Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Iskustvo sa surogat, netko ??

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Iskustvo sa surogat, netko ??

Prvi put objavljujem temu pa valjda neću ništa zeznuti. Imam pitanja što se tiče surogat, vidjela sam da se pisalo o tome ali me zanima dali ima netko tko je to prošao i ima sad svoju bebicu? Na netu ima čuda stvari o tome svemu, klinike npr: u Ukrajini nude zbilja super usluge, pa me zanima dal se može tome vjerovati? Također na netu se spominje da dosta parova ide tamo ali ja nemogu nikog pronać da podijeli iskustva samnom. Pošto imam MRKH sindrom nemogu rodit djete ali jajnici mi rade dobro pa bi za mene i supruga to bilo ispunjenje snova.
    Molim Vas ako je tko to prošao neka mi se javi.
    Velika hvala unapred..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nemam osobnih iskustava, ali sam nedavno čula da su prijateljicin kolega s posla i njegova supruga na taj način ostvarili roditeljstvo u Češkoj. Zanimali su me detalji, ali nažalost ta kolegica nije dovoljno bliska s njima da bi pitala.
    Nisam puno pomogla, ali ipak. Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Svaka informacija je dobro došla, što više slučajeva moja nada je sve veća..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga nada83, od srca ti želim da se tebi i suprugu ispune vaše želje! Odkad forumiram na ovom forumu, a masu pratim (čekni broj postova), mislim da se nitko nikad nije javio s iskustvom, bilo bi par pitanja, koja bi zamrla, jer se surogatstvo (barem na legalan način) ne odvija u RH pa nema niti iskustva.

Ono što ti želim poručiti, a bez da detaljno znam o tvom sindromu i da li su jajnici apsolutno intaktni (koliko idem na wikipediju - jesu), jest da se požurite sa time svime, tj. ne časi časa - za tebe, vjerjoatno, vrijede ista ona pravila kao i za sve žene koje se podvrgavaju IVF-u - protek vremena ne radi za tebe i svaka granica od ovih - 35/37/39 to jako puno pomiče.

S obzirom da su vaše prepreke još veče, moja jedina poruka ti je pokušajte krenuti u to što prije. Naime, tek kad se jajnik podvrgne punkciji, vidi se koliko će dati stanica s kojima se može raditi.

Čisto kao tvoj benchmark - IVF uspijeva tek u 30% slučajeva (ako računamo dob od 30+), pretpostavljam da će kod vas troškovi biti još i veći jer je postupak kompliciraniji jer ide transfer u maternicu druge žene (ali nemam pojma, samo pretpostavljam).

Tipa valjda mlađima od 25 uspijeva u 50%.

Vezano za IVF, puno toga je u ženskoj dobi. Također, treba detaljno analizirati spermiogram tvog supruga.

Da ne upadneš na neke stranputice (ne znam di si), ja bih možda krenula od MPO stručnjaka (stručnjaka za in vitro oplodnju) da vas obradi (tebe osnove - hormone itd., suprugu spermiogram) i da vas on uputi eventualno nekome dalje.

Nadam se da će stranjski forumi biti informativniji i držim vam palčeve!!!

Dobre adrese za pitati su ti dvije klinike u Češkoj (Češka je nekako najbolja zemlja za IVF - najbolji omjer cijene-kavlietete, a dovoljno liberalno orkuženje), pričaju i na HRV - PFC (Prague Fertility Center) i Pronatal. Možeš na obje pisati i na hrv, da ne gubiš vrijeme - ako oni ne rade (a kaže Mojca da vjerojatno rade), znat će referirati za dalje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.04.2013. at 14:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Adrese obje dvije su lako zgugljive, ili odi na topic Potpomognuta u Češkoj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, da ne lutaš puno - ja bi pitala MPO doktore u tvojoj zemlji da te upute dalje, ili pitala ove Čehe da te oni upute dalje u ev. kliniku od povjerenja. Ionako će vas trebati neko i tu pregledati (za obradu koju možete napraviti i tamo gdje živite - a to su ti isključivo stručnjaci MPO - tj. ginići koji se bave humanom reprodukcijom, ne ginići "opće prakse"). Ako ideš u IVF, tj. na punkciju tvojih jajnih stanica, to ti je 14 dana praćenja hormona itd. - to vam može netko i tu pomoći, makar pripremni dio.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.04.2013. at 14:35

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

hvala od srca na svim informacijama, zbilja mi je potrebno što više jer kako kažeš nije vrijeme na mojoj strani. bila sam na nekim pregledima u ZG i za sad su mi jajnici u super stanju a suprug je naručen ovaj tjedan na spermiogram. uz toliko švrljanja po netu mi smo se nekako bazirali na Ukrajinu al definitivno budemo pokušalji i sa Češkom. uz sve te medicinske stvari koje nas zanimaju još nas zanima i pravna stana, ugovori i rodni list i putovnica za bebu i sve što treba za to. još jednom HVALA PUNO..

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Na engleskom forumu www.fertilityfriendsforum.co.uk ima dosta iskustava i prica o uspjesnom surogatstvu vecinom se ide u Rusiju u kliniku Ava u sent Pitesburgu ili u Ukrajinu,
    ovaj sajt je jako informativan ima sve u vezi kako doc do zeljene bebe.
    Puno srece ti zelim na tvom putu do srece.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pretorija prvotno napisa Vidi poruku
    Na engleskom forumu www.fertilityfriendsforum.co.uk ima dosta iskustava i prica o uspjesnom surogatstvu vecinom se ide u Rusiju u kliniku Ava u sent Pitesburgu ili u Ukrajinu,
    Pretorija, čestitam ! MIslim da sam i ja čula za ovu rusku...

Sretno svima!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj pretorija prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala puno.. Zbilja ima super stvari na forumu, one koje nama trebaju... Hvala,hvala, hvala... Svaka informacija nam je zbilja dobro došla..

Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Pozdrav,
    Vidjela sam da spominjete MRKH sindrom, da li mi mozete preporuciti lijecnika tko obavlja operacije vezano za neoplastiku vagine, prosirivanje?
    vezano za mogucnost imanja normalanog spolnog zivota.
    Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •