-
Cure drage, oprostite mi na padobranskom upadu, prvi put otvaram ovaj topic i, samo čitajući zadnju stranicu vidim - strah, napadi panike, tablete, tablete, tablete, psihijatar...ne mogu dokučiti koliko što pomaže jer nisam u tomu.
Topic je dugačak i vjerojatno ima svega, i uspjeha, ali sam htjela skrenuti pozornost onima koje to zanima, a da se ne uvrijede oni koje ne zanima, da skoro u svakom našem gradu već niz godina postoje Centri za duhovnu pomoć.
Duhovnu, ne religijsku. Metodu je razvio pater Ivančić, ali se primjenjuje posve neovisno o nečijoj religioznosti, ne radi se o molitvama i sl.
U njima hagioasistenti, terapeuti, od kojih su mnogi psiholozi po struci, individualno i kontinuirano održavaju razgovore, terapije, s ljudima koji imaju svoje probleme, najviše tjeskobe, strahove i panike i to daje odlične rezultate.
Štoviše, mnogi od tih terapeuta prije nego su se za to školovali, i sami su tamo riješili svoje traume, koliko sam zapazila, baš je najviše bilo napada panike, depresija i sl.
Na žalost (ili na sreću) ne mogu osobno posvjedočiti tomu jer sam tamo bila samo poslovno, ali mi se jako svidjelo i ostavilo dobar dojam.
Mnoge njihove smjernice primjenjujem, ali ne na nekim ozbiljnim situacijama pa je ovo čisto samo dobronamjerna sugestija.
Postoje i skupna predavanja, u Zagrebu konkretno, a čini mi se da je velik red za individualni susret, pa se nakon predbilježbe čeka oko mjesec dana.
Sve je besplatno.
Ne bih htjela da netko pomisli kako površno shvaćam vaše probleme i nudim neku čara-biri verziju rješenja, ne radi se o tome, jednostavno, vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva naše djece držim iznimno bitnim (kao i svi vi, uostalom), pa kad čovjeku treba pomoć, možda mu svaka ideja dobro dođe.
Od njih 20, možda jednom pomogne, ne znam.
Evo link na zagrebački Centar http://www.cdp.hr/index.php?option=c...d=48&Itemid=53
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma