Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: nevidjena konkurencija

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno nevidjena konkurencija

izmedju Edite i Samija :/

Nisam vam dugo pisala, ali u medjuvremenu je Sami postao prava maza. Nevidjena maza Edita poludi kada on dopuze do mene, mm-a ili moje mame, pa ga scepa za kosu i odigne od poda Onda on pocne vriskat. I tako po 10 puta dnevno.
    Ako sam uzela jedno dijete u krilo, doslo je i drugo i onda bi nastalo skidanje ruku sa mene. Recimo, Sami gura Editu, a ona gura njega

Pa dokle ce to trajat? Evo, Samiju ce uskoro godinu dana, a nikakvih pozitivnih rezultata.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...samo čekaj...kad Sami stane na svoje noge, pa vrati Edi...i s druge strane kad stane na svoje noge pa skuži Edine igračke..pa kad Edi skuži da se može s njim igrati...

ali sudeći po svojim nećacima i po meni i burazu, traje dok onaj manji ne navrši barem 2 godine..onda postane zanimljiv i za igranje onom starijem klincu (klincezi)...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: nevidjena konkurencija

Citiraj snorki prvotno napisa

Nisam vam dugo pisala, ali u medjuvremenu je Sami postao prava maza. Nevidjena maza Edita poludi kada on dopuze do mene, mm-a ili moje mame, pa ga scepa za kosu i odigne od poda Onda on pocne vriskat. I tako po 10 puta dnevno.
    Ako sam uzela jedno dijete u krilo, doslo je i drugo i onda bi nastalo skidanje ruku sa mene. Recimo, Sami gura Editu, a ona gura njega

Pa dokle ce to trajat? Evo, Samiju ce uskoro godinu dana, a nikakvih pozitivnih rezultata.
    Velkam tu d klab ... mislim da je to prica bez prestanka.

No, mi imamo novih pozitivnih iskustava. Nasli smo nacin kako ih ujediniti odnosno uciniti da su oboje ponosni na nesto sto cine zajedno: Vedran je skuzio da Zrinka sve bolje i bolje govori i sad ju ispituje u svim mogucim prilikama:
    V: Zrinka, reci "Batman"
    Z: Be'men
    V: Zrinka, reci "Nindza"
    Z: Nin'a
    V: Zrinka, reci jabuka
    Z: Jabak

I tako po poal sata, zabavno oboma, Vedran ponosno pokazuje drugima kako ima pametnu sestru, a Zrinki je ocito isto zanimljivo pokazati sto sve moze reci.

Nadam se da ce ovakvih situacija biti jos ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sami vec sada zna vratit Edi, samo sto on cesce zaplati.

A igracke su posebna tematika

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo to tako rijesili da sam ja odlucila ne ici na nikavu dijetu tako da me sirinom ima dovoljno da se oboje popentraju na mene i svaki ima dobar dio na kojeg se nemre zalit

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, kod nas doma (buraz i ja) bila je situacija jaaakoo napeta kad smo bili tako mali..isto je razlika između točno 15 mjeseci.
    Ja ne samo da sam šorala buraza i gurala ga niz stepenice (pripazi), nego sam toliko izludila svoje starce da su kupovali iste igračke i meni i njemu...normalno da sam JA imala duplić igračke, a on ništa....
    Sve je to trajalo do neke burazove 2,5 možda 3...onda sam postala zaštitnik i šorala sam sve koji su njega malo "sumnjivo" pogledali, gurnuli, ignorirali..itd itd itd...

Sad kad ovo čitam, ispada da sam bila glavni štemer u kvartu..

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Mi smo to tako rijesili da sam ja odlucila ne ici na nikavu dijetu tako da me sirinom ima dovoljno da se oboje popentraju na mene i svaki ima dobar dio na kojeg se nemre zalit

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neki dan ga je tako udarila da sam pretrnula. I posjela sam ja nju na krilo i govorim joj da sad kaze "braco izvini" i da ga poljubi. Ma nece, nema sansi. Sve govori "nje"(ne).
    I onda joj kazem da pomilki braci i da mu kaze "dragi". (tako se ja znam sa njom mazit)
    I krenula je ona sa blazenim osmjehom na licu, da mu potom zveknula samarcinuuuu... A nemogu jedno bez drugog. Ujutro ona ne moze docekat da se on probudi.

Prije nekoliko dana usla je Edita u sobu i stala iznad Samijevog krevetica i budi ga "Guza, Guzaaaaaaa". On kada ju je ugledo, odmah je bio na nogama.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Snorki, genijalni su ti klinci!
    Samo pripazi da mu ne ostane taj nadimak. Neće mu bit lako ako s tim dođe u Bosnu.

Datum pristupanja
    May 2004

Kod mene još uvijek tako i već me je stvarno izludilo. Kad krene naguravanje i svađanje ko će u krilo ja ih izbacim obadva. Stalno se svađaju oko igračaka i što je čije. Grizu se, grebu, čupaju za kosu i udaraju.
    Ima dana kad više ne znam što bi, a ima dana kad se lijepo slažu i igraju. Meni je već dosadilo stalno igrati suca u njihovim raspravama i svađama, a i psihologica mi je savjetovala da ih pustim da svoje razmirice rješavaju sami, ali ko će to izdržati.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zasto ih ne uzmes oba ili ne sjednes/legnes izmedju njih pa su oba pored tebe i pokazes da neces tolerirati npadaje ljubomore

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

moji imaju 6,5 i 4
    i jos uvijek.... TRAJE

to je MOJA mama, ne to je MOJA mama... cup, natez, bum, tres
    i te fore
    da poludis
    i mene zanima do kad bu trajalo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Snorki, samo čitam i sve me strah kako će to kod nas izgledati za koji mjesec...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    Zasto ih ne uzmes oba ili ne sjednes/legnes izmedju njih pa su oba pored tebe i pokazes da neces tolerirati npadaje ljubomore
    onda podje guranje. Edi gura Samija sa mene, a on nju!
    Pokusavam ih ukljucit u zajednicku igru. I jedino pali igra skrivaca. Sa Edi bjezimo, a Sami nas trazi. Onda je skika i vriska od veselja.
    Sa igrackama nikako ne funkcionise. Edita je uzasno lukava prema njemu. Uzme mu igracku iz ruke i stavi na nekakvu visinu, gdje on ne moze dohvatit. Onda on place.

S druge strane, ono sto mi se jako svidja jeste, da kada ima druge djece u drustvu, njih dvoje su povezaniji. Recimo, Edi se tada vise igra sa Samijem nego sa drugom djecom.
    Ili, ako Sami nije u kuci, ona ga trazi po stanu i zove "Guzaaa"

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno neviđena konkurencija

snorki, hvala ti što si započela ovu temu. znam da ti nije koji puta lako, ali evo, uspjela si me oraspoložiti i nasmijati.
    kod mene je situacija, zasad barem, još uvijek ok. nadam se da će tako i ostati jer su istog spola (3 cure). 2 veće se super zabavljaju skupa, razlika je 28 mjeseci, ali kada krene svađa!!! bude vriske, vikanja... no, ne tuku se. meni uši pucaju a muž ima super foru, zatvori sva vrata između nas i njih da ne posredujemo... i uvijek se same od sebe smire i dalje igraju. pred drugima su jedno, brane se, vole i svađaju zajedno.
    najmlađa gospođica (14 mj) je već sada živac i tjera starije od mene kad vidi da sam ih zagrlila ili primila na krilo... tome se nisam nadala...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja moram priznat da nisam nikad imala takvih scena... ako i jesam, zavrsile su na verbalnom... i pocele su te verbalne tek nedavno, kad je noa poceo ful artikulirano razgovarat.

recimo jucer. vozimo se autom. pored nas prodje mm u kombiju.
    noa: evo ga mooooooooooj tata!!!!
    ida: noa, to je i moj tata.
    noa: evo tebi tvoja mama, ono je moooooooooj tata!
    ida: noa, to je i tvoj tata, i moj tata i leletov tata. a ovo je i tvoja mama i moja mama i leletova mama...
    noa: #$"%&*%$# (nismo ga razumijeli )

al makljaze, tucnjave i izguravanja iz mojeg ili mm-ovog krila, narucja, zagrljaja - to nikad nismo dozivjeli...

lijepa moja djecica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih imala na ovu temu svasta da dodam, ali me stid (grizu se, cupaju za kosu, otimaju igracke..) da vam slikovito prikazem sve te scene.

Ali cu vam zato opisati ovo:
    R. pije vodu nakon povratka iz parka a B. nije pored nas:
    R: Beeeeeeeeee, voda
    B: ne javlja se
    R: Beeeeeeeeeeeeee, doji voda (i trk ide po B. da mu da vodu da pije).

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra pocinje biti ljubomorna. Ne zato sto ja npr. drzim A. vec sto on dira njene igracke. Dodjem igracke nigdje. Ja: Mejra, gdje je igracka braci? Ona naravno uzela i sakrila pod jastuke ili odnijela u skroz drugu sobu u ormar :D

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj kad čitam ovo moram priznat da jedva čekam drugo...pa da i mi imamo cirkus!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pokusavam ih ukljucit u zajednicku igru. I jedino pali igra skrivaca. Sa Edi bjezimo, a Sami nas trazi. Onda je skika i vriska od veselja.
    Da to je super nacin, samo su jos premali pa nema puno mogucnosti za zajednicke aktivnosti, ali ce narasti i onda cete imati sve vise mogucnosti. Mislim da u biti jos ne kuze da mogu nekog ozlijediti.

I nemoj nikako dozvoliti da se netko poigrava s njihovom ljubomorom, ja na to poludim. Tipa koga vise volis mamu ili tatu? Grrrrrr

A inace nije ni kod nas bolje. U jednom trenu se patoloski vole u drugom ultimate fight, ali im je jasno da necu popustiti ako pretjeraju i ako si stvarno naude (nap. An je nekoliko puta ugrizla Iv jako, skoro do krvi).
    I puno je lakse pokazati njemu nego njoj (2 godine) da to nije u redu. On se stvarno brine za nju i rasplace se cak i kad ona samoj sebi nesto napravi ali ga to ne sprijeci da ju za 10 minuta udari ili gurne. Uglavnom strpljenja i dosljednosti

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MZ bi rekla "nemoj ih hvaliti da ne ureknes", ali moram pohvaliti Vedrana i Zrinku da su zadnjih 10 dana puno puno vise zajedno i bez velikih ekscesa (naravno, pocupaju se, ali se i ohlade za desetak minuta), valjaju se uokolo - jucer ih je MZ cak uslikavala desetak minuta kako se grle, daju puse i slicno sto je dosad (barem za Vedrana) bilo nevjerojatno.

Samo nek potraje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •