Evo i kod mene je sve ok. Srce kuca i sad smo 6 tjedana wiiii
Evo i kod mene je sve ok. Srce kuca i sad smo 6 tjedana wiiii
Nadam se da hocu.tamo negdje krajem 5.,pocetkom 6-og mjeseca :D
Meni je termin 1.7 kaze doktorica da mi je trudnoca manja za tjedan dana, ali da se ne brinem jer ima puno takvih. Moguce da je kasnije bila oplodnja. Uglavnom danas nisam popila zoloft. Malo se bolje i osjecam. Ginekologica mi je dala dozvolu za zoloft. Dogovorile smo se svaki drugi dan pola, ako neide svaki dan pola. Pogledala je u knjigu i rekla da se zoloft smije.![]()
I sad sam otvorila komplikacije. Morala sam jer sam imala spontani pa tako ide..eto cure, nadam se da ce s mojim Anđelom sve biti u redu, kao i s vasim bebicama
![]()
Drago mi je čitati dobre vijesti... dobro da ste se konzultirale s više liječnika, sada možete uživati u trudnoći tj. opustiti se malo i odahnuti-nema lijepšeg osjećaja,zar ne?
Joj,ja bih samo voljela sad da mogu spavati. Treci mjesec trudnoce,6 me jos ceka,novorodjence koje ce isto biti ako Bog da dojeno...a ja sad vec ne spavamako zaspim do pola 4 ujutro,to mi je uspjeh,a budim se svako malo. Kako cu to izgurati,neam blage..
Sta ima prirodno i neskodljivo za spavanje? Mrzim cajeve,al sam uzela i mentu popiti,al nista mi to ne djeluje da se opustim da mogu coriti
Sta sad uzimas od ljekova?
Trazilice,nistaskidam se s velafaxa,jedini je ostao.
Nanimira,ima nesto da nije caj?mrzim ih
mislila sam te navuć na fin limunkast okus
nemam pojma što drugo,možda se poslije sjetim.
Posljednje uređivanje od nanimira : 11.11.2014. at 13:56
Pax ja ti uzimam Bachove kapi meni su puno pomogle, naravno ne pocnu djelovat odmah ali ja mislim da ne bi uspjela izdrzat bez lijekova da nisam njih pocela uzimat. Malo si potrazi na Internetu o njima. Slobodno ih trudnice uzimaju.
Bachove kapi mozes narucit preko Interneta ali ja ti to ne bi preporucila. Otidji do homeopate na pregled da ti da pravi mix kapi. Ja sam pregled i kapi platila 300 kn i vrijedi svake lipe.
E da.jos jedan problem imam.zadnja 2 dana me izludjuje: svrbi me cijelo tijelo. Uhvati me da bih se mogla iscesati do krvi
Ili ti koza postaje suva,dosta se mazi,ako je to prodje za par dana.
Zna se desit usljed promjene hormona. Meni se javilo nakon poroda,krema me spasila,ja sam modra bila od cesanja.
Maticnjak za nesanicu ,potvrdjujem. Mozda beba nece da spavas
![]()
mene je neki luđački svrab ulovio tokom poroda, stravično nešto...kad sam rekla sestri ona mi odgovara da j eto vjerojatno neka alergija na njihov detergent u spavačicama...ma no,krasno
Pax, daj vidi pod nuspojavama kod sustezanja spominje li se taj svrab - moglo bi biti...
A i ovo što svele kaže: uslijed promjene hormona - moguće je i to.
Čime se mažeš?
Ja sam sinoc opet imala strah od smrti i onda mi dode i okp. Pa sam imala nocne more..pa stalno nesto..
Meni danas nije bas neki dan cijelo vrijeme se neka tjeskobica sulja oko mene, mislim da zato sto se blizi vikend pa cu bit dio dana solo doma. Ma ne znam, dosta mi je vise ovakvog stanja!
Joj, cure, čitam vas i zbilja, zbilja mi je žao da se tako patite s tim stanjima!
Nije ni meni dobar period privatno pa mi se to odmah odrazi i na psihičko stanje...
Grlim vas i imate moju veeeliku podršku![]()
Kod svraba u trudnoci pametno je napraviti jetrene probe, za svaki slucaj.
Čini mi se da nije nikom baš najbolje, volim okriviti vrijeme za to...
Ja sam prekjucer imala takve tripove da je to strasno. Strah me copio za malu, slabije je jela, ja utripovala bolestine...koma dan.
Ludila sam zadnjih dana...lijekovi,beba,strahovi,sranja s muzem... danas sam saznala da sam soontobesamohranamama i dobila sam takav pozitivan kick da je to strava! Kao da mi se cijeli mentalni sklop okrenio u glavi. Jos jutros sam se raspadala,sad kad je sce receno,imam samo takvu snagu za dalje. Jebes antidepresive,raspad braka ce me izvuci :D
Bože Pax, pa ne znam što bih ti rekla osim da dijelim tvoju sreću pod uvjetom da nisi sarkastična?!
![]()
Nisam,mila.imam osjecaj kao da me netko sutnio iz nocne more.normalno,nije lijepa stvar,tuzno u sustini je,ali dobila sam snagu kakvu vec dugo vremena nisam imala..
a onda ti želim svu sreću i snagu dalje a mi smo tu za daljnje potpore![]()
Pax draga, sokirala si me,nisam ni ja shvatila dal si bila ozbiljna,,cak ni sad ne shvatam soontobesamohrana mama,samo vidim da nesto nije u redu. Polako,cuvaj sebe
Mozete li mi reci koliko kostaju termini kod psihijatra kod vas?
MOja prva je prvi specijalistički pregled 300kn, kontrolni pregledi 170kn. Drugi psihijatar 300kn, al mi je rekao da se za dalje (kontrole,razgovore,dogovore itd.) čujemo mejlom itd. Terapija mi je 30kn al to je zbog toga jer sam tražila grupu,al nije bilo pa imam individualnu terapiju.
Eto Pax bas mi je drago da to sve mozes gledat tako pozitivno i da je to tvoj okodac pozitive. Sretnooo!!
Da,ovo je bilo definitivno ono "sto me trebalo nasamarati" da se trgnem. Osjecam se kao da sam probudjena iz sna,da me mjesecima nije bilo. Iskreno,u potpunosti shvacam muza koji je digao ruke jer posljednje vrijeme bio je pakao. Uopce nisam bila prisutna. Ni kao ja,ni kao zena,ni kao mama. Znala sam da ce se pobrinuti za djecu. Ja sam sve odradjivala mehanicki kad bih bila sama s klincima,jer sam znala da moram,ali cim mm dodje s posla,ja se povlacim i nema me. To je bio pakao. Do kraja zivota cu se mrziti za svaki dan kad moji andjeli nisu imali svoju mamu.
Muz i ja smo razgovarali dan poslije tog sranja,kad sam se ja probudila kao ona prava ja. Rekao mi je da izgledam drukcije,da mi je glas drukciji,kad je moj stari dosao,doslovno je rekao da blistam. 8 mjeseci me nije bilo.sad sam tu. Muz i ja radi djece cemo dati sve od sebe da opet budemo obitelj.mozda on i ja nikad vise necemo imati onu "fatalnu" ljubav koju smo prije imali,ali za djecu dajemo sve.
Nadam se da povratka u ovaj pakao ovakve depresije vise nema.nikada.
I da. Peti dan bez velafaxa!!!bez nuspojava,slabosti,vrtoglavica.. bas sam sretna da sam ih se konacno rijesila
![]()
Joj,nemoj biti tako stroga prema sebi...oboljela si od bolesti koja ima mnogo nepoznanica i jako je zeznuta posebno za majku s 2 djece i još jednim na putu.. probaj ne misliti previše na to jer si bila bolesna, zaokupljena tim stanjem, bilo ti je teško i imala si jako puno obaveza, i sad kad ti je bolje biti će i lakše. Drago mi je da ste odlučili raditi na odnosu i super za velafax.
Pax bas mi je drago zbog tebe, nadam se da cemo i mi ostale doc u tu fazu mira bez tjeskobe, panike i lijekova. Sto se tice
Nesanice ja sam ti isto jako lose spavala do prije dva tjedna al eto mogu ti rec da je i to proslo i da sad puno bolje spavam. Isto sam se znala probudit oko dva, pola tri i vise oka ne bi sklopila al sad odspavam cijelu noc do sest, pola sedam.
Joj,ma samo da uspijem to srediti.jedino sto ja ne uspijem zaspat uopce prije 4,pola 5 ujutro.znaci nema da zaspim,pa se probudim,vec ja ne zaspim do nekog doba nikako. Sad sam popodne malo zadrijemala dok je mladji spavao,jedva sam dosla k sebi. A klinci nece kod bake i dide,a da bar jednu noc i zaspim kao uvijek,al da spavam do 14,15..cisto da jedan san odradim kako treba,makar u ludo vrijeme :D
Ej curke kako ste? Meni danas koma dan neka mucnina me pere ide mi na povracanje a ne mogu, jel to normalno s obzirom da sam sad skoro pet mjeseci trudna. Sta nisu mucnine trebale proc. Doma isto imamo neke radove pa mi i to vec ide na zivce, ma bas sam danas koma.
tammy, nisam ni ja nešto danas... mučnine su normalne kroz cijelu trudnoću, tako povremene...možda ti je i od nervoze tako...
Tammy,za srce bih rekla da je normalno,meni u svakoj t cesto zna kao brze kucati. Tlak mi je inace jako nizak,ali u trudnocama se normalizira. Ja sam danas 12+1,tek zadnjih par dana mi bude pomalo zlo.a pred nekih 3 dana sam nakon pranja zubi povracala. Inace ni u jednoj nisam imala mucnine ni povracanje.
Ujutro me ceka mini anomaly, 3d/4d/kojivecd ultrazvuk,lagano me nervoza pere
02:08,i dalje ni naznaka spavanju :D
Tlak,šećer,hormoni..pa na sve to još i tjeskoba i evo ti cirkus
Samo cool i polako...
Tammy ne brini ti si super, cijelo vrijeme bez AD. Cure kad trbuh pocne rasti?