Mislim da to jako ovisi o djetetu. I samo o djetetu, te njegovoj percepciji. Moj sin(u zadnje vrijeme i kći) gleda crtiće tipa traktor tom(najdraži oboma), simsala bajke, sammy, zambezija(sinu naj), i "kultne" medvjediće dobrog srca(to im ja pustim na lapu)...Ne dam da gledaju dugo, ali dam svakodnevno, do nekih pola sata-sat dnevno. Iznimke su dani kada su zbog nečeg "kažnjeni". To je jedna od stvari koje prve zabranim ukoliko smatram da su zbog nečega bili neposlušni...Nisam nikad do sad primjetila da bilo koji od navedenih crtića u njima budi strah, i bilo kakvu tjeskobnost. Dapače, nakon crtića uvijek zajedno komentiramo poruku(i pouku) koju bi iz svakog trebalo izvući i primjećujem da to baš fino "sjedne" na svoje mjesto (sinu, ona je još u fazi smijuljenja i reagiranja na hitre pokrete, izgled živopisnih likova i neobičnost životinja). No ,da kojim slučajem primjetim zabrinutost, bilo kakvu "sumnjivu" reakciju,odmah bih procijenila trebam li određeni sadržaj gledati i dalje ili ne.