O, bože, malenna, ja u dobitnom ciklusu nisam imala niti jedan jedini simptom.
A gutala 7 tableta dnevno.
Svatko drugačije reagira.
Držim fige!
O, bože, malenna, ja u dobitnom ciklusu nisam imala niti jedan jedini simptom.
A gutala 7 tableta dnevno.
Svatko drugačije reagira.
Držim fige!
Prvo za zuzy
Cure moje pozdrav svima.
Nije me bilo dugo, jednostavno se ne stignem javiti niti pisati. Ponekad zavirim procitati....
Pa nadam se da me se netko sjeca sa odbrojavanja![]()
Mi smo dobro i lijepo napredujemo....pozdravljam puno svoje terminuse lady i ledemo......cure ako sad ovo citate ljubim vas puno![]()
Svim cekalicama kojecega saljem puno vibrica i sretno cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
malenna88 ja sam na 10dnt imala blijedu crticu na test a 11 dnt je bila ozbilja i jako vidljiva crtica. Vracena 2 dvodnevna (4stanicni i 5 stanicni).
12 dan vadila betu koja je bila 139![]()
![]()
Sretno![]()
I da ovo jos napisem da ju vise nisam ponavljala...iz klinike nisu trazili i tako sam i napravila. Oni su cak bili misljenja zbog bete da su se oba primila....sto ja nisam niti u jednom trenutku pomislila.
Tocno tri tjedna od transfera sam isla na uz koji je potvrdio zm i gv.....tjedan kasnije je srceko vec kucalo![]()
![]()
Znam, ali necu
Ne zelim si pokvariti vikend i druzenje s djetetom koje nisam vidjela tjedan dana mozebitnim minusom. A znam vec iz iskustva da usprkos minusu na testu svejedno vadim i betu - tako da ubijem i posljednju nadu. Zato sam odlucila ovaj put samo betu vadim - jos 2 dana zivci na hozntregere :D
Cure, puno sreće ~~~~~
A za sve nove cure, mali podsjetnik na nedavno tiskanu Rodinu brošuru "Neplodost". Na ovom linku dostupna je u pdf obliku:
http://www.roda.hr/uploads/dokumenti..._2015_web2.pdf
Malenna88, Maca2, sretno sa testovima i betom, nadam se da će vas obradovati![]()
Išla sam vaditi krv za betu...sad čekam i ludim...oko 14 h kažu da će biti gotovo, šalju na mail.
Hvala vam svima na podršci, vibrama i lijepim željama - ovo zaista nitko osim vas ne može razumjeti...
Znam, samo polako, probaj se nečim zabaviti.
I meni je to vrijeme nenormalno sporo prolazilo.
Znam da sam uglavnom visila na mailu, pretpostavljam da ćeš i ti tako.
Držim fige!
Nemam snage radit test kad znam da je negativan. Jutros smedjkasto i bljeda krv na dnevnom![]()
![]()
Maca2 zao mi je![]()
malenna88 - nažalost to je tako...treba sada biti hrabar i realan te nakon par dana sagledati situaciju i odlučiti što i kako dalje!
Drži se i hrabro naprijed - sreća prati hrabre![]()
maca2 u petak moram uradit test i javit u bolnicu da je negativan i odma trazit recepte da mi posalju da idem u oktobru na postupak. Nezelim da cekam
Cure sa negativom nalaz zao mi je i znam kako vam je.ja isto rasmislijam kad da ponovo krenem jos imam 2 blastice.ali strah je velki jer svaki put sam inala et blast pa opet nist
A drage moje...što reći, dok imate snage/volje/novca (umetni po želji) idite dalje i borite se...kada osjetite da je dosta i da je vrijeme za neke druge stvari znajte da ste dale sve od sebe!
Ja sam u, ajmo reći, boljoj poziciji nego većina vas jer imam dijete, ali ipak ne mogu reći da me ove 2 negativne bete u zadnjih 6 mj. nisu pogodile jednako teško kao i one prije 6 i više godina
Imam pravo na još 2 pokušaja preko HZZO, bila sam jako zadovoljna klinikom/liječnikom u ovom zadnjem postupku pa ću se sigurno držati njih ako se odlučim opet ići...
maco,malenna,žao mi je jako cure...
LaraLana,pusa velika tebi i tvojoj buhtlici!
Maca,malenna jako ki je zao!Cure drzite se !!
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Maca i Malenna, žao mi je cure, držite se
maca žao mi je jako, baš sam se nadala lijepim vijestima..
malenna, možda da ti ipak testić napraviš?
Maca i Malenna, žao mi je. Nemojte odustati
Maca2 i Malenna88 bas mi je zao... Ali glavu gore i bit ce...
Evo ja u petak na fet, ako bude sve ok, ako ne opet stimulirani.. Nadam se najboljemu!
Vatra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!!!
Maca i Malenna88![]()
Trebat ce mi srece... Hvala
Fet je planiran oko 11:30, pa ne znam da li da stavim Utrogestan ujutro?
vatra sretno
Bog cure!
Nova sam tu, prv put na IVF. 19.9. imala transfer u prirodnom ciklusu 2 blc. Cijelo vrijeme od transfera imam stezanje u maternici, jajnicima, nekad oboje, nekad naizmjenično, slično kao pred menstruaciju. Danas samo u maternici, ali malo jače no inače. Koliko sam shvatila po forumima, to može biti od Utrogestana...? On uzrokujei bolne cice? Jer meni nisu nimalo bolne (možda od jučer malo na stiskanje...), a prema ciklusu, M bih trebala dobit danas do utorkai pred M su mi danima napete cice. Uglavnom, prvi tjedan sam lako preživjela, radila sam, sve ok, ali me ubio ovaj slobodni vikend. Stalno premećem forume itd, i sad bih napravila test iako sam rekla da neću ništa o vađenja Bete. Koliko bi bio pouzdan test npr sutra-9. dnt?
19.09. ti je bio transfer 2 blc (to znači blastociste ili?), onda već sigurn možeš napraviti test - 9. dan od transfera (plus 5 dana - blastice) , to bi bilo 14 dana od punkcije, svaki bi test trebao već biti pouzdan. SRETNO
Ali Vel - kažeš 2 blastociste u prirodnom ciklusu? što znači prirodan? bez ikakvih lijekova za stimulaciju ili ipak uz klomifen? 2 blastice iz prirodnog ciklusa? koja vam je dijagnoza i koje su tebi godine? jer ovo je odličan rezultat i tijek i još jednom SRETNO!
I meni nikad nije bilo posebnih simptoma u ranoj trudnoći - zato ja u rane simptome - bar u mom slučaju - ne vjerujem. Kasnije bi već imala simptome - ono 6 tjedana trudnoće i nadalje.... ali ne i ranije.
Cure, ne znam jel pravo mjesto za pitanje, preusmjerite me ako treba: nakon vise spontanih pobacaja neki dan na uzv detektovana ovulacija i dr mi dao stopericu (Pregnyl). S mm sam imala odnose jednom, nakon nekih 12 sati od injekcije i vise ne jer sam ja jos sva u strahu. E sad me zanima (iako su sanse da je doslo do zaceca prilicno slabe) dal bih ja trebala dobiti jos neke nadomjesne tablete progesterona... dal se ceka trudnoca i pozitivna beta pa se one daju ili? (Napominjem da idem kod dr u petak pa cu detaljnije ispitivati ali sad me kopka, ne mogu da cekam. Pitam se jesam li vec trebala poceti s tim tabletama, neposredno nakon davanja stoperice i ovulacije? Dal se ona uopste uzimaju?) Kakva je bila praksa kod vas?
Posljednje uređivanje od biserko : 28.09.2015. at 13:07
Zaboravila sam napisati da imam nizak progesteron.
Koliko znam, trebalo bi utvrditi da je folikul pukao i došlo do ovulacije prije davanja progesterona.
Jer nekad unatoč štoperici zna ostati čitav.
Da, 2 blastice. Nije bilo sada punkcije već u 4. mj kada su i zamrznute. Sada su vraćene u potpuno prirodnom ciklusu, bez ikakvih lijekova. Pauza je bila jer prvi dr. koji me vodio zaboravio mi je, iako je dijagnosticirao, reći da imam septum uterusa, a u međuvremenu me preuzela njegova kolegica koja je to skužila i nije ih htjela vraćati s obzirom da je šansa za abortus s tom dijagnozom visoka.
Inače, jutros sam napravila test i dobila veliki minus....ubilo me to! Ne znam jel mogu tome 100 posto vjeovati...? Valjda postoji razlog zašto se beta vadi 14. dan..Inače, i dalje me sve steže/pritišće/oli ko i do sada i imam temperaturu 37,5 a moja normalna je 36,5
Ok, to mi je vec utjesna info, jer sam se brinula da li bi trebalo od same stoperice nesto davati, u smislu ako je los progesteron da podrzi trudnocu od samog zaceca. Sve sam to trebala pitati dr, znam, ali je ta stoperica data iznenada, nisam ni ocekivala da je ovulacija u toku, tako da sam bila sva zbunjena. Tek kad sam dosla kuci i pocela razmisljati neka su mi se pitanja otvorila, ali vidjet cu i sa dr u petak.
Hvala eryngium
Bok svima...i ja sam nova ovdje a i u mpo...u cet.imam punkciju prvi put inace smo kandidati za ICSI pa sam sva napeta strah me,zato sam i uzela punu narkozu jer koliko sam citala da boli. Danas uzimam stopericu a dr je rekla da imam 7 folikula sto je ok al meni se to cini nekak malo,kakva su vasa iskustva?..drzite fige da bude sve ok i da folikuli budu kvalitetni.
Mogu ti dati moj primjer iz mpo. Dva dana nakon štoperice je bila punkcija (koja oštećuje žuto tijelo za razliku od normalne ovulacije) i nakon tri dana od toga transfer s terapijom dodavanja progesterona. Dakle prošlo je 5 dana od štoperice do transfera bez dodanog progesterona i sve je prošlo ok. Zato mislim da imaš fore ispitati doktora sve detalje u petak i onda dodati progesteron.
Grickavjestica, dobrodošla.. Nemam ti iskustva s punkcijama više folikula ali iz priča drugih, što frendica što forumašica, mi se čini da 7 folikula uopće nije loš broj za prvu stimulaciju.da se iz svakog dobije stanica!
Meni se to čini puno, kad se sjetim da sam ja u dva postupka u svakom dobila samo po jednu jajnu stanicu. Mislim da je to kod tebe skroz lijepi broj folikula, i još da iz svake dobiješ jajnu stanicu i biti će super.
Dobro da si uzela narkozu, ja probala i sa i bez, nebi nikada više bez.
U svakom slučaju sretno ti !!!I javi rezultate!
![]()
Vel pa 10 dnt blastica bi po meni test trebao biti pozitivan, svakako vadi betu 14 dnt jer u mpo je sve moguce.. Sve te simptome koje imas mogu biti od utrogestana, pa i temperatra.
Biserko pa zuto tijelo u prirodnim ciklusima proizvodi dovoljno progesterona nego onaj osteceni nakon punkcije, ali kao sto su vec rekli imas jos vremena za uvesti ga.
Grickavjestica 7 folikula je ok brojka, ali to ti ovisi o tvom reproduktivnom stanju. Hormonima, godinama, vrsti protokola, vrsti stimulacije.. Mozes nam napisati malo detaljnije te informacije.. Ugl.. Nek folikuli budu puni kvalitetnih js i nek bude dobitan..
Pozdrav svima. Dobila sam danas recept za novi postupak i semu. Eh sad nastavljam sa Menapurom ali ovaj put pise da cu pocet 3 dan sa injekcijama, a do sad je uvjek bio drugi dan.
I jos mi nesto nije jasno. 9 sep. sam imala transfer. 21 ( ponedjeljak) sam imala smedjkasto na dnevnom, utorak isto, srijedu i cetvrtak bila normalna M u petak smedjkasto, subota nista i opet u nedjelju smedjaksto. Sad samo na papiru kad se brisem bude smedjkasto. Izvinite na detaljnom opisu al mi se ovo prvi put desava. Test je bio negativan. Jos da napomenem da mi je vjestica trebala doci 27, uvjek je tacna nikad prije ili kasnje da dodje.
Kad bi mogla opet dobit M pa da podjem sa novim postupkom jer mi ovo nista nije jasno????
Grickavjestica 7 folikula je ok brojka, ali to ti ovisi o tvom reproduktivnom stanju. Hormonima, godinama, vrsti protokola, vrsti stimulacije.. Mozes nam napisati malo detaljnije te informacije.. Ugl.. Nek folikuli budu puni kvalitetnih js i nek bude dobitan..[/QUOTE]
Stimulacija bila 7 dana puregon 125 neceg i zadnja 3 dana orgalutran po 1 injekcija.
29 godina hormoni uredni nezz kak da ih opisem ugl.kod nas je problem muz(usporeni decki). I danas sam dala zadnje 3 injekcije (mislim da je to stoperica) ovitrelle 250mcg i decapeptyl 2 injekcije.
Posljednje uređivanje od Grickavjestica : 30.09.2015. at 00:22
Grickavjestica 7 folikula je ok. Nekad je važnija kvaliteta nego kvantiteta. Recimo ja u stimulacijama imam po 10-12 folikula i toliko stanica, a na kraju pola njih ne valja.
Važno je da stanice koje dobiješ budu dobre. I kako su ti cure rekle puno toga ovisi o tvojem stanju hormona, ciklusu. Nekda se sve lijepo poklopi, a nekad ne.
Sretno.
Grička... Isto imam godina,isla sam u isti protokol, samo sa jacom dozom Puregona, stanica sam imala 9 od toga se jedna oplodila... Ne zelim te isprepadati.. Kod tebe ce biti puno bolja situacija.. Ali taj jedan je sad na cuvanju vec 5 dana.. Nadam se pozitivi..