Ja sam sad 38+4 i uglavnom je sve gotovo.

Prije 2-3 tjedna smo sklopili kinderbet (naslijedeno od Pikulice) i oprala sam svu robicu za bebu i pospremila je u ladicar/presvlacilicu. Robu perem svu u perikici, tekucim deterdentom, bez dodavanja omeksivaca i jos jednom stavim na ispiranje. Poslije toga sve ide u susilicu i ne peglam nista osim stvari kao sto su posteljina i tetra pelene.

Ispreturala sam ormare i napravila novi, zgodniji radpored za sve, te se rijesila nase stare robe (nesto u nazorovu, nesto u crveni kriz, nesto u prodaju) i takoder priredila u kuhinji stvari koje ce mi potencijalno trebati (bocice, lijekovi, sterilizator...), zbog moje specificne situacije s dojenjem.

Upravo se spremam speglati posteljinu i pripremiti kinderbet da bude spreman za bebu kad dode. Nakon sto ga namjestim, prekrit cu ga cistom plahtom da ne pada prasina po njemu i kad se vratimo iz bolnice, spreman je. Ostaje mi jos samo speglati nesto tetra pelena.

Sutra krecimo jedan mali zid, ali osim toga nema potrebe za nekim radovima doma.

Auto odrzavamo i necemo raditi nikakve ekstra zahvate tipa kemijsko ciscenje. Za vikend cemo iz garaze donijeti autosjedalicu-jaje, oprati je i montirati u auto. Sto se tice pucanja vodenjaka, doma nisam nista posebno pripremala, kao podloga za krevet i slicno, no u autu imamo one nepropusne podloge za presvlacenje, koje cu staviti na sjedalo ako bude potrebe, a sa sobom u torbici uvijek nosim 2 chicco postpartum velika uloska, upravo za slucaj da mi pukne vodenjak dok sam negdje vani. Jako sam aktivna i dalje i osjecam se sigurnije kad ih imam sa sobom.

Sto se igracaka tice, imamo hrpu svega od Pikulice, a ona se jako veseli sto ce to dati braci i vec mu je zakacila na kinderbet svasta. Zajedno smo mu kupile (ona je birala) jednu mazilicu (medo pooh), a jedino u sto sam investirala je tiny love kvalitetni mobil za krevet. Ne mislim nista drugo kupovati.

Odveli smo prije nesto dana nase pse na sisanje/kupanje, ali opcenito vjerujemo da bebe ne treba ekstremno cuvati i stititi od okruzenja, te da joj izlaganje jednom prirodnom (cistom, ali ne konstantno steriliziranom) okolisu moze samo donijeti dobro.