, vidjela joj nosić, prstiće na ruci Uradila sam i Double test i dobar je (jedini rizik su mi godine - 40), ostali parametri super.
    I dalje moram mirovati zbog hematoma, al nadam se ne još dugo. Slijedeća kontrola mi je za 2 tjedna i molim Boga da mi kaže da smijem bar prošetati, jer se od ovog ležanja osjećam ko slina!
    I dalje pijem Seroxat 20mg dnevno, al kad prođe ovaj period mirovanja pokušat ću ga smanjiti na pola, a onda i prestati s njim. Vidjet ćemo...
    Teice, kako si ti? Jesi se uspjela snaći za vikend? Ja sam na žalost u drugoj državi pa ti nisam mogla pomoći
    Kako ste svi ostali?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Snovolovka prvotno napisa Vidi poruku
    bila sam na UZV sa 12+1 i bebica je ok. Nuhalni nabor 1,3mm, vidjela joj nosić, prstiće na ruci Uradila sam i Double test i dobar je

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da javim da me spasila jedna forumašica

Nema tih riječi kojima bih mogla opisati koliko sam joj zahvalna - vjerujem da svi ovdje

to razumijete...

Svima vam puno hvala što ste mislile na mene, javile se ovdje i na pp...

Posljednje uređivanje od Teica : 07.04.2013. at 02:10

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Teica oprosti ja kasno vidjela porukua nisam ih svakako ni imala al mogla sam nabaviti znam tko ima samo sto sam ja iz Vu dok bi do tebe doslo
    drago mi je da si se snasla i prebrodila vikend

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako si ti Hope?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=frka;2385132]hope draga, vidiš da ti i ostale curke kažu što i ja -
    nema šanse da te panični ulovi u porodu!

Da draga,vidim da cure nisu imale problema s tim na porodu nadam se da ih ni kod mene nece biti,evo ja se borim bez ikakvih lijekova trenutno jer do psihijatra moram putovat sat vremena a moram strogo mirovati...pijem samo normabel od 2 mg zbog kontrakcija uz partusisten...u srijedu imamo kontrolu pa cemo vidjet kakvo je stanje,onda cu najvjerojatnije produzit i do psihijatra da pitam sto bi smjela sad pit..uhh borba borba

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kako si ti Hope?
    evo draga guram nekako,kako koji dan nekad je losije nekad bolje,al da je tesko tesko je uh..kako si ti?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

drži se
    nisi sama

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

drži se
    nisi sama
    hvala ti draga,puno mi znaci i forum i vi curke koje se borite s tim i znate kako mi je...puse svima,valjda cu izdrzati kao i vi

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti draga,puno mi znaci i forum i vi curke koje se borite s tim i znate kako mi je...puse svima,valjda cu izdrzati kao i vi
    Naravno da hoćeš!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hope, puno ti hvala - kao da si mi poslala

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    hope, puno ti hvala - kao da si mi poslala
    uh draga znam ja sta je kriza,ja sam sad bez icega pa sam van sebe...

Stranica 6 od 41 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •