Ma, nije stray_cat provokatorica. Ona uglavnom gleda drugačije od većine. A to nije loše. Treba čuti i drugo mišljenje. Više ljudi-više zna.

Idealno bi bilo u trudnoći biti bez lijekova. Ali, što je u životu idealno?
Ja sam jedna od onih trudnica koje nisu mogle izdurati trudnoću bez lijeka zbog povišenog tlaka. Kako je trudnoća napredovala uzimala sam sve veću dozu, da bih na kraju došla do četverostruke: 100 mg Ormidola na dan! Ali, bilo je ili to ili ništa. Bez lijeka ne bi bilo ni moje kćeri, a možda ni mene. Nikakvog utjecaja na nju ti moji lijekovi nisu imali.

Liječnici uče godinama kako odrediti odnos koristi i štetnosti od lijeka. Nije to lako, ali zato i imaju toliko znanje da to i primijene. Znam da su farmaceutske kuće jake u guranju lijekova, ali većina liječnika su savjesni ljudi i neće ići protiv dobrobiti pacijenta.

Tako da - vjerujte svojim liječnicima kad kažu da možete određeni lijek. Samo, nemojte u trudnoći uzimati nešto na svoju ruku ili zato što je to pomoglo prijateljici ili nekome na forumu...Treba slušati liječnika i farmaceuta. I što se tiče doze i što se tiče miješanja lijekova.

Pored svega, dobra prehrana će sigurno pomoći. I prikladne vježbe. I zadovoljstvo životom. I društvo koje vam paše. Mazite same sebe , učinite da vam život bude najbolje što može biti u danim okolnostima.