Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Drzava nema novca za asistenta, moje dijete ostaje bez Vrtica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Sad je mene strah vrtića.imam doma takvo dijete i za par dana cemo saznat dali je dobio vrtić.logopedica i psihologica su stavile preporuku.
    Strah me da nece znati snjim.reagirat na vrijeme sa pravim kontaktom da ne dode do ispada.a napredovao je jako i smirio se.zeli se igrati sa djecom al bude neshvacen zbog nedovoljno dobre komunikacije.

Ako dobije vrtić i vidim da mu je asistent potreban mogu li naknadno traziti asistenta ili se to radi onda kad se predaju papiri za vrtić.
    Nemoj brinuti.... To ti je isto kao i za svako drugo dijete - neki se adaptiraju, neki ne (bez obzira na pp). Logoped i psiholog su tamo da pomognu odgajateljima. A ni s ostalom djecom ne znaju postupati dok ih ne upoznaju.

Ključno ti je pomoći osoblju da nađu pravi pristup za tvoje dijete + pripremi dijete najbolje što možeš za vrtić (pitaj u vrtiću kakav im je dnevni raspored, pa ako se razlikuje od toga doma, polako privikni dijete na jelo i spavanje "u vrtićko vrijeme").

Prema mom iskustvu, osoblje vrtića je osposobljeno za rad s ovakvom djecom, a ako su psiholog i logoped na raspolaganju (rekla si da su stavile preporuku) slobodno reci odgajateljicama da i njih i obitelj mogu u svakom trenutku zvati u pomoć.

Možda ćeš se ugodno iznenaditi....

Ono što se sad još ne zna je kakva će biti druga djeca - o tome jako ovisi dinamika grupe, ali dok ne krene pedagoška godina, to se ne zna. I vjeruj - puno je manji problem ovakvo dijete s nedovoljno dobrom komunikacijom (kojem se svi trude pomoći) nego nedajbog mali nasilnik u grupi.

SVA djeca bez iznimke imaju period adaptacije koji mnogima pada teško, a bome i roditeljima. To isto treba imati na umu. Uživaj i bavi se bebicom, a do početka rujna sve će biti u redu. Ako ga odbiju u vrtiću, pokušajte ponovno iduće godine. Grupa je zakon za poticanje govorno-jezičnog razvoja.

Što se tiče asistenta - stručna služba će to obaviti, ali svakako u dogovoru s roditeljima. Možeš i sama, ali to ide puno teže nego kad to obavi vrtić. Bitno je da ti komuniciraš s odgajateljima i stručnom službom, da dobro znaš što se događa i da pratiš napredak svog djeteta. Ponekad će biti sitnih problema, ali svaki roditelj vrtićkog djeteta je to iskusio. Sretno!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Puno hvala na savjetu.
    Reci cu im da nam se mogu obratiti kad kod bude problem pa i nasoj logopedici i psihologici.i reci cu im kakav je i kako reagira na razne situacije.a i na prijavi za vrtić sam bila iskrena.

Ako ne dobije vrtić dati cemo ga u neki privatni ili u igraonicu na bar dva tri sata ujutro.
    Dajemo ga samo zbog socijalizacije i da napreduje uz svoje vrsnjake.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •