Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
Nisam baš u toku, ali mislim da nije potrebno raditi neke posebne planove za normalan obiteljski život, mislim unaprijed raspravljati o vikendu i crtiću...ono, radite više toga spontano, bez razmišljanja šta je ispravno u odgoju, a što nije. To roditeljima dođe spontano.
Deaedi mi smo samo partneri. On nije otac djeteta i ne vodimo obiteljski zivot. Cilj mi je ako je vec poanta zbilizavanja minimalizirati te "prejake" crtice i poticati međudobnu komunikaciju i igre. Ali on je IT jevac i naj lakse upalit crtic. To je dob kad se proda za pez bombone. A di nece za crtic. Zelim da razumije da sve sto gleda da ostavlja poslijedice.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Moji su u toj dobi kod svekrve gledali Teletubbiese. Meni je to bilo debilno, ali klincima je bilo ok - baš na nivou dvogodišnjaka.

Kasnije im je baka ponudila Tom & Jerry crtiće, meni se to više sviđalo, ali kad su počeli u stvarnom životu oponašati njihove trikove, Tom i Jerry su odletjeli u bunker na dosta godina. Evo, nedavno ih je moj mlađi našao i sad gleda s velikim guštom. Ali sad zna da se ne digneš ako skočiš s vrha nebodera. Dok su imali 2 godine - ne bih se baš kladila da im štošta opasno iz crtića ne bi palo na pamet... ufff... BOlje pripaziti i pričekati s tim.
Upravo o tome je rijec o tom istrazivanju iz 67 godine. Djeca su gledala kroz staklo zenu koja je imala lutku (zove se Bobo-doll) i udarala je lutku sa stapovima , bacala i sutala nogama. Kasnije su stavili jedno po jedno dijete i dijete je ponovilo obrazac ponasanja. Ponovili su to istrazivanje i nakon nekoliko godina , rezultat je bio isti. Ako na djecu vizualno tako direkt o utjece sve sto vide onda mogu misliti koliko utjece gledanje crtica a tek susjedi skol prijatelji vrtic ,opcenito ljudi kojim su okruzeni i sve ono sto vizualno procesuiraju...