Citiraj laine prvotno napisa Vidi poruku
Cure imam jedno pitanje, ne znam jel na pravoj temi. Imala sam 12 js oplodilo se 7 međutim do blastice su došle 2. Jučer mi je vračena 1 a 1 zamrznuta jer mi je dr preporučila tako uz objašnjenje ako ovo ne uspije nešto su veće šanse iz zamrznutih? Dal je to itko još čuo? Zar nisu veće šanse ako se vrate obje?
gdje si u postupku i koje su ti godine? dijagnoza vaša? koji je to postupak po redu, prvi?

Zanimljiva odluka doktorice jer inače stvarno vraćaju uvijek 2 embrija - bar u Hrvatskoj, rijetki se odlučuju na SET (single embryo transfer) osim na vlastiti zahtjev, zbog velike vjerojatnosti uspjeha (jednostavnije dijagnoze, mlade godine žene), etc.

Njezino objašnjenje ne mora imati smisla ali itekako može, naime - možda već imaš znakove neke hiperstimulacije s 12 j.s. .... možda ih je bilo i više (ako si u HR - magična je granica postala sa zakonom iz 2012. upravo tih 12 j.s.), uglavnom kod hiperstimulacije postoje teorije da je otežana implantacija!? ali isto tako mnogo žena ostvare trudnoću usprkos hiperstimulaciji. Uglavnom vjerujem da je gotovo jednaka šansa ovako s jednom blasticom u friškom transferu plus s jednom blasticom u FET-u.

Samo bi me ljutilo ako je to isključivo "financijska" odluka, odnosno ako si u privatnika koji će itekako imati dodatnu korist ako i ideš još u FET koji plaćaš a plaćaš i čuvanje tog embrija. Nadam se da nije taj financijski aspekt koji je prevagnuo.

U svakom slučaju SRETNO i daj please odgovori na pitanja gore - koje si godište, koja je dijagnoza, gdje se liječite....