Stranica 26 od 41 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Xanax i Helex i Misar su po sastavu alprazolamum samo od razl.proizvođača.

Moja malenkost je nakon 3 mjeseca koje ne bih nikome poželjela, ostatak trudnoće

pila i antidepresiv i Xanax.

kostadinka, jel piješ kakve antidepresive sada?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne Teica ne pijem ad samo helex ali ne ide ja neznam sta da radim vise.moj muz ne zeli da pijem seroxat i da idem psihijatru .dajte neki savet molim vas

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oprosti, ali bit ću malo gruba: nama tvoj muž tu što željeti ili ne željeti.

Ja pijem hrpu lijekova.

Misliš da su moji presretni s tim?

(Kao što su bili i s tim da sam skoro 3 mj.bila u bolnici...)

Bolest ne bira i ne pita a depresija je bolest.
    Posljednje uređivanje od Teica : 07.02.2014. at 12:57

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka,da li smijes dojiti sa seroxatom?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne smije se dojiti sa Seroxatom.
    Meni je zamjena za njega bio Zoloft (uz njega se smije dojiti, u najmanjoj dozi)
    Kostadinka, morat ćeš doktoru

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    Ne smije se dojiti sa Seroxatom.
    Meni je zamjena za njega bio Zoloft (uz njega se smije dojiti, u najmanjoj dozi)
    Kostadinka, morat ćeš doktoru
    Majuška s kojom točno dozom Zolofta si smjela dojiti? Pola (25 mg) ili cijelom (50 mg)? Ja pijem cijelu, vidjet ću hoću li moći prepoloviti. Inače sam bila godinama na polovici, ali kako sam prestala kad sam ostala trudna pa se sve vratilo ispočetka morala sam na cijelu.

Kostadinka Helex ti za depresiju ništa ne pomaže, još te više spušta, moraš kod psihijatra da ti da AD ako ne ide.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj MAŠA prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da pozdravim sve cure/žene na ovom topicu i da vam se i ja pridružim sa svojim iskustvom. Čitam sva vaša iskustva i vidim da je kod svakog drugačije kao što smo i svi mi drugačiji. Ja sam se sa paničnim poremećajem srela prvi put prije nekih 7 godina i tada sam kod tog prvog ,pravog paničnog napadaja,mislila da imam infarkt. Nakon toga su uslijedile silne pretrage (koje su rezultirale normalnim nalazima) dok se nije ustanovilo da imam panične napadaje. Krenula sam na terapiju AD Seroxat 20mg+Misar 0,25 (2 puta dnevno ili po potrebi) i psihoterapija. nakon nekih 8-9 mj. prekinula sam psihoterapiju i terapiju lijekovima i bila sam super nekih pola godine, a onda mi se opet počelo vraćati. Pokušala sam se sama boriti uz Misar prema potrebi, ali sam nakon nekih godinu dana skužila da ne ide ( u međuvremenu sam imala užasne glavobolje pa su me slali i na Magnetsku rezonancu i u tom periodu sam trošila Propranolol od kojeg su mi glavobolje prošle. Dobila sam od neurologice Cipralex dok ne odem kod psihijatra, no od njega sam imala užasne nuspojave). Ponovno sam krenula na psihoterapiju i terapiju sa AD i to Alventa 75mg ( 2 ujutro) + Misar 0,25mg prema potrebi i lagano ga ukidati. Psihoterapija mi je ukinuta jer je psihijatar smatrao da više nema potrebe, a na terapiji Alventom bila sam nekih godinu dana i bilo mi je ok no kad sam saznala da sam trudna psihijatar mi je rekao da odmah prekinem terapiju i da u slučaju napada uzmem Normabel 5mg. Znači nije bilo postepenog ukidanja! Prvi mjeseci trudnoće su bili odlični i nisam imala potrebe za Normabelom ili nečim drugim no, sredinom trudnoće simptomi su se polako počeli vraćati i ja sam tu i tamo uzela Normabel. U 7 mjesecu trudnoće sam uzimala 5mg Normabela ujutro i uveče, a u 8 i 9 mj. trudnoće uzimala sam Normabel od 2mg više puta dnevno, s tim da sam se trudila da ga čim manje uzimam. Krajem tudnoće otišla sam psihijatrici jer mi je postajao sve teže, no ona mi je rekla da probam izdržati sa Normabelima barem do kraja trudnoće. Krajem 11 mjeseca 2013. rodila sam svoje sunašce, no napadaji su i dalje bili prisutni svakodnevno. Pokušala sam čim duže izdržati zbog sunašca i dojenja, no nakon 2 mjeseca uvidjela sam da više ne ide. Sada mi je psihijatrica prepisala ponovno Seroxat 20 mg i Misar 0,25 prema potrebi ( najčešće 4-5), ali je rekla da moram prestajati dojiti što ja i činim zadnjih dana... Mislim da će mojem sunašcu biti bolje ako ima veselu i komunikativnu mamu, a ne mamu koja je stalno u nekom grču, a s obzirom da moj muž isto baš ne razumije "te panične napadaje" i da se znamo posvađat jer ja ne želim ići među ljude, mislim i nadam se da ću sada biti bolje. Inače kad sam dobro, volim ljude, volim druženja, vesela sam i komunikativna...
    Pozdrav Maša, naravno da je za dijete bolje da ima veselu i komunikativnu mamu, budi sretna da si izdržala trudnoću bez AD-a i sad pomogni sebi. Ni prva ni zadnja beba koja neće biti dojena.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dita prvotno napisa Vidi poruku
    Majuška s kojom točno dozom Zolofta si smjela dojiti? Pola (25 mg) ili cijelom (50 mg)? Ja pijem cijelu, vidjet ću hoću li moći prepoloviti. Inače sam bila godinama na polovici, ali kako sam prestala kad sam ostala trudna pa se sve vratilo ispočetka morala sam na cijelu.
    Pola

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka,Svele, kako ste?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam allie uzas imam vrtoglavice i uzasne napade panike.ajde jos koliko ostalo kod tebe i svele????

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobro samo se brzo iznerviram,sve bih cistila po kuci,a svaka mi stvar smeta. Ja 36 + 5 valjda

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Gdje ste cure? Ja opet ne spavam,budim se svakih 5 min bukvalno bez vazduha. Cijelu noc tako i popodne danas ,Boze dragi. Kako ste vi?
    Juce mi nisu htjeli prodati ni kapi za nos

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo sam ja.kakvo je ovo moje stanje uopste ne razumjem.pritisak mi je 100/70 i kad vidim da mi je toliko mislim da cu kolabirati i pocinjem da panicem ostajem bez zraka ali tahikardija nema koliko god panicim i to mi je jako cudno puls mi je 70.dali je sve ovo normalno.sve krvne nalaze pre i posle porod sve ke u redu ali ja se ne osjecam dobro.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hvala bogu da je neko tu,pokusavam se konektovati dva sata.
    Kostadinka to ti je ok pritisak ,meni jeznao bit 90/40,prije trudnoce ,a normalno zivjela. Sve je ovo iz glave
    Mrni danas jedan od gorih dana,ne mogu disat.
    Gdje su allie. rock,teica i drugi

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostsdinka koliko sm ijes xelexa sad pit,ako dojis?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie rock imas li ti problema sa disanjem,il ti se beba vec spustila?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja se vec cjeli dan pokusavam spojiti na rodu,nesto šteka! Meni je rok 17.2. I sve vise sam nervozna! Uf

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka,i meni je pritisak bio nizak,iako sam se uzrujavala
    Svele,mene sad love te kontrakcije i imam osjecaj kao da nemam zraka,mada mislim da se beba spustila,mozda me sad nozicama gura? Jao kakva sam i ja ovih dana,ko napeta puska,sve se bojim da poslje nebude gore, cure drzite se,mislim na vas!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage cure,
    nisam se neko vrijeme javljala.
    Najprije moram čestitati Kostadinki - bravo!!! Neka je sve dobr prošlo i neka ti imaš sad svog bebe. Slažem se s Teicom - nema tu što tvoj muž misliti, on nije psihijatar, on nije u tvojoj koži, on ne treba djetetu kao ti. Pusti dojenje, ja sam odrasla na umjetnom mlijeku i uglavnom mi niš ne fali

Teice - ne znam jel se ti mene sjećaš, lijepo te vidjeti ovdje, neka sve bude od sada nadalje samo nabolje!

