Stranica 28 od 45 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2233

Tema: Odbrojavanje 1/2015

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

koliko lijepih vijesti ovdje...
    dugo me nije bilo pa čestitam svima po redu, žužy s_iva ~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu do kraja,
    Mury čestitke na drugoj trudnoći
    bubekica čestitam na maloj curici, baš sam se iznenadila i razveselila kad sam pročitala da ste posvojili. divno!

sretno svima

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Samo da se javim. Danas bila na ultrazvuku 6 dan poslje m nastavljam do petka sa menopurom i orgalutranom pa na ultrazvuk. A za ponedjeljak predvidjaju punkciju. Eh sto mrzim kad nedaju nikakav papir pa nista neznam. Al sam danas na pregledu primjetila da folikula ima vise na ljevom jajniku vec na desnom, a mene desni uzasno boli. Jel neko imao slican bol

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene nakon dugo vremena i to sa lijepim vijestima!
    Trudna sam nakon polustimuliranog postupka kod dr L., trenutno u 27. tjednu. Zatrudnila sam kad smo počeli razmišljati o Pragu, a za sad smo samo konzultacije obavili kod njih.
    Trudnoća bas i ne prolazi glatko, zato sam od samog početka u Petrovoj, već skoro 5 mj. Puno straha i zivciranja, ali isplati se!
    E da, skoro zaboravih najvažnije - cekamo 2 curice!!!

Curama sa pozitivnim betama cestitam (posebno Mury i Kiara 79), a svim tuznicama šaljem zagrljaj i ohrahrenje. Jer, mm i ja smo u ovoj borbi 9 godina, prošli smo vise od 20 postupaka, nekoliko pobačaja, i nikad nismo razmisljali o odustajanju, koliko god teško bilo.
    Ja ovo tek sad vidim!
    s iva od srca ti čestitam i želim ti sve najbolje do kraja. Tako mi je drago, znam da si dugo ovdje, dovoljno je samo ovo pročitati 9 godina, 20 postupaka, kapu skidam. Zbog čega točno ste u bolnici?
    Sretno ti još jednom!!

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sara, hvala na dobrim željama! Čestitam i ja tebi!
    U bolnicu sam zaprimljena zbog prethodnih spontanih, a onda se pocelo svako malo nešto dešavati pa su me zadržali. Krvarenja, kontrakcije, visok crp i sl.... Izgleda da ću tu biti do kraja.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I dobro ti je tu,pusa

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Woooow s_iva pa ovo su predivne vijesti...!!! za sve godine bez odustajanja Čestitam!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Stoparica veceras u 21:00 i u ponedjeljak punkcija.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

malenna,sretno!
    ~~~~~~~~~~~~~~~

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

s_iva čestitam!!! Krasne vijesti!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sta se ovdje desava jel niko nije u postupku ili ste otisle negdje drugo. Evo da prijavim danas imala punkciju 18 jajnih kazu da su u dobrom stanju. Sutra zovem bolnicu da vidim kad ce bit transfer

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Vau malenna,odličan broj. Sad ~~~~~~~~~~~~~~~ i za odličnu oplodnju,nek se širi ljubav!

Godišnji su tek završili,cure slabo pišu jer se tek zahuktava jesenski vlakič...u to ime točim svima sve redom,pa birajte rakijice,orehovce i ine likere,a može i po želji!

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Malenna, sretno!!!
    Posljednje uređivanje od Medeja : 07.09.2015. at 18:20

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

malenna88 sretno!!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo ja prijavljujem aspiraciju 9 js u nedjelju (pol.Škvorc) - danas me zvala biologica i kaže od 9 js 7 ih je bilo dobro za ICSI, 4 su se oplodile...sutra će me opet nazvati da vidimo stanje i kad će transfer

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

maca super! Vibram da se sve 4 lijepo dijele i da bude i smrzlića
    čekamo prve jesenske pozitivne bete

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja prijavljujem aspiraciju 9 js u nedjelju (pol.Škvorc) - danas me zvala biologica i kaže od 9 js 7 ih je bilo dobro za ICSI, 4 su se oplodile...sutra će me opet nazvati da vidimo stanje i kad će transfer

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ku-ku...
    Pozz svima, dugo me nije bilo, inace sam starosijedioc vec ovdje za one koje me ne znaju....
    S_iva čestitke od srca!! Divno je bilo procitati takve novosti od tebe... Zelim vam svu srecu svijeta..

U mom potpisu sve pise, pa tako i da imamo jednog smrzlica po kojeg bi trebali slijedeci tjedan, ako bude sve po planu, ali je to u medicini rijetkost...

Svim curama u postupcima zelim puno srece!!!

A nasim adminkama nazdravljam s kratkom!!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Maca2 sretno

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozdrav svima. Zvala sam jutros bolnicu i kazu mi da ce sutra biti transfer. Jel neko od vas radio 2 dan, zasto nisu cekali 3 ili 5 dan?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vatriceeeeeee
    sretno draga!
    falila si!
    i bravo za kratku - nismo vec dugo

maco sretno!

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mača i Vatra sretno!

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma samo neka dobrih vijesti na ovom topicu bude što više.
    Vatra, sretan ti povratak i hvala na kratkoj-heh, nije ni da meni neće trebat uskoro

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Maca2 kad imas transfer

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Embriji se i dalje lijepo dijele, sva 4.bez fragmentacija pa biologica kaze da idemo na transfer 4.ili 5.dan! Ja sam jakoooo zadovoljna kako sve teče...
    Posljednje uređivanje od maca2 : 08.09.2015. at 23:37

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Malenna88-koliko se stanica od tih 18 onda oplodilo? Gdje si u postupku? S obzirom na broj bas me cudi da ih vracaju vec 2.dan. Ali u konacnici to nije vazno, ako je dobar embrij on ce se primiti vratili ga 2. ili 5. dan

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

U Svedskoj sam na postupki. 11 su oplodili a 6 ih je danas bilo u dobrom stanju. Nije ni meni jasno zasto ih vracju kad su cetverostanicni. Zabrinula sam se pravo jer nigdje nisam procitala da je nekom uspjelo

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Idemo na 5.dan transfera!
    Zvala me jutros biologica, i dalje imamo 4 lijepa embrija
    Prije transfera ćemo se dogvooriti s njom i dr. koliko da vratimo, ali ako sve budu dobre blastice ja ću tražiti da mi 1 vrate, a ostale zamrznu. Imam već jedno dijete + godine i zaista ne želim rizike koje blizanačka trudnoća donosi.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moja djeca su iz et drugog dana, cetverostanicne

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Cure, držim vam fige!
    Malena, najteži posao je obavljen, js je oplođena.
    Bolje će joj biti kod tebe na čuvanju.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam gdje da postavim pitanje pa ću ovdje, čini mi se da smo ovdje najaktivnije
    Dakle, zanima me što se (po trenutnom zakonu) događa sa zamrznutim embrijima nakon isteka 5 godina čuvanja, a ne želimo ih iskoristiti? Uništavaju ih ili? Postoji li mogućnost donacije tih embrija? Kako, kome - možemo li utjecati na to kome će ići ako želimo donirat?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozdrav svima. Vracen danas jedan cetverostanicni. Ostalo je 5 kod njih, cekat ce dok budu blastice pa da ih zalede. Sad odmaram i brojim dane do 28.09 jer tad cu radit test da vidim jel doslo do trudnoce.
    Na pregledu mi je rekla da su mi jajnici otekli pa da uzimam 2l vode i da jedem puno slanu hranu, boje se da nedodje do hiperstimulacije. Jel se nekoj slicno desilo?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja sam ti imala hiper u prošlom postupku!! bilo je ružno i bolno, ali je došlo do trudnoće!!! puno sam čitala da hiper pridonosi lakšoj implementaciji. Pomažu izotonična pića poput isosporta. I mirovanje!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jel imao neko problema sa zatvorom. Neidem u wc vec nekoliko dana, pa mi to jos veci pritisak stvara

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jel imao neko problema sa zatvorom. Neidem u wc vec nekoliko dana, pa mi to jos veci pritisak stvara

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne,s tim nisam imala problema.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj malenna88 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je posljedica utrogestana, cesto je.
    Sirup smokva/sljiva je super za to!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je posljedica utrogestana, cesto je.
    Sirup smokva/sljiva je super za to!
    Hvala puno

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I kod mene isti problem, ali vec (nazalost iz iskustva) znam da je utrogestan kriv + prenatal koji pijem ima i zeljezo sto dodatno pogorsava stvar

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam gdje da postavim pitanje pa ću ovdje, čini mi se da smo ovdje najaktivnije
    Dakle, zanima me što se (po trenutnom zakonu) događa sa zamrznutim embrijima nakon isteka 5 godina čuvanja, a ne želimo ih iskoristiti? Uništavaju ih ili? Postoji li mogućnost donacije tih embrija? Kako, kome - možemo li utjecati na to kome će ići ako želimo donirat?
    Donacija embrija u Hrvatskoj se ne provodi iako je zakonom dozvoljena. Jedan od glavnih razloga jest nepostojanje banke spolnih stanica, spolnih tkiva i embrija. Banke spolnih stanica, tkiva i embrija prema zakonu mogu ustrojiti Klinički bolnički centri koji provode mpo postupke: KBC Zagreb-Petrova, KBC Sestre Milosrdnice, KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek. Tri godine od donošenja zakona o mpo niti jedan KBC nije ustrojio takvu banku već naši državljani koji trebaju donacije spolnih stanica i embrija odlaze na liječenje u inozemstvo.
    Zametci se na teret hzzo-a čuvaju 5 godina s mogućnošću produljenja za još 5 godina.
    Uništavanje embrija nije zakonom zabranjeno.
    Osobe koje bi se odlučile za donaciju spolnih stanica i parovi koji bi se odlučili darivati zametke ne mogu ni na koji način utjecati na izbor primatelja donacije. Nije dozvoljeno darivati spolne stanice/zametke osobama koje poznajemo ili osobama koje su darovatelju u bilo kakvo rodbinskom ili tazbinskom srodstvu.
    Pisalo se dosta na forumu o donacijama i o krioprezervaciji embrija, evo nekih tema:

http://forum.roda.hr/threads/86294-q...ja#post2687640

http://forum.roda.hr/threads/74945-Z...nacija+embrija
    Posljednje uređivanje od Inesz : 10.09.2015. at 10:29

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

mah mah svima
    redovno Vas pratim, ali rijetko se javljam

Zanima me nakon uspješnog postupka-kad vas je gin "skinuo" s utrogestana?
    mi smo s 12tt prekinuli-i tu noć prokrvarila (hematoma nema), vraćena sam na utrogestan (krvarenje stalo idući dan)...pretpostavljam da ga sad budem koristila do tko zna kada....
    Kakva je situacija kod drugih?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Orhideja, kao prvo čestitam, jako mi je drago da si trudna!!! Ja sam u trudnoći s F. krvaruckala od 6-19tt, uzrok se nije znao, hemoatom nije bio vidljiv na uzv...bila sam na utrićima koliko se sjećam 3*2 do nekih 20 tt, zatim do 30tt 3*1, i onda do nekih 35 tt 2*1. I na kraju moj Fran nebi izašao iz buše tko zna kada da nije bilo induciranog poroda

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Orhideja, ja sam danas bila na pregledu i dr. mi je rekla da potrosim utrogestan koji imam (imam za jos 5 dana) i dalje cemo sa duphastone tabletama, 2x1... Danas mi je 12+5tt..
    Jesi ti imala kakva krvarenja na pocetku trudnoce?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

orhideja.,ja sam zadnje krvarenje imala sa 13 tj,nakon toga smeđarila još neko vrijeme. Sad sam u 22. tt i još sam na 3x2 i ne mislim skoro prestat s njima,niti moja gin to spominje. Sad su mi tek skinuli i onaj zadnji normabel...do ponedj. pijem po pola dnevno,više zbog svog mira.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pitaj za Duphastone umjesto utrica.. Ipak je bolje piti tbl nego vaginalete.. Barem sad kad si prosla 12tt.

Kod opstipacije mozete i Magnezij piti.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Orhideja, cestitam! Prekrasne vijesti! Sretno do kraja.
    Ja sam u 29-om tjednu i uzimam 3x3 utrica i 3x2 duphastona. Doza je takva kakva je jer su mi sa svakim krvarenjem i smeđarenjem povećali dozu i do sada je tako ostalo. Mislim da me neće skidati uskoro. Cijelu trudnoću sam u Petrovoj, i koliko vidim vole rizične trudnice filati sa orogesteronom skroz do kraja.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja pijem i Duphastona i utrice

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako sutra imam transfer onda je bolje da popijem večeras i ujutro utrogestane ili da ih ipak stavim vaginalno?
    Nije mi dr. ništa spomenuo...

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala Vam
    koliko sam bila sretna kad je rekao da mogu prestati. toliko sam sad sretna jer vidim da zaista pomaže..
    Ništa onda-nastavljamo s terapijom...pa i do kraja ako treba

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj zdravka82 prvotno napisa Vidi poruku
    Orhideja, ja sam danas bila na pregledu i dr. mi je rekla da potrosim utrogestan koji imam (imam za jos 5 dana) i dalje cemo sa duphastone tabletama, 2x1... Danas mi je 12+5tt..
    Jesi ti imala kakva krvarenja na pocetku trudnoce?
    iduci tj mi se vraca moja gin-pa je budem pitala.
    ne, prvo je bilo krvarenje, sad ovo s 12+0 (trajalo 24h) i vise nije. danas sam 13+0

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mene stomak uzasno boli, nemogu uoste da sjedim. Ili lezim ili sam u polusjedecem polozaju. Ovako mi nije bilo u proslom postupku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •