s_iva čestitam!!! Krasne vijesti!![]()
![]()
Sta se ovdje desava jel niko nije u postupku ili ste otisle negdje drugo. Evo da prijavim danas imala punkciju 18 jajnih kazu da su u dobrom stanju. Sutra zovem bolnicu da vidim kad ce bit transfer
Vau malenna,odličan broj. Sad ~~~~~~~~~~~~~~~ i za odličnu oplodnju,nek se širi ljubav!
Godišnji su tek završili,cure slabo pišu jer se tek zahuktava jesenski vlakič...u to ime točim svima sve redom,pa birajte rakijice,orehovce i ine likere,a može i po želji!![]()
![]()
![]()
Malenna, sretno!!!
Posljednje uređivanje od Medeja : 07.09.2015. at 19:20
Evo ja prijavljujem aspiraciju 9 js u nedjelju (pol.Škvorc) - danas me zvala biologica i kaže od 9 js 7 ih je bilo dobro za ICSI, 4 su se oplodile...sutra će me opet nazvati da vidimo stanje i kad će transfer![]()
maca super! Vibram da se sve 4 lijepo dijele i da bude i smrzlića
čekamo prve jesenske pozitivne bete![]()
Ku-ku...
Pozz svima, dugo me nije bilo, inace sam starosijedioc vec ovdje za one koje me ne znaju....
S_iva čestitke od srca!! Divno je bilo procitati takve novosti od tebe... Zelim vam svu srecu svijeta..
U mom potpisu sve pise, pa tako i da imamo jednog smrzlica po kojeg bi trebali slijedeci tjedan, ako bude sve po planu, ali je to u medicini rijetkost...
Svim curama u postupcima zelim puno srece!!!
A nasim adminkama nazdravljam s kratkom!!![]()
Maca2 sretno
Pozdrav svima. Zvala sam jutros bolnicu i kazu mi da ce sutra biti transfer. Jel neko od vas radio 2 dan, zasto nisu cekali 3 ili 5 dan?
vatriceeeeeee
sretno draga!
falila si!
i bravo za kratku - nismo vec dugo
maco sretno!
Ma samo neka dobrih vijesti na ovom topicu bude što više.
Vatra, sretan ti povratak i hvala na kratkoj-heh, nije ni da meni neće trebat uskoro![]()
Maca2 kad imas transfer
Embriji se i dalje lijepo dijele, sva 4.bez fragmentacija pa biologica kaze da idemo na transfer 4.ili 5.dan! Ja sam jakoooo zadovoljna kako sve teče...
Posljednje uređivanje od maca2 : 09.09.2015. at 00:37
Malenna88-koliko se stanica od tih 18 onda oplodilo? Gdje si u postupku? S obzirom na broj bas me cudi da ih vracaju vec 2.dan. Ali u konacnici to nije vazno, ako je dobar embrij on ce se primiti vratili ga 2. ili 5. dan![]()
U Svedskoj sam na postupki. 11 su oplodili a 6 ih je danas bilo u dobrom stanju. Nije ni meni jasno zasto ih vracju kad su cetverostanicni. Zabrinula sam se pravo jer nigdje nisam procitala da je nekom uspjelo
Idemo na 5.dan transfera!
Zvala me jutros biologica, i dalje imamo 4 lijepa embrija
Prije transfera ćemo se dogvooriti s njom i dr. koliko da vratimo, ali ako sve budu dobre blastice ja ću tražiti da mi 1 vrate, a ostale zamrznu. Imam već jedno dijete + godine i zaista ne želim rizike koje blizanačka trudnoća donosi.
Moja djeca su iz et drugog dana, cetverostanicne
Cure, držim vam fige!
Malena, najteži posao je obavljen, js je oplođena.
Bolje će joj biti kod tebe na čuvanju.![]()
Ne znam gdje da postavim pitanje pa ću ovdje, čini mi se da smo ovdje najaktivnije
Dakle, zanima me što se (po trenutnom zakonu) događa sa zamrznutim embrijima nakon isteka 5 godina čuvanja, a ne želimo ih iskoristiti? Uništavaju ih ili? Postoji li mogućnost donacije tih embrija? Kako, kome - možemo li utjecati na to kome će ići ako želimo donirat?
Donacija embrija u Hrvatskoj se ne provodi iako je zakonom dozvoljena. Jedan od glavnih razloga jest nepostojanje banke spolnih stanica, spolnih tkiva i embrija. Banke spolnih stanica, tkiva i embrija prema zakonu mogu ustrojiti Klinički bolnički centri koji provode mpo postupke: KBC Zagreb-Petrova, KBC Sestre Milosrdnice, KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek. Tri godine od donošenja zakona o mpo niti jedan KBC nije ustrojio takvu banku već naši državljani koji trebaju donacije spolnih stanica i embrija odlaze na liječenje u inozemstvo.
Zametci se na teret hzzo-a čuvaju 5 godina s mogućnošću produljenja za još 5 godina.
Uništavanje embrija nije zakonom zabranjeno.
Osobe koje bi se odlučile za donaciju spolnih stanica i parovi koji bi se odlučili darivati zametke ne mogu ni na koji način utjecati na izbor primatelja donacije. Nije dozvoljeno darivati spolne stanice/zametke osobama koje poznajemo ili osobama koje su darovatelju u bilo kakvo rodbinskom ili tazbinskom srodstvu.
Pisalo se dosta na forumu o donacijama i o krioprezervaciji embrija, evo nekih tema:
http://forum.roda.hr/threads/86294-q...ja#post2687640
http://forum.roda.hr/threads/74945-Z...nacija+embrija
Posljednje uređivanje od Inesz : 10.09.2015. at 11:29
Pozdrav svima. Vracen danas jedan cetverostanicni. Ostalo je 5 kod njih, cekat ce dok budu blastice pa da ih zalede. Sad odmaram i brojim dane do 28.09 jer tad cu radit test da vidim jel doslo do trudnoce.
Na pregledu mi je rekla da su mi jajnici otekli pa da uzimam 2l vode i da jedem puno slanu hranu, boje se da nedodje do hiperstimulacije. Jel se nekoj slicno desilo?
ja sam ti imala hiper u prošlom postupku!! bilo je ružno i bolno, ali je došlo do trudnoće!!! puno sam čitala da hiper pridonosi lakšoj implementaciji. Pomažu izotonična pića poput isosporta. I mirovanje!
Jel imao neko problema sa zatvorom. Neidem u wc vec nekoliko dana, pa mi to jos veci pritisak stvara
![]()
Jel imao neko problema sa zatvorom. Neidem u wc vec nekoliko dana, pa mi to jos veci pritisak stvara
Ne,s tim nisam imala problema.
I kod mene isti problem, ali vec (nazalost iz iskustva) znam da je utrogestan kriv + prenatal koji pijem ima i zeljezo sto dodatno pogorsava stvar![]()
mah mah svima
redovno Vas pratim, ali rijetko se javljam
Zanima me nakon uspješnog postupka-kad vas je gin "skinuo" s utrogestana?
mi smo s 12tt prekinuli-i tu noć prokrvarila (hematoma nema), vraćena sam na utrogestan (krvarenje stalo idući dan)...pretpostavljam da ga sad budem koristila do tko zna kada....
Kakva je situacija kod drugih?
Orhideja, ja sam danas bila na pregledu i dr. mi je rekla da potrosim utrogestan koji imam (imam za jos 5 dana) i dalje cemo sa duphastone tabletama, 2x1... Danas mi je 12+5tt..
Jesi ti imala kakva krvarenja na pocetku trudnoce?
Orhideja, kao prvo čestitam, jako mi je drago da si trudna!!! Ja sam u trudnoći s F. krvaruckala od 6-19tt, uzrok se nije znao, hemoatom nije bio vidljiv na uzv...bila sam na utrićima koliko se sjećam 3*2 do nekih 20 tt, zatim do 30tt 3*1, i onda do nekih 35 tt 2*1. I na kraju moj Fran nebi izašao iz buše tko zna kada da nije bilo induciranog poroda![]()
orhideja.,ja sam zadnje krvarenje imala sa 13 tj,nakon toga smeđarila još neko vrijeme. Sad sam u 22. tt i još sam na 3x2 i ne mislim skoro prestat s njima,niti moja gin to spominje. Sad su mi tek skinuli i onaj zadnji normabel...do ponedj. pijem po pola dnevno,više zbog svog mira.
Pitaj za Duphastone umjesto utrica.. Ipak je bolje piti tbl nego vaginalete.. Barem sad kad si prosla 12tt.
Kod opstipacije mozete i Magnezij piti.
Orhideja, cestitam! Prekrasne vijesti! Sretno do kraja.
Ja sam u 29-om tjednu i uzimam 3x3 utrica i 3x2 duphastona. Doza je takva kakva je jer su mi sa svakim krvarenjem i smeđarenjem povećali dozu i do sada je tako ostalo. Mislim da me neće skidati uskoro. Cijelu trudnoću sam u Petrovoj, i koliko vidim vole rizične trudnice filati sa orogesteronom skroz do kraja.
Ako sutra imam transfer onda je bolje da popijem večeras i ujutro utrogestane ili da ih ipak stavim vaginalno?
Nije mi dr. ništa spomenuo...
Hvala Vam
koliko sam bila sretna kad je rekao da mogu prestati. toliko sam sad sretna jer vidim da zaista pomaže..
Ništa onda-nastavljamo s terapijom...pa i do kraja ako treba
Mene stomak uzasno boli, nemogu uoste da sjedim. Ili lezim ili sam u polusjedecem polozaju. Ovako mi nije bilo u proslom postupku
Malenna, ako sm doro pohvatala dobila si puno jajnih stanica, sto povecava rizik od hiperstimulacije.
Izbjegavaj sjedenje zbog pritisk n jajnike, pij puuuuno tekucine i jedi slaniji hranu, vecinom proteine.
Trebalo bi se smiriti.
Sretno!
Upravo tako.Danas je vec bolj, pa cu sutra u laganu setnju. Nadam se da mogu. Mislim da mi lezanje nece pomoc da test bude pozitivan
Vracaju mi 1 blasticu i 1 morulu nakon razgovora/dogovora s biologicom. Rezultat je na kraju: 9 js, 7 dobrih za ICSI. 4 oplođene i ostale se razvijati do 5.dana. Danas situacija: 1 blastica (kazu savrsena), 2 morule i 1 stanicna (od koje najvjerojatnije nista jer vec vise od 24 h ne pokazuje pomak). Ovu 1 morulu sto je ostala pustaju do sutra i zamrzavaju ako prijeđe u bladtocistu,ako ne onda nista.
Maca2 sretno..