Kod mene svašta novog. Bila sam u bolnici jer su me obradjivali zbog trombofilije i odnedavno si dajem svaki dan inekcije. S trudnoćom je sve zasada u redu, držimo j epod kontrolom, redovito sam na pregledima, komuniciram s doktorima...reklo bi se so far, so good.
    Ali ja nikako da se opustim. Ja sam svaki dan u nekom strahu i paranoji zbog različitih razloga. Recimo kad su mi dali inekcije, na forumu sam pročitala da možda nije dovoljna doza. Ajme panike, odmah najcrnje misli, gotovo je, imat ću pobačaj..nisam bila mirna dok mi još jedan liječnik nije potvrdio da je doza dobra.
    Onda je na red došla briga oko inzulinske rezistencije, pijem tablete i za to, pa su krenule brige što ako jedem previše slatkog, nisu mi tabete dovoljne, pa naštteit ću djetetu. Onda sam se nekako smirila.
    Jučer me počelo svrbiti cijelo tijelo. I naravno, pročitala sam da može biti povezano s jetrom i opasno. Ginekolog mi je odmah dao uputnicu za jetrene probe. Čekam nalaze. I opet briga.
    Ja sam stalno ali stalno pod pritiskom! Nikako da si kažem - ok, ne možeš ništa, nerviranjem si odmažeš, vjeruj da će biti sve dobro. Ne, ja stalno iščekujem loše, neke bolesti, patoška stanja i katastrofe.

I umorna sam

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Najgore je to,što i same znamo da nam nerviranje nece nista pomoci,a opet ne mozemo preko toga,jednostavno smo komplicirane
    Lavko,ja sam sigurna da ce sve biti dobro ,znam da ti je tesko i da si vec umorna od svega,ali samo lagano,sve ce biti ok!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cure kad udjeye u 9. mjesec idete li nedeljno na kontrolu ili kao prije? Meni jos nisu uzeli karlicne mjere,cujem da ovdje to ako ne ides privatmo tek na porodu uzimaju,pa me uhvatila frka sto ako moram na carski ,a oni me puste da se izmucim kao sto cesto rade
    Lavko sta je bilo sa ad uspjevas li se uzdrzat?
    Allie ja cekam tebe ,pa onda ja. A nadala sam se da necu bas punih 40 gurat

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Meni nisu uzimali te mjere,cak sad prvi puta cujem za to!? Ja sad kako sam u terminu idem svaki tj.na kontrolu,.
    Ah,mene su uplasili u 34 t.t kako necu dogurati do termina,ali eto,smanjila aktivnosti,vise mirovala i eto nas, jos maloo jao jao uf

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Da li i vama šteka taj forum ili samo meni? Danas cjeli dan pokusavam pisati na forum ,pa me izbaci?! :@

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

allie i svele, bravo cure - vi još sitno brojite !

Što se tiče uzimanja mjera zdjelice, meni su to uzeli tek na porodu, prije klistira i brijanja.

lavko !

kostadinka, ne brini zbog tlaka - moj je isto uvijek nizak, ali to je moj normalan tlak.

Ima li kakvih novih dogovora s mužem u vezi odlaska psihijatru?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jao, žene, jel' ima netko iskustva sa seroxatom i jakim mučninama????? Ja sam pila 6 dana pola i sad kad sam prešla na cijeli povraća mi se na samu pomisao na hranu! Zvala sam doktoricu i ona mi je rekla da se vratim na pola još nekih 7-8 dana, a da ćemo onda vidjet. Također su mi se pojačali i neki simptomi, no i za to je rekla da je to normalno za seroxat u početku i neka si samo pomažem sa misarom. U slučaju da mi ne bude bolje nakon tihh 7-8 dana onda bi trebala mjenjat lijek.... aaaaaaaaaaa.... ja takva nikakva, a bebica me treba.....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Maša nemam iskustva konkretno sa seroxatom, ali svaki AD ima na početku nuspojave koje poslije prođu, ja sa zoloftom sam npr prvih 2 tjedna imala totalni gubitak apetita jedva sam žvakala, a pojačanje simptoma anksioznosti normalno je za svaki AD, zato uz njega piješ misar da te smiri i spusti jer ti AD u početku još više aktivira živčani sustav, kad AD počne djelovati sam će preuzeti ulogu anksiolitika.
    Bit će bolje, par tjedana tako, ali poslije će beba opet imati mamu koja je dobro!
    Posljednje uređivanje od dita : 13.02.2014. at 13:37

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja bila na kontroli , sve ok kaze,sto se moze vidjet,hm,sto ne volim kad mi tako kazu,sad jos ctg. Otvorena1 pprst.
    Kako ste sve,slabo se javljate?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I ja sam jucer bila na kontroli, ne znam dal je to normalno,i kako vas,ali mene je taj pregled bolio da sam mislila da cu se onesvjestit kako sam u terminu,pregled mi vise ne obavlja moj gin.nego u ri.poliklinici..
    Ne znam kako sam,od tog pregleda osjecam se nikakvo,tuzno, silovano !
    Samo se nadam da ce sve zavrsiti kako treba i da ovu ginekologicu od jucer,vise nikad ne sretnem :'(
    trudnice moje,
    Kostadinka? Nadam se da je sve ok <3
    Pozz i may god be with us !

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

allie.rock, sad u inboxu ima mjesta za pp!

Žao mi je što si imala tako neugodan pregled!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie meni je ginekoloski uvijek bolan,ali ne mnogo,pretpostavljamda se ja ne umijem opustitdoduse uvijek sam bila kod iste ginekologice, a i ovdje se zale al na muske da imaju tesku ruku,cak da umiju zenama prebacivat za kilazu i sl.
    Ja bila na ctg ,mene nervoza uhvati od lezanja 20 min.,odmah imam utisak da ne mogu disat,sto li cu tek kad budem na stolu za porod,jos te ostave samu i odu pit kafu

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

meni ginekološki pregled nije nikad bio toliko bolan, kao ovaj put!!
    sutra bi trebala ponovo na pregled,neznam što da radim, dal da idem ili, da pričekam do četvrtka (tada mi je rok) ???
    ne bih da me opet mrcvare na onom stolu pa pošalju doma! neznam...????? sluzavi čep mi več 2 dana izlazi.. (fuj)
    mah, živčana sam i nisam pametna što ču...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie boli li te sto? Idi na pregledpa reci da te jako boljelo proslog puta,valjda ima malo milosti ako bude ista.
    Smijes li popit tableticu?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

jao jaoo povrača mi se na samu pomisao na pregled, još ako bude ista dokt.
    ma rekla sam ja njoj da boli i počela se sarkastično smijati, kao da je normalno da boli.. ma evo..sama pomisao na to ja več plačem.. ne mogu vam opisati taj osjećaj

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nazovi ujutro i pitaj ko je dezuran od doktora

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sto sam nervozna
    Ima li koga tu?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam tu Svele.ja sam puna strahove crne misle napade panike mislim da cu poludeti.strah me da napustim kuci.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kostadinka, ja nisam majka, ali imala sam takve epizode kao sto ti sada imas, i znam kad udjes u taj film da se tesko izvuci iz njega. Obavezno moras otici kod svog doktora da ti da terapiju jer ces se sama tesko izvuci iz toga, a imas i malu bebicu koja te treba. Neces dojiti i gotovo, ni prvo ni zadnje dijete koje je odraslo bez majcinog mlijeka. Koliko sam citala vidjela sam da si se isto jako mucila i u trudnoci, ali moras sada misliti i na sebe i pomoci sebi! Pusti sta drugi misle jer onaj tko nije probao ne moze te niti razumjeti.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kostadinka, ima li netko s kim možeš otići doktoru?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma nemam nikog teica nemam ni kome da ostavim bebe.osjecam se beznadezno

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kostadinka, pa neka muž pričuva bebicu a npr.prijateljica neka ide s tobom.

Jel to moguće?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kostadinka, neka i bebica ide sa vama a muž neka je pričuva u čekaonici.

Drži se!
    Znam da ti je sada užasno ali proći će. Možeš ti to. Samo je važno otići doktoru. Najvažnije.

Puno spavaj, kad god možeš. Slušaj muziku koju voliš. Pleši po stanu.
    I nemoj osjećati grižnju savijest i čemer zbog toga kako ti je sada!

Probaj to prihvatiti kao trenutno stanje na kojem radiš (odlaskom doktoru) koje je uzrokovano i umorom i stresom i odgovornošću i hormonima...! i koje ĆE PROĆI

Budi nježna prema sebi
    Ti nisi kriva za ovo što ti se događa.

Ako treba pokaži mužu ovu temu, ako će pomoći da se ozbiljnije uključi.

Svi mislimo na tebe!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    kostadinka, neka i bebica ide sa vama a muž neka je pričuva u čekaonici.

Drži se!
    Znam da ti je sada užasno ali proći će. Možeš ti to. Samo je važno otići doktoru. Najvažnije.

Puno spavaj, kad god možeš. Slušaj muziku koju voliš. Pleši po stanu.
    I nemoj osjećati grižnju savijest i čemer zbog toga kako ti je sada!

Probaj to prihvatiti kao trenutno stanje na kojem radiš (odlaskom doktoru) koje je uzrokovano i umorom i stresom i odgovornošću i hormonima...! i koje ĆE PROĆI

Budi nježna prema sebi
    Ti nisi kriva za ovo što ti se događa.

Ako treba pokaži mužu ovu temu, ako će pomoći da se ozbiljnije uključi.

Svi mislimo na tebe!
    X

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie ima li sto novo?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

bok cure, evo mene,uspjela sam se napokon ulogirati preko kompa, jer preko moba me nešto zeza... !!
    ja nisam išla prošli put na pregled, sutra mi je rok pa idemo u ri.da vidimo šta če reći...
    bojim se tog pregleda, Boga molim da ne budu grubi!!
    ne mogu vjerovati kako je sve ovo brzo prošlo , sad me pak lovi panika..kako ču to ...
    valda je to sve normalno--svi ti zbrkani osjećaji i strah i sreća i zbunjenost---- pa još moja anksioznost.....
    KOSTADINKA kako si ti?
    nadam se da si išla lječniku, šteta da se tako mučiš!!
    SVELE, TEICA,kako vi?
    eto toliko od mene, za sada..
    javim vam se čim uspijem
    mislite na mene, držite mi palčeve, da sve prođe ok.. jaoooooooo
    pusa svima

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie sretno drzim palceve.
    Nije mi jasno ,zadnji put na kontroli pitaju me zene kad mi je zadnji rok. Jel to znsci ako ne rodis do termina da oni indukuju porod ili sta? Znam da neke prebace termin pa sta je onda zadnji rok?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svele, ma ne mora se na indukciju ako se prebaci termin a sve je u redu!

kostadinka, što je s doktorom?

Zbilja nema potrebe da se tako mučiš

Kad ne ide drugačije, lijekovi su tu da nam uspostave tu normalnu biokemiju mozga -

ma znam da sve znaš...

I bebica upija tvoje emocije - znam da i to znaš, kao i to da je u toj ranoj dobi mama

najvažnija osoba na svijetu za to drago malo biće.

Ako neće zbog tebe, "zaigraj" na tu kartu kod svog muža - nije nikakvo muljanje:

za bebicu je bitno da je mama dobro!

allie.rock, naravno da mislimo na tebe i držimo fige !
    Posljednje uređivanje od Teica : 19.02.2014. at 22:03

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uj teice panika me uhvatila, znas osjecaj kad ti nije dobro u svojoj kozi. U kojoj si ti nedelji trudnoce rodila sjecas li se?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja Terr se rodila s 38+3.

Tako je bar prema njihovoj računici (svoju nisam imala, samo okvirno...)

Zašto te točno hvata panika?
    Posljednje uređivanje od Teica : 19.02.2014. at 22:34

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Zato sto nas ovdje sestre povedu u salu i ostave samu zenu,a ona udje kad popije kafu i isprica se,a ja od anksioznosti ne mogu lezat dz se ne mrdam po 2h sama ostavljena.
    Frka i od porodjaja,od neizvjesnosti,da ne dobijem napad panike,oce li s bebom sve bit ok,od bola,od togs sto moras bar 3 dana u bolnici ,a posjeta nema ma kad ti ke podrska najvaznija tu familija ne mozee bit

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad ja ko s Marsa: ne može muž biti s tobom na porodu?

Napad panike na porodu nećeš dobiti - to je sigurno - previše si, točnije,

skroz si u tome, u porodu - za paniku nema mjesta.

Zašto ne smije biti posjeta u bolnici?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •