Malenna, ako sm doro pohvatala dobila si puno jajnih stanica, sto povecava rizik od hiperstimulacije.
Izbjegavaj sjedenje zbog pritisk n jajnike, pij puuuuno tekucine i jedi slaniji hranu, vecinom proteine.
Trebalo bi se smiriti.
Sretno!
Malenna, ako sm doro pohvatala dobila si puno jajnih stanica, sto povecava rizik od hiperstimulacije.
Izbjegavaj sjedenje zbog pritisk n jajnike, pij puuuuno tekucine i jedi slaniji hranu, vecinom proteine.
Trebalo bi se smiriti.
Sretno!
Vracaju mi 1 blasticu i 1 morulu nakon razgovora/dogovora s biologicom. Rezultat je na kraju: 9 js, 7 dobrih za ICSI. 4 oplođene i ostale se razvijati do 5.dana. Danas situacija: 1 blastica (kazu savrsena), 2 morule i 1 stanicna (od koje najvjerojatnije nista jer vec vise od 24 h ne pokazuje pomak). Ovu 1 morulu sto je ostala pustaju do sutra i zamrzavaju ako prijeđe u bladtocistu,ako ne onda nista.
Upravo tako.Danas je vec bolj, pa cu sutra u laganu setnju. Nadam se da mogu. Mislim da mi lezanje nece pomoc da test bude pozitivan
Maca2 sretno..
Pozdrav svima... Znam da sam dosadna al sta cu nemam koga drugog pitat. U roku 2 sata me je nesto 3 puta probolo u stomaku, kao iglicom. Jel znate sta bi to moglo bit? Zanima me isto jestel jeli nesto posebno nakon transfera![]()
Moze biti svasta,a ne mora biti nistaDrzim fige da je implantacija - kad je bio transfer tj.koji dan nakon transfera ti je danas?
Meni je jucer biologica rekla da ako ce kod mene doci do implantacije to ce biti 24-48 h nakon transfera s obzirom na izgled blastice...i tako sam sad na iglama i svaki pomak crijeva/zeluca/jajnika me dovodi do ludila...
A kad sam ostala trudna nisam imala apsolutno nikakvih znakova implantacije (krvarenje,bolovi)...tako da mi logika kaze da se smirim, a mozak nikako da se opusti![]()
Last edited by maca2; 12.09.2015 at 20:03.
Transfer je bio u srijedu, znaci danas je treci dan. Jel se prokrcvari kad dodje do implantacije?
maca2 sretno i da zajedno docekamo plusice na testovima
Ne prokrvari svatko. Iskreno, rijetko kome se to dogodi, a ja sam jedna od njih.
8dnt trodnevnih embrija prokrvarila sam svjetlocrvenu krv i tako je bilo dva dana. Iza tog krvarenja vadila sam betu i bila je pozitivna.
Nešto posebno nakon transfera nisam jela. Uzeli smo čevape i u tome sam se utovila isti dan.
Samo znam da sam jela jaaaaako puno cikle jer mi je nenormalno pasala, a ja obožavam ciklu.
Ja sam dan nakon transfera išla raditi i tako je bila svaki put.
Ležanje danima nakon transfera nema smisla, treba se kretati zbog prokrvljenosti maternice.
Kad najranije mogu ici vaditi betu nakon transfera blastice? Ako sam imala transfer u petak, jel' bi sljedeci petak bilo prerano ili bi se vec nesto moralo pokazati?
Pitanjce!
Imala sam 2 ivfa i svaki put nakon tjedan-dva dobijem hemeroide. Prošli put sam čak i na bolovanju bila tjedan dana kak me užasno boljelo.
Jučer su mi se opet pojavili, nadam se da će do sutra biti još maleni pa da čim prije kupim neku mast.
Ima koja slična iakustva? i zašto se to dešava?
inače uopće nemam problema ni s probavom ni s hemićima, jave se samo nakon ivfa.![]()
cure vracen mi je 1 cetverostanicni
kad bi najranije mogla radit test
Onih 5 sto je ostalo nisu bili kvalitetni pa ih nisu ni zaledili![]()
4-stanicni koji dan? Nemoj raditi prije 12dnt s obzirim da nije blastocista.
Uh...od 18 js na kraju si dosla samo do 1 cetverostanicnog? Na mobu sam pa ne vidum imas li potpis, ali kakve su vam dijagnoze - ima li kakvog med.razloga zasto tako malo oplodenih i kvalitetnih js? U svakom slucaju drzim fige za tog 4-stanicnog jer dovoljan je samo jedan ali pravi![]()
Ponedjeljkom bila punkcija , a srijedom transfer
Kod mene kazu sve ok, a kod M slaba pokretljivost. Bas sam se razocarala, nadala sam se da ce biti smrzlica.![]()
A zašto ne bi bila razočarana? Pa to je sasvim normalan osjećaj nakon takvog rezultata...i ja sam razočarana što nemam ništa za smrznuti (opet).
To ne znači da treba gubiti nadu i misliti da postupak neće uspjeti, ali doza realnosti je uvijek potrebna...osobno bih se i raspitala kod dr. što je uzrok takvom rezultatu i što se može napraviti da se popravi.
Cure imam jedno pitanje, ne znam jel na pravoj temi. Imala sam 12 js oplodilo se 7 međutim do blastice su došle 2. Jučer mi je vračena 1 a 1 zamrznuta jer mi je dr preporučila tako uz objašnjenje ako ovo ne uspije nešto su veće šanse iz zamrznutih? Dal je to itko još čuo? Zar nisu veće šanse ako se vrate obje?
Ja sam bila razocarana kad su se od 9 js,oplodila 1.. A ne zelim ni znati kako bi se osjecala da od 18 js jedna... Trazi objesnjenje!
gdje si u postupku i koje su ti godine? dijagnoza vaša? koji je to postupak po redu, prvi?
Zanimljiva odluka doktorice jer inače stvarno vraćaju uvijek 2 embrija - bar u Hrvatskoj, rijetki se odlučuju na SET (single embryo transfer) osim na vlastiti zahtjev, zbog velike vjerojatnosti uspjeha (jednostavnije dijagnoze, mlade godine žene), etc.
Njezino objašnjenje ne mora imati smisla ali itekako može, naime - možda već imaš znakove neke hiperstimulacije s 12 j.s. .... možda ih je bilo i više (ako si u HR - magična je granica postala sa zakonom iz 2012. upravo tih 12 j.s.), uglavnom kod hiperstimulacije postoje teorije da je otežana implantacija!? ali isto tako mnogo žena ostvare trudnoću usprkos hiperstimulaciji. Uglavnom vjerujem da je gotovo jednaka šansa ovako s jednom blasticom u friškom transferu plus s jednom blasticom u FET-u.
Samo bi me ljutilo ako je to isključivo "financijska" odluka, odnosno ako si u privatnika koji će itekako imati dodatnu korist ako i ideš još u FET koji plaćaš a plaćaš i čuvanje tog embrija. Nadam se da nije taj financijski aspekt koji je prevagnuo.
U svakom slučaju SRETNO i daj please odgovori na pitanja gore - koje si godište, koja je dijagnoza, gdje se liječite....
Kad ih pitam kazu da su imalisamo 11 spermatozoida za oplodit, al sta se desava sa ostalim js, nisam dobila odgovor.
Grudi me uzasno bole, nadam se da je to neki znak. A test cu radit sad za vikend i opet 25 kad moram u bolnicu javit rezultat. Ovdje se neradi beta
malenna - ako nisu imali dovoljan br. spremija za oploditi tvoje js bojim se da su one propale (osim ako ih tamo ne zamrzavaju, ali to bi ti sigurno rekli).
Nama su isto lošu/slabu oplodnju objašnjavali/opravdavali jako lošim spremiogramom gdje je izbor spermija izuzetno mali, a nažalost još ne postoji metoda kojom će 100% znati da je baš taj spremij kojeg su odabrali za oplodnju ispravan (barem ne u klinikama gdje smo mi bili)...i eto, onda se dogodi da od npr. 11 spremija samo 1 je kvalitetan/dobar da se dogodi pravilna oplodnja![]()
Imam 28 godina, dijagnoza pcos i oligoastenozoospermija, sve radim na sv.Duhu. ovo mi je 2. ivf. U prvom sam dobila 4 js a oplodila se 1 i vraćena mi je kao osmostanični. Beta 0.
Mene brine to što nije bilo priče o hiperu niti o blizanačkoj trudnoči, ja sam htjela da se vrate obje, ali dr je više puta napomenula da je bolja oplodnja iz zamrznutog i neka si razmislim ako mi ne uspije ovaj put da si napravim malo veće šanse za sljedeći....
Na pitanje zašto ih tako malo "preživi" (od 7 oplođenih, samo 2) biologica je odg da su vjerojatno loše kvalitete...
Ja idem na SET zbog konstitucije...
Draga laine ja sam isto PCOS-ovka. Moj muž ima odličan spermiogram, ja sam imala već dvije biokemijske trudnoće sasvim spontano bez ikakvih lijekova. Od pretraga smo napravili sve što se može kod nas napraviti uključujući i kariograme. Sve je u redu osim mojih hormona, povišen LH, testosteron, DHEA itd. Ja sam uletila u IVF postupak brzopleto, više od silne tuge i nestrpljivosti da bude sve ok. I naravno, puno stanica uz grpzan hiper, dosta nezrelih, ipak dobili smo 7 blastocisti (ali samo dvije odlične). Te dvije odlične su odmah vratili i ništa. Od FET-a isto ništa.
Već sam pisala na drugoj temi o povišenim androgenima i kvaliteti stanice... Nekako mislim da treba srediti hormone nekoliko mjeseci prije IVF-a. Meni je moj MPO rekao da ja ne mogu imat inzulin rezistenciju jer sam mršava i imam uzak struk, da je moja rezerva jajnih stanica uvećana, i da ne baljezgam o metforminu i tako dalje... Ja sam dobila metformin od drugog doktora i nakon mjesec i po dana testosteron u granicama (skoro se prepolovio). Znači ipak nije sav moj testosteron od rezerve. Brojevi su živi dokaz.
Postoji puno literature o povišenim androgenima i kvaliteti stanice, proguglaj malo. Nekako mi je se teško pomiriti s tim da ja, ti i ostale slične u dvadesetima imamo loše stanice prirodno i da se tome ne može pomoći.
Bubekica, kako si ti???? Kaj ima kod tebi???? Nisi vise na VV????
žužy, s_iva, Mury, cestitam od srcakao i ostalim djevojkama, ali ove su me trudnoće baš obradovale
Tužnicama veliki zagrljaj![]()
Pozdrav cure,
da li je netko imao implatacijsko 9dt dvije blastociste? jutros lagano smeđarim..
Pozdrav cure
jutros 9dnt test negativan
Mislim da je to ipak malo prerano..
Lina2,sigurna sam da je implantacijsko jer ne vjerujem da bi menga došla pod Estrofemom..
Mogla bi nabacit neki testić
Nekako se nadam, jer do sada nisam nikad prokapala pod lijekovima.
Mislim da ću pustiti još koji dan, jedino ako ne prestane onda bi mogla pišnut u nedjelju.
Kako si ti?
Držim fige
A ja...joj ...jako promjenjivo,od optimizma do plača...
Simptomi nula bodova,a kod tebe?
Kod mene isto ništa od simtoma, osim podrigivanje na bilo što (ako je to simptom)hehe..
A što se tiče psihe, s njome sam veća odavno na vi...
Drži mi se.. Još malo.. Trudna si dok se ne dokaže suprotno..
ej cure, evo i ja isto čekam betu
danas mi je 8 dn poslije transfera i od jučer me boli trbuh kao da cu dobiti mengu
dali je to normalno?
uz to imam bolne cicke, napuhnuta sam i također podrigivanje !!
Meni je danas 7dnt, betu idem vaditi u pon - mislim da tada mora pokazati pravo stanje jer će to biti 10.dnt blastice...uglavnom jako teško podnosim ovo vrijeme iščekivanja, mislim da niti u jednom postupku do sada nisma bila ovako nervozna/živčana...simptoma nikakvih osim onih koji se redovito vežu uz utrogestane...ali ni kada sam ostala trudna nisma imala nikakvih simpotma, pa eto nadam se...
malenna88-napravi još jedan test na 12 dnt, ovo je možda ipak prerano s obzirom da su ti vraćali 2.dan 4-stanični...
Uradit cu test opet u pon. kad bude 12dnt.
Grudi me uzasno bole, bradavice kao antene cak se primjete i ispod grudnjaka, akni imam kao da imam 13 god. cas mi je vruce cas hladno, a nerovoza na maximum za sitnicu se posvadjam a isto tako za sve placem. Sta sve ovi hormoni rade tjelu! A iscekivanje mi je najgore u citavom postupku
maca2 sretno da beta bude ogromna