Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 413

Tema: Dnevni boravak za sve nas u ZADNJEM mjesecu trudnoće

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Butterfly, meni su u bolnici na pregledu rekli da je oko 12-15 kg sasvim u redu, tako da mislim da uopce ne trebas brinuti ako je bebica ok. Mi smo danas 41+0 i na +8kg smo tako da je mene brinuo manjak kg, ali sam shvatila da je to sve jako individualno i da je bitno pratiti bebu, a kilaza je sporedna
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 20.07.2015. at 23:04

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Butterfly nista ne brini... Ja sam dobila 18... ni najmanje me ne dira to jer znam da 70% (ak ne i vise) ode porodom, ostalo cemo, nadam se, dojenjem...
    ljeti mi se uvijek najvise tope kg... voda+voce+vrucine... a na jesen svakako ako bude sve ok planiram nastavit s vjezbanjem.

Mene zanima jesu bebe aktivne izmedju trudova? I jeste ih osjetile da se micu na porodjaju?
    ne shvacam da je ova smizla tak velika a jos uvijek toliko aktivna.. ja sam misla da se oni smire na kraju

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    nekako sam se pomirila s porodom i da mora bolit i da nije nimalo lijepo...
    Znaš porod JEST nešto lijepo. Boli, naravno da boli, ali je lijepo.

Porod nije bol zbog boli. To je bol teškog rada da se dođe do itekako vrijednog cilja. Kada atletičar trči do cilja, itekako ga sve boli. Kada se planinar penje do vrha...boli ga. Kada se kopa vrt...boli A opet, atletičar je sretan kad dođe do cilja, planinar sretan stane na vrh, vrtlar radosno pogleda svoje djelo....

Već sam pisala ovako prije koju godinu, nekim tada novim mamama . OK, jasno da na porodu ima krvi i znoja i suza, ali porod je sretan događaj. Sva ta bol, što jača bila, pokazuje rodilji da uskoro postaje mama. U najvećem broju slučajeva porod prođe sasvim uobičajeno. Bez problema.

Onaj čas kad se beba rodi, iste sekunde, bol prestane. Nevjerojatno, ali tako je. Još malo, zanemarivo, boli izlazak posteljice, (i ako je potrebno zašiti međicu, iako za to daju lokalnu). I onda hormoni u maminom tijelu naprave party Ja sam se osjećala kao da je vatromet sreće oko mene.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.07.2015. at 23:51

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav svima,a posebno susjedi ivana.sky registrirala sam se na forum samo da bih te pitala jel' znas raspored lijecnika u ctg ambulanti? Tko je npr.sutra? Nemojte zamjeriti jednoj preplasenoj trudnici

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma ja sam tu ciljala na sam cin poroda... kada vidis i cujes mrvicu vjerujem da ne osjetis nista osim cistog blazenstva i ljubavi. Tako da ta bol vrijedi

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ni ne mora uvijek boljeti, stvarno.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne boli uvijek, a i svaki porod je drugaciji. Govorim iz iskustva.
    Beba se mice izmedju trudova, neke ne miruju ni sekunde.
    Ivana sky moji svi troje su ludovali za vrijeme trudova.
    Nakon oticanja plodne vode ti udarci su znali boljeti cak i vise od trudova. Sve je to individualno.
    Sretno!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja ne znam šta bi rekla, mene je malo strah poroda, iako je prvi i ne znam šta me čeka, al još uvijek sam mirna i čini mi se da to nije tako još blizu, ma šipak nije, termin 18.08. Muž će ići sa mnom pa će mi biti lakše, bitna mi je ta potpora jer ovdje barem u splitskom rodilištu svi su rekli da te osoblje skroz drugačije gleda ako imaš pratnju, iako sam čula i iskustva cura koje nisu imale ni pratnju ni vezu pa sve dobro ispalo. Ma kako bude, samo da se ja i mali puno ne patimo.
    Danas sam punih 36tt, ušla i ja u 9. mjesec, danas imam pregled, vidjet ćemo šta će dr. reći, radit će mi i bris na streptokok.

Što se kilaže tiče, mislim da je to stvarno individualno, nismo sve iste visine ni građe. Ja sam sa 34tt bila na +11kg, vidjet ću danas koliko sam točno, al ja jako zadovoljna, sve u stomaku, tj. lipo se rasporedilo.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo ja sam jutros na papiru imala puno sluzi sa sukrvicom. Mozda se nesto i pokrene :D

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cure, pao je dogovor i u petak sam na carskom (hvala dragom Bogu jer vise ne mogu).medutim od danas uzasna uzasna bol u kosti nisko u ledima, rekla bi isijas al za sada samo boli guz. Ne mogu nikamo ni nista. Znate mozda kako si olaksati? I bas danas moja prvorodena hoce biti samo sa mnom a ne i sa bakom kao inace..

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mene izlazak posteljice nije bolio, a ni sam izgon, niti epiziotomija. Jedino što znam da boli jesu trudovi! I nisam vidjela nikakvu razliku između truda prije samog izgona (dok se ajmo reći ništa ne dešava) i onog tijekom izgona (dok se sve "ono zastrašujuće bolno" dešava). Sve mi je to bilo isto. Dok ide trud, ide bol. I jako mi je drago što nisam gledala filmiće samog izgona (osim poroda u vodi) jer sam se povela za činjenicom da ako su trudovi to što boli, onda ne želim vidjeti što se točno dešava dolje pa da imam filmić u glavi kad krene moj izgon.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja kao i Muma, s tim da kad sam drugi put rađala potpuno prirodno osjetila sam tijelo bebe kako izlazi ali ne na loš način a stariju su izbacili tako da su na legli na mene i još me rezali pa je bilo čisto olakšanje sto je gotovo jedina emocija u tom trenu..
    Dok sam s mlađom samo govorila: kaj je to to? Jesam ja rodila???? Nisam mogla vjerovati da može biti tako lako..zato cure glavu gore.
    mene je malo strah samo da me ne ostave u bolnici u četvrtak kad imam pregled u viskorizicnoj..donji tlak mi je sada stalno 95, mislim da je od vrućine iako se pazim.
    Do sutra sam sa ma s curama na moru a onda u vrući Zagreb. .

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vidiš ja nisam osjetila izlazak bebe. I iskreno se nadam da braco priprema seku na reprizu ekspresnog poroda, da joj odaje svoje tajne. Samo nek je po mogućnosti glava prva vani a ne guza Ne znam kolika je vjerojatnost da drugi put bude lagan porod, znam da ima žena sa sve težim porodima. Ali barem mi je drago da zbog prvog nemam apolutno nikakav strah od drugog

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Sanja to ti je sluzni cep!!! Sad ces ti samo sto nisi

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Imala sam sad opet na ulosku te sluzavo smede crvene sluzi, kao u komadu. Tko zna hoce li to krenuti prije sutrasnjeg pregleda. Sad samo cekam i cekam :D

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

"Idem ja malo na Rodu, vidjeti da li je Sanja rodila " mode on.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ajmo sanja

Mi u 7:20h stigli na pregled, a sad sam dosla kuci!!!
    Zivim 3,5min udaljenosti autom da se zna...

U bolnici gdje ne radi klima, cekaonica je u staklu na juznoj strani, i gdje su danas zaprimljene 34 trudnice, 8 poslije porodiljnih, 4 zene s trudovima i 1 hitno dovezena izvan os... u smjeni do 15h jel... radi se na 2 ctg aparata, i pregledi a od osoblja: 1 sestra i 1 doktorica.

P
    R
    E
    s
    t
    r
    a
    s
    n
    o
    !

Ugl trudova nist, pl.voda ok, 2cm otvorena...

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da Sanjo, to je sluzni čep, sad ćeš ti još malo, navijamo da ti krene samo bez indukcije

Ivana.sky, joj kad sam pročitala tvoj post, pa stvarno strašno, bez klime čekati u čekaonici na južnoj strani cijeli dan, tj. 9h? Ajme, ajme
    Muma, to je meni i prijateljica rekla da je sam izgon nije bolio koliko trudovi, da su joj trudovi bili najgori što se boli tiče.

Evo da i ja prijavim svoje stanje od danas, 36tt punih danas, zatvorena, beba teška 2.900 gr, a dr. rekao da je glavica skroz nisko. Ctg super, sve je dobro, radio mi bris na streprokok, nalaz za nekih tjedan dana. Samo me sad malo zanima to što je glavica skroz nisko jel bi to značilo da mogu ranije rodit?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma ne mora biti... moja je skroz nisko vec 3tjedna... znaci samo da se lijepo priprema

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala cure
    Da, to sto je beba nisko ne znaci da bi mogla ranije. Meni je beba jako nisko evo vec dva tjedna otprilike, pa evo jos nista, a termin mi je bio prije 8dana. To samo znaci da je u super polozaju za porod, tako su meni rekli

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala cure, izgleda da se lijepo priprema za porod, samo da sklizne što brže kad za to dođe vrijeme!
    Al vi ste pije mene, Sanjo čekamo tvoj finish.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Cure pratim vas. I mi bi još jednu bebu, ali čeka se stabilizacija naših "danas jesi, sutra nisi" poslova...

Uglavnom, svima vam želim lijepe porode bez problema i puno sreće.

ivana.sky, imaš pp.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Evo ode i moj sl.cep... onako skolski u komadu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo cure u 7:58 me probudili bolovi isti kao kad imam menzis samo jaci i bolovi u ledima. Otisla sam u wc i ostaje mi krvavo smedi iscjedak na papiru, slicno kao u zadnjim danima menzisa. To nisam ocekivala. Evo sad lezim i pratim.. Malenu osjetim kako mrda..

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sanja to je to! Sretno!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Taj iscjedak ti je od otvaranja. Barem je meni tako bilo. Znam da sam ja u prvoj trudnoci zvala gina i da su mi u bolnici rekli da je to normalno. Da samo ne smije biti jako puno krvi.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajmo cure Vi ćete na isti dan. To je to. Meni je ispao u komadu to jutro kad sam rodila. Prije toga ništa. Sretno, i nek sad bude brzo

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni se oko pol 9 izlilo vode niz noge... bolova jos nema nikakvih, samo tako malo ko menzis... pratim neka stezanja al nisu ujednacena...

Sanjice sretno!!
    Bas mi je zao da nismo iz istog grada kad se tak pratimo sa svime...

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ajme cure znala sam da ćete imati isti dan show program hahahah!
    Sretno i hrabro!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ivana, Sanja sretno!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Cure sretno i nek prode sto brze!!!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ivana.sky i Sanja sretno cure, to je to, krenilo je!

Ivana, to se plodna voda izlila,jel?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vidim sad ovdje ivana.sky da izgleda nećeš stići sutra na depilaciju.
    Sretno objema!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sretno curke!! javite nam što prije lijepe vijesti!! puuseeeeee

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sretno curke!!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Wooohooooooo ajmooooooooo!!!!!

Sretno objema!!! Ja cijelo jutro imala grceve ali samo u trbuhu, ne u ledjima... danas 39+3, al jucer dr rekso da moze svaki tren, sad cekam i svoj i oba vasa poroda

Javljajte kad uspijete ovo je sad kso live prijenos

Velike puse objema i bebicama i nek vam sve prodje skolski, brzo i cim manje bolno! <3

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Btw-ivana kako si usred noci skuzila da ti je izasao cep? Vidim da je bilo oko pola 4 ujutro

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kod mene nista... stezanja svakih 15min i kao menga kad dodje, al nikakva spektakularna bol... tako da sam jos kod kuce i cekam... cekam sanju pa cu onda ja

A ja ti se za veceru najela pastete i paradajza i uhvatila me zgaravica neka, nisam mogla spavat i ustala do frizidera popit hladnog mlijeka... i osjetim nest da ce izac kao dolje i podmetnem ruku i ravno u ruku mi upadne "to" ... ugl ja sam misla da necu znat, al ne moze se promasit, odvratno izgleda.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hahaha predobro, koja slucajnost da si ga 'ulovila' :D. I ja isto mislim da necu skuzit trudove ili cep. Jos oticanje pl.vode ajde, to nemozes ne skuzit da curi iz tebe ali ovo dvoje mi je upitno hehe. Jaimala grceve cjelo jutro ko pred mengu al konstantne bez pauzi jedno 2 sata. Kako mi je dr rekao da popijem najmanji normabel 2mg i pricekam 40ak min tako sam i napravila i prestali su tako da nisu trudovi. Ako kao nebi prestali onda su pravi pa eto za one koji nisu sigurni jesu lazni ili pravi kako saznati

Ivana updateaj nas sa desavanjima. Meni termin za par dana, sve zivo me zanima

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ako je to inace svima ovako kao meni sto je bilo, skuzit ces 100% jer nije to bas malo... bilo ga je preko cijelog dlana u komadu

Ja odspavala mal i moji grcevi stali nekako... Mislim ima tu kao slabe boli, probodanja, zgrci, stegne... al nist to nije

Joj bas me zanima jel se sanjica vec mazi sa smotuljkom

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Eto Sanje! Rodila :D
    Mazile se, mazile pa je uzeli na kupanac. Vec mi fali :D

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Wuuuhuuu! Bravo Sanja! Čestitam!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Eto Sanje! Rodila :D
    Mazile se, mazile pa je uzeli na kupanac. Vec mi fali :D
    Aaaaaaa
    Cestitke

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam, Sanja!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

čestitam Sanja!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Bravo, cestitam!!! Kako se zove curica?

I kako je prosao porod?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čestitke Sanja!!!

I, kako je bilo roditi? ( ja =znatiželjna baba )

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Evo opet mi otislo malo vode kad sam ustala na wc... uopce ne znam sta da mislim i radim... trudovi 0, ona se vrpolji... jesam li luda sto vec nisam u TA i sto cekam?
    Ne zelim tamo ostat prikopcana za krevet i da mi uguraju drip da me se rijese, a opet strah me i pomislit da nju dovedem u ikakvu opasnost...
    jel normalno da voda tako curka a da trudova jos nema? Znam da je dr rekla da kad tako malo vode otice da to nije za paniku i da se moze cekat sa odlaskom u bolnicu jer se ta voda nadomijesta, bitno samo da je bistra

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ivana.sky moze biti visoko prsnuce vodenjaka, tada voda pomalo otice.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

A eto idem ipak do TA pa nek provjere...

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •