Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
ma nisam, da forumašice baš hoće čitati - imale bi što na ovom forumu, ali na moju žalost - iskreno - na forumu u međuvremenu prevladava hopsanje, bodrenje, i ono "svi ćemo uspjeti....." mood.... nekad je ovo mjesto bilo mjesto s izvrsnim i vrlo korisnim informacija, još ih ima, ali je publika promijenila.....

evo ti link na tu studiju - na preko 400.000 ciklusa - povezanost broja dobivenih jajnih stanica s živorođenom djecom iz tog postupka, sukladno tome je potrebno 10-15 jajnih stanica za najveću uspješnost, najidealnije 15-20 jajnih stanica (u tom rasponu nema značajnog rasta uspješnosti više).
http://humrep.oxfordjournals.org/con...ep.der106.full

Toliko o tome da naši liječnici sad pričaju priču o 2-3 jajne stanice ili 3-5j.s. koje su dovoljne (dr. Alebić - za kojeg u međuvremenu stvarno se bojim da generalno ima problem s IVF-om i sa zamrznutim zamecima, iako ne znam kako u međuvremenu radi kod Podobnika!? jel opet ide na blage stimulacije, na mali broj j.s. i na izbjegavanje zamrzavanja embrija). Drugi liječnici kažu da im je dosta 6-8 j.s. .... je možda kod nekog mlađeg para bez ozbiljnijih dijagnoza, možda tu stvarno je dovoljno imati 5 j.s. i od toga 2 blastice.
Ja sam relativno nova na forumu , od prosle godine sam tu i redovno istrazujem sve ono sto mi je interesantno i smatram poucnim , provitala sam sve stranice od pocetka do kraja, i stare i nove teme nastojim biti sto informiranija , te isto tako volim dati podrsku curama , i meni je to puno znacilo kada sam tek krenula.sad ipak nastojim biti sto realnija te prihvacam svaki postupak kao korak naprijed.
Slazem se ima jako puno stranih i nasih publikacija sa korisnim informacijama.
Hvala jos jednom na linku.