Pax kako je??
Pax kako je??
Ja sam ti sad u 20 tjednu i tek mi se sad nesto vidi trbuh i to kad se najedem, ako imam malo siru majicu i ne kuzi se. Udebljala se nisam nist valjda mi se od nervoze kile i ne primaju a i nemam bas apetita, hrana jede mene a ne ja nju,
. Ginicka mi je rekla da je beba normalne velicine ali sve mi frendice kazu da tek sad u petom mjesecu to sve pocne buktat i kile i trbuh.
Jel uzimaš magnezij možda?meni je jako pomogao kod nervoza..i opet-čaj od matičnjaka-nešto predivno![]()
Uzimam i magnezij i pijem caj, popijem ujutro salicu. Ma meni je preko tjedna relativno dobro kad sam zaokupljena poslom i obavezama frka me pocne hvatat pred vikend kad znam da cu bit doma i muza mi nema vikendom jer radi i ja sam ti koma jedva cekam ponedjeljak da idem opet na posao
Najgora nocna mora mi je da moram bit doma i npr.cuvat trudnocu pa mislim da bi prolupala isti tren. Ne znam kako cu izdrzat kad vise necu moc radit.
Cekaj, cekaj zadnje mjesece, onda kile rastu. Ja sam do 5. Mjeseca bila ravna ko daska, ni kilu nisam dobila. A onda...zadnji mjesec sam svaki tjedan dobivala po 2 kile. Zato ne brini, dobit ces. Ja ih se sad ne mogu rojesit.
Ej curke jel vi imate oscilacije u svojim ludilima? Meni je nekako ovaj tjedan losije nego inace tjeskoba me neka pere jace nego inace pa ne znam jel mi se to opce stanje pogorsava ili je to samo takav period koji ce proc. Ne pijem normabel nekako se nadam da ce proc pa se borim sama al bas mi je nekako koma, tesko. Kako ste vi?
a gle,meni je svakako...sad sam kao počela radit,nakon što skoro dvije godine nisam ( jesam u trudnoći ali malo) i sad me šora sve i svašta-od anksioznosti malene jer se odvaja od mene, do moje klasične ( za koju sam konačno prihvatila da je bihevioralni poremećaj i da ju mogu izlječiti i drugačije), ta vražja pareza nikako da prođe pa nisma baš otvorena za razgovore s lljudima ( a to mi je dio posla),love me fobije svaki put kad moram izaći iz kuće i tako.. al guram,idem.-.pročitala sam konačno knjigu Panic away od J.Barrya i malo sam istraživala to što me sad trenutno drži i držim se naputaka iz te knjige i osjećam da mi pomaže, i to dosta... osim te anksioznosti koju osjećam prilikom izlaska iz sigurnog okružja i blage socijalne fobije sam ok. Ali,stvarno su blage, ne mogu se požaliti da je jače, čak dapače je puno puno manje...
Ja imam stalno promjene raspolozenja
Ali ja znam biti i zivcana i to uff. A vi?? Gdje je Pax? Valjda je sve u redu
Evo nasla sam knjigu odmah pocinjem sa citanjem.
Hej cure moje!
Kod mene se svasta izdogadjalo zadnjih dana. Pozitivna stvar je def skidanje s velafaxa, dobar kombinirani probir i nalaz farmakologa koji kaze da nema nikakvih rizika za bebu zbog lijekova koje sam uzimala.
E sad los dio. U cetvrtak sam isla kod moje ginekologice i taman kad smo zavrsili razgovor da ce me skicnuti na uzv, dobila sam nenormalan odljev krvi. Svjeza krv,curila je u potocima iz mene. Pogledala me,velik hematom koji odize posteljicu. Beba ziva. Dodjem u bolnicu,doktorica koja me primila gleda na uzv,vidi manji hematom al ovog ogromnog nema,kaze mozda je on puknio i otud izljev.ostavice me u bolnici jer moglo bi jos biti,pa da ne idem amo-tamo.strogo mirovanje. Taj dan je krvarilo dosta,sutradan sve manje i manje da bi do navecer samo malo tockica stare krvi bilo. U Noci na subotu opet malo krvi. Od cetvrtka me nitko nije pogledao na uzv da vidi jel beba prezivjela sve to i kolko su rekli nebi me tako skoro ni gledali. Pa sam lijepo u subotu nakon vizite potpisala izlaz na vlastitu odgovornost.
Strogo mirujem kod kuce,otkako sam dosla nema vise ni kapi krvi. Sad cekam da sutra odem svojoj gin da vidim bebu,molim Boga da je prezivjela. Uhvatila me i prehlada,grlo,uho,malo temperatura pa se borim s tim. Eto,zabavi kod mene nikad kraja![]()
Update: bebica je izdurala ovo sve ♡ strogo mirovanje i dalje,hematom jedan jos uvijek tu,ne ogromni ko ovaj sto se izlio,nalazi se iza bebe.idemo dalje dan za danom i nadamo se i molimo najboljem ishodu![]()
Joj Pax draga, stvarno se svašta iizdogađalo..ovo sa krvarenjem je kao da sebe čitam-ista stvar, taman kad mislimd a je prošlo-opet jedan izljev. Držim fige da bude sve dobro, ti smao miruj i zabavljaj mozak s nečim... pretpostavljam da je teško s još dvoje male djece sve to odraditi,ali moraš...ima tu na forumu jako puno žena koje su bile u sličnoj situaciji,pa ako ti bhude značilo možeš škicnuti te teme..
tammy, meni je trebalo negdje tjedan dana da osjetim kako se anksioznost smanjuje..s tim da je još bio i curin rođendan, puno posla oko toga i puna kuća familije-a mene sve to tjeskobiraI stvarno mi je pomoglo..
Jesi počela čitati?
Pax drzi se imas nasu podrsku!!
Pocela sam citat i primjenjivat te savjete pa cemo vidjet kako ce ic.
Ma jucer me nesto opralo tulila sam ko malo djete neki plac ludi me svladao. Suze su mi curile ko nikad u zivotu, pa valjda su to ti famozni hormoni proradili jer stvarno nisam imala realnog razloga za plakanje.
Pax, off topic je: jaaaako me zanima kako nacrtaš ovo srce u postu?
Posljednje uređivanje od Teica : 03.12.2014. at 17:18
Da podjelim s vama svoje iskustvo. Puno sam tražila po netu- o AD i trudnoći kada mi je trebalo i svako iskustvo mi je bilo dragocjeno.
Bila sam na Seroxatu zbog anksioznosti i napada panike. Kako smo mi (nažalost) svoju trudnoću planirali zbog IVF-a doktorica me sa Seroxata prebacila na Prozac. Kao on se smije u trudnoći, međutim on mi nikako nije pasao, pa na Zoloft. Srećom, ostala sam trudna i naravno mislila sam da mogu bez AD pa sam se na svoju ruku skinula s njega. Bilo je dana kad mi je bilo teže, a bilo je i onih kad sam bila OK. I vjerojatno bi sve to nekako izgurala ali u 15 tj. trudnoće MM se jako razbolioBio je danima na granici života i smrti. Tada su mi osim obaveznog Zolofta dodali i Normabel (za Xanax su mi rekli veliko NE). Pila sam po jedan Zoloft dnevno i po potrebi Normabel. Tako do 7 mj. trudnoće. Tada se situacija s MM malo unormalila, i tada sam opet na svoju ruku prešla na pola Zolofta. I danas zahvaljujem Bogu što sam unatoč svemu rodila prekrasno djete i što je sve prošlo u redu
Jedini problem je što AD i dojenje ne idu skupa. Ja sam bila spremna skinuti se sa Zolofta ali u rodilištu su rekli NE. Jer kao ionako postoji opasnost od post porođajne depresije pa unatoč svemu neka nastavim sa terapijom. Eto tako da nažalost moje dijete cice nije vidjelo :/
Drago mi je da je sve bilo ok s Vama
Ja se,mozda naivno,postporodjajne ne bojim. Ne omalovazavam nicija iskustva,da me se krivo ne shvati,ali naspram onog stanja u kojem sam bila gotovo godinu dana,postporodjajna mislim da bi mi dosla kao hunjavica. Tako da si ne zelim uopce razmisljati o tome,pogotovo nakon ovako komplicirane trudnoce,mislim da cu konacno prodisati kako treba jednom kad rodim.
Drzite se cure,budite jake stogod to zahtijevalo,ti mali pilici zasluzuju snazne i jake mame ♡
I ja sam mama nedojilica zbog AD i zbog toga mi je neizmjerno zao, skoro svaki dan se grizem sto ne dojim, ali meni ue vec u trudnoci bilo lose i jedva sam cekala poceti piti AD. Bolje zdrava mama nego bolesna dojilja..nazalost moramo birati.
Za mene, pretpostavljam, već znate: moja Terr isto nije mogla biti dojena zbog mojih lijekova.
Za neko divno Božje čudo, nisam imala osjećaj krivnje zbog toga.
A inače mi je osjećaj krivnje drugo ime, nažalost...
Sad imam osjećaj krivnje jer se bojim da nisam adekvatna mama, iako dajem sve od sebe...
I nazad u bolnicijaci izljev tamnije krvi,bolovi u dnu ledja i trbuha,hematom nije bas najnormalniji...
Pax javi se. Dao Bog sve dobro
Hvala ti draga. Jos uvijek sam u bolnici,bolova zbog kojih sam i dosla od te veceri nema,na uzv me nisu slali. Ono smedje brljavljenje je dosta slabo tokom dana,ujutro nakon budjenja bude vise kad se brisem nakon wc-a,valjda iscuri sto se tokom noci skupi.promijenili su mi jedino da vise ne uzimam utrogestane,vec duphastone. I sad cekam uzv ko ozebli sunce da vidim sta je s hematomom..
Veliki pozdrav svima!
Naišla sam na ovu temu i iskreno se nadam da će mi netko pomoći...
Naime, nakon teškog i traumatičnog djetinjstva, prije svog 18-og rođendana oboljela sam od anskiozno depresivnog poremećaja. Nakon svih pretraga upućena sam psihijatru koji mi je prepisao Portal 20 mg. Pila sam ga 2 godine, na svoju ruku prestala (što nikako nije bilo pametno9, bolest se vratila i tako u krug punih 10 godina. Uspjela sam završiti faks, zaposliti se u struci i koliko toliko normalno živjet, mada je samo nekoliko ljudi znalo što prolazim. Nakon povećanja plaće (prije dvije godine) odlučila sam se počastiti privatom psihijatricom jer sam se opet osjećala jako, jako loše. Prepisala mi je Fevarin koji sam pila nešto više od godinu dana, ali nije mi odgovarao.
Prije 4 mjeseca mi fevarin zamjenjuje Cipralexom od kojega mi opet nije super, ali funkcioniram.
Imam zaručnika već vipe od 4 godine i planiramo vjenčanje.
Međutim, ostala sam trudna. Po mom računanju, danas sam trudna otprilike 3 tjedna.
Prekjučer ujutro sam napravila 3 testa i sva 3 su bila pozitivna.
Cipralex nisam popila ni jučer ni danas, iako ga nikada nisam preskočila kao niti jedan drugi ad koji sam pila.
Već mi počinju napadi panike što ću i kako ću. Jer ja bez lijekova NE FUNKCIONIRAM nikako, ne mogu ići raditi, voziti, družiti se, jesti, ništa.
molim Vas pomoć i savjet.
A vi ostale zenske kako ste? Kako vasa ludila i size? Ja sam sad nekako ok i nadam se da ce tako i ostati. Sve vise razmisljam o porodu pa me uhvati siza al sve u nekim granicama normale pa uspijem izdrzat!
Evo ja sam 10-ti tjedan. Imam ova 2 dana neka bockanja u trbuhu, jeste imale i vi to? Kazu da se maternica rasteze. Pa mi onda grudi pale pa paranoja..sad su opet tu. Ugl.ja vec tjedan dana ne pijem zoloft. Super se osjecam osim sto stalno cmizdrim na gluposti
Nadam se da ce sve biti u redu. Napadaje nemam osim neki put neka tjeskoba..zasad
Pax jeli sve u redu?
Nek te ne brine to bockanje, ( naravno ak je podnosljivo i ne boli te jako) meni je ginekologica rekla da je to normalno bas zbog tog sirenja maternice a kasnije ce ti bit i onak pritisak neki. Jos malo pa ces i osjetit bebicu))
Ja isto tulim zbog gluposti, ti hormoni su stvarno cudnjikava pojava
Pax, samo ti njih traži da ti naprave UZV bit ćeš mirnija.
Cure, čitam vas povremeno, iako nemam ama baš nikakvo slično iskustvo, jako mi je žao što prolazite to što prolazite.
Držite se!
I da bolje zdrava mama koja je sposobna brinuti se za svoje dijete nego dojilja koja ne može hendlat ni samu sebe (to vam kažem ja koja sam dojila svojih oboje do 15 mj.). Nemojte zbog toga imat grižnju savjesti.
Imajte na umu da poslije poroda u našem tijelu kola mnoštvo hormona i to je jako zahtjevno razdoblje u svakom smislu fizičkom i psihičkom. Ja sam bome jedno vrijeme bila tempirana bomba.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.12.2014. at 22:31
Cure, samo da znate da puno mislim na vas
I iz sveg srca vam dajem podršku!!!
Vidim da svele allie rock elica nema ih nadam se da su dobro.Samo da vas pozdravim posebno moja draga Teica
Teica, , molim te pročitaj moj post gore, ti si isto pila Cirpalex pa te molim za pomoć... Hvala...
Hej cure! Ja sam u petak izasla,opet je bilo na moju ruku,no po preporuci hvaljene doktorice koja je inace sefica patologije trudnoce.preko veze smo rijesili da me obidje i vidi nalaze. Nisam inace bila na njenom katu,valjd zbog guzve, pa me ovaj kreten na cijem sam katu bila prvo htio otpustiti u petak bez ikakvog pregleda (najavio u cetvrtak u viziti). Onda smo povlacili veze da me se posalje na uzv,pa kad je uzv napravljen on mene ipak ne bi pustio.
Ostala bih ja i dalje da mi ova doktorica nije rekla da stanje trenutno nije za lezanje u bolnici,cak ni za kod kuce nije spominjala da strogo mirujem.rekla je bez sexa,podizanja,naprezanja..mislim,nist ne smijes al ono,nije wc-krevet. E sad,mislim da ona jedino nije vidjela da je meni dio posteljice odljepljen,nije nigdje u kartonu napisano,ali mislim da se medju ostalim vidi na slikama s uzv-a,ne znam koliko je detaljno proucila. Ici cu kod nje privatno za nekih 2tj,danas idem mojoj soc gin. Jebeno mi je jer joj je uzv koma,ali poslikala sam sve sto je bilo u mom kartonu i slike s bolnickog uzv-a (posto nista od tog ne dobijemo,a ne napisu ni u otpusno),i bome cu je ugnjavit nek sve pregleda i kaze mi otvoreno svoje misljenje da znam sto mogu ocekivati.
O tim retroplacentarnim hematomima koji su pocinili stetu posteljici na nasim siteovima nisam bas nesto nasla,a ono sto sam nasla na stranima nije nimalo lijepo
Onog smedjeg krvarenja nema vec 4 dan,nikakvih bolova,sad me pati da se ni ne osjecam bas trudno..grudi su me prestale boljeto,nisu vise napete, a ja sam u stanju iz koze si iskociti.
Povrh svega,brak ce mi se totalno raspasti,tu spasa nema,tako da tesko je ostati jak i sabran uz ovo sve..
Update: ako sam dobro shvatila,hematom je izmedju amniona i koriona,samo taj 1. Jedan,al posten. Umirila me dosta doktorica,smjesten je ispod bebe,na uscu. Ovisno iz kojeg kuta je mjerila,cak je pod nekim kutovima manji,pod drugim mrvu veci. Kaze sve ovisi odakle ga se mjeri. Ona vjeruje da ce se smanjiti,apsorbirati.
Ali eto,da ne bude sve kako spada,po odlasku iz ambulante,mm se ponio ko zadnje smece prema meni i uzasno sam se nasekirala i uzrujala i krene opet smedji iscjedak nakon 4 dana mira
Nasrecu sam dobila telefonski doktoricu,rekla da popijem normabel i odmaram,ako krene krv nek dodjem kod nje ili u bolnicu ako ona vise ne radi.
Nikad kraja s*anjima kod mene..
Nana 30 ima ad koji se smiju piti u trudnoci....posavjetuj se sa ginekologom i psihijatrom.
Pax bas mi je zao da te sve snaslo.....
Kostadinka kako si ti?
Postporodajna?Mislim da me zaobisla iako je bilo gadnih dana nakon poroda,ali kod mene su osim trudnoce,poroda okidac i neke drige stvari
Mi se dojimo i dalje (8.5mj.),ja sam silno,silno htjela dojiti bar prvih 6 mjeseci i uspjele smo
Od psihica sam malo odustala,jos ni sa jednim nazalost nisam kliknula.Beba mi je trenutno antidepresiv,samo neka potraje.
Teica zasto bi bila losa mama,svi smo mi i dobre i lose mame
Cuvajte se curke,mazite buse![]()
Ajme pax tako mi je zao..sta je u braku bas tako lose?? Jel ima nade da beba prezivi? Jer ja ne kuzim ovo sve sta si napisala..koji si sad tjedan?
Ima nade,hvala Bogu! 15+3 sam.Ovo je hematom izmedju amniona i koriona,tako sam barem shvatila. Posteljica je iza priljepljena i kaze dok da je s njom sve ok. Kaze da je imala u karijeri i puno gorih stanja,pa je sve bilo ok. Cak mi je danas dala i dopustenje da se kratko lagano prosecem,al sad opet nista kad sam valjda od tog stresa od svadje probrljavila.
A brak..nema tu spasa. Kad se netko okrene za 180 stupnjeva i postane potpuno druga osoba..sta da ti kazem,lezala sam u bolnici,jednu poruku da ne posalje kako sam. Sve moje brige su fantaziranja,odjednom nakon 11 godina njemu je samo do izlazaka,kuca je prenociste,ja kao da ni ne postojim.tj postojim,kao netko tko mu je smetnja.
Zao mi je jedino sto nemam kud/kako pokupit se s djecom da se maknem iz tog zivotamislim da bi mi 1000 puta lakse bilo,jer psihicki mir je neprocjenjiv,znas i sama. Kad su vec takve komplikacije s trudnocom,da bar u necem mogu biti opustena,al eto..nisam u mogucnosti
Posljednje uređivanje od Pax : 15.12.2014. at 20:06
Bas grozno, a ne znam pokusaj nekako ili nadi drugog![]()
Ja sutra idem na pregled. Valjda je sve u redu..
Eh,da je tako lako! :D
Sretno sutra,sigurno ce biti sve ok!javi svakako
Pax, dobro je ako je hematom ISPOD bebe,to je stvarno super vijest ako već moraš muku mučiti s hematomom..meni je bio ispod bebe, mirovala sam do 20tt, a do 18 sam krvarila, isto tako smeđe brljanje, i našla sam hrpetinu informacija o svemu tome i na kraju se pomirila da neka priroda sama odluči, ja sam ionako radila najbolje što sam mogla...i sad još vučem posljedice tog ležanja(bolna zdjelica, iskrivljena kičma u lijevu stranu jer sma većinu fremena tako preležala, koljena doviđenja,slabi mišići..) al kad vidim to svoje čudo - isplatilo se pa makar ležala svih 9 mjeseci..da je bilo lako,nije..ni fizički ni psihički - ali sam sretna.
Drago mi je da je sve proteklo u redu na kraju! ♡ ma ja se isto 90% vremena trudim biti pozitivna,molim za bebu,samo znas i sama,nekad psiha jednostavno ide u kontru. Da mogu negdje otici,bilo bi mi lakse da bar 1 pritisak i veliki teret rijesim,a ovako te hebe sa svih strana. I eto,sto je najgore,kad se toliko stresa desi,odmah i neko sranje s tim brljavljenjima. Ili dok curim pocne odmah jace,ili ko ovo,bude mir,pa opet krene![]()
a kužiš, to je sve što možeš..steraj muža u materinu i nek se on sad malo liječi a nek tebe ostavi na miru da u miru miruješ
kak su ti drugi klinci?
Klinci su super,posebno mazni i pazljivi otkako sam na mirovanju ♡ stariji samo vice da sam mu jako falila kad sam bila u bolnici i stalno ispituje jel necu vise morati tamo,dusa moja..mladji je isto mazan..ma koma mi je sto ne mogu s njima po podu se valjat,ici u skitnje,fali nam to jako.ali vec cemo izdrzat,proci ce i to!