Dobro jutro,evo ja sad ustala i tako.Danas ce biti ubistvo od vrucine.Nista ti mene ne mucis,meni je mucenje kad moram ici na pregled kod dok. a ovo mi je zadovoljstvo.Ovako,pricam ti i za prvu i za drugu trudnocu,ja ti zivim u Austriji i ovde je malo drugacije sto se tice kontrola al u sustini sve je isto.Od 11-14nedelje ides na organ screening,tu ti pola sata gledaju na ekspertni ultra zvuk(osoba obucena za to) sve bebine organe jesu se dobro razvile,poslije toga ti vade krv i to je test za Down sindrom i jos neke bolesti a to ti se zove kombinovani test,ukucaj na google pa ces videti.E ako je sve u redu sa bebom na obicnom pregledu kod ginek. a ti svejedno hoces da se tako testiras onda ti moras platiti a ako je nesto sumnjivo dok.te salje na to dodatno i nista ne kosta,ja sam platila 200eura,a u sklopu te cene mere nuhalni nabor(vrat)bebe,ne bi trebalo biti vece od 2,5mm,ako je deblje onda sumnjaju na Down sindrom,tako da to nije lose otici.Ekad ti dodje nalaz onda tu pise da preporucuju jos jedan ekspertni ultra zvuk od 18-22ned.trudnoce.Tu su se organi skroz razvili i tu dugo,dugo,dugo gledaju srce,mozak itd i to onda opet kosta 160eura,skupo al eto ja sam isla ,dok.je rekao da ne treba da je sve u redu al sam ja ipak otisla.Ito je sve od tih pregleda sto ja znam,sad redovno do kraja kod mog ginek,al sve ove silne pretrage,ja ne znam kako sam izdrzala,zbog toga sto imam nenormalan strah od pregleda,znam masu zena koje nisu na to nista isle a i ko ima preko 35 god.onda je sve gratis.Ja sam ti odmah prestala raditi,jer sa tom mojom dijagnozom sam odmah dobila trajno bolovanje,generalni anks.poremecaj sa panicnim napadima,psih.mi je napisao pismo i sugerirao da mi smeta posao da se bojim ici busom do posla,da imam teske napade,da nocima ne spavam,sto je i bilo istina,nista nije slagano i odmah sam dobila to bolovanje,probaj i ti,mozda ti uspije.Ja sam radila prvih 12nedelja pa otisla na bolovanje.Jako je tesko raditi sa tim strahom i onda jos vise srce lupa i tako.Ma ne boj se geneticara,sta ti moze,samo ce ti lepu terapiju napraviti da ti bude dobro,a naravno da ce pricati o rizicima to i ti znas.Meni sve ove meseca je pomogao caj od maticnjaka,bas smiri,ne puno al opet.Ne dao Bog nikom onakve strahove kakve sam ja imala prvih 14,15 nedelja, svaki dan panicni,kocila se ruka vilica ,glava jezik i opet izdrzala bez tableta.Nocima nisam spavala,stalni tuzna,zabrinuta,svaki dan proliv a srce da ti ne pricam,isla i kod interniste ma svasta je bilo.Nekako se simptomi poceli povlaciti od 17-nedelje i malo mi je trenutno bolje al problem sa lupanjem je tu al nekako guram.Tako kad bi nekad ti taj helex i preskocila,nista ti ne bi bilo,ja sam ti bila kao najveci narkoman bez droge pa sam izdrzala,eto to ce ti geneticar reci u najgorem slucaju dati zabrani tablete,bice tesko al se sve izdrzi.Puno znaci paznja muza,njegove masaze,on me je po citavu noc milovao da zaspim,masirao na pocetku trudnoce.Eto samo se tjesi da ima jos gorih od tebe pa sve prodje ,sjeti se mene i naprijed!!!!!!!!!