Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 151

Tema: Iz prirode u tanjur

  1. #101
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo nađoh ja pekmez od drenka :D

    http://www.coolinarika.com/clanak/pe...na-bez-kuhanja

  2. #102
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj tatek prvotno napisa
    E da, kao klinci smo sestra i ja grickali vitice ("fige") sa vinove loze ...
    mi isto!!

  3. #103
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ovo je samo radi vađenja masti Apricot
    Podižem topic kao prisjećanje da smo prije točno godinu dana spomenuli drijenak na koji je toliko strmna. Treba samo skoknuti na Medvednicu.

    Kao podsjećanje, za mjesec dana dozrijeva planika/manjiga (arbutus unedo), vidi http://en.wikipedia.org/wiki/Strawberry_tree

  4. #104
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Danas će biti gotov sok od koprive.

    Djeca su ga pila kod frendova, svidio im se i sada ćemo vidjeti kako mi je uspio.

    Radi se vrlo slično onom od bazge.

  5. #105
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Jela sam koprivu pripravljenu kao špinat, s češnjakom i pijemo čaj od svježe koprive.
    Kako joj "dotjeraš" okus? Sama po sebi nešto nije aromatična.

  6. #106
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kopriva "kao špinat" i zeljanica od koprive je meni ukusnija od špinata.

    sok nisam pila, kakav je?

  7. #107
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    znaš kaj, u tom soku ima svega više nego koprive i da mi nisu rekli da je kopriva ne bih ni skužila. Mene okus soka podsjeća na onaj od bazge (kojeg btw uopće ne volim) ali mi je nekako blaži.

    Uopće ne volim niti pijem sokove i radila sam ga samo zbog djece (a postupak je fakat jednostavan)

    Meni je kopriva najbolja u omletu. Onako na špinat mi je isto očajna.

  8. #108
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    Žaru volim u svim oblicima, a najbolje kao uljevak, odnosno žaranik.
    Moze i u rizotu.

    U ratu smo klopali pohovane cvjetove tikve, e sto je to dobro! ili smo samo imali niske kriterije

    Onih vitica vinove loze sam se nazderala kao dijete, isti slucaj sa ranjenikom (ne znam drugi naziv) i cuvarkucom.

    Postoji i divlja biljka masnik za koju kazu da je najbolja u zeljanici, cak bolja od spinata.

    Zovu smo redovno pili u soku, kao i caj od lipe, a i smreku. Poseban specijalitet je sok od ruze, ali djulbesecerke.
    Upravo ovako.

    Što se tiće odrastanja, rodila se i odrasla u gradu, s tim da mi je jedna nana imala bašću, a imali smo vikendice na Romaniji i Vogošći (šira okolica Sarajeva). Tako da volim prirodu i volim čopkati iz prirode

  9. #109

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,710

    Početno

    Živim na selu čitav život i jako dobro su mi poznate ove blagodati prirode.
    Nabrojit ću ono što i dalje iskorištavamo u prehrani. Neću nabrajati ono što posadimo u vrtu od povrća, jer na to utjećemo mi i da ne posadimo nebi izraslo. Nabrojit ću samo ono što iznikne samo ili što daje plodove i dan danas, a posadili su naši djedovi i bake prije pedesetak godina.
    Na prvo mjesto stavit ću krušku citronku koju imamo u dvorištu i stara je preko pedeset godina. Od nje radimo kompot i jedemo ih kroz cijelu zimu. Plodove čuvamo u plastu sijena i jedina razlika je ta što sada nemogu toliko dugo izdržati a da ne istrunu, kao prije. Plave šljive koje pospremamo u škrinju za knedle ili pećemo pekmez. Divlje višnje za sok i marmeladu. Orah koji je sam iznikao i čije plodove beremo,sušimo na suncu i spremamo u škrinju. Mak, njega posijemo, suhe kućice poberemo, istresemo mak i osušimo, koristimo za kolaće, osim ako ne nestane preko noći u zelenoj fazi rasta, kad ga navodno koriste "sumnjivi" ljudi kao opijat. Sok od cvjetova bazge. Rogać, mljeveni za kolaće. Šumskih jagoda ima svake godine sve manje, ali onak za gušt dok šećeš možeš probati, i dalje su onak slatke i mirišljave.
    Ima kupina, ali su kisele. Murve bijele i plave ima puno, ali ni one nisu više onako slatke, čini mi se kad dozriju odma istrunu i brzo propadnu.
    Za sad sam se toga sjetila, ima još ali ću se javiti kasnije.

  10. #110
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Odličan mi je ovaj stari topic pa da ga malo podignem.
    Našla sam ga kad sam guglala o prvama, kako mi zovemo maginje.

    U mom kvartu ima prava šumica planika, čiji su plod prve-maginje. Moj je stariji stalno spominjao kako oni jedu neke mamule, a ja nisam imala pojma o čemu govori i onda mi je jednom pokazao da se radi o prvama. I sad pročitam da u većim količinama mogu izazvati stanje pijanstva. Možda bi to moglo objasniti neka njihova ponašanja

    Ima još 2 slična topica, ali u njima nema baš voća:
    http://forum.roda.hr/threads/73131-S...lje?highlight=
    http://forum.roda.hr/threads/79828-S...e-%C4%8Duvanje

  11. #111
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Nikad to nisam vidjela, a niti cula za to. Kakav okus imaju?

  12. #112
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U mom kvartu ima prava šumica planika, čiji su plod prve-maginje. Moj je stariji stalno spominjao kako oni jedu neke mamule, a ja nisam imala pojma o čemu govori i onda mi je jednom pokazao da se radi o prvama. I sad pročitam da u većim količinama mogu izazvati stanje pijanstva.
    šalješ sadnice?

  13. #113
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad to nisam vidjela, a niti cula za to. Kakav okus imaju?
    fin, slatkasto brašnast, jedino što ima dosta tvrdih dijelova, kao neke sitne košćice, koje nema druge nego progutati.

    I kod nas rastu, najčešće kao ukrasne biljke uz apartmanska naselja.

    Berem još šparuge, kestene, poneku vrstu gljiva, razne biljke za čaj.
    Koprivu, lobodu, divlji koromač, pa i listove slaka najjednostavnije mi je dodati u neko varivo.

  14. #114
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    šalješ sadnice?
    ja tražim uvijek ispod njih nešto što bi se moglo presaditi ali nemam baš sreće. Čini mi se da bi mi bilo lakše kupiti koju u rasadniku. Ali ne znam mogu li uspijevati na kontinentu.

  15. #115
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Znači ipak sam mislila na onu pravu, nama je rečeno kad smo bili deca da je to žufko i otrovno,

  16. #116
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Aha, okus je slican sipku (ne naru), ovom kontinentalnom.

  17. #117
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    šalješ sadnice?
    Nisu to moje planike, nego gradske
    A i da su moje, nemam pojma kako se dobije sadnica.

    Ja ih volim dok nisu jako crvene jer onda još nisu brašnaste, nego malo i opore. Dobar je pekmez od njih, a sad se mislim kako bismo napravili liker - treba potrošiti rakijetinu.

    Nemoj sad pitati šaljem li rakiju, jelena.O
    Posljednje uređivanje od Jurana : 05.03.2014. at 08:34

  18. #118
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    no šalješ li rakijetinu, ili pozivaš na liker?

    znači ipak su malo opore i gorke? inače ima ih u Botaničkom ( uvijek branim deci da beru9, a ima ih malo i moja suseda, pa ću kod nje videti kakvog su okusa.

  19. #119
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    S obzirom da sam ih ove godine promašila, možda za godinu dana bude likera.

  20. #120
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    znam da mi je nekaj bilo sumljivo u poćetku sam mislila da je to "lažna jagoda" https://www.google.hr/search?q=la%C5...2F%3B342%3B480 i sad vidla da sam se prevarila, ono o ćem sam pričala je lažna jagoda

  21. #121
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Te lažne jagode, ako sam dobro shvatila, je ono što se sadi kao ukrasni pokrivač tla, izgledaju fino ali ukusa ni mirisa nemaju.

    Maginje rastu na zimzelenim grmovima koji su visoki cca 1,5 do 2,5 m. Zovu se i planike.
    https://www.google.hr/search?q=magin...w=1680&bih=888

  22. #122
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    je to sam skužila prošlu većer, očito sam gledala samo bobe.

  23. #123
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Mada se planika na engleskom zove strawberry tree

  24. #124
    Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Malmo
    Postovi
    140

    Početno

    Maginje u Turskoj prodaju pod imenom planinska jagoda. Ima ih na placu. Ovdje ima puno tog 'zaboravljenog' voca i drugog bilja koje se inace ne vidja cesto na hrvatskim trznicama.
    Kad je rijec o samoniklom bilju, daleko mi je najdraza caklenjaca, ili morska sparoga (eng. samphire). To je stvarno delicija.

    Al ono sto nisam nasla u Istanbulu je divlja sparoga i za njima ludim sad kad im pocinje vrijeme. Pogotovo u trudnoci, stalno mislim na njih.

  25. #125
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Divlje šparoge…mmm…njami…eno ih u frižideru, pored pršuta, čekaju večer da ih pojedemo

  26. #126
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Dilek prvotno napisa Vidi poruku
    Maginje u Turskoj prodaju pod imenom planinska jagoda. Ima ih na placu. Ovdje ima puno tog 'zaboravljenog' voca i drugog bilja koje se inace ne vidja cesto na hrvatskim trznicama.
    Kad je rijec o samoniklom bilju, daleko mi je najdraza caklenjaca, ili morska sparoga (eng. samphire). To je stvarno delicija.

    Al ono sto nisam nasla u Istanbulu je divlja sparoga i za njima ludim sad kad im pocinje vrijeme. Pogotovo u trudnoci, stalno mislim na njih.
    caklenjača, je li to ovo?
    kako se priprema?

    Istambul... totalno zavidim

  27. #127
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    nemojte vi uz more zaboraviti na motar/ matar
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 12.03.2014. at 09:13

  28. #128
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Kad se on bere? Na Dan antifašističke borbe?

  29. #129
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja sam ga do sad brala u dalmaciji, u šestom mjesecu (kad su oni spojeni dani, da i antifašistička borba i tjelovo i sve ono što pada tad). al mislim da može i prije, kad krenu mladi izdanci. ove godine nećemo čekati dalmaciju, ima ga i ovdje napretek
    ionako samo to i šparoge berem. i žalfiju. i to je to.
    a ježim se kad vidim ljude s nabranim medvjeđim lukom npr. brrrrrr.

  30. #130
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    http://www.alternativa-forum.com/rec...u-ishrani.html ovdje ima recepata za pripremu motara. Do sad ga nisam jela, morala bih ovo ljeto krenuti u berbu.

  31. #131
    Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Malmo
    Postovi
    140

    Početno

    Motar je isto super, al caklenjaca mi je draza. Malo se tesko kuha, jer se prvo mora opariti pa cistiti, ali je jako ukusna. Jednom davno, prije dobrih 15 godina isla sam preko jedne udruge na robinzonsko putovanje. Tamo smo jeli samo ono sto smo nasli u prirodi i prvi put sam se susrela sa svim tim morskim biljem. Kad sam u Istanbulu na placu vidjela sve te divlje biljke, ukljucujuci i tust, potocarku i sljezov list opala sam na tur.
    A cega mi sve u Hrvatskoj imamo, a slabo koristimo...

  32. #132
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    sad vidim da nisam stavila prije sliku caklenjače - http://hr.wikipedia.org/wiki/Datotek...n_Bretagne.jpg
    je li to to? I kako da je spremim kad je naberem?

  33. #133
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Datotek...n_Bretagne.jpg evo ovdje pišu da je ugrožena i rijetka vrsta, bar na našim obalama :/
    a meni se čini da je dosta često viđam

  34. #134
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a meni se čini da prvi put vidim tu caklenjaču

    inače, potočarke odnedavno, ili ju ja prije nisam vidjela, ima i na našoj tržnici. prošlo i ovo proljeće ju kupujem, prije nisam vidjela.
    super mi je potočarka.
    joooj, proljeće na tržnici je preedivno!
    jučer smo imali salatu - mlada riga, mladi matovilac, salatina, potočarka, mladi luk i mladi radič. uz fritaju od šparoga. ajme meni.
    al to nije tema

  35. #135
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.alternativa-forum.com/rec...u-ishrani.html ovdje ima recepata za pripremu motara. Do sad ga nisam jela, morala bih ovo ljeto krenuti u berbu.
    E, dobro da si stavila ovaj link - ja nisam prepoznala biljku po imenu jer je znam pod imenom petrovac.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.03.2014. at 10:28

  36. #136
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    A tko od vas bere tucalj ili tucanj? To se još zove tušt ili divlji portulak: http://www.coolinarika.com/recept/recepti-s-tustom/

  37. #137
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A tko od vas bere tucalj ili tucanj? To se još zove tušt ili divlji portulak: http://www.coolinarika.com/recept/recepti-s-tustom/
    ajme, meni je ovo SAVRŠENO, ako se ne varam, to sam u grčkoj, na kreti, svaki dan jela. preprefino.
    al ne znam to nit brati niti prepoznati u prirodi

  38. #138
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, meni je ovo SAVRŠENO, ako se ne varam, to sam u grčkoj, na kreti, svaki dan jela. preprefino.
    al ne znam to nit brati niti prepoznati u prirodi
    mojoj mami to raste u vrtu kao korov, ima ga svuda
    ja ga nastojim prebaciti u svoj vrt, volim jestive korove
    ponekad bih samo ubacila u variva, ali dobro zvuče ovi recepti koje je linkala peterlin

    pogledaj slike u guglu za tušt ili divlji portulak, ne možeš ga fulati, ima žute cvjetiće i te mesnate listove

  39. #139
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    navodno je jako bogat omega3 kiselinama, i jako zdrav

  40. #140
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, meni je ovo SAVRŠENO, ako se ne varam, to sam u grčkoj, na kreti, svaki dan jela. preprefino.
    al ne znam to nit brati niti prepoznati u prirodi
    Ima toga i usred Zagreba - jedne godine vjetar mi je donio sjeme u kopanju s cvijećem na balkonu, ali nekako mi nije gušt to brati u gradu...

    Kad smo prije koju godinu ljetovali na Krku (Porat), raslo je to iz svakog kutka. Ima lagano crvenkastu stabljiku. Kad budeš išla na izlet po šetnicama i laganim planinarskim stazama, potraži malo... Bilo bi dobro da imaš kraj sebe nekoga tko to pozna i tko je to jeo, ili bar da doneseš kome pokazati (to su gljivarski savjeti uz koje sam ja odrasla).

  41. #141
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a sad baš guglam slike jel to misteriozni sastojak svih salata koje sam jela na kreti
    bio je u svakoj salati, za doručak, ručak i večeru oduševilo me, a do tad nisam nikad jela.

    a di raste? u vrtovima? ne mogu baš ljudima u vrt upasti
    a, iskreno, inače me jako strah brati to samoniklo bilje za koje nisam sto posto sigurna. strašljiva sam
    što kaže dilek, jel teško to na pjacu donijet

  42. #142
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    evo, ulet peterlin, hvala!

  43. #143
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ma neeee, ne moraš ljudima upadati u vrtove - mi smo išli obalom od Porta prema Malinskoj - bilo je toga uz suhozid koliko hoćeš, na ničijoj zemlji (ali u kolovozu, sad je vjerojatno još rano).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.03.2014. at 10:50

  44. #144
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ja mislim da ću se odvažiti napraviti pesto: http://www.coolinarika.com/recept/pesto-od-tusta/

  45. #145

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da ću se odvažiti napraviti pesto: http://www.coolinarika.com/recept/pesto-od-tusta/
    Šta nije još rano za tušt?

  46. #146
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A tko od vas bere tucalj ili tucanj? To se još zove tušt ili divlji portulak: http://www.coolinarika.com/recept/recepti-s-tustom/
    Tušt me podsjeća na okuse djetinjstva. Tada mi nije bilo fino, sada bih ga rado pojela. Mama ga je spremala s gnječenim češnjakom.

  47. #147
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Šta nije još rano za tušt?
    Je, rano je...

    Prije petog mjeseca toga nema, ako se dobro sjećam. ALi kad sam njuškala po internetu naišla sam na taj recept (nikad prije nisam čula da se radi pesto od toga) i svidjelo mi se.

  48. #148
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,760

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    inače, potočarke odnedavno, ili ju ja prije nisam vidjela, ima i na našoj tržnici. prošlo i ovo proljeće ju kupujem, prije nisam vidjela.
    ima je već neko vrijeme po zagrebačkoj tržnici, sjećam se da sam je jela prije 7-8 godina. Otkad sam se vratila u Split, to su dvije stvari za kojima najviše patim: potočarka i maline (razumne cijene)

  49. #149
    Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Malmo
    Postovi
    140

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da ću se odvažiti napraviti pesto: http://www.coolinarika.com/recept/pesto-od-tusta/
    Mi u Turskoj imamo tust citavu godinu. Jos je valjda neka polupitoma sorta, redovit na placu. Bas cu probati ovaj pesto.

  50. #150
    Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    1,636

    Početno

    Pozdrav, eto da se i ja ubacim.
    Moja baka je uvijek govorila da se mlade preslice mogu skuhati u slanoj vodi i posluziti kao sparoge. Nisam probala. Kad sam bila mladja, nije mi bilo do kuhanja, a od kad sam se udala, mogla bih, ali, posto se preslica ne preporuca za vrijeme dojanja i trudnoce (uglavnom je to moj bracni zivot ), nisam je nikad pripremala.

    Tratincica je dobra za hrpu stvari. Caj od tretincice navodno regulira zenske hormone, a neke studije potvrduju da pomaze u sprecavanju raka dojke. Listovi tratincice su bogati zeljezom, vitaminom A i C i mogu se staviti u salatu. Cvijet tratincice je isto jestiv, te se moze koristiti za ukrasavanje kolaca. Moze se staviti u kutijicu za led, i kad se doda voda, cvijet u kockici leda izgleda dosta atraktivno.

    Isto tako sam cula da se zir moze pripremiti, samo ne znam kako.
    Kad smo kod sjemenja, volim ici u lov na pinjole kad sam na moru...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •