Stranica 33 od 41 PrviPrvi ... 233132333435 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav cure. Kako ste. PozdravTamy. Jako mi je zao zbog smrti.
    Moja sucut. Nemoj se predati. Cure ja jos nis od trudnoce. Bilo m je odlicno ovo ljeto.
    Puno sam radila i nisam imala nikakve napadaje.
    No sad mi je pocelo nesto novo. Imam opsesivno kompulzivni poremecaj.
    Grozno. Danas su ne takve misli spopadale. Dali netko zna nesto o tome.
    imam osjecaj da cu prolupat

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Tammy, jako mi je žao zbog gubitka oca, prošla sam isto iskustvo i znam kako je teško..nadam se da ćeš naći mir i utjehu koja ti je sad potrebna u obitelji i prijateljima.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Joj tammy,zao mi je zbog tvog gubitka.
    Sto god ti mozemo pomoc tu smo.
    Pokusaj da mislis na bebanu,koja ce uvecati tvoju familiju i biti mamina najbolja drugarica ili drug

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ellica,xanax stvarno pomogne,al se konsultuj obavezno s dr oko doze.
    Trazilica mira,ovo su naprosto takva stanja da je nekad bolje ,nekad gore. Naprosto moras prihvatit sto je i imat srpljenja za sebe.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage žene, moram ovo podijeliti s vama:

https://www.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc

mamaD&I avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj trazilica mira prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure. Kako ste. PozdravTamy. Jako mi je zao zbog smrti.
    Moja sucut. Nemoj se predati. Cure ja jos nis od trudnoce. Bilo m je odlicno ovo ljeto.
    Puno sam radila i nisam imala nikakve napadaje.
    No sad mi je pocelo nesto novo. Imam opsesivno kompulzivni poremecaj.
    Grozno. Danas su ne takve misli spopadale. Dali netko zna nesto o tome.
    imam osjecaj da cu prolupat

A draga to su misli koje te opsjedaju a ustvari nema razloga, uvije počinje sa "što ako.....".Ovaj poremećaj obično odvodi do napada panike koju sama sebi izazoveš, jer razmišljaš o tome što ako se desi ovo ili ono.Najčešće se ne desi ništa od toga što si zamislila ali te misli ne možeš izbaciti iz glave. Sad bi svi rekli pa nemoj o tome razmišljat, eh.. kad bi to bilo tako lako.Probaj nekako misli preusmjerit na nešto lijepo, uvijek nešto radi da ti misli ne odu u tom smjeru.Znam nije lako, ali trudi se i bit će sve ok. Samo hrabro, sretno

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala. Stalno mislim da cu dobit sizofreniju. Onda popijem normic pa mi bolje
    Sva sreca na tim tabletama inace bi skroz sviknula..Tammy kako si??

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Tammy zao mi je.....Isplaci se ,izbaci tugu iz sebe....
    Svele dr.mi je i preporucila da uzmem xanax 0.5mg(psihica),umjesto 5mg normabela,bas zbog dojenja.
    A ja nisam nikad pila xanax i ne znam zasto me strah uzeti ga......

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Cure moje drage evo zelim vam se zahvalit na izrazima sucuti. Danas je bila sahrana prezivjela sam je dosta dobro doduse uz dva normabela od po 2mg ali mislim da bez toga ne bi izdrzala. Ipak je to za mene bila izrazito teska situacija. Bila sam i kod psihicke rekla je da cemo probat bez ljekova da cesce dolazim kod nje na razgovore uz uputnicu cisto da kontroliramo situaciju ali po njenom misljenju ja nisam toliko lose kolko ja sebi brijem. Nadam se da je stvarno tako. Kupila danas i cak od maticnjaka pa cemo probat i to. Hvala vam cure na svemu!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sta se uz normabele ne moze dojit? Ja sam jos dosta daleko od toga al cisto informativno me zanima?

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ellice moja mama ti pije xanax sad kad je bila ova situacija sa tatom ( unazad mjesec dana) i rekla je da bez toga ne bi prezivjela. Kaze da joj smiri misli a ne umrtvi tijelo!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Tammy sta si ti pila prije trudnoce?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Xanax ti je kao i helex, jako smiri. Samo se mozes navuc.
    Ja sam se bila navukla

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ellica tebi sam napisla

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Tammy misljenja oko dojenja i normabela su jakp podijeljena.Ako se pije povremeno-rijetko nece skoditi bebi,ali ako ga pijes redovito gomila se u mlijeku i nije pozeljan.Ja sam se raspitivala na puno mjesta,pa i na klinickoj farmakologiji.Normabel se dugo zadrzava u mlijeku,xanax nesto krace.Ja se nisam usudila popiti nista dok je bebolina bila ful mala,prvi sam popila kad je imala 4.5 mjeseca.Al sam preskocila podoj iza tj.izdojila i bacila mlijeko,a njoj dala izdojeno.Moja beba nece ad na bocicu nema sanse.
    Trazilica mira i na normabel se brzo navikne ako se redovno koristi.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nakratko cu uletit...trazilica mira, ja ti imam okp, godinama je mirovao, vratio se poslije pobacaja, i sad sam nedavno rodila, tu i tamo se vrati ali sam na ad odmah presla poslije poroda. Pitaj sto te zanima, okp je jedna velika laz koja te uvjerava u nesto sto ti nikada ali nikada ne bi napravila.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Prije trudnoce sam pila samo seroxat od 20mg i nista drugo. Pila sam jedan dnevno nekih 5god. A zadnjih godinu i pol pila sam jednu tabletu svaki drugi dan.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ja se samo nadam da necu taj normabel morat pit cijelu trudnocu. Sad sam jos uvijek na jednom od 2mg ali i to bi htjela izbacit.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Drage žene, moram ovo podijeliti s vama:

https://www.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc
    Ovo mi je predobro. STORY OF MY LIFE !!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Tammy sta si ti pila prije trudnoce?
    Seroxat od 20 mg jednom dnevno i bio mi je SUPER. To sam pila nekih 5 god. Tu dozu. Zadnjih godinu i pol pila sam jedan seroxat svaki drugi dan.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Lavko hvala sto me razumjes. I meni je dosao nakon spontanog. Imala sam spontani u 3 mjesecu.
    Strah me prvo da cu opet imat spontani, da necu moc zatrudnit.
    Sve crno..pokusavam ne mislit al nista..
    Kad se vozim u busu ili kad idem u crkvu ili kad je nesto bitno...
    Neznam nebi ni pricala kakve gluposti..prosto me sram

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sve sam to prosla i jos prolazim djelomicno. Ne moras mi pricati kakve su to misli, strasne a ujedno glupe, al ti dignu paniku. U trudnoci sam bila uzasno pesomisticna, bojala sam se do zadnjeg dana da se nesto ne desi, hipohondrija me prala strasno, napadaji panike. Ako mozes, odi kod nekog na razgovor, psihoterapeuta, psihologa...na kraju, neki lijekovi se mogu piti u trudnoci, ne bi bila ni prva ni zadnja. Ja sam pila od 4.mjeseca trudnoce, sve je proslo u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sta si pila dok nisi saznala? A sta poslje? I do kojeg mjeseca?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prije trudnoce sam pila Anafranil, a u trudnoci mi ga nisu dali, vec sam pila Zyprexu do kraja trudnoce. Sad sam opet na Anafranilu, cekam da prodjeluje. To je lijek koji se cesto prepisivao za okp jer jeokazao dobre rezultate, samo ga ne proizvode vise kod nas ali svaka ljekarna ga moze nabaviti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lavko, srećo naša kako je doma s Nikolinom , nisam na onoj temi, al evo pišem tu.

Jel sad lakše (ili teže) kad je tvoje zlato pokraj tebe?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lili, hvala nebesima, ona psihoza je prosla. Lakse je psihicki iako su mi se vratili neki stari simptomi bolesti, ali nevezano za bebu i vec znam kako to ide, treba terapija prodjelovat. Pocela sam piti antidepresiv, a s bebom nije tako strasno (da pokucam), imam pomoc, mama donese jelo pa se ja bavim s njom, pranjem, peglanjem, i slicno.
    Ono ludilo ne ponovilo se...
    Isprike na off topicu!

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Nanimira ti si napisala da si pila caj od maticnjaka u trudnoci i da ti je pomogao. Ja sam isto kupila i popijem jednu salicu ujutro i jednu prije spavanja. Jel to ok? Moze li taj caj stetiti ( glupo pitanje s obzirom da pijem normabele al eto pitam) . Da li se jos kome taj caj pokazao dobrim?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jesam, i nakon poroda, tako 1 šalicu dnevno..inače je jako zdrav i preporučljiv svim ženama a ne samo trudnicama. Ja sam sveukupno popila 4 normabela od 2 mg u trudnoći i to zbog hematoma, kasnije je bilo dobro...pila sam i magnezij koji mi je itekako pomogao.. S obzirom da matičnjak umiruje nervni sustav ne bih ti preporučila i jedno i drugo u kombinaciji. Ja imam iste dvojbe i za AD i ne pijem ga.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, pisala sam i na drugoj temi a pitam i ovdje - ima li netko, pored trazilice mira, tzv. prisilne misli? Kako se nosite s njima?
    Posljednje uređivanje od lavko : 22.09.2014. at 16:06

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lavko, draga hrabrice, imala sam ih ja.

Nisam se nikako znala nositi s njima (meni je to bilo povezano s PTSP-om) - završila na

lijekovima pa možda bolje da ja i ne pišem o tome nego netko tko se ZNA nositi s tim!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I ja sam na lijekovima. Ja ih imam u fazama, dodju neko vrijeme, pa se smire. Procitala sam dosta literature o tome, rad je najbolji lijek, ono aktivnost. Ali ako netko ima jos iskustva, neka podijeli.

Teice, ti si isto na Anafranilu jelda?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ima ih hrpetina žena, bez brige... najčešće ih ignoriraju...ja sam imala prisilne u smislu jakog straha da se bebi nešto ne dogodi, tj. da joj ja nešto ne napravim ( ugušim u snu jer spava s nama, ispadne mi izi ruku i sl.) i još uvijek ih imam.....al pričala sam s psihologinjom i kaže da je to normalno, jer da je to čisti strah,stoga se ne treba previše uzrujavati one dođu i prođu... ali mene svejedno uznemiruju.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moje su neugodne, vise usmjerene na to da nesto namjerno ne napravim cega se prestrasim pa panika.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

To je zbog tvog osjetljivog psihičkog stanja ali i da ga nemaš vjerojatno bi ti se javljale...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Lavko moj imam uzasne prislne misli od kad sam prestala pit rivotril.
    Danas zovem psihijatrici jer ovaj normabel mi nis ne pomaze.
    Npr.vozim se u busu i da cu se pocet derat i onda napadaj.
    Kad netko umre mislim o tome narednih 3 dana. Ok sad radim na sebi pa mozda manje. S obzirom da mi je muz pravoslavac, a ja katolkinja dobila sam pravoslavnu brojanicu i mislim ajme ako grijesim dusu radi toga sto ju nosim. Ugl.dolazim iz religiozne obitelji gdje me mama tjeral u crkvu i imam veliku griznju ako ne odem neki put na misu. Stalno neka griznja savjesti . Cure pomagajte. Imam 26 g i stalno se vrtim u krug.
    nmg zivjet punim plucima. Puno radim, imam velike ambicije, ali
    Me ova bolest sputava

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Oprostite radi gramatike, s moba pisem, a ovaj"tač" pa popjegnu slova

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo curke da javim da je moj dan danas prosao BEZ NORMABELA imam jako puno posla na poslu i to me spasava. Ne stignem mislit na gluposti i stvarno je istina da stalno moras biti okupiran necime!
    Dan po dan, nadat cu se da ce svaki bit bolji od prethodnog i da ce sve bit ok.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Jos pitanjce samo jel ima ovdje itko da je proveo trudnocu samo na normabelima bez kombinacije sa drugim lijekovima znaci ISKLJUCIVO NORMABEL i jel se on uopce moze pit cijelu trudnocu mislim redovito kao terapija tipa dva puta na dan?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj tammy prvotno napisa Vidi poruku
    Jos pitanjce samo jel ima ovdje itko da je proveo trudnocu samo na normabelima bez kombinacije sa drugim lijekovima znaci ISKLJUCIVO NORMABEL i jel se on uopce moze pit cijelu trudnocu mislim redovito kao terapija tipa dva puta na dan?
    Tammy pasavjetuj se sa psihicem i ginekologim to ti je najbolje.
    Na normabel se jako brzo naviknes i trebas sve vece doze.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo mene danas. Ja sam prestala s tim normabelom. Jucer mi je bio ja mislim
    najgori dan u zivotu. Imala sam uzasane napadaje tokom dana.
    Toliko jako da dok sam se tusirala, pocela sam plakat i muz je dosao.
    Mislila sam da cu stvarno poludit. Danas sam se vratila na rivotril. Meni normabel je bio uzas nas uzasima. Ali mi je jasno da u slucaju trudnoce cu morat izbacit rivotril. A on mi je super. Ne stvara ovisnost. Ovaj normabel dobro kazes elica isto se naviknes

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Trazilica, jesi na nekom ad? Meni je Anafranil dobar, to je prvi izbor bio za okp, drugi je Fevarin.
    Procitaj knjigu Blokirani mozak. Pod mus. Posaljem ti je ako hoces. I drz se toga ko pijan plota. Kad dodju misli, odmah aktivnost. Istog trena primi nesto za radit, i govori si : sada cu oprati ruke, pa cu napraviti sendvic, pa cu skuhati juhu, izvadit cu meso, oprati ga, stavitiuzdjelu...itd. Samo da preusmjeris tijek misli. Pazi to nece upaliti odmah ali s vremenom ce mozak nauciti auto atski preusmjeravati se na pozitivne misli.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lavko, drago mi je da bebi nije prezahtjevna (bar zasad), cure draga drž te se !

Teško mi je kad samo pomislim kako se osjećate.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Trazilica, jesi na nekom ad? Meni je Anafranil dobar, to je prvi izbor bio za okp, drugi je Fevarin.
    Procitaj knjigu Blokirani mozak. Pod mus. Posaljem ti je ako hoces. I drz se toga ko pijan plota. Kad dodju misli, odmah aktivnost. Istog trena primi nesto za radit, i govori si : sada cu oprati ruke, pa cu napraviti sendvic, pa cu skuhati juhu, izvadit cu meso, oprati ga, stavitiuzdjelu...itd. Samo da preusmjeris tijek misli. Pazi to nece upaliti odmah ali s vremenom ce mozak nauciti auto atski preusmjeravati se na pozitivne misli.
    Hvala lavko poslat cu ti svoj mail u inbox. Pa ako mozes poslat

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lili hvala ti, to je stvarno nekad teret, ima boljih i gorih dana a ima i super razdoblja bez simptoma.

TM, saljem!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kako ste curke? Ja evo muku mucim

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ej cure kako ste? Evo ja sam cijeli tjedan izdrzala bez normabela, bili smo na ultrazvuku bebica je super, zivahna, mahala je mami i tati. Sad je 12 tjedan. Svaki dan pomislim popit cu taj normabel da mi bude lakse ali eto nisam niti jedan. Borim se, tesko je. Psihicka nije za lijekove!

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Kako ste curke? Ja evo muku mucim
    Hej trazilice mira nadam se da si izdrzala dan. Sta tebi taj rivotril ne pomaze? Imala si napadaje panike? Meni su napadaji panike prosli ali imam osjecaj tjeskobe i knedlu u grlu vecinu vremena.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Cure di ste? Kako ste?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj tammy prvotno napisa Vidi poruku
    Cure di ste? Kako ste?
    Evo ja guram. Vratila sam se na rivotril pa je bolje. poceli smo radit na bebici, nadam se što prije, a tako me strah radi tableta

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Trazilice mira moj savjet ti je da dobro razmislis o trudnoci dok si na ljekovima. Posavjetuj se sa psihicem, ginicem svima. Ja ne mogu rec da mi je zao sto sam ostala trudna ali trudnoca sa lijekovima i napadajima panike nije nesto sto si prizeljkujes. Tesko je. Mene zadnjih dana muci nesanica i opcenito se osjecam losije, ne pijem normabele guram nekako iz dana u dan. Jos dok sam na poslu je dobro ali vikendi katastrofa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •