Ne želim da pogrevam nadu ako se u startu vidi da od toga nema ništa. Tako mi je npr. prošli put kad sam zatrudnela beta bila 63 i sestra iz bolnice koja mi je javila je rekla da nema potrebe za ponavljanjem i da samo u 7.-8.nedelji odem kod ginekologa da bi video da li ima srčane akcije i da li je blizanacka trudnoća. Ali ja control-freak kakva jesam ipak sam proverila jer sam dolazila u naše krajeve pa sam mogla to u privatnoj laboratoriji bez uputa (što je ovde nemoguće). Bila je 20 pet dana posle prvog rezultata, posle tri dana je pala na 1, dakle ništa. I onda sam dobila zeleno svetlo da prekinem sa progesteronom i prokrvarila. A zamišljam situaciju da nisam to uradila! Išla bih okolo još mesec dana uverena da sam trudna i onda bih na tom UZ-U umesto da čujem srce koje kuca, čula da ploda nema. Mislim da bi mi to bilo mnogo gore nego ovako. A da ne spominjem to što bih se nepotrebno punila progesteronom od kog imam ne baš prijatne sporedne efekte. Eto, zato mislim da bi me dokaz o finom dupliranju bete bar malo umirio.