Iz svog iskustva govorim da se meni ponekad čini da i psihijatri i ginekolozi znaju dosta subjektivno prosuđivati o uzimanju lijekova tokom trudnoće pa i kasnijem recimo tokom dojenja... ja sam bila OK cijelu trudnoću ( liječila se od PA prije) i sad, 6 mj.nakon poroda mi se zbog nekih zdravstvenih problema pojavila anksioznost s tjeskobnim napadajima i blagom hipohondrijom... bila kod psihijatra i dala mi lijekove Cipralex 10mg i xanax 0,5mg. I sad, ona kaže da sa xanaxom ( pola doze, dakle 0,25mg) smijem dojiti ali nakon 2-3 sata a s cipralexom ne, tada sam pitala pedijatricu a ona je pak tvrdila suprotno i rekla ako bi ona imala dijete nebi dojila...onda sam nazvala Merkur rodililište i pitala njihovu neonatologinju koja mi je dala zeleno svijetlo za dojenje i oba lijeka ali da radim pauzu od 5-6 sati između 2 podoja.... želim reći da uvijek možete potražiti drugo mišljenje,čak i treće,četvrto prije nego donesete odluku...teško je živjeti u ovakvim psihološkim stanjima i smatram da je najgore kad netko daje subjektivno mišljenje a očekuje se da bude objektivan i profesionalan.,..

Moram i naglasiti da se ovo vezano uz moj slučaj dojenja i uzimanja AD primjenjuje ISKLJUČIVO na mom primjeru i da nikako ne preporučam da se ugledate u mene bez da ste se konzultirale sa svojim liječnicima...ali, za svako pitanje sam tu.