Inesz je sve lijepo rekla o fragmentaciji. Evo sad iskustvo osobe kojoj su fragmentacije sastavni dio postupka (nažalost).
Kako je Inesz rekla sve ovisi o postotku fragmentacije. Do 20% fragmentacije embrij ima potencijala za implantaciju. ALI, kad se radi više od toga nažalost nije dobro. Znam iz vlastitog iskustva. Naime, do sada smo bili u 6 stimuliranih postupaka. U 4 postupka embriji su bili fragmentirani više od 40 %. Bili smo u dvije klinike do sad. U jednoj su mi rekli da nažalost s tolikom fragmentacijom baš da ne očekujem uspjeh, a u drugoj su vratili reda radi i eto, možda se čudo dogodi Naravno da ta četiri puta nisam ni došla do bete (menstruacija bi mi uredno došla 7. ili 8. dan nakon transfera). Kad sam pitala zna li se zbog čega dolazi do toga, biolozi bi rekli pa jako loš spermiogram, jajne stanice nisu nešto i tako ukrug. Uglavnom, nitko ne zna zašto.
Ono što sam ja naučila iz vlastitog iskustva jednostavno treba napikunuti dobar ciklus, i jedan dobar dobitni embrij. A prije toga nažalost sve su metode pokušaja i pogrešaka.