Ženska plodnost počinje opadati već prije 30- te.
Kad u reproduktivnom smislu govorimo o mladim ženama, općenito se misli na žene mlađe od 30 godina.
Ženska plodnost počinje opadati već prije 30- te.
Kad u reproduktivnom smislu govorimo o mladim ženama, općenito se misli na žene mlađe od 30 godina.
Drage moje evo samo da javim... jučer sam prokrvarilatako da betu neću niti ponavljati... i sve sam to koliko toliko dobro prihvatila u nadi da ću što prije u novi postupak, a danas me na sv. Duhu naručili tek 4.1. na kontrolu
Vjerojatno moram toliko čekati jer dr. Baumana više nema pa su me prebacili kod dr. Sirovec (ako sam dobro zapamtila)...
Eto, moje strpljenje je definitivno na kušnji..., jer ako sam tek tad na kontroli tko zna kad ću ponovno u postupakosjećam se bezveze!!!
Svima držim fige za puno kvalitetnih jajnih stanica, da ih se što više oplodi i da bude što više plusića i veselih vijesti!
Drzi se, jako mi je zao.. Ja sam isto tako reagirala jucer kad sam isto saznala da nista do prvog mjeseca, uzas! Jos smo danas saznali da mm ima varikokelu, koji je sad to vrag?!? Uglavnom, mora na uzv pa cemo vidjet sto dalje.. Taman rijesis jedan problem i pojave se dva nova, za posasavit.....![]()
Strpljenje, strpljenje.... Barem ćemo skupa odbrojavati do siječnja, a možda i dane do bete
(ako me puste odmah barem na prirodni)
Kako ste saznali za varikokelu? mm ima loš spermiogram, ali ne znamo zbog čega, tj. pretpostavljaju da je stres i pušenje, ali mu fertilup i prestanak pušenja nisu ništa pomogli, čak se nalaz pogoršaoNitko nam nije predložio neke dodatne pretrage
![]()
Na dodatnim pretragama ćete morati sami inzistirati,mome suprugu iz postupka u postupak nalaz je bio sve gori,onda sam razgovarala sa svojim ginekologom zašto ga nitko nigdje ne šalje a stanje se samo pogoršava,otišao je u Vinogradsku kod urologa ali mu ni on nije rekao ništa pametno.kupili smo mu Profertil i od njega mu se sgram popravio sa 6% progresivnih na 21%,ali sad na zadnjem postupku stanje se opet pogoršalo,pali smo na 16% progresivnih spermija.je li ti suprug radio briseve i bakteriološku analizu ejakulata?
Radio je bakteriološku analizu i imao je dvije bakterije za koje su rekli da ne utječu na plodnost![]()
Njegova doktorica opće prakse mu je propisala antibiotike i prvo se povukla jedna bakterija, a sad na zadnjoj analizi je sve uredno, i ejakulat i urin... S tim da smo ponovne analize radili kako si i sama rekla na naše inzistiranje.
Na briseve je išao jednom prije par godina, dok još nismo niti razmišljali o trudnoći, jer je imao osip koji je na kraju bio alergijska reakcija, a brisevi svi ok...
Jeste vi nešto otkrili s pretragama, mislim uzrok lošeg sgrama?
Cure, evo nam dopunjene liste tu na odbrojavanju.
Ako ima grešaka, javite mi da ispravim i ako sam nekoga propustila upisati. Puno toga se dogodilo od prije ljeta
STUDENI 2014. (5)
sara10, FET, Cito (nakon 5xIVF/ICSI, 2xFET)
ivana.sky spontana trudnoća (nakon 1xAIH)
Sanjolina, Cito, FET (nakon 1xIVF)
littlemouse1, 1.IVF
Angely4you, PFC, FET (nakon 1xIVF) gemini
PROSINAC 2014. (4)
Twinolina, Petrova, IVF, trudilica za treću bebu gemini
vita22 spontana trudnoća
malena19, VV, FET, trudilica za drugu bebu
geta, IVF, Belgija trudilica za drugu bebu
SIJEČANJ 2015. (2)
MallaPlava, VV, IVF (nakon 1xIVF)
vojvodjanka, FET, Norveška, (nakon 1xIVF)
VELJAČA 2015. (4)
dunja12, IVF Centar, IVF (nakon1xIVF) gemini
PinaColada, IVF
manola, IVF
Muma, spontana trudnoća
OŽUJAK 2015. (3)
zelimo_bebu, VV, IVF (nakon 1xIVF/ICSI, 2xIVF u prirodnom ciklusu)
eryngium, KBC Ri, IVF
kudri, spontana trudnoćaTRAVANJ 2015. (3)Žužy, IVF
Bananka, IVF
mona22, VV, IVF (nakon3xIVF, 2xFET, 1xIVF u prirodnom ciklusu);SVIBANJ 2015. (4)Njuskalica, Poliklinika Škvorc, IVF;tinica8 , IVF prirodni;Medeja, IVF;plavo oko, IVF (nakon 7xIVF);LIPANJ 2015. (9)darmar, MB, IVF (nakon 6xklomifen, 5xIVF, 1xFET);maris1980, ICSI;ljube555, IVF (nakon 1xIVF);Leelooluna, IVF;sisak, IVF;orange80, IVF;orhideja, IVF (nakon 3xIVF, 3xFET);zdravka82, VV, IVF (nakon 1xIVF, 2xFET);perlica55, IVF;KOLOVOZ 2015. (2)Mury, prirodna trudnoća;LadyB;RUJAN 2015. (2)zelimo_bebu; VV, FET (nakon 4xICSI);Lunale;LISTOPAD 2015. (4)Lagunas;Zima77;vojvodjanka, ICSI, (nakon 1xICSI, 3xFET);Tigo;STUDENI 2015. (1)norma jeane, IVF prirodni, (nakon 1xIVF prirodni);
BETOČEKALICE
laura33Leon@talsuncokret19Paulina28
Čekalice transfera~~~~~~~~~~
Čekalice punkcije/fertilizacije/inseminacije ~~~~~~~~~~
Pikalice, šmrkalice i ostale supresije~~~~~~~~~~
AIH, prirodni/polustimulirani/sekundarni, FET ~~~~~~~~~~
Nikol220711/2015:Paulina28id20, IVFlaura33Leon@talsuncokret19
Hrabrice i čekalice koječega~~~~~~~~~~
aboni76, ajma, Ajvi, aleksandraj, Ameli, amy2004, anabela1, Anaši1507, Anci272, Angus, antesa, Antonella14, antony34 , arlena, artisan, baby14, Bananka, barkica, Bea, bebushkica, bernica, beti79, BigBlue, biska, BlueI, bmaric, bubamara!, Bubamara 87, BubaSanja, bubekica, bubicazubica, Cannisa, carrie2812, cerepaha, chris, ciklama1, cosmic, cvitka, cvjet, Cvitaa, *DJ*, Dalmašica, dalmatinka1983, Darkica, daxy, dea84, Deamar, dim, dola, drama_queen, Dulcinea, dunja12, edina, ELA28, Elena 85, emiro, Enrika, florjan, Frćka, fuksija, Gabi, Geja 41, geronimo, giga, gigii, grožđica, hedoniza, Helena5, HelloKitty, Hoću bebu/lolalita, hope, hrki , ina35, inada, inana, Inna28, inspire_me, ivana83, ivana979, ivancica_1982, Iva28, ivica_k , izluđena, ivka, jadro, JelTom, Joss, kameleon, kata.klik, keti10, kik@, kiki30, kikolina, kitty, Kjara, kleopatra, klivija, kokos, koraljka, kriistiina, krojachica, Kyra Ars, Lara86, laky, lemmingsica, Leva, Lexus, libertas8, lion heart, lora82, lulu79, luna2, ljube, ljubi, maca2, Maybe baby, marta, MAJA14, majalina, MajaPOP, makajica, Mala Maja, Mala28, malenna88, malena2, MAMI 2 , *mare*, marias, marincezg, Marlen, Marnie, marryy, Mary123, mateaaa28 , mativa, matty569, mayica01, Medeja, meki, mendula71, mg1975, milivoj73, miny, Missixty, miuta821, mona22, mostarka86, my_heart, mura, Nellie, Nera29, NerdyD, nestrpljiva anka, neumorna, Newbie, Nikolina-Zagreb, NinaDrv, ninanina35, nina32, nina977, Ninchi_Zg, nirvana, nova21, njanja1, orhideja., osijek, pak, PapigaCapo, PetraP, philipa, Pika80, pingwin, pinny, pirica, plavo oko, prag, pretorija, prima, Prozerpina, riba76, roan, Rominka, RuMo, Ruthy, ruža82, sabas, sabu, Samanta, Sandra1971, sara38, sara69, serenity1, sissy75, skandy, Skura, slonica tonica, Smarta, Snekica, sos15, sretna 1506, Strašna, sushi, s_iva, *sunisshining*, špelkica, taca70, tajcigb, talia7, tamy79, tantolina, Tasha1981, Tena789, tetadoktor, The Margot, theorema, tiki_a, tikiica, tikki, TinaH, tina1986, tina2005, tina_julija, tinika2, Tinkica, tulipan83, Vali, valiana, Varnica, vatra86, vedre, venera82, Viki88, vita22, wanna be mommy, weda, zasto_bas_mi, xena.mbk, zadnjivoz, zdravka82, Zeena, zlo28, zoki28, Želim bebu, žužy, 1 zelja![]()
Jao... slučajno postala usred editiranja
Biti će bolje drugi put...![]()
Evo da se i tu javim.Jucer je bila punkcija u prirodnom ciklusu IVF/ICSI.
Imali smo 1 folikul,1 jajnu stanicu.
Danas zvala lab i kaze oplodila se.
.I stanica je xy ( taj dio nisam najbolje shvatila)????
Sutra u 9h zovem da vidim dal se pravilno dijeli.
Ako je sve ok za 2 dana je transfer.
Eto pa vibrajte malo i za mene![]()
Puno sreće ti želim snelly85! Javljaj kako napreduje! Neka bude jedan, ali vrijedan!
Hvala na dobrim zeljama
I moj muz ima varicocelu grd.II.To je saznao na pregledu kod urologa zbog loseg sgrama.On bi to trebao ic operirat jer ima bolove.ali za sad smo odustali od operacije.
ma znam ja da je bila metoda icsi.
Ali emnriolog je rekao da je stanica xy.....to je bas razgovjetno rekao.
Evo danas je mrva 2 stanicna i sutra u 9h je tranafer.
Drzite fige curke![]()
Hvala curke
Joj ja se tak nadam da ce moj borac izdrzat
Sretno svima nama koji stpljivo cekamo nasa cuda![]()
Snelly85 sretno ....misli pozitivno i budi opuštena![]()
Posljednje uređivanje od tal : 21.11.2015. at 14:52
Sanelly85 sretno
Evo i ja da prijavim imamo 5 smrznutih blastica/ICSI. U januaru planiramo transfer, jer ove godine nemoze zbog praznika
Evo mene sa transfera.Vrlo dobar 4 stanicni embrij.
Beta za 12 dana
Drzite fige![]()
Saljem puno vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~
Jedna forumasica je svoj embrij nazvala krzljavcem jer embriolog nije puno nade polagao u njega. Al se njen krzljavac izborio i primio i zelim ti isto to. Zato vjeruj i nikada nemoj gubiti nadu. Sve su ti cure vec napisale da niti savrsen embrij ne znaci da ce doci do trudnoce![]()
Meni je biologica rekla da je pravilan cetverostanicni.
Nije spominjala postotke i to mi je drago.
Drzite fige![]()
Pozdrav curke, da vam se javim nakon više od pola godine. Nemojte odustajati i vi će te svi na kraju imati ovakav završetak, tj. novi početak. Mi smo uspjeli u našem postupku, a kako je to izgledalo pogledajte u videu koji smo napravili nakon što su naše dvije sreće došle na svijet:
https://youtu.be/n0oZB3-D9NM
Čestitala sam već, puno sreće djeci i roditeljima.
Moram se osvrnuti, ovaj put je trudnoća bila uredna, bebe rodjene u terminu... Ali moglo je ispasti i puno lošije i za mamu i bebe jer je Lučinger direktno kršio zakon vraćajući 25 godišnjoj ženi u 2. Ivf-u 3 blastociste. Isto je napravio i u prvom Ivf-u. Mlada žena, bez teškog muškog faktora (azoospermije), 1. i 2. pokušaj pa odmah transfer 3 blastociste...
Kad dodje do pobačaja blizanaca ili trojkica u npr.20 tt ili do poroda u npr. 27 tt...
Super cestitke suze mi teku neznam od srece ili od tuge.lijepo to je i moj san dva blizanci .nadamse da ce jednom se dogodit cuda.
Curke, i moje su se stanice podjelile, preko vikenda me biologinja nije zvala, a sutra je transfer (5.dan)! Valjda ce biti sve ok kad dodemo sutra tamo!
Nego, ja sam kao u blagom hiperu, jajnici me ne bole tako jako kako mi je doktor najavljivao da bi moglo biti, cak sad me bole samo na dodir, samo sam jaaaako napuhana.. Jel se trebam zabrinuti ili je to ok, od hipera, od utrogestana??! Inace se skroz super osjecam, pijem puno tekucine, cesto moram pipi, samo taj trbuh napuhani.. Hvala vam..
Dunja12, čestitam. Blizanci rodjeni u 40 tt. Bravo! Sretno!![]()
dunja 12 prekrasan video
Predivne male srecice
Puno vam srece zelim![]()
Zanima me od cura koje su imale transfer blastocista i ostale trudne, dali ste imale sve implatacijsko krvarenje ? Ustvari dali neka uopče nema nikakav simptom implatacije a ostala trudna ?
Posljednje uređivanje od tal : 22.11.2015. at 15:49
ja sam nakon transfera dvije blastice ostala trudna - blizanci - bez ikakvih simptoma samo 10 dpo ili 5. dan nakon transfera pozitivan test i beta pozitivna. I u prvoj trudnoći - 12 dpo pozitivan test - bez ikakvih simptoma - ništa osim grudi (a to je od utrogestana vrlo lako moguće - i bez trudnoće).
sretno tal - jesu li ti rekli kakvi su ti embriji/kakve su ti blastice?
Hvala Kadauna ....rekli su mi he jedna blastocista dobra a jedna manje dobra . Ovo mi je drugi postupak ...u prvom isto bile dvi blastociste dobre ali 8 dan procurila ....sad sam peti dan nakon transfera pa me već kopka oče li uspit . A i godine su mi upitne. Volila bi da mi je kao kod tebe iznenađenje bez simptoma .
![]()
Posto mi je transfer sutra u pola10, a ujutro pijem terapiju za stitnjacu (eutyrox), i utrogestan, smijem ja to sve piti prije transfera?
Tako sam i mislila.. Utrogestan sam uzimala i prosli puta, tada nisam pila terapiju za stitnjacu, pa nisam ni sama sigurna, iako tu nema sto smetati!! Hvala.. Sve cu popiti ujutro, i s Bozjom pomoci!!![]()
Dunja prekrasan video , hvala sto si ga podijelila sa nama , uzivajte!
Snelly85 i tal vibram na najjace ~~~~~~~~~~i drzim fige za betu~~~~~
![]()
Hvala na figama.....
Nadam se xa ce nas sve iznenadit velike bete pred Bozic![]()
nisam u toku ali zelim da vas sto vise bude sa velikim betama i trbusasto!![]()
Samo veliki pozdrav svim hrabricama,tužnicama,i onim sretnicama
...tal-ja sam imala imp.s dvije blastice 4dnt i 10dnt(kad sam mislila da je gotovo)..imala sam i u prirodnoj t.,a i nakon ovog tr.(11dnt)-izgleda da ja to imam u svakoj![]()
Cure,ako je et 4 stanicnog 3 dan,kad bi se mogla ocekivat implantacija?
Koliko odprilike dana nakon et?
Jel problem ako mi se jos cicke nisu ni napuhale niti bole iako pijem duphaston vec 3 dana?
evco kopiram post , vise cura je objavilo sljedece :
Što se nakon transfera događa u maternici?
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:
0 dpt...zametak je u stadiju blastociste
1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota
2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu
4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice
5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa
6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Hvala Iva na odgovoru,ali ja mislim da u mom slucaju to ne vrijedi.
Pretpostavljam da ovaj protokol embrija starog 3 dana vrijedi u slucaju kad se vraca 8 stanicni,jer jedino tako u 2 dana moze doc do blastice?!
mozda grijesim al cisto sumnjam da ce moj 4 stanicno vec sutra bit blastica![]()
ako ne za dva dana onda za tri - to je neki očekivan razvoj, isto tako je snelly očekivano da treći dan bude 8-stanični, ali možda malo kasni, možda nije prošlo 3x24 sata nego manje i da su ti transfer napravili samo par sati kasnije, možda bi te već dočekao 8-stanični embrij....
stoga - ja simptome nisam imala.... napisala već negdje ranije, čekaj do 10. dana nakon punkcije ili 11. dana nakon punkcije (ne transfera) i napravi neki najosjetljiviji test.
sretno!
Snelly85, ti si 85. godište? sad ću potražiti neku tablicu vjerojatnosti uspjeha u tim godinama sa samo 1 jajnom stanicom, čekaj!
http://humrep.oxfordjournals.org/con...expansion.html
evo ga..... ipak je vjerojatnost s jednom jajnom stanicom doći do živorođenog djeteta čak 7-8% SRETNO!
ma nisam, da forumašice baš hoće čitati - imale bi što na ovom forumu, ali na moju žalost - iskreno - na forumu u međuvremenu prevladava hopsanje, bodrenje, i ono "svi ćemo uspjeti....." mood.... nekad je ovo mjesto bilo mjesto s izvrsnim i vrlo korisnim informacija, još ih ima, ali je publika promijenila.....
evo ti link na tu studiju - na preko 400.000 ciklusa - povezanost broja dobivenih jajnih stanica s živorođenom djecom iz tog postupka, sukladno tome je potrebno 10-15 jajnih stanica za najveću uspješnost, najidealnije 15-20 jajnih stanica (u tom rasponu nema značajnog rasta uspješnosti više).
http://humrep.oxfordjournals.org/con...ep.der106.full
Toliko o tome da naši liječnici sad pričaju priču o 2-3 jajne stanice ili 3-5j.s. koje su dovoljne (dr. Alebić - za kojeg u međuvremenu stvarno se bojim da generalno ima problem s IVF-om i sa zamrznutim zamecima, iako ne znam kako u međuvremenu radi kod Podobnika!? jel opet ide na blage stimulacije, na mali broj j.s. i na izbjegavanje zamrzavanja embrija). Drugi liječnici kažu da im je dosta 6-8 j.s. .... je možda kod nekog mlađeg para bez ozbiljnijih dijagnoza, možda tu stvarno je dovoljno imati 5 j.s. i od toga 2 blastice.
Posljednje uređivanje od Kadauna : 23.11.2015. at 14:40