hope31, razgovaraj s dr. da te opet vrate na
Xanax, možda si oguglala na Rivotril, a i pitaj smiješ li povećati dozu Normabela (s njim imaju najviše iskustva). Naglasi da ti je loše!!!
Draga, ne bude te uhvatila panika na porodu, nisam rodila, ali vjerujem da od trudova na ništa drugo nećeš moći pomišljati
Sad je normalno da ti se pojavio taj film u glavi, porod nije tako daleko, a napada panike te je najviše strah. Zato ti se to sad javilo! Dvije najbitnije stvari: najljepša - beba, najgora - panika! Logično je.
Bilo bi dobro da se probaš pošteno isplakati, nekad ljudi to ne mogu kad su jako preplašeni, a s plakanjem odu i neke loše tvari te se tijelo malo primiri i isčisti. S bebom će biti sve u redu, već ste prošle najkritičnije razdoblje! Nekad se suoči sa strahom, pokaži mu zube, ne otklanjaj misli. Izracionaliziraj situaciji koliko god možeš i što bolje strahu pogledaš u oči, vidjet ćeš da slabi.
Uostalom, što ti može napad panike? Jedino te dobro izmožditi, ali te ne može ubiti!!! S vremenom prestane, jer shvatiš da si ih progrmila toliko i ostala si živa! Onda će postajati sve rjeđi i rjeđi, a kvaliteta života će ti se vratiti. Sad ti je grozno.
I, uzdaj se u doktore, jasno i glasno reci da ti je teško, netko će te već
čuti!
Sve je to za ljude i ne pitaj se zašto i od kuda sve to sada, tako je - kako je, izdržat ćeš i tvoja beba će biti zdrava i jaka
Malo sam pisala zbrda zdola, jer sam umorna…nadam se da si shvatila što sam htjela reći. Za sve ima pomoći, ne boj se, uvijek će se naći neko rješenje